Varden/Stavern

Eksklusiv enebolig med leilighet - panoramautsikt - gjennomtenkt planløsning - vedlikeholdsvennlig materialvalg

Vardeknausen 9 , 3292 Stavern

BE OM SALGSSUM
Kristin Sundling
Kristin Sundling Eiendomsmegler MNEF / Partner
Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 253 m²
Bruksareal 366 m²
Bruttoareal 406 m²
Tomt 809 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 2008
Gårdsnummer 4044
Bruksnummer 667
Energimerking D
FINN.no 233785344
Sist endret 15.10.2021 15:22
Prisantydning 11 500 000
Totalpris 11 815 112

Beregnet totalkostnad

11 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 299 120,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 315 112,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 11 815 112,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/Kristin Sundling har gleden av å presentere Vardeknausen 9!
Dette er en meget påkostet og lekker enebolig med utleiedel beliggende i et attraktivt boligområde på Varden i Stavern. Her bor du sentrumsnært, men likevel i rolige og luftige omgivelser med nydelig panoramautsikt. Boligen ligger fint til med nærhet til det aller meste som Stavern har å by på. Det er kort gangavstand ned til Stavern sentrum med et godt utvalg av butikker, restauranter, bakeri, cafeer, apotek, vinmonopol, båthavn og mange nydelige strender. Det er også flust av flotte turområder i området slik at søndagsturen aldri blir kjedelig.
Boligen ble bygget i 2008 av lokale håndverksbedrifter og har en unik karakter og et eksklusivt uttrykk. Boligen er godt vedlikeholdt og har i tillegg løsninger og materialer som er tenkt å gi et så lavt vedlikeholdsbehov som mulig. Boligen har ett moderne uttrykk med tidsriktige farger og materialer. Planløsningen er gjennomtenkt og gir god utnyttelse av de forskjellige rommene. Med sine flotte beliggenhet og kort vei til Stavern sentrum ligger det meste til rette for å trives her. Dette er en sjelden mulighet i en av kanskje Norges fineste sommerbyer!
Boligen ligger på en fantastisk utsiktstomt i en blindvei med lite trafikk. Det er gode parkeringsmuligheter med garasje, carport og biloppstillingsplass for 3 biler. Tomten er pent opparbeidet med singel i gårdsplassen. Det er flere fine uteområder mot øst, syd og vest. Eiendommen er pent rammet inn av fine murer som skaper et fint skille mot områdene rundt. På den store terrassen har man panoramautsikt innover Larviksfjorden, mot Viksfjord, over Stavern, til Svenner og ut fjorden der hav og himmel møtes. Terrassen har adkomst fra flere rom i boligen. Her er det flust av flotte uteplasser som har fine bruksområder etter vær og behov. På sommeren kan du forvandle carporten til en flott utestue - perfekt for de dagene det blåser eller regner litt. Her sitter du lunt og godt skjermet selv langt ut i de sene sommertimene. Det er gode solforhold på eiendommen fra soloppgang i øst og til ca. kl. 20:30 mot vest midtsommer ifølge selger.
Fra inngangsdøren kommer du inn i en fin gang. Det er også en bi-entré ved siden av - så her kan du ta imot gjester via den ene døren mens du selv benytter den andre. Fra entréen er det også adkomst til et praktisk toalettrom. Videre kommer du inn i den store stua. Her blir du umiddelbart fanget av den fantastiske utsikten. Alle rommene som ligger mot sjøen har store vinduer som gjør at du får mest mulig ut av den vakre utsikten i tillegg til rikelig med naturlig lys inn i boligen. Stua har, sammen med spisestue og kjøkken, en åpen løsning som gir ekstra god utnyttelse av rommene. Her kan du møblere etter ditt behov. Ved spisestua er det en flott gasspeis på veggen som både gir varme og dekor. Kjøkkenet har en lekker og moderne innredning i hvit utførelse og rikelig med plass til matlaging og oppbevaring. Videre inn i boligen er det 2 gode soverom, kontor som også kan brukes som soverom, praktisk vaskerom med dusj og pent bad. Her har du alt du trenger i det daglige på ett og samme boligplan.
I underetasjen er det en egen gjesteavdeling med eget soverom og bad. I tillegg er det kombinert teknisk rom/vaskerom og rikelig med bodplass til oppbevaring. Boligen inneholder også en egen utleidedel med egen inngang. I tillegg er det innvendig dør mellom denne og resten av boligen. Utleiedelen inneholder entré, stue og kjøkken i åpen løsning, bad, 2 soverom og ett garderoberom. Her slipper du også å lete etter leietaker da leiligheten i dag er utleid med et løpende leieforhold.
Dette er en super bolig for deg som ønsker en moderne og lekker bolig man kan flytte rett inn i. Boligen er smakfullt og helhetlig innredet og har store rom som sammen med de store vinduene gir et luftig og lyst preg. Dette er en solid bolig med høy kvalitet på materialer og løsninger. Det er bla. vannbåren gulvvarme i alle rom (unntatt garasje) som kan varmes opp via gass eller elektrisitet. I tillegg er vinduer og ytterdører i alu/alu. Dette er boligen for deg som ønsker å bo i flotte omgivelser med fantastisk utsikt.
Ditt neste hjem?

