Langestrand

Moderne og tiltalende familiebolig med garasje - utsikt - gode solforhold - 4 sov.

Eidgata 2B , 3264 Larvik

VISNINGER

23. september torsdag kl. 17:30-18:15

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Knut Leinæs
Knut Leinæs Partner / Advokat / Eiendomsmegler
Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 145 m²
Bruksareal 194 m²
Tomt 535 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 2007
Gårdsnummer 3020
Bruksnummer 2777
Energimerking D
FINN.no 231935559
Sist endret 16.09.2021 14:37
Prisantydning 6 200 000
Totalpris 6 368 992
Ligningsverdi 1 072 121,-

Beregnet totalkostnad

6 200 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 155 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 200 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 168 992,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 368 992,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

På Langestrand, et sjarmerende og populært boligområde, ligger denne innbydende eneboligen. Her bor du i kort gangavstand til skole, Fritzøe Brygge og Bølgen Kulturhus. Batteristranda ligger også en kort spasertur unna. Herfra er det strandpromenade langs havneområdet til idylliske Tollerodden. Langs promenaden finner du flere serveringssteder.
Boligen ble oppført i 2007 og er godt vedlikeholdt av dagens eier. Boligen fremstår moderne med tidsriktige farger, delikate bad og pent kjøkken. Planløsninger består av 4 soverom, 2 bad, balkong, samt romslig stue i åpen løsning til kjøkkenet. Frittliggende garasje.
Tomten er pent opparbeidet med asfaltert og steinlagt gårdsplass, plen og deilige uteplasser.
Her har du en flott familiebolig hvor du kan flytte rett inn. Velkommen til visning!

Innhold

Eneboligen går over to plan og inneholder:
1. etasje:
Gang: 11.8kvm
Soverom1: 8.3kvm - (pr idag ikke benyttet som soverom).
Baderom: 6.7kvm
Stue: 31.4kvm
Kjøkken: 16.1kvm
2. etasje
Stue: 27 kvm inkl. kott
Soverom1: 11kvm
Soverom2: 10.6kvm
Soverom3: 11kvm
Baderom: 10.5kvm
Det er i tillegg oppført en frittliggende garasje.

Standard

Solid enebolig fra 2007 som er godt vedlikeholdt. De innvendige overflater består av parkett og fliser på gulv, vegger av malte og tapetserte plater, samt sparklet og malt gips i himlinger.
Frittliggende garasje oppført i trekonstruksjoner på støpt betongplate. I perioden 2019/2020 ble garasjen fullisolert, fikk innlagt strøm, samt innredet loftsrom til kontor og oppholdsrom
Følgende oppgraderinger er foretatt:
*oversikten er ikke nødvendigvis komplett
2012-Nytt kjøkkenvindu
2012-Ny ytterdør fra Laurvig Tre
2012-Nytt fryseskap, komfyr og oppvaskmaskin
2015-Malt vegger på kjøkken og i stue
2016-Hagen og utearealer vesentlig oppgradert
2017-To stk nye terrassemarkiser
Følgende rapportpunkter er gitt tilstandsgrad 2:
Bad begge etasjer: Alder.
Tak: Diffusjonsperreplast fra kottet hvor varmtvannstanken er plassert bør monteres korrekt mot utenforliggende kald takkonstruksjon for å unngå framtidig kondenseringsproblematikk.
Ingen punkter i rapporten har fått tilstandsgrad 3.
For ytterligere informasjon om boligens tilstand, se boligrapport fra takstmann vedlagt.

Beliggenhet

Eiendommen har en sentral og fin beliggenhet på nedre del av Langestrand med kort gangavstand til togstasjon og to minutter fra påkjøring til E-18.
Langestrand er et veletablert og populært boligområde, og karakteriseres med koselige gater, eldre trehusbebyggelse og hvite stakittgjerder. Området har vært i utvikling de senere årene med flere spennende prosjekter. Farris Bad, Fritzøe Brygge og Kulturhuset Bølgen, samt oppgraderingen av Batteristranda og Indre Havn med flotte grøntarealer og flere serveringssteder har gjort området til et av de mest attraktive og levende bomiljøene i Larvik.
Gangavstand også til flotte Batteristranda og Farris Bad - kåret til landets beste spa-hotell. Herfra er det strandpromenade langs havneområdet til idylliske Tollerodden. Langs strandpromenaden er det fiskerestaurant og flere serveringssteder.
Det er gangavstand til Larvik sentrum, samt kort vei til Farris, Bøkeskogen og Vestmarka med flotte turområder både sommer og vinter. Gangavstand til Fritzøe Brygge med restauranter og butikker, samt legekontor. Kulturhuset Bølgen ligger rett ved og tilbyr en rekke kulturelle opplevelser og kino.
Stavern ligger i sykkelavstand fra eiendommen hvor man passerer en av Norges flotteste golfbaner på Fritzøe gård.

