Torstrand

Selveierleilighet med sentral beliggenhet - god planløsning - rusleavstand til strand og sjø - lave fellesutgifter

Storgata 134D , 3262 Larvik

VISNINGER

6. mai torsdag kl. 16:00-17:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Kristin Sundling
Kristin Sundling Eiendomsmegler MNEF / Partner
Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 75 m²
Bruksareal 75 m²
Bruttoareal 81 m²
Tomt 1 528 m² / Fellestomt
Soverom 2
Etasje 2
Byggeår 1991
Gårdsnummer 3020
Bruksnummer 322
FINN.no 216759624
Sist endret 03.05.2021 11:07
Prisantydning 2 390 000
Totalpris 2 482 660
Ligningsverdi 543 157,-

Beregnet totalkostnad

2 390 000,- (Prisantydning) 23 918,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 413 918,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 59 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 390 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 68 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 482 660,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/Kristin Sundling har gleden av å presentere Storgata 134D!
Dette er en lettstelt og praktisk leilighet beliggende på Torstrand i Larvik. Leiligheten har en sentral beliggenhet i 2. etg. over populære Majas bakeri & konditori - så her kan du tusle ned på morgenen og kjøpe deilig, ferskt brød og bakverk. Torstrand byr også på en rekke andre butikker med dagligvare, fiskebutikk, bensinstasjon, samt treningssenter og kort vei til skoler og barnehage. Det er flere fine turmuligheter i nærområdet, og en varm sommerdag er det fantastisk å tusle ned til Karistranda for et avkjølende bad.
Adkomsten til leiligheten er på byggets bakside, her er det også en stor felles parkeringsplass hvor denne leiligheten har rett til parkering for en bil. Leiligheten har en god og praktisk planløsning. Når du kommer inn møtes du av en gang med god plass til å henge fra deg jakka og sette bort skoene. Videre inn i leiligheten kommer du til stua og kjøkkenet som ligger i delvis åpen løsning. Her er det god plass til flere sittegrupper og spisestue. Leiligheten har også et lyst bad og 2 gode soverom. I tillegg er det en bod i kjelleren som egner seg godt til ekstra oppbevaring.
Dette er en super leilighet for deg som ønsker noe lettstelt og sentralt. Her kan du flytte rett inn, eller velge å pusse opp for å sette ditt preg på leiligheten.
Ditt neste hjem?

Innhold

Leiligheten ligger i 2. etasje og inneholder:
Gang: 12 kvm
Soverom 1: 11.5 kvm
Soverom 2: 5.5 kvm
Bad: 5.3 kvm
Stue: 25.4 kvm
Kjøkken: 13 kvm

Standard

Leiligheten ligger i overetasjen av et kombinasjonsbygg på Torstrand i Larvik. Leiligheten ble bygget i 1991 og har siden den gang hatt et løpende innvendig vedlikehold i form av maling etc. Leiligheten har dog. en god del eldre overflater og installasjoner. Leiligheten har en normal grei innvendig standard.
Innvendige overflater:
Gulv av heltrebord og vinylbelegg.
Vegger av malte plater.
Himling av malte plater.
Bad:
Badet er av eldre dato og har gulv av vinylbelegg med oppkant til vegg, samt vegger og himling av malte plater. Av installasjoner finnes toalett, servant med skapinnredning fra Foss Bad og dusjkabinett. Det registreres manglende tilstøpt fall mot sluk. Rommet er ventilert via elektrisk avtrekksvifte på yttervegg, i tillegg til at det er mulighet til å lufte via vindu.
Kjøkken:
Kjøkkenet har gulv av heltrebord, vegger av malt glassfiberstrie, samt himling av malte plater. Kjøkkeninnredningen er av eldre dato og har skrog, fronter og benkeplate av foliert spon. Rommet er ventilert via ventilator over stekeovn med utblåsning via sjakt til yttervegg.
VVS/Teknisk:
Boligen er tilkoblet kommunalt vann- og avløpsnett. Alle rørføringer er i eldre stand.
Innvendige trykkvannsrør av kobber og plast.
Avløpsrør av plast/PVC fra byggeår.
Eldre 115-liter varmtvannstank plassert i underskap på kjøkken.
Sikringsskap med eldre automatsikringer plassert i felles trappegang.
Følgende oppgraderinger er foretatt:
*oversikten er ikke nødvendigvis komplett
1990-Nye vinduer mot gata
2019-Nye postvinduer på fasade mot parkering
2021-Vinduer i stue males
Det er noen punkter i tilstandsrapporten som en bør være ekstra oppmerksom på. Dette er tilstandsgrad 2:
Bad: Utgått statistisk forventet levetid.
Etasjeskiller: Registrerte planavvik på gulv.
Vinduer: Over 50% av forventet levetid er medgått for eldste vinduer - dette utløser TG:2.
Inntatt i salgsoppgaven følger tilstandsrapport fra takstmann med tilstandsvurdering av boligens bygningsdeler.