Innhold

1. etasje:
Entré: 4.3 kvm
Bi-entré: 3.4 kvm
Toalettrom: 2.1 kvm
Stue: 40 kvm
Spisestue med kjøkken: 31 kvm
Kontor/tv-stue: 15 kvm
Trapperom til underetasje: 4.7 kvm
Soverom 1: 12.2 kvm
Soverom 2: 13.6 kvm
Vaskerom med dusj: 5.2 kvm
Bad: 11 kvm
Mellomgang: 6.8 kvm
Underetasje:
Trappegang: 4 kvm
Soverom 1: 16.5 kvm
Bad: 7 kvm
Teknisk rom/vaskerom: 15 kvm
Bod 2: 19 kvm - inkl. areal av kott under trapp
Bod 3: 16 kvm
Utebod: 30 kvm
Utleiedel
Entré: 3 kvm
Stue og kjøkken: 43 kvm
Soverom 1: 8.3 kvm
Soverom 2: 10 kvm - rommet har ikke rømningsvindu, men kan rømme fra første tilstøtende rom
Bad. 6.5 kvm
Bod: 9.3 kvm

Standard

Påkostet enebolig med utleiedel beliggende i et etablert boligområde i Stavern. Boligen ble bygget i 2008 av lokale håndverksbedrifter. Det er benyttet en stor andel løsninger og materialvalg for å gi boligen et så lavt vedlikeholdsbehov som mulig. Det er foretatt et løpende vedlikehold av boligen både inn- og utvendig. Boligen besitter normalt god innvendig standard. De fleste boligrom i 1. etasje har flotte downlights i himling.
Innvendige overflater:
Gulv av fliser.
Vegger av malt betongpuss mot leca, samt sparklet og malt gips. Alle vegger som ikke er av mur er tapetsert.
Himling av sparklet og malt gips.
Bad 1. etasje:
Badet har fliser på gulv og vegger, samt himling av sparklet og malt gips. Av installasjoner finnes dusjhjørne, servant med innredning, bidé og toalett. Rommet er ventilert via elektrisk avtrekksvifte i himling, samt mulighet til å lufte via vindu/terrassedør.
Bad underetasje:
Badet har fliser på gulv og vegger, samt himling av malt gips. Av installasjoner finnes dusjhjørne, vegghengt toalett, samt servant med innredning. Rommet er ventilert via avtrekksvifte i himling.
Vaskerom:
Vaskerommet har fliser på gulv og vegger, samt himling av sparklet og malt gips. Av installasjoner finnes opplegg til vaskemaskin og tørketrommel, innredning, dusjnisje med forheng, samt vaskekum i stål. Rommet er ventilert via ventil med naturlig avtrekk i himling, samt mulighet til å lufte via terrassedør.
Toalettrom:
Toalettrommet har fliser på gulv, vegger av tapet, samt himling av malt gips. Av installasjoner finnes toalett og servant. Rommet er ventilert via ventil med naturlig avtrekk, samt mulighet til å lufte via vindu.
Kjøkken 1. etasje:
Kjøkkenet har fliser på gulv, vegger av malt betongpuss, samt himling av sparklet og malt gips. Kjøkkeninnredningen er fra JKE og har fronter av malt MDF, skrog av foliert spon, samt benkeplate av heltre eik. Det er både integrerte og frittstående hvitevarer. Rommet er ventilert via ventilator over stekeovn med utblåsning til yttervegg.
Bad utleiedel:
Badet har fliser på gulv og vegger, samt himling av malt gips. Av installasjoner finnes dusjhjørne, opplegg til vaskemaskin, vegghengt toalett, samt servant med innredning. Rommet er ventilert via avtrekksvifte i himling.
Kjøkken utleiedel:
Kjøkkeninnredningen har fronter, skrog og benkeplate av foliert spon. Noe fuktsvell i benkeplate ved vaskekum. Det er integrerte hvitevarer i form av oppvaskmaskin, stekeovn og platetopp. Rommet er ventilert via ventilator med utblåsning.
VVS/Teknisk:
Boligen er tilkoblet kommunalt vann- og avløpsnett. Alle rørføringer er i opprinnelig stand fra byggeår.
Innvendige trykkvannsrør av kobber og plast. Avløpsrør av plast/PVC fra byggeår.
Innvendig stoppekran tilkoblet hovedvannledning av plast finnes tilgjengelig i underetasjen.
I teknisk rom finnes koblingstokker for rør-i-rør-system, samt tilsvarende fordelingsstokker for gulvvarmedistribusjon.
OSO kombinasjonstank som muliggjør både elektrisk- og gassoppvarming av vann til gulvvarmeanlegg.
200 liter varmtvannstank fra byggeår tilhørende leiligheten plassert i teknisk rom underetasje.
El. anlegg i opprinnelig stand fra byggeår - utført av fagpersoner. Boligen har 3 stk. sikringsskap hvor ett er plassert i utleiedelen.
Parabol og internett. Bredbånd ligger til yttervegg.
Boligen har alarm.
Det er ett punkt i tilstandsrapporten som en bør være ekstra oppmerksom på. Dette er tilstandsgrad 2:
Tak: Det bør påregnes ytterligere restlevetid, dog er 50% av denne medgått. Alderen utløser gitte TG:2. Presiserer at ingen avvik er avdekket ved taket - kun alder er lagt til grunn.
Inntatt i salgsoppgaven følger tilstandsrapport fra takstmann med tilstandsvurdering av boligens bygningsdeler.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et etablert boligområde i Stavern - en liten perle langs Vestfoldkysten. Med koselige smågater med eldre trehusbebyggelse og flott skjærgård er Stavern et populært sted å bo og feriere i.
Om sommeren er Stavern kjent for sitt pulserende liv med et variert og godt tilbud av sommeråpne kafeer, restauranter, butikker og gallerier. I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud til mindre arrangementer som gjør Stavern til et attraktivt sted. Det er flust av strender, svaberg og flotte bademuligheter i området. For de som er glad i naturen kan man benytte seg av Kyststien - den strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa.
En kort kjøretur unna finner man Larvik Golfklubb - en av Norges beste golfbaner. Her finnes det 2 golfbaner med henholdsvis 9 og 18 hull. Banen har internasjonal standard, er av høy kvalitet og er en av de banene med lengst spillesesong i landet.
Gode bussforbindelser til Larvik sentrum.

