Nanset

Innholdsrik familiebolig med 3 soverom - solrik terrasse og pent opparbeidet tomt

Øvre Grevevei 21 , 3269 Larvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Thomas Østmo
Thomas Østmo Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner
Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 135 m²
Bruksareal 172 m²
Bruttoareal 192 m²
Tomt 370 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1909
Gårdsnummer 2011
Bruksnummer 304
Energimerking G
FINN.no 223219628
Sist endret 13.09.2021 21:36
Prisantydning 3 190 000
Totalpris 3 283 742
Ligningsverdi 829 756,-

Beregnet totalkostnad

3 190 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 79 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 190 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 93 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 283 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Øvre Grevevei 21!
Eiendommen har en sentral og etterspurt beliggenhet på Nanset. Gangavstand til barnehager, skoler, idrettstilbud og dagligvarebutikker. Larvik sentrum ligger en kort vei unna eiendommen og byr på alt av bymessige fasiliteter og servicetilbud. Gode turmuligheter i Bøkeskogen og Vestmarka kun få minutter unna eiendommen.
Boligen ble bygget i ca. 1909 og fikk tilbygg på 80-tallet. De nyeste oppgraderingene inkluderer terrasse og varmepumpe i 2019. På 2000-tallet ble noen av vinduene skiftet. Kjøkken fra siste halvdel av 90-tallet.
Innhold: Tre soverom, romslig stue med spisestue og utgang til terrasse, separat kjøkken med spiseplass samt hobbyrom og disponibelt rom. Særdeles pent opparbeidet tomt og uteområde.

Innhold

1 ETG:
Entre: 7,8
Bad: 8,6
Hobbyrom/bod: 12,4
Disponibelt rom: 6,2
Kjøkken: 11,4
Stue/spisestue: 44,7
2 ETG:
Gang 1: 12,5
Gang 2: 1,9
Soverom 1: 18,4
Soverom 2: 15,2
Soverom 3: 8,8
KJELLER ETG:
Bod 1: 9,4
Bod 2: ca. 1,0

Standard

Enebolig fra ca. 1900, med tilbygg fra 1980-tallet. De nyeste oppgraderingene inkluderer terrasse og varmepumpe i 2019. På 2000-tallet ble noen av vinduene skiftet. Kjøkken fra siste halvdel av 90-tallet.
Følgende punkter har fått TG2:
Grunnmur - Elde
Drenering - Elde
Veggkonstruksjoner/fasader - Elde, slitasje og tørrsprekker
Vinduer og dører - Noe elde og slitasje
Takkonstruksjon - Elde, noe eldre fuktskjolder i undertak, musefeller på loft
Taktekking - Elde og slitasje
Renner, deler og beslag - Elde og slitasje
Piper og ildsteder - Elde
Etasjeskillere - Noe skjevheter og knirk
Rom under terreng - Noe fuktutslag på yttervegger og gulv
Bad - Elde, eldre fuktskjolder i himling, noe sprekker og "bom" i gulvfliser, noe fuktskader på baderomsplater og noe uriktig montering mot bunnlist på
baderomsplater, manglende tilkomst til sluk fra rommet utenfor nisje
Kjøkken - Noe slitasje og elde
Innvendige overflater - Noe skjevheter og loddavvik
Innvendige trapper - Stor lysåpning på rekkverk og manglende håndløper
VVS - En del røropplegg av eldre dato
Følgende punkter har fått TG3:
Veggkonstruksjoner/fasader - Noe råte på kledning (sør fasade)
Vinduer og dører - Råte på ytterdør til kjeller
Taktekking - Råte/skader på vindskier og noe ødelagt

Beliggenhet

Eiendommen har en sentral og etterspurt beliggenhet på Nanset. Gangavstand til barnehager, skoler, idrettstilbud og dagligvarebutikker. Larvik sentrum ligger en kort vei unna eiendommen og byr på alt av bymessige fasiliteter og servicetilbud.
Idylliske Bøkeskogen ligger en kort spasertur fra eiendommen. Her går det stier og veier under trekronene med mulighet for god rekreasjon. Bøkekroa tilbyr et variert utvalg av matretter for store og små, og er et naturlig samlingspunkt hele året. Her arrangeres det i tillegg utekonserter.
Vestmarka er et flott turområde sommer som vinter og ligger en kort vei unna eiendommen. Turområdet byr på turstier, fiskevann og løypenett.
En runde med diskgolf på Fagerli kan anbefales. Banen er pent opparbeidet i nyere tid hvor du finner 18 hull i skogsområdet. Diskgolf har blitt en meget populær idrett i Norge og passer for hele familien.
Batteristranda og Karistranda er flotte badestrender som er ypperlige å besøke på varme sommerdager og ligger i gangavstand fra Nanset. Ta også turen til Farriskilen for en deilig dukkert.