Beliggenhet

Leiligheten ligger på Torstrand - et veletablert boligområde nær Larvik sentrum. I området ligger flere fasiliteter som bl.a. dagligvarebutikk, den lokale populære fiskebutikken Georg Marius Larsen, treningssentre, Arena Larvik, Thor Heyerdahl videregående skole, og Mesterfjellet barne- og ungdomsskole med lekeplass og Farrishallen.
Det er også kort vei ned til Karistranda - prefekt for varme sommerdager eller et raskt bad. Indre Havn er også verdt et besøk sommerstid - her er det flotte opparbeide områder med gressplen, stupetårn, lekeplass, volleyball-bane, utegym, minigolf, restauranter og utested sommerstid.
Fra leiligheten er det heller ikke lang til Øya - et område som byr på en rekke butikker og forretninger. Det er også kort vei til Larvik sentrum med et rikt utvalg av butikker, restauranter og kjøpesenter mm.
Det er gode bussforbindelser og busstopp like ved.

Felleskostnader

856 pr. mnd. Fellesutgiftene inkluderer: Strøm i fellesarealer, snørydding, vedlikehold, regnskap- og administrasjonskostnader, driftskostnader, felles bygningsforsikring, renter og avdrag på fellesgjeld.
Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, beslutninger fattet av styret som f.eks. vedlikeholdsarbeider ol. kan medføre økning i felleskostnadene og/eller fellesgjelden.
Denne leiligheten har lave felleskostnader. I følge samtale med styreleder må kjøper påregne at en økning i felleskostnadene vil kunne komme, men man vet ikke på nåværende tidspunkt når en slik økning evnt. vil skje.
Sameiet skal bygge nytt strømskap i kjeller og foreta diverse utskiftninger av strømpunker i fellesarealene. I forbindelse med dette prosjektet kan det komme en økning i felleskostnader og/eller fellesgjeld. Prosjektet er pt. under anbudsinnhenting og det er ikke kjent pr. dags dato hva kostnaden for dette vil bli.

Andel fellesgjeld

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 23 918,- pr. siste tilgjengelige opplysninger fra forretningsfører.
I følge styreleder i sameiet er det pt. ikke fattet vedtak som vil medføre en økning i fellesgjelden i sameiet, men kjøper må påregne at dette vil kunne skje i fremtiden. Det er f.eks. ikke kjent om prosjektet med ny el-tavle og strømpunkter i fellesarealer vil kunne medføre at sameiet må ta opp ytterligere lån for å finansiere dette. Kjøper må påregne at fellesgjelden vil kunne økes i fremtiden.

Sameie

Sameiet Storgata 134 orgnr. 916106211.
Sameiet består av 10 boligseksjoner og 3 næringsseksjoner.
Styreleder i sameiet er Pål Taklo.
Forretningsfører i sameiet er Total-Økonomi AS.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Pliktig trappevask i sameiet der den enkelte sameier har ansvar for sin del av trappevasken.
Sameiet skal bygge nytt strømskap i kjeller og foreta diverse utskiftninger av strømpunker i fellesarealene.
Den enkelte sameiers vedlikeholdsplikt omfatter alt indre vedlikehold av bruksenheten. Se vedtektenes punkt. 5 for nærmere informasjon om hva vedlikeholdsplikten innebærer. Dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 25102120135, Larvikbanken
Annuitetslån, 12 terminer pr. år.
Rentesats: 4,95% pa.
Saldo pr. 31.03.2021: 398 632,-
Andel av saldo pr. 31.03.2021: 23 918,-
Lånet er nedbetalt og innfridd 30.09.2028
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Bygningsmassen er forsikret via sameiet i Eika forsikring (Polisenummer: 5663399) og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Siste tilsendte regnskap gjelder for året 2020. Regnskapet viser et overskudd på kr. 30 502,81,-. Megler har ikke fått oversendt budsjettregnskap for 2021. Kopi av regnskap for 2020 kan fås ved henvendelse til megler.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene er inntatt i salgsoppgaven. Vi anbefaler alle interessenter til å sette seg inn i sameiets vedtekter før bud inngis.