Boligens areal

Primærrom: 253 kvm, Bruksareal: 366 kvm, Bruttoareal: 406 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 190 m².
Primærrom: 100 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trappegang, soverom og bad. Leiligheten: Entré, stue og kjøkken, bad og 2 soverom (det ene soverommet har ikke rømningsvindu, men kan rømme fra første tilstøtende rom).
I tillegg finnes 5 boder på totalt 90 kvm som s-rom.
1. etasje:
Bruksareal: 153 m².
Primærrom: 153 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bi-entré, toalettrom, stue, spisestue med kjøkken, kontor, trapperom til underetasjen, 2 soverom, vaskerom, bad og mellomgang.
I tillegg finnes en garasje på 23 kvm som s-rom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Adkomst direkte fra Vardeknausen.
Boligen er merket med "Til-salgs"-plakat fra Leinæs & Partners og det vil bli skiltet til fellesvisning.
Se også kartskissen til høyre i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler.

Tomt

Areal: 809,5 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Det er gode parkeringsmuligheter på eiendommen med en garasjeplass, en carport og tre biloppstillingsplasser.
Om sommeren fungerer også carporten som utestue.
Det er montert ladeboks for elbil i garasjen.

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Schau Takst AS v/Einar Schau:
Grunnmuren og byggets såle mot terreng opplyses å være oppført av plasstøpt, armert betong og blokkonstruksjoner. Etasjeskiller er utført i Leca-plank. Boligens yttervegger består av Leca isoblokk 30 cm blokker med ut- og innvendig pussoverflate, samt med kjerne av isolasjonsskum. Ytterveggene er en vesentlig stivere og stødigere konstruksjon enn tradisjonelt treverk, og således også mer utsatt for sprekkdannelser ved bevegelse i bygget - det er dog lite sprekkdannelser i yttervegger. Samtlige vinduer er fra byggeår med rammeverk av aluminium og tolags isolerglass. Vinduer og terrassedører er levert av Aluminiumsfasader. Helvalmet takkonstruksjon oppført av sperrekonstruksjoner og fagverktakstoler. Boligens tak er tekket med banelagt papp fra byggeår.
Utenfor stue finnes stor veranda med fliser limt mot underlag på lecaplank, samt rekkverk av syrefaste stålstendere med wiredekning. Mellom garasje og bolig er det anlagt overbygget uteplass.
For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten som er inntatt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 23.08.2021 for eiendommen. Dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.
Larvik kommune opplyser at mur ble godkjent i 2010 + godkjent endret plassering i 2010.
Eiendommens bebyggelse er kun byggesøkt i henhold til tegninger vedlagt salgsoppgaven, som er mottatt fra kommunen.

