Torstrand

Superpraktisk selveierleilighet sentralt i Larvik - gangavstand til tog og sentrum - lave felleskostnader

Storgata 78 , 3262 Larvik

VISNINGER

19. oktober tirsdag kl. 16:00-16:45

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Kristin Sundling
Kristin Sundling Eiendomsmegler MNEF / Partner
Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 29 m²
Bruksareal 29 m²
Bruttoareal 33 m²
Tomt 564 m² / Fellestomt
Soverom 1
Etasje 4
Byggeår 1963
Gårdsnummer 3020
Bruksnummer 293
Energimerking G
FINN.no 235009510
Sist endret 13.10.2021 10:01
Prisantydning 1 400 000
Totalpris 1 443 992
Fellesutgifter 1 688,-

Beregnet totalkostnad

1 400 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 35 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 400 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 43 992,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 443 992,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/Kristin Sundling har gleden av å presentere Storgata 78!
Dette er en meget lettstelt og praktisk selveierleilighet beliggende på Torstrand i Larvik. Her bor du sentral til med kort vei til butikker, bakeri, spisesteder, skoler og idrettsanlegg. Det er også mange fine turområder og flotte badestrender like i nærheten. Her er det gangavstand til det meste i tillegg til busstopp rett utenfor døra.
Leiligheten ligger i byggets 4. etasje. Det er noen felles biloppstillingsplasser i bakgården på sameiets tomt. Leiligheten har en åpen planløsning som gir god utnyttelse av arealet. Leiligheten fremstår som lys og trivelig - de fleste overflater i leiligheten har nylig blitt pusset opp. I stua er det plass til sofa, salongbord og evnt. et lite spisebord om du ønsker det.  Kjøkkenet er enkelt, men funksjonelt og har hvit innredning med benkeplate i heltre. Soverommet er stort nok til en seng med tilhørende nattbord. Badet er pent med fliser på gulv og vegger. I kjelleren finnes det også et felles vaskerom i tillegg til en egen bod som disponeres av denne leiligheten. Det er montert calling anlegg m/døråpner i leiligheten.
Her slipper du også å tenke på trappevask, da dette er satt bort av sameiet. I tillegg er det lave felleskostnader, så her bor du rimelig.
Dette er en perfekt leilighet for pendleren, utleieren eller førstegangskjøperen som vil bo med nærhet til det meste.
Velkommen til visning!

Innhold

Leiligheten ligger i 4. etasje og inneholder:
Stue/kjøkken: 22 kvm
Bad: 2,1 kvm
Soverom: 4 kvm
Det er noe lite areal ihht. ønsket areal for soverom.

Standard

Selveierleilighet beliggende i 4. etasje i flermannsbolig på Torstrand. Bygget ble oppført i ca. 1963. De fleste av leilighetens overflater er pusset opp i nyere tid. Leiligheten holder en normal innvendig standard.
Innvendige overflater:
Gulv: Laminat
Vegger: Malte flater
Himling: Malte flater
Bad:
Badet ble pusset opp i 2010-2011 ifølge selger. Det er fliser på gulv og vegger, samt himling av malte flater med downlights. Av installasjoner finnes toalett, dusjnisje og servant med innredning. Det er varmekabler i gulvet og rommet er ventilert via periodisk avtrekk (automatisk fuktstyrt).
Kjøkken:
Kjøkkenet ligger i åpen løsning med stua og har laminat på gulv, vegger av fliser og malte flater, samt himling av malte flater. Kjøkkeninnredningen er fra IKEA og har skap av MDF/spon/kryssfiner og benkeplate i heltre. Det er integrerte hvitevarer i form av stekeovn og keramisk topp - øvrige hvitevarer er frittstående. Rommet er ventilert via ventilator over keramisk topp.
VVS/Teknisk:
Leiligheten er tilknyttet kommunalt vann- og avløpsnett.
Innvendige trykkvannsledninger er av kobber/plast og hovedledning/avløp er av plast/støpejern.
Røropplegg av forskjellig alder. Nyere røropplegg i leilighet ihht. renovering/oppussing av våtrom.
Selger opplyser at det er lagt inn ny vannledning (den er ikke tilkoblet), etablert ny bunnledning og at det er lagt nye avløpsrør fra bygning til gate.
VV-tanker står plassert i fellesareal i kjeller.
Det er montert sentralfyranlegg og det er radiatorer i leilighet. Selger opplyser at det er omgjort til GUP tank og forbedret for Bio fyring i nyere tid.
Det er boret 2 stk. energibrønner ca. 250 til 300 meter dype, for bruk til varmepumpe ifølge selger.
Sikringsskap er plassert i felles gang.
Det er blitt utført noe oppussing/renovering de senere år. Det er bl.a.:
2021 - Nytt dørblad til bad
2021 - Pusset opp noen innvendige overflater
2010-2011 - Pusset opp bad
2003 - Nytt vindu
* Pusset opp kjøkken
* Pusset opp noen innvendige overflater (eldre enn 2021)
* Nyere røropplegg i leilighet
Det er noen punkter i tilstandsrapporten som en bør være ekstra oppmerksom på. Dette er tilstandsgrad 2:
Vinduer og dører - Slitasje og elde
Etasjeskillere - Noe skjevheter
VVS - Eldre røropplegg/VVS
Dette er tilstandsgrad 3:
Vinduer og dører - Vinduer med råteskader
Inntatt i salgsoppgaven følger tilstandsrapport fra takstmann med tilstandsvurdering av boligens bygningsdeler.

