Kvelde

Lys og trivelig selveierleilighet fra 2013 sentralt i Kvelde - 2 soverom

Kveldetunet 6 , 3282 Kvelde

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Martin Larsen Sundet
Martin Larsen Sundet Eiendomsmeglerfullmektig
Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 74 m²
Bruksareal 77 m²
Bruttoareal 84 m²
Tomt 1 634 m² / Fellestomt
Soverom 2
Etasje 2
Byggeår 2013
Gårdsnummer 2091
Bruksnummer 32
Energimerking D
FINN.no 221311179
Sist endret 16.06.2021 09:27
Prisantydning 1 950 000
Totalpris 2 007 742
Ligningsverdi 686 904,-

Beregnet totalkostnad

1 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 48 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 950 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 57 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 007 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/ Martin Sundet har gleden av å presentere Kveldetunet 6!
Flott selveierleilighet fra 2013 med en sentral beliggenhet i Kvelde. Her bor du med gangavstand til blant annet dagligvarebutikk, bensinstasjon, flotte turområder og idrettsanlegg.
Bygget er opprinnelig fra midten av 1980-tallet hvor forretningslokalene i 2. etasje ble ombygget til leiligheter i 2013. Leiligheten holder normalt god standard fra ombyggingsåret.
Leiligheten inneholder 2 soverom, bad, bod, samt stor stue i åpen løsning til kjøkkenet. Store vindusflater gir mye naturlig lys til leiligheten og det er utgang til fin veranda fra stua.
Velkommen til visning!

Innhold

Lys og tiltalende leilighet over et plan med god planløsning. Leiligheten inneholder 2 soverom, pent flislagt bad, innvendig bod, samt romslig stue i åpen løsning til kjøkkenet. Fra stua er det utgang til fin veranda.
I tillegg følger det med bod for ekstra lagringsplass i 1. etasje.

Standard

Bygge ble ombygget fra forretningslokaler til leiligheter i 2013. Leiligheten holder god boligstandard med blant annet vannbåren gulvvarme, balansert ventilasjonsanlegg og callinganlegg med døråpner i leiligheten. De innvendige overflater består av parkett på gulv, vegger av MDF-panel, samt himlinger av sparklet og malt gips.
Badet fra 2013 er pent flislagt på gulv og vegger. Badet inneholder dusjhjørne, servant  med skapinnredning og vegghengt toalett.
Kjøkken fra ombyggingsåret i åpen løsning til stua. Hvit og stilren innredning med integrerte hvitevarer i form av oppvaskmaskin og komfyr. Frittstående kombiskap. Kjøkkenet har godt med skap- og benkeplass.
VVS/Teknisk:
Boligen er tilkoblet kommunalt vann- og avløpsanlegg.
200 liter varmtvannstank fra 2013 plassert i boden med sluk.
Oppvarming av bygget skjer via elektrisitet med panelovner og varmekabel.
Ventilasjonsanlegg montert i bod/vaskerom.
El. anlegg registreres å være som da anlegget ble bygget i 2013.
Sikringsskap med automatsikringer plassert på vegg i bod/vaskerom.
Ingen punkter i tilstandsrapporten har fått tilstandsgrad 2 eller 3. For ytterligere informasjon om leilighetens tilstand, se tilstandsrapport fra takstmann vedlagt salgsoppgaven.

Beliggenhet

Leiligheten har en sentral beliggenhet i Kvelde. Kvelde er en koselig bygd ved Lågen som byr på fantastiske turområder, flotte bade- og fiskemuligheter og et ellers hyggelig nærmiljø. I sentrum finner du blant annet dagligvarebutikk, barnehage, skole, bensinstasjon, gatekjøkken, legekontor og idrettsanlegg.
Idrettsanlegget er et populært samlingspunkt for hele bygda. Her finner du blant annet fotballbane, kunstgressbane, ballbinge, akebakke, volleyball- og beachbane. Lysløypa går forbi idrettsanlegget og er et flott rekreasjonstilbud. Turområdet strekker seg 3 km i naturskjønne omgivelser. Vinterstid finner du oppkjørte skiløyper - en flott aktivitet for hele familien! Løypa er godt belyst og vedlikeholdes jevnlig. Kvelde har i tillegg en flott svømmehall som holdes åpent for publikum fra september til mai.
For den aktive er det flotte turområder i nærheten. Både Jordstøyp og Musekollen kan anbefales. Her har du en fantastisk utsikt over Kvelde, hvor du kan se til Sandefjord og Tønsberg.
Området har gode bade- og fiskemuligheter. Populære badeplasser er blant annet Skjærsjø, Roppestad, Laplassen og Meløstranda. Sistnevnte har satt flere varmerekorder og har en flott sandstrand med volleyballbane. Av fiskemuligheter bør Farris, Anundsjø, og Ramdalstjønn nevnes. Lågen er en av de beste lakseelvene i Norge og tiltrekker masse turister sommerstid.
Kvelde har både en landlig og sentral beliggenhet. Med bil fra Kvelde tar det ca. 20 min til Larvik, 20 min til Sandefjord, 35 min til Tønsberg og 1,5 time til Oslo.