Husdyrhold

Det er ikke tillatt å holde husdyr uten styrets forhåndsgodkjennelse. Dyreholdet skal ikke være til ulempe eller sjenanse for de andre sameierne.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 75 kvm, Bruksareal: 75 kvm, Bruttoareal: 81 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 75 m².
Primærrom: 75 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, 2 soverom, bad, stue og kjøkken.
I tillegg finnes det en kjellerbod på 5 kvm.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Direkte fra Tordenskjolds gate eller Ryes gate.
Leiligheten er merket med "Til-salgs"-plakat fra Leinæs & Partners og det vil bli skiltet til fellesvisning.
Se også kartskissen til høyre i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler.

Tomt

Areal: 1 528 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal for sameiet.
Eiendommen er etablert i grunnboka via analogt målebrev den 15.12.1973. Senere er denne sammenslått med andre matrikkelenheter. Viser til historiske målebrev for areal og beskrivelse av eiendommen. Eiendommens plassering i kartet kan avvike fra eiendommens faktiske plassering i marka. Oppgitt areal i eiendomskartet er tilsvarende usikkert, og er kun beregnet ut fra grensene i matrikkelen.

Garasje / Parkering

Denne leiligheten har rett til 1 stk. biloppstillingsplass. Ellers gode parkeringsmuligheter i området.

Byggemåte

Følgende informasjon vedrørende byggemåte fremkommer i tilstandsrapport utarbeidet av Schau Takst AS v/Einar Schau:
Bygget er oppført av tradisjonelle bygningsteknisk metoder. Konstruksjonsmessig består bygget i stor grad av betong og trekonstruksjoner.
For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten som er inntatt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Larvik kommune opplyser at ominnredningen ble godkjent i 1990, men at det ikke foreligger midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest for leiligheten i deres arkiver. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.
Leiligheten er pr. i dag utleid, dog. er leieforholdet sagt opp. Konferer megler for ytterligere informasjon.

Oppvarming

Oppvarming skjer via elektrisitet og luft-til-luft varmepumpe.
Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene mangler oppvarmingskilde, overtas eiendommen slik den fremstår på visning.

Energimerking

Selger har ikke energimerket bygningen, og interessenten må derfor legge til grunn at bygningen har energiattest G. (laveste klassifisering). Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Dette følger av forskrift om energimerking §5(3).

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 11 852,09 pr. år (årsprognose fra Larvik kommune)
Det betales avgift for: Vann, avløp og renovasjon.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 543 157 pr. 31.12.19
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 955 364 pr. 31.12.19
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Bygget er registrert i SEFRAK-registeret. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Regulering

Eiendommen er avsatt til sentrumsformål i kommunedelplan for Larvik by. En liten del av eiendommen (29 kvm) er avsatt til veg. Eiendommen ligger i et område som omfattes av bestemmelsesområde BEV_1 som sier at bygninger og anlegg skal bevares, og bygningens karakter skal bevares ved utbedring og reparasjon.
Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Torstrand med formål forretning og kjørevei. Dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.

Offentlige planer

Det er igangsatt rullering av:
- Kommuneplanens arealdel for Larvik og Lardal.
- Kommunedelplan for Larvik by, Stavern by og Svarstad.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1991/2746-2/30 Pantsettelseserklæring tinglyst 26.04.1991 
Beløp: NOK 20.000
Panthaver: Sameiet
Lnr: 1740426
Panteretten er uten opptrinnsrett med prioritet etter 75% av første tinglyste overdragelsessum med plikt til å vike prioritet for inntil 90% av lånetakst etter forsikringsrådet regler.
Gjelder denne registerenheten med flere
1991/2747-1/30 Resek/deling av seksjon tinglyst 26.04.1991 
Oppdelt seksjoner:
Snr: 4
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 25/100
Seksjonsameieandeler:
Snr: 7
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 7/116
- Eiendommen er oppdelt i seksjoner.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Eiendommen har privat septikanlegg som ligger inne i den kommunale tømmeordningen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.
Pr. dags dato foreligger det ingen pålegg om frakobling av septiktank, men kjøper må påregne at et slik pålegg vil kunne komme i fremtiden når kommunen skal oppgradere det kommunale avløpsnettet i området.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg pr. utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger kan ikke tegne boligselgerforsikring ref. vilkår.
Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.
Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kristin@leinaes.no eller SMS: 95 92 09 52 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.
Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven.
Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Adresse og matrikkel

Storgata 134D, 3262, Larvik, Gnr. 3020 bnr. 322 snr. 7 orgnr. 916106211 i Larvik kommune

Eier

Ruben Eiendom AS

Oppdragsnummer

22-21-0106

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.