Beliggenhet

Leiligheten ligger sentralt til i Larvik ved Torstrand. Fra leiligheten er det kort vei til butikker, spisesteder, skoler og barnehage. En liten rusletur unna finner du bla. fiskebutikk, bensinstasjon og populære Majas bakeri. Her kan du rusle bort tidlig på morgningen for å kjøpe deilig nybakt brød. Området byr også på flere fine badestrender med bla. Tollerodden og flotte Karistranda. Det er kort vei bla. Indre Havn med sommeråpne restauranter, volleyballbane og stupetårn. Litt lengre unna ligger Bølgen Kulturhus, Fritzøe Brygge og fantastiske Farris-Bad - et av Norges beste spa-hotell. Larvik sentrum ligger heller ikke langt unna og byr på et godt og variert servicetilbud. Det er gode bussforbindelser til Larvik og omegn med busstopp like i nærheten.

Felleskostnader

1 688,- pr. mnd. Fellesutgiftene inkluderer: Strøm, kabel-TV, trappevask, felles bygningsforsikring, øvrig vedlikehold og drift av sameiet.
Det gjøres oppmerksom på at beslutninger fattet av styret som f.eks. vedlikeholdsarbeider ol. kan medføre økning i felleskostnadene og/eller fellesgjelden. Det er normalt at det foretas en årlig indeksregulering av fellesutgiftene. I følge styreleder i sameiet er det ikke fattet noen vedtak som vil medføre en slik økning i felleskostnader eller fellesgjeld.

Andel fellesgjeld

Forretningsfører opplyser at sameiet ikke har noen fellesgjeld utover løpende kostnader. Sameiet har dog en kortsiktig leverandørgjeld på totalt kr. 167 368,- (kr. 7 703,- for denne leiligheten). Tallene er opplyst pr. 31.12.2020. Denne nedbetales gjennom felleskostnadene.

Andel formue

Andel formue gjør for denne boligen kr. 5 256,- pr. 31.12.2020. En slik andel formue brukes ofte til vedlikehold av bygningsmassen, og spares opp gjennom månedlige fellesutgifter.

Sameie

Sameiet Dronningens gate 14 orgnr. 918 322 205.
Sameiet består av 16 boligseksjoner, 1 næringsseksjon og 1 garasjeseksjon.
Styreleder i sameiet er Alf Sverre Worldsen.
Forretningsfører i sameiet er Aider regnskap.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det fremkommer ingen spesifikke bestemmelser ang. vedlikehold i sameiets vedtekter. Vedlikehold for den enkelte seksjonseier følges av Eierseksjonsloven § 32.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Bygningsmassen er forsikret via sameiet i Gjensidige (Polisenummer: 56694633) og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Siste tilsendte regnskap gjelder for året 2020. Regnskapet viste et underskudd på kr. 119 522,-. Underskuddet skyldes i hovedsak vedlikehold/arbeider knyttet til energibrønner. I budsjett for 2021 er det ikke lagt opp til verken overskudd eller underskudd, men at sameiet skal gå i null. Regnskap og budsjett følger inntatt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene er inntatt i salgsoppgaven. Vi anbefaler alle interessenter til å sette seg inn i sameiets vedtekter før bud inngis. Megler har ikke mottatt ordensregler fra sameiet.

Husdyrhold

I følge styreleder er det ikke tillatt med husdyr i sameiet. Dersom særlig gode grunner taler for det og dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige seksjonseierne kan man sende en søknad til styret om dette.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 29 kvm, Bruksareal: 29 kvm, Bruttoareal: 33 kvm
4. etasje:
Bruksareal: 29 m².
Primærrom: 29 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, soverom stue og kjøkken.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Adkomst direkte fra Storgata og inn på sameiets tomt.
Leiligheten er merket med "Til-salgs"-plakat fra Leinæs & Partners og det vil bli skiltet til fellesvisning.
Se også kartskissen til høyre i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler.

