Steinsholt/Gåserud

Fantastisk fristed ved Lågen med stort potensiale!

Sundetveien 52 , 3277 Steinsholt

BE OM SALGSSUM
Martin Sundet
Martin Sundet Eiendomsmegler
Knut Leinæs
Knut Leinæs Partner / Advokat / Eiendomsmegler
Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 110 m²
Bruksareal 173 m²
Bruttoareal 191 m²
Tomt 929 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1960
Gårdsnummer 60
Bruksnummer 34
Energimerking G
FINN.no 229882930
Sist endret 17.09.2021 10:46
Prisantydning 1 800 000
Totalpris 1 841 342

Beregnet totalkostnad

1 800 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 40 000,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 41 342,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 841 342,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners har gleden av å presentere Sundetveien 52!
Omkranset av naturskjønne omgivelser, og med Lågen som nærmeste nabo, har du et godt utgangspunkt for et deilig fristed hvor du kan nyte late dager. Eiendommen ligger lunt og fredelig til med en stor gressplen i front. Uthus med lagerbod, vedskjul, samt takoverbygd terrasse med fantastisk utsikt over Lågen.
Fritidsboligen går over to plan i tillegg til kjeller og inneholder bl.a. stue med utsikt, stort kjøkken, romslig bad, 3 soverom, kjellerrom på 29 kvm og flere boder. Bygningen bærer preg av etterslep av vedlikehold, og oppussing/modernisering må påregnes.
Her har du en eiendom med stort potensiale. Velkommen til visning!

Innhold

Fritidsboligen går over to plan i tillegg til kjeller.
1. etasje består av entré med adkomst til romslig bad med dusjhjørne, toalett og servant. Videre er det et stort kjøkken med utgang til terrasse. Fra kjøkkenet er det adkomst til spisestue med god plass til gjester, samt stue med fin utsikt til Lågen.
2. etasje består av 3 soverom.
Praktisk kjelleretasje med et stort kjellerrom på 29,5 kvm. Ellers flere boder av god størrelse med rikelig lagringsplass.
Kjeller
Rom1: 29.5kvm
Bod1: 6.5kvm
Bod2: 14.3kvm
Bod3: 10.5kvm
1.etg
Entrè: 1.9kvm
Gang: 12.4kvm
Dusjbad: 7kvm
Kjøkken: 13.6kvm
Spisestue: 11kvm
Stue: 22kvm
2.etg
Gang: 10.2kvm
Soverom1: 11.5kvm
Soverom2: 8.2kvm
Soverom3: 8.2kvm

Standard

Fritidsboligen ble oppført i 1960 og tilbygget i 1988 med nytt inngangsparti og bad. Det er utført noe vedlikehold over tid. De fleste punktene i rapporten har fått tilstandsgrad 2 på grunn av alder og settes automatisk til tilstandsgrad 2, i tillegg til at boligen har et moderniseringsbehov. Det må påregnes vedlikehold og oppussing.
Det ble registrert fuktskjolder i takkonstruksjonen som resultat av tidligere utetthet i tak, samt saltutslag i kjelleren som har fått TG2. Det ble også registrert råteskader i vindskier som har fått TG3 og som bør skiftes.
Følgende oppgraderinger er foretatt:
*oversikten er ikke nødvendigvis komplett
1988 - Tilbygget 1988
1988 - Nytt taktekke av stålplater
1988 - Bad nybygget
1993 - Ny 115liter varmtvannstank
1998 - Nytt sikringsskap, samt oppgradert deler av el.anlegg
2001 - Ny tofløyet terrassedør
2006 - Skiftet termostat i varmtvannstank
2007 - Foretatt godkjent el.tilsyn
2008-2012 - Skiftet brorparten av boligens vinduer
2019 - Skiftet takrenner og nedløp på takflate mot Lågen
For nærmere informasjon om fritidsboligens tilstand, se tilstandsrapporten fra takstmann vedlagt salgsoppgaven.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i usjenerte og landlige omgivelser med Lågen som nærmeste nabo. Svarstad ligger en kort biltur unna og tilbyr blant annet matbutikker, lege og idrettsanlegg.
Kjærra Fossepark ligger et par km unna eiendommen og er kjent for sitt gode laksefiske. Her kan man ta en avslappende rusletur i naturskjønne omgivelser. Et steinkast fra Kjærra Fossepark ligger Høyt & Lavt aktivitetspark - Skandinavias største klatrepark. Parken passer godt for både store og små og byr på utfordringer i ulike vanskelighetsgrader.
For den aktive er det forøvrig flotte turmuligheter i nærområdet. Lardal byr på 15 turløyper (Huldrestier) som er merket. Populære Myraåsen og Holemyra kan blant annet nevnes. Vindfjelltraktene kan anbefales for deg som er liker å gå på ski. Skrim er et sjarmerende fjellområde med flott løypenett både sommer og vinter. Om du ønsker å fiske, gå skiturer eller skogsturer ligger forholdene godt til rette her.
Gode fiskemuligheter på blant annet Svartangen en kort kjøretur unna, ellers i lokale skogsvann og selvfølgelig Lågen.

Løpende kostnader

Det må påregnes løpende kostnader til vedlikehold av privat vei.

