Indre havn/Tollerodden

Flott vestvendt eierleilighet i Indre havn med fantastisk sjøutsikt - uten boplikt!

Strandpromenaden 2C , 3262 Larvik

VISNINGER

21. oktober torsdag kl. 18:15-19:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Martin Sundet
Martin Sundet Eiendomsmegler
Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 70 m²
Bruksareal 72 m²
Bruttoareal 80 m²
Tomt 1 147 m² / Fellestomt
Etasje 2
Byggeår 1987
Gårdsnummer 3020
Bruksnummer 2644
Energimerking E
FINN.no 227373140
Sist endret 15.10.2021 18:37
Prisantydning 2 790 000
Totalpris 2 868 742
Fellesutgifter 2 000,-

Beregnet totalkostnad

2 790 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 69 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 790 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 78 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 868 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/ Martin Sundet har gleden av å presentere Strandpromenaden 2C - en pen leilighet med deilig sjøutsikt!
Eiendommen ligger idyllisk til ved Indre havn i Larvik. Leiligheten har en vestvendt beliggenhet som gir et fantastisk skue over fjorden med fin kveldssol. Her bor du en kort rusletur unna utesteder, restauranter, flotte badeplasser, butikker og togstasjon.
Leiligheten ligger i 2. etasje og inneholder romslig entré, stor stue i åpen løsning til kjøkkenet med kjøkkenøy, delikat bad fra 2016, stort soverom, samt praktisk bod. Fra stua er det utgang til lun og takoverbygd terrasse med fantastisk utsikt over Indre havn. Ypperlig plass for å nyte både kveldssolen og noe godt i glasset.
Velkommen til visning!

Innhold

Leiligheten ligger i 2. etasje og går over ett plan.
Kjøkken:
Praktisk og romslig kjøkken med god skap- og benkeplass. Kjøkkeninnredningen og overflater er i opprinnelig stand fra 1987. Kjøkkenet fikk i 2016 et større løft i form av at gulvet skiftet ut, vegger ble malt, byttet benkeplater, vaskekum montert, samt oppført ny praktisk kjøkkenøy. Veggen mot stua ble fjernet samme år.
Stue:
Stua på 37 kvm ligger i åpen løsning til kjøkkenet. Her har du gode møbleringsmuligheter med god plass til spise- og sittegruppe. Store vindusflater mot sjøen som gir godt med naturlig lys. Fra stua er det adkomst til lun terrasse med nydelig sjøutsikt.
Bad.
Romslig bad som ble renovert av fagpersoner i 2016, og er pent flislagt på gulv og vegger. Badet inneholder badekar, opplegg til vaskemaskin, toalett, samt servant med skapinnredning. Det er lagt varmekabler i gulvet. Tøft takvindu som gir godt med naturlig lys i rommet, samtidig som at det er ingen innsyn. Det er mulighet til å montere dusjnisje på badet.
Soverom:
Stort og svalt soverom med lang garderoberekke. Soverommet er pusset opp og malt i nyere tid i tidsriktige farger.
Terrasse:
Vestvendt og lun terrasse som er takoverbygget, og som i tillegg har elektriske markiser når solen blir sjenerende. Fantastisk utsikt over Indre havn og fjorden. Her kan du følge med på sommerlivet som utfolder seg langs promenaden.
Boder:
Gode lagringsmuligheter med innvendig bod i tilknytning til stua, samt utvendig bod i felles rekke.

Standard

Leiligheten holder normalt god standard fra byggeåret 1987, og er vedlikeholdt og oppgradert i over tid. De innvendige overflater består bl.a. av parkett og laminat på gulv, vegger av tapetserte plater, samt malte plater i himlinger.
Følgende oppgraderinger er foretatt:
*oversikten er ikke nødvendigvis komplett
2012 - Ny 115liter varmtvannstank
2016 - Åpnet vegg mellom stue og kjøkken
2016 - Ny kjøkkenøy, samt nye benkeplater og vaskekum. Foliert de eldste frontene
2016 - Totaloppusset baderom, utført av fagpersoner
2016 - Tapetserte vegger i stue, kjøkken og gang
2020 - El.tilsyn
Det er et par punkter i tilstandsrapporten som har fått tilstandsgrad 2:
Bad - Gulv i forkant av badekar er så godt som plant - ikke med fall retning sluket.
Vinduer - Den statistisk forventede levetid er utgått, dette legges til grunn for satte tilstandsgrad.
Ingen punkter har fått tilstandsgrad 3. For ytterligere informasjon om boligens standard, se tilstandsrapport fra takstmann vedlagt.

Beliggenhet

Eiendommen ligger idyllisk til ved Indre havn/Tollerodden i Larvik. Leiligheten har en vestvendt beliggenhet som gir et fantastisk skue over fjorden med fin kveldssol.
Indre havn byr på et yrende liv sommerstid hvor man kan sitte på den lune terrassen og følge med på sommerlivet som utfolder seg langs havna. Her bor du sentralt med kort vei til deilige badeplasser, butikker, restauranter, sentrum og togstasjon. Karistranda - en langgrunn sandstrand - kan anbefales for deg som er glad i å bade og sole deg. Tar du beina fatt ligger stranda 6 minutter unna, eller Batteristranda ved Farris Bad som du kan se  fra terrassen. Ellers gode bademuligheter på Tollerodden et steinkast unna leiligheten.
Vinterstid er det fascinerende å følge med på havet og bølgene fra stuevinduene. Her kan du sitte lunt og godt inne i varmen og følge med på havets krefter.
Langs promenaden i Indre havn finner du volleyballbane, treningsapparater, stupetårn, minigolf, samt flere serveringssteder/restauranter. Ta gjerne turen innom Pakkhuset - en populær bryggerestaurant med uteservering og fantastisk pizza! Ellers kort gangavstand til blant annet Farris Bad og Kulturhuset Bølgen.
Togstasjonen ligger 500 meter fra leiligheten - ypperlig for deg som kommer utenbys fra! Ellers gode bussforbindelser i nærheten.