Adgang til utleie

Leiligheten har egen inngang og er i dag utleid. Leiligheten er ikke registrert som en egen boenhet, men kan lovlig leies ut da det er innvendig adkomst mellom hoveddel og leiligheten. Selger betaler dog dobbel kommunal avgift.
Leiesummen er på kr. 8.554,- pr. mnd. Leieforholdet løper til det blir sagt opp av en av partene med gjensidig oppsigelsestid på 3 mnd. regnet fra den første dagen i den påfølgende måneden. Leietager ønsker i utgangspunktet å fortsette leieforholdet.
Bilder fra utleiedelen foreligger hos megler og framvises på forespørsel.
For ytterligere informasjon om leieforholdet kontakt megler.

Oppvarming

Oppvarming skjer via elektrisitet og gass.
Det er gulvvarme i samtlige gulv med unntak av i garasje.
Gasspeis på yttervegg i spisestue/kjøkken. Selger opplyser om årlig servicevedlikehold for gassanlegg utført av fagmann. Nedgravd gasstank på 2700 liter på eiendommen.
Boligen har ikke registrert fyringsanlegg og det har ikke vært gjennomført branntilsyn på eiendommen ifølge Larvik kommune.
Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene mangler oppvarmingskilde, overtas boligen slik den fremstår på visning.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger opplyser om et årlig strømforbruk på ca. 16 000 kwh, samt gass.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 17 492,50 pr. år (årsprognose fra Larvik kommune)
Det betales avgift for: Vann, avløp og renovasjon.
Det betales for 2 abonnementer da leiligheten er utleid.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 455 971 pr. 31.12.19
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 241 494 pr. 31.12.19
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et regulert område og er avsatt til bolig i kommunedelplan for Stavern by. Eiendommen omfattes av bestemmelsesområde VAR_1 som sier at det i områdene kan fortettes, men slik at volumet er tilpasset tilliggende bebyggelse. Eiendommen omfattes også av hensynssone H540_1 som sier at topografi, enkelttrær og stiforbindelser bør være førende for hvordan bebyggelsen plasseres i terrenget.
Se kommunedelplan for Stavern by for mer informasjon eller utdrag av de relevante bestemmelsene som følger inntatt i salgsoppgaven.
Eiendommen omfattes av bebyggelsesplan for Stavern - Knausen - Gbnr. 4044/33, 41 og 5001/361. Dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Kommunedelplan for Stavern by 2021-2033 med sentrumsstrategi er under arbeid.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er boplikt i denne delen av Larvik kommune og kjøper må undertegne rødt egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som bekrefter at eiendommen vil bli benyttet som helårsbolig. Merk at det ikke er krav om at kjøper selv benytter eiendommen som helårsbolig og at kravet kan oppfylles ved utleie.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Andel i realsameie
Denne matrikkelenhet har andel i: Knr: 3805 Gnr: 4044 Bnr: 672  1/6
- Andel i realsameie for lekeplass.
Rettigheter på 3805-4044/663, 3805-5001/361:
2004/1972-1/30Bestemmelse om veg tinglyst 18.03.2004
Rettighetshaver: Knr:3805 Gnr: 4044 Bnr: 667
Rettighetshaver: Knr:3805 Gnr: 4044 Bnr: 668
Rettighetshaver: Knr:3805 Gnr: 4044 Bnr: 669
Kan ikke slettes uten samtykke fra Larvik kommune v/plan- og byggesak.
Gjelder denne registerenheten med flere
- Vardeknausen 9 har rett til kjørevei fra Vardesvingen (tidligere Fjellveien) som vist med grønn farge på kartbilag. Dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.
Rettigheter på 3805-4044/33, 3805-4044/663:
2004/1972-2/30Best. om kloakk/vannledn. tinglyst 18.03.2004
Rettighetshaver: Knr: 3805 Gnr: 4044 Bnr: 667
Rettighetshaver: Knr: 3805 Gnr: 4044 Bnr: 668
Rettighetshaver :Knr: 3805 Gnr: 4044 Bnr: 669
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen Plan -og byggesak
Gjelder denne registerenheten med flere
- Vardeknausen 9 har rett til legging og vedlikehold av ledninger for vann og avløp som vist med rød farge på kartbilag. Dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg pr. utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger: Integrert kjøleskap og oppvaskmaskin, samt integrert oppvaskmaskin i utleieleiligheten.
Følgende tilbehør medfølger ikke: Jan Warholm fisk og seilbåt montert på yttervegg, samt sleperor med pynt montert på vegg i carport.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger inntatt i salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kristin@leinaes.no eller SMS: 95 92 09 52 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Vardeknausen 9, 3292, Stavern, Gnr. 4044 bnr. 667 i Larvik kommune

Oppdragsnummer

22-21-0193

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.