Boligens areal

Primærrom: 110 kvm, Bruksareal: 173 kvm, Bruttoareal: 191 kvm
Kjeller:
Bruksareal: 63 m²
1. etasje:
Bruksareal: 70m².
Primærrom: 70 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: entré, gang, bad, stue, spisestue, kjøkken,
2. etasje:
Bruksareal: 40 m².
Primærrom: 40 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 3 soverom samt gang.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Kjør FV 40 nordover retning Svarstad. Kjør forbi Høyt & Lavt på høyre side, og etter 700 meter ta til høyre, og hold til venstre ved første sving. Ta deretter første til venstre, og så første til høyre. Kjør rett frem og eiendommen ligger i enden av veien.
Det vil bli skiltet med Leinæs & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisning. Benytt gjerne kartet i annonsen til å lage adkomstbeskrivelse.
Er du i tvil, ring megler.

Tomt

Areal: 929 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er pent opparbeidet med gruslagt gårdsplass, stor gressplen, diverse beplanting og flaggstang.
Eiendommen er etablert i grunnboka via skylddelingsforretning den 22.06.1960. Viser til skylddelingsforretningen for areal og beskrivelse av eiendommen. Eiendommens plassering i kartet kan avvike fra eiendommens faktiske plassering i marka. Oppgitt areal i eiendomskartet er tilsvarende usikkert, og er kun beregnet ut fra grensene i matrikkelen.

Garasje / Parkering

Gode parkeringsmuligheter på tomten.

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Schau Takst AS v/ Einar Schau:
Grunnmurer er en kombinasjon av blokker og plasstøpt av betong, samt utvendig drenering/fuktsikring fra byggeår som i praksis ikke oppleves velfungerende. I kjeller registreres noe sponstøv fra trespisende insekter som drysser fra overliggende bjelkelag. Slike forekomster er typisk å finne i kjellere av denne alder.
Ytterveggene vurderes til å ha opp mot 10 cm isolasjonsmateriale i kjernen - dette kan ikke konkluderes med absolutt sikkerhet og avvik kan forekomme. Fasadene er kledd med eternittplater i sin opprinnelig stand fra oppføringsåret. Materialet er solid og kjent for betydelig levetid - dog er overflateslitasjen høy med dertil svekket estetisk uttrykk. Slike plater inneholder asbest og skal således saneres på korrekt vis den dagen de ønskes byttet.
Ett eldre stuevindu fra 1976, forøvrig skiftet vinduer i perioden 2008-2012. Det er hovedsakelig benyttet postvinduer med midtstolpe og fabrikkmalt rammeverk.
Loftet er minimalt isolert - noe sagflis, men også flere partier uten isolasjon. Mye avføring fra mus på loft tilsier at slikt må forventes. Tak er tekket med korrugerte stålplater som av selger er oppgitt å være skiftet sist gang i 1988. Ingen kjente lekkasjer pr i dag, men slike plater, og særlig innfestingen av dem, har en begrenset forventet levetid. Påregn utskiftning innen rimelig tid - dog intet akutt.
Takrenne av plastisert stål fra 2019 på takflate mot Lågen, for øvrig plastrenner fra 1988. Erfaringsmessig brytes takrenner og nedløp av plast ned av UV-stråling i sollys. Dette medfører at plasten blir sprø og dermed vesentlig mer utsatt

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest for fritidsboligen eller uthuset, noe som ikke var vanlig på oppføringstidspunket..
Godkjente tegninger av tilbygget med entré fra 1987 følger vedlagt i salgsoppgaven hvor hytta også er tegnet inn.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Oppvarming via elektrisitet samt vedfyring. Selger opplyser om at ildstedet i kjelleren ikke brukes i dag pga. alder.
Larvik kommune har ikke opplysninger om det har vært utført feiing/tilsyn av røykløpet da selger ikke har vært på eiendommen ved varslet tilsyn/feiing.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 7 422,45 pr. år
Det betales kommunale avgifter for vann, slam, renovasjon, samt feie- og tilsynsgebyr. Det er fire gebyrterminer i året med forfall i februar, mai, august og november.
Da det er installert vannmåler her er det vanskelig å anslå eksakt årsgebyr, og vil variere fra husstand til husstand.

Formuesverdi

Ligningsverdi er rekvirert, men ikke mottatt. Ved første gangs verdsetting skal du fastsette formuesverdien av fritidseiendommen til maksimalt 30 prosent av eiendommens markedsverdi. Ved senere år skal formuesverdien videreføres, men med en eventuell fastsatt oppjustering.
Ta kontakt med Skatteetaten for beregning av formuesverdi.

Regulering

Eiendommen ligger i et område som ikke er detaljregulert, men som er avsatt til LNFR-område i kommuneplanen Lardal Kommune, datert 11.06.2013.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen reguleringsplaner under arbeid innenfor 100 meter fra eiendommen.
Kommuneplaner under arbeid:
Navn: Kommuneplanens arealdel 2021-2033
Status: Planforslag

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen servitutter/tinglyste rettigheter registrert.

Vei/vann/avløp

Privat vei. Offentlig vann og privat septikanlegg.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg per utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Selger tar med seg innbo og løsøre etter eget ønske. Resterende innbo og løsøre på eiendommen blir stående igjen..

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til knut@leinaes.no eller SMS: 92 05 35 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.
Fritidsboligen vil ikke bli ytterligere rengjort etter visning, og overtas slik den fremstår på visning.

Diverse

Selger opplyser om at det har vært observert mus i fritidsboligen, noe som ikke er uvanlig med en slik beliggenhet. Det anbefales å være påpasselig med å holde dører lukket, spesielt om høsten/vinteren.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Sundetveien 52, 3277, Steinsholt, Gnr. 60 bnr. 34 i Larvik kommune

Eier

Hans Lorens Lassen Margrit Lassen

Oppdragsnummer

22-21-0190

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.