Felleskostnader

2 000 pr. mnd.
Felleskostnadene inkluderer felles bygningsforsikring, driftskostnader som plenklipp og snømåking, samt TV og internett.

Løpende kostnader

I tillegg til felleskostnadene til sameiet kommer kommunale avgifter, strøm, innboforsikring etc.

Sameie

Sameiet, Eierseksjonssameiet Strandpromenaden 2A-I, består av 9 seksjoner fordelt på to bygg.
Forretningsfører i sameiet er Tone Hasle.
Eierbrøk: 85/898
Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det er ingen planlagte arbeider i sameiet som medfører en økning i fellesutgifter.

Forsikring

Bygningsmassen er forsikret via sameiet og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på kr. 62 456,-. Regnskapet med budsjett for 2021 foreligger ikke pt..
Kopi av regnskapet kan fås ved henvendelse til megler.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter og husordensregler følger vedlagt salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å sette seg inn i disse.

Husdyrhold

Ingen kjente hindringer er vedtatt i sameiets vedtekter.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 70 kvm, Bruksareal: 72 kvm, Bruttoareal: 80 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 72 m².
Primærrom: 70 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, kjøkken/stue, soverom og bad.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Fra jernbanestasjonen følger du Storgata mot Øya/Halsen. Ta første til høyre i rundkjøringen ved fengselet. Ta deretter neste til høyre og boligen ligger på høyre hånd.
Det vil bli skiltet med Leinæs & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisning. Er du i tvil, ring megler.

Tomt

Areal: 1 147 kvm, Eierform: Fellestomt
Pent opparbeidet tomt med blant annet plen, hellesteiner, prydbusker, samt flere hyggelige steder å sitte.

Garasje / Parkering

Det er ifølge selger mulig å kjøpe garasjeplass rett ved inngangen, eventuelt videreføre leieavtale for kr. 500,- pr mnd.
Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Schau Takst AS v/ Einar Schau:
Bygget er oppført av tradisjonelle bygningsteknisk metoder. Bygget er fundamentert mot underlag av løsmasser fra marin avsetning. Bærende konstruksjoner av betong og trekonstruksjoner, samt takverk med overliggende tekke av betongtakstein.
Vinduer og terrassedør er alle fra byggeår - brorparten av forventet levetid er medgått.
Fra stue er det utgang til 4kvm stor overbygget, fasadeinntrukket balkong. Gode solforhold og utsikt retning Skottebrygga, Indre Havn og Larviksfjorden.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse for Dronningens gate 1A fra 1987 med noe gjenstående arbeid som følger vedlagt. Godkjente tegninger følger vedlagt salgsoppgaven. Opprinnelige tegninger samstemmer ikke helt med dagens planløsning i form av at dagens eier har flyttet døren til badet, samt veggen mot kjøkkenet er fjernet.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten. Eventuelle leietaker(e) plikter å overholde sameiets ordensregler samt relevante vedtektsbestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming via elektrisitet. Det er lagt varmekabler på badet og på gulv under vinduer i stue og på soverom.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 10 784
Det betales kommunale avgifter for vann, avløp, renovasjon, samt feie- og tilsynsgebyr. Det er fire gebyrterminer i året med forfall i februar, mai, august og november.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 563 362 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 028 102 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Boligen er registrert i SEFRAK-registerert. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Regulering

Eiendommen er regulert til boliger med delareal offentlig friområde, kjørevei, bevaringsområde, samt bevaring bygninger i reguleringsplanen Tollerodden/Skottebrygga fra 1995. Reguleringsplaner under arbeid innen 100 meter: Mesterfjellet og Torstrand skoler, samt Herregården og omkringliggende arealer. Status: Planlegging igangsatt (detaljregulering).
Eiendommen er avsatt til sentrumsformål i kommuneplanens arealdel. Det foreligger bestemmelsesområde bevaring bygning og annet kulturmiljø (BEV_1) på eiendommen. Eiendommen er i tillegg underlagt hensynssone for gjennomføring fornyelse (H830_1), bevaring kulturmiljø (H570_2), samt båndlegging for regulering etter pbl. (H710_1) i kommuneplanen
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Kommuneplanen:
Navn: Kommunedelplan for Larvik by 2021-2033.
Status: Planforslag.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er tinglyst følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
25.09.1987 . Dokumentnr: 8183 . Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 3
Formal: Bolig
Sameiebrok: 85/ 898
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 9 SEKSJONER

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Avløp via septiktank som er med i en kommunal tømmeordning. Ved fremtidig separering av avløpsledninger i området vil det bli gitt pålegg om separering av private stikkledninger og utkobling av septiktank.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg per utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt.
Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til martin@leinaes.no eller SMS: 94 98 75 29 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

01.12.2021, men selger kan være fleksibel.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Meglers uavhengighet

Det opplyses om at megler har relasjon til oppdragsgiver, men relasjonen er ikke i strid med god meglerskikk.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Strandpromenaden 2C, 3262, Larvik, Gnr. 3020 bnr. 2644 snr. 3 orgnr. 914596025 i Larvik kommune

Oppdragsnummer

22-21-0200

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.