Felleskostnader

2 000 pr. mnd.
Fellesutgiftene inkluderer vannbåren varme, strøm på fellesområder, vedlikehold, snømåking samt felles bygningsforsikring.

Andel formue

Total formue kr. 15 700,-.

Sameie

Sameiet består av 4 boligseksjoner i 2. etasje, samt 1 næringsseksjon i 1. etasje.
Styreleder i sameiet er Cecilie Krossøy Torjussen.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Sameier har blitt enige om å male bygget og montere utekran. Sameiet har i tillegg undersøkt kostnaden til å bytte tak, men har bestemt å avvente dette på ubestemt tid.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Regnskap

Budsjett for 2021 er ikke tilgjengelig, men sameiet har blitt enige om å male bygget og montere utekran.
Sameiet har hatt vedlikehold og reparasjon på den vannbårende varmen og det har vært lekkasje i taket som sameiet har reparert. Kostnaden til dette ble dekt via felles sameiekonto.

Vedtekter / husordensregler

Styret har til nå ikke satt opp vedtekter og husordensregler for sameiet.

Husdyrhold

Husdyrhold er ifølge styreleder tillatt.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 74 kvm, Bruksareal: 77 kvm, Bruttoareal: 84 kvm
Bruksareal: 77 m².
Primærrom: 74 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: stue og kjøkken, gang, to soverom og dusjbad.
I tillegg medfølger det en bod på ca. 5,5 kvm i 1. etasje.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

1.etg
Stue og kjøkken: 32.5kvm
Gang: 9.6kvm
Soverom1: 8.6kvm
Soverom2: 16.5kvm
Dusjbad: 4.8kvm
Bod: 3.4kvm - brukt som vaskerom
Bod 1. etasje: 5,5 kvm.
Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Fra Riksvei 40 kjører du inn Holmfossveien ved Esso bensinstasjon. Følg veien og ta til høyre inn mot Kveldetunet. Hold til høyre og leiligheten ligger på høyre side av veien.

Tomt

Areal: 1 634 kvm, Eierform: Fellestomt

Garasje / Parkering

Felles parkeringsplasser på utsiden av leilighetsbygget.

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Schau Takst AS v/ Einar Schau:
Bygget er oppført av tradisjonelle bygningsteknisk metoder. Bygget er oppført av hovedsakelig trekonstruksjoner, samt betong. Leiligheten har hovedsakelig fastkarm og standard sidehengslede vinduer fra 2013. Vinduene har trerammer og isolerglass. Utvendig beslag under terskel til terrassedør i stue er ikke korrekt montert.
13kvm stor balkong utenfor stue med gulvdekke av nybeisede bord over bjelkelag, samt 120cm høyt rekkverk av stående bordganger. Framstår helt og pent.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 20.08.2013 for bygget, som gjaldt til 31.12.2013. Dokumentet og godkjente tegninger følger vedlagt.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Det er vannbåren gulvvarme i hele leiligheten bortsett fra på vaskerom. Ellers oppvarming via elektrisitet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 10 577 pr. år
Det betales kommunale avgifter for vann, avløp og renovasjon. Det er fire gebyrterminer i året med forfall i februar, mai, august og november.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 686 904 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 472 853 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).
Formuesverdi er rekvirert, men ikke mottatt. Tallene over er beregnet ved hjelp fra Skatteetatens boligkalkulator, basert på leilighet i Kvelde, bygget i 2013 beliggende i tett bebyggelse med areal på 74 kvm P-ROM.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig/forretning, parkeringsplasser, samt renovasjonsanlegg (15 kvm) i reguleringsplanen Hvidsten Sag, Kvelde fra 2013.
Eiendommen er avsatt til kombinert bebyggelse og anleggsformål, parkering, samt andre typer bebyggelse og anlegg i kommuneplanens arealdel 2015-2027.
Reguleringskart, bestemmelser og kommuneplankart følger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Reguleringsplaner under arbeid i nærheten:
Navn: Kveldetunet 2-8, gbnr 2091/32 m.fl.
Status: Planlegging igangsatt
Det er igangsatt detaljregulering for reguleringsplanen Kveldetunet 2-8. Formålet med planarbeidet er å legge til rette for nye boligblokker med leiligheter.
Navn: Futeparken omsorgsboliger, gbnr 2090/38 m.fl.
Status: Planforslag
Nord-vest for eiendommen er det varslet detaljregulering av Futeparken. Tiltakshaver er Larvik kommune Eiendom. Formålet med
planarbeidet er å legge til rette for omsorgsboliger i tilknytning til sykehjemmet samt boliger.
Kommuneplaner under arbeid:
Navn: Kommuneplanens arealdel 2021-2033
Status: Planforslag

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen servitutter/tinglyste rettigheter registrert.

Vei/vann/avløp

Privat vei, offentlig vann og avløp ihht. informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg per utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt.
Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til marius@leinaes.no eller SMS: 45 40 40 09 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Kveldetunet 6, 3282, Kvelde, Gnr. 2091 bnr. 32 snr. 3 i Larvik kommune

Eier

Martin Mangelrød

Oppdragsnummer

22-21-0153

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.