Gon

Flott hytte på Gon på eiertomt - sjøutsikt, gode solforhold og kort vei til strender og svaberg

Gon 15A , 3260 Larvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Knut Leinæs
Knut Leinæs Partner / Advokat / Eiendomsmegler
Martin Larsen Sundet
Martin Larsen Sundet Eiendomsmeglerfullmektig
Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 64 m²
Bruksareal 66 m²
Bruttoareal 74 m²
Tomt 640 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1955
Gårdsnummer 1001
Bruksnummer 103
Energimerking G
FINN.no 220175084
Sist endret 10.06.2021 20:55
Prisantydning 5 490 000
Totalpris 5 638 492

Beregnet totalkostnad

5 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 137 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 490 000,-)) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 148 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 638 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

På Gon, med gangavstand til fantastiske badeplasser og barnevennlige sandstrender finner du en tøff arkitektegnet hytte med god standard.
Med selveiertomt, bilvei frem, helårs vann og avløp, samt moderne bygningsmasse ligger forholdene til rette for mye bruk - også utenfor sommermånedene.
Populære Seilerhytta ligger i gangavstand fra eiendommen, på sykkel tar det bare noen minutter. Her er det en svært populær sommerrestaurant samt en båthavn og et aktivt seilermiljø.
Like nedenfor hytta ligger Gonstranden med svaberg og sandstrand, samt en liten kiosk.
Flotte turmuligheter like utenfor døren.
Dette er plassen hvor virkelig mange sommerminner vil skapes!

Innhold

Hytta er bygget i to deler, en del med tre gode soverom, samt en del med stue og kjøkken, samt bad med utvendig adkomst under tak. I stue- og kjøkkendelen finner du i tillegg en hems med vindu og med god bruksverdi. Denne kan også fungere som et spennende og hyggelig sted for barn og unge.
De to bygningsdelene er bygget sammen med tak og plattinger som gir praktiske svalganger.
Fra stuen er det utgang til en stor og romslig terrasse på 13 kvm med overbygg, fin utsikt til sjøen og fin kveldssol.
Bod under hytta.

Standard

Hytta ble opprinnelig oppført i 1955, og ble delvis totalrenovert og delvis påbygget i perioden 2003-2007 og holder gjennomgående høy hyttestandard. De innvendige overflatene består av blant annet flis på gulv på bad og i deler av kjøkkenet, samt parkett på øvrige gulv, mens det er panel på vegger og himlinger.
For ytterligere informasjon om hyttas tilstand, se tilstandsrapport fra takstmann, samt selgers egenerklæringsskjema, vedlagt i salgsoppgaven.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et rolig hytteområde ved en blindvei med umiddelbar nærhet til sjø og turområder. Vestvendt og lun beliggenhet med fin kveldssol. Nærområdet byr på en rekke fine svaberg og strender med fantastiske bademuligheter.
For den aktive er det fantastiske turmuligheter i området. Kyststien mellom Gon og Østre Halsen byr på flere populære destinasjoner. En tur til Hvittensand, Sukkersletta og Oterøya kan anbefales. Legg også gjerne turen til Seilerhytta som ligger en kort rusletur unna. Seilerhytta er et populært samlingspunkt om sommeren hvor du finner en koselig restaurant og forsamlingslokale med et variert utvalg av matretter. Seilerhytta tilbyr også uteservering hvor du kan nyte noe godt i glasset på fine dager.
I Larvik finner du Farris Bad - en av Nordens mest innholdsrike spa-avdelinger. Golf kan spilles i idylliske omgivelser ved Larvik Golfklubb på Fritzøe gård. For øvrig byr Larvik på masse aktiviteter for store og små og det er ingen grunn til å kjede seg. En dagstur til klatreparken Høyt & Lavt eller Foldvik Familiepark er absolutt å anbefale for familien.
Ta gjerne turen til Stavern for en is. Gatene fylles opp med turister sommerstid og du finner et variert og godt tilbud av kafeer, restauranter, butikker og gallerier. I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud og arrangementer.

Forsikring

Tryg Polisenummer: 2443745

Boligens areal

Primærrom: 64 kvm, Bruksareal: 66 kvm, Bruttoareal: 74 kvm
Hytte del 1:
Bruksareal: 34 m².
Primærrom: 34 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken og bad.
Hytte del 2:
Bruksareal: 32 m².
Primærrom: 30 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang og 3 stk soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Fra Lågabrua kjør over Lågen mot Halsen. Kjør forbi Meny og deretter Musikkhuset på høyre side og ta rett frem i rundkjøringen. Følg Gonveien ca. 2,4 km til du kommer til en større parkeringsplass. Ta til venstre på parkeringsplassen. Hytta ligger på venstre side etter ca. 90 meter.
Det vil bli skiltet med Leinæs & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisning. Benytt gjerne kartet i annonsen til å lage adkomstbeskrivelse.
Er du i tvil, ring megler.