Boligens areal

Primærrom: 145 kvm, Bruksareal: 194 kvm
 1. etasje:
Bruksareal: 75 m².
Primærrom: 75 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: gang, 1x soverom, baderom, stue og kjøkken.
2. etasje:
Bruksareal: 70 m².
Primærrom: 70 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: stue, baderom og 3x soverom.
Garasje:
Bruksareal: 49 m² (1. og 2. etasje).
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA).

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Fra rundkjøringen ved Farris Bad ta opp mot Langestrand på Nedre Fritzøegate. Kjør forbi Verksgården og hold til høyre ved krysset etter 100 meter.
Ta første til høyre og boligen ligger på venstre hånd etter 60 meter.
Det vil bli skiltet med Leinæs & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisning. Benytt gjerne kartet i annonsen for å lage adkomstbeskrivelse. Er du i tvil, ring megler.

Tomt

Areal: 535 kvm, Eierform: Eiet tomt
Pent opparbeidet tomt med plen, markterrasser og prydbusker. Asfaltert og steinlagt gårdsplass.
Tomten er oppmålt og har sikre grenser i terrenget.

Garasje / Parkering

Parkering i garasje og på gårdsplass.
Ut i fra kommunens karter ser det ut som en mindre del av garasjen/takutstikket er bygd over nabogrensen i vest. Konferer megler ved spørsmål om dette.

Byggemåte

Trekonstruksjon på støpt plate. Se forøvrig tilstandsrapporten vedlagt for ytterligere informasjon om byggemåte.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det er utstedt ferdigattest for eneboligen datert 20.04.2007.
Det foreligger godkjente tegninger av garasjen. Loftsetasjen på garasjen er opprinnelig byggesøkt som loft, men er innredet som kontor/oppholdsrom. Kommunen har ikke dokumentasjon på at det er søkt bruksendring. Kjøper må eventuelt søke om dette selv og overtar risiko for at loftsetasjen på garasjen kan brukes til varig opphold. Det vil ikke kunne fremmes krav mot selger eller megler som følge av at kommunen gir pålegg om endring/tilbakeføring eller lignende for loftsetasjen. Konferer megler dersom du har spørsmål til dette.
Ferdigattesten og tegningene av garasjen følger vedlagt salgsoppgaven.

Barnehage / skole i området

Leikvang barnehage på Langestrand og Langestrand barneskole. Langestrand skole ligger fint plassert inntil Fritzøeparken med skogen og sjøen i umiddelbar nærhet. Larvik kommune har fritt skolevalg for elever som skal begynne i 1. og 8. trinn, noe som gir ekstra fleksibilitet.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Oppvarming via elektrisitet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 11 403 pr. år
Det betales kommunale avgifter for vann, avløp og renovasjon. Det er fire gebyrterminer i året med forfall i februar, mai, august og november.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 072 121 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 859 634 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig og bevaringsområde i reguleringsplanen Langestrand fra 1985.
Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse i kommuneplanen med følgende hensynsoner: Område for grunnvannsforsyning, hensyn bevaring bygning og annet kulturmiljø, båndlegging for regulering etter pbl., samt hensyn grønnstruktur.
Reguleringskart, bestemmelser, samt kommuneplankart følger vedlagt. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Reguleringsplaner under arbeid:
Navn: Nannaraa.
Status: Planlegging igangsatt
Det er varslet om igangsetting av arbeid med detaljert reguleringsplan og forhandling om utbyggingsavtale for Nannaraa for eiendommen i syd og øst. Formålet med planarbeidet er å tilrettelegge for ny variert boligbebyggelse, beholde eksisterende boliger og legge til rette for nye gangforbindelser til tilliggende grøntområder og øvrige områder på Langestrand., samt areal for mulig etablering av gangbro over Hammerdalen. Konferer megler for spørsmål rundt dette.
Kommuneplaner under arbeid:
Navn: Kommunedelplan for Larvik by 2021-2033 med sentrumsstrategi.
Status: Planforslag.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er tinglyst følgende rettigheter:
Rettigheter på 3805-3020/335
Rettigheter i eiendomsrett
2006/9134-1/30  Erklæring/avtale  
10.11.2006 rettighetshaver:Knr:3805 Gnr:3020 Bnr:2777  
Bestemmelse om veg
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Plan- og byggesak

Vei/vann/avløp

Privat vei, offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg per utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt.
Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til knut@leinaes.no eller SMS: 92 05 35 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Eidgata 2B, 3264, Larvik, Gnr. 3020 bnr. 2777 i Larvik kommune

Eier

Henrik Stener Evensen

Oppdragsnummer

22-21-0138

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.