Boligens areal

Primærrom: 135 kvm, Bruksareal: 172 kvm, Bruttoareal: 192 kvm
Kjeller:
Bruksareal: 11 m² / Primærrom: 0 m².
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Ingen.
1. etasje:
Bruksareal: 95 m² / Primærrom: 75 m².
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, kjøkken, stue/spisestue.
2. etasje:
Bruksareal: 60 m² / Primærrom: 60 m².
Følgende rom er oppgitt som primærrom: 2x gang, 3x soverom. 
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Tomt

Areal: 370 kvm, Eierform: Eiet tomt
Eiendommen er etablert i grunnboka via analogt målebrev den 21.11.1938. Viser til historiske målebrev for areal og beskrivelse av eiendommen. Eiendommens plassering i kartet kan avvike fra eiendommens faktiske plassering i marka. Oppgitt areal i eiendomskartet er tilsvarende usikkert, og er kun beregnet ut fra grensene i matrikkelen.
Eiendommen har ett tilleggsareal, gbnr. 2011/591. Denne ble opprettet i 1982, men står fremdeles på Larvik kommune som eier. Her bør eier ta kontakt med Larvik kommune eiendom for å rydde opp i hjemmelen. Denne burde deretter sammenslås med gbnr. 2001/304. Sammenslåing er gratis og veiledning kan fås ved henvendelse til saksmottak Geodata - Tlf. 98231865.

Garasje / Parkering

Parkering i carport og i gate etter gjeldene bestemmelser.

Byggemåte

Det er grunnmur av gråsteinsmur i eldre del og trolig støpt betong i tilbygget del. Veggkonstruksjoner av standard trekonstruksjoner/reisverk (mulig stående plank/laftet tømmer i eldre del), det er stående kledning på fasader. Takkonstruksjon m/kaldt loft, det er takstein som tekking.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen er byggemeldt ihht. tegninger vedlagt salgsoppgaven. Fasadeendring ble godkjent i 1979.
Larvik kommune opplyser at det ikke foreligger dokumentasjon på at bod/uthus er omsøkt i deres arkiver. Dette bygget er også bygget delvis over grensen til naboeiendommen i syd.
Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Ved + elektrisitet.
- Varmeovner
- Vedfyring/ildsted
- Varmekabler i gulv
- Luft-luft varmepumpe
Siste feiing ble gjennomført i 2018. Ved siste tilsyn i 2012 fremkom følgende anmerkninger: innkledd skorstein på kjøkken samt defekt sotluke. Kjøper overtar ansvaret for disse forholdene.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 11 839 pr. år
Det betales kommunale avgifter for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 829 756 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 987 120 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Boligen er registrert i SEFRAK-registrert. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig i reguleringsplan "Nanset vest", fra 1976.
I kommunedelplan for Larvik by er eiendommen avsatt til boligbebyggelse, og inngår i hensynssone HAG_1.
Reguleringsbestemmelser samt utdrag fra kommunedelplanen følger vedlagt salgsoppgaven. For kopi av komplett kommunedelplan, ta kontakt med megler.
Det pågår for tiden rullering av kommunedelplan for Larvik by.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen servitutter/tinglyste rettigheter registrert.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og har offentlig avløp via privat septikanlegg.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg per utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder eiendomsmeglingsbransjen liste over løsøre og tilbehør i forhold til hva som følger med eiendommen ved salg. Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer særskilt i salgsoppgaven. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til thomas@leinaes.no eller SMS: 95 99 40 44 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Øvre Grevevei 21, 3269, Larvik, Gnr. 2011 bnr. 304 i Larvik kommune

Eier

Gerd Holst Hallberg Karl Oskar Hallberg

Oppdragsnummer

22-21-0178

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.