Tomt

Areal: 640 kvm, Eierform: Eiet tomt
Flott naturtomt som er pent opparbeidet med flere plan. Hytta ligger fint til på en fjellknaus.

Garasje / Parkering

Parkering på tomten.

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Byggmester og Takstingeniør Thor Johansen:
Hytte del 1 som ble bygget ny i 2007 er fundament med punkter på fjell, dette er også gjendelen for den renoverte del 2, med unntak av 2 stk. pilarer.
Under deler av stue er det murt grunnmur av Leca og reisverk over grunnmur av tre. og pusset overflate utvendig ned mot grunn. Bygget er kledd utvendig med liggende dobbelfalset kledning med ru overflate og har pene detaljer rundt vinduer og dører.
Hytten ble sist malt/beiset i 2018. Vinduer og dører fra da hytten ble renovert 2007, bestående av ramsvinduer og husmorvinduer. Disse har normalt godt vedlikeholde fremstår i god fungerende stand.
Taket er utført med bordtak, sveiset papp. En solid og god konstruksjon.
Mellom bygningene er det en stor og romslig terrasse utført i impregnert materiale, samt en noe mindre terrasse med adkomst fra stue. Begge har overbygg og terrasse mellom hyttedelene er bygget opp slik at det skal kunne bygges inn/ knyte delene sammen om dette er ønskelig.
Trapper og terrasser er som nevnt oppført i trevirke av solide dimensjoner.
Eier har nylig malt takbordene og bjelkene oppunder overbygget mellom hyttedelene, samt gjort forbedrende tiltak vedr rekkverk på terrasser.
Grunnmur på hytten er nylig kledd inn med impregnert liggende spilekledning av 36x48 mm impregnerte lekter med avrundede kanter, samt at det er lagt luft mellom høydene. Dette gir ett meget fint inntrykk på hytten.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke midlertidig brukstillatelse/ferdigattest for eiendommen. Dette var ikke vanlig på oppføringstidspunktet. Fritidsboligen ble opprinnelig oppført i ca. 1955, og tilbygget og renovert i perioden 2003-2007.
Godkjente tegninger fra 2003 følger vedlagt i salgsoppgaven. Her er hele hytta tegnet inn.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele hytta.

Oppvarming

Oppvarming via elektrisitet samt fyring i rentbrennende Scanovn.
Larvik kommune har ikke registrert ildsted/røykløp på eiendommen, og har ingen opplysninger om det har vært tilsyn/feiing av dette.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 7 634 pr. år
Det betales kommunale avgifter for vann, avløp og hytterenovasjon. Det er fire gebyrterminer i året med forfall i februar, mai, august og november.

Formuesverdi

Formuesverdi for inntektsåret 2019: kr. 37 256,-.

Regulering

Eiendommen ligger i et område som ikke er detaljregulert, men som er avsatt til fritidsbebyggelse i kommuneplanen. Ingen reguleringsplaner under arbeid innenfor 100 meter fra eiendommen.
Eiendommen ligger utenfor 100-metersonen. Ifølge kommuneplanen kan man da bygge inntil 130 kvm hytte + inntil 50 kvm platting/terrasse. Det tillates oppført anneks på inntil 15 kvm dersom total kvm ikke overskrider 130 kvm. Vedlagt ligger utdrag fra kommuneplanen med disse bestemmelsene.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Navn: Kommuneplanens arealdel 2021-2033.
Status: Planforslag.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Eiendommen har tinglyst rett til vei, vann og avløp.

Vei/vann/avløp

Privat vei. Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp via et privat vann- og avløpsanlegg. Kjøper må signere og godta vedtektene i det private anlegget for vann- og avløp. Ved eventuelle uforutsette ting ved driften kan mulige kostnader til dette måtte fordeles på hytteeierne som deler det private anlegget.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg per utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Oppvaskmaskin, komfyr og kjøleskap kan medfølge handelen etter avtale. Lamper, med ledning mot stikk-kontakter kan følge med. Vanlig TV antenne følger med. Telekontakt(er) er anlagt.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt.
Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til knut@leinaes.no eller SMS: 92 05 35 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Gon 15A, 3260, Larvik, Gnr. 1001 bnr. 103 i Larvik kommune

Eier

Bjørn Harald Rørvik Angela Rørvik

Oppdragsnummer

22-21-0150

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.