Tomt

Areal: 564 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal for sameiet.
Eiendommen er etablert i grunnboka via analogt målebrev den 01.07.1878, og senere oppmålt på nytt med analogt målebrev. Viser til historiske målebrev for areal og beskrivelse av eiendommen. Eiendommens plassering i kartet kan avvike fra eiendommens faktiske plassering i marka. Oppgitt areal i eiendomskartet er tilsvarende usikkert, og er kun beregnet ut fra grensene i matrikkelen.

Garasje / Parkering

Parkering på felles område i bakgård. Det er ikke faste plasser som hører til den enkelte leilighet og det er færre plasser enn antall leiligheter.

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Contaxt AS v/Petter Christiansen:
Bygget er oppført i mur/teglkonstruksjoner og det er stedvis plater på fasader. Takkonstruksjon og tekking er ukjent.
For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten som er inntatt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på boligen iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige. Bygningstegninger fra kommunen kan fås ved henvendelse til megler.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten. Ved utleie må styret informeres.
Vurderer du å leie ut leiligheten? Selger opplyser at finn.no har ekstra rimelige annonsepriser for leiligheter i denne størrelsen.

Oppvarming

Oppvarming skjer via elektrisitet og oljefyring.
Sameiet holder på med etablering av energibrønner og varmepumpe. Energibrønn er allerede etablert. Dette vil etterhvert medføre en reduksjon i energiforbruket knyttet opp til strøm og fyring. Selger opplyser at det er foretatt flere oppgraderinger de seneste årene, slik som ny oljefyr, GUP tank, brenner, varmtvannstanker, vaskemaskiner, tørketromler og bunnledninger.
Larvik kommune opplyser at det ikke har vært utført branntilsyn på eiendommen.
Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene mangler oppvarmingskilde, overtas boligen slik den fremstår på visning.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 9 826,32 pr. år (årsprognose fra Larvik kommune)
Det betales avgift for: Vann, avløp og renovasjon.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 280 416 pr. 31.12.19
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 009 498 pr. 31.12.19
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et regulert område og er avsatt til bolig i kommunedelplan for Larvik by. Eiendommen omfattes av bestemmelsesområde VAR_1 som sier at det i områdene kan fornyes, også i nyskapende strukturer, men slik at volumet er tilpasset tilliggende bebyggelse. Eiendommen omfattes også av bestemmelsesområde BYFORM_B som sier at man over tid ønsker en reetablering av en mer parklingende utforming syd for Strandgata. Se kommunedelplan for Larvik by for mer informasjon eller utdrag av de relevante bestemmelsene som følger inntatt i salgsoppgaven.
Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Torstrand, del av (store planen). Dokumentet kan fås ved henvendelse til megler.
Det foregår reguleringsarbeid for Mesterfjellet og Torstrand skole, samt Herregården og omkringliggende arealer. Planområdet er ca. 50 daa og formålet med planarbeidet er å regulere mulig etterbruk av gamle Mesterfjellet og Torstrand skoler. Se http://tema.webatlas.no/larvik/planinnsyn og søk opp ID 201213 for ytterligere informasjon eller konferer megler.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Kommunedelplan for Larvik by 2021-2033 med sentrumsstrategi er under arbeid.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1987/8208-4/30 Erklæring/avtale tinglyst 25.09.1987
Panterett uten opptrinnsrett til sameiet
For: NOK 5000
Med Prioritet etter 90% av første tinglyste overdragelsespris
- Til sikkerhet for den enkelte sameiers forpliktelser overfor sameiet er det tatt pant i hver seksjon på kr. 5000,-.
1987/8208-2/30 Reksjon/deling av seksjon tinglyst 25.09.1987
Snr: 19
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 66/1434
Eiendommen er oppdelt i 19 seksjoner
- Kopi av dokumentet kan fås ved henvendelse til megler.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg pr. utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger ønsker å tegne boligselgerforsikring, men det er usikkert om selger kan tegne ref. vilkår. Det avventes endelig tilbakemelding fra Forsikringsselskapet og det må derfor tas et forbehold om dette. Selgers egenerklæringsskjema følger inntatt i salgsoppgaven.
Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kristin@leinaes.no eller SMS: 95 92 09 52 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Selger opplyser i sitt egenerklæringsskjema at det har vært meldt om tidvis tett og tørt sluk på badet. Selger opplyser også at det for noen år siden ble observert kakerlakker, dette ble det sanert for via et firma.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Storgata 78, 3262, Larvik, Gnr. 3020 bnr. 293 snr. 19 i Larvik kommune
Ideell andel av sameiet: 66/1434

Oppdragsnummer

22-21-0126

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.