Agnes

Enebolig med stor tomt og sentral beliggenhet - oppussingsobjekt - garasje

Skaubakken 4 , 3292 Stavern

BE OM SALGSSUM
Thomas Østmo
Thomas Østmo Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner
Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 152 m²
Bruksareal 200 m²
Bruttoareal 216 m²
Tomt 1 902 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 1956
Gårdsnummer 4046
Bruksnummer 90
Energimerking G
FINN.no 230669311
Sist endret 16.09.2021 15:24
Prisantydning 3 000 000
Totalpris 3 088 992
Ligningsverdi 585 973,-

Beregnet totalkostnad

3 000 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 75 000,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 88 992,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 088 992,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Skaubakken 4!
Eiendommen ligger fint til i et rolig og barnevennlig område med lite trafikk. Fra boligen er det kort vei til Stavern sentrum med et variert og godt tilbud av kafeer, restauranter, butikker og mer. Det er heller ikke langt til barnehage og skoler, samt flotte turområder.
Her får du stue med utgang til uteplass, separat kjøkken med spiseplass, spisestue, to soverom og bad. I sokkel etasjen er det innredet rom, boder og vaskerom.
Boligen ble bygget i 1956 og har behov for vedlikehold og oppdraderinger.

Innhold

1 ETG:
Trapperom: 6,4
Gang: 8,9
Soverom 1: 10,3
Soverom 2: 15,3
Kott: 1,5
Bad: 5,0
Kjøkken: 8,1
Stue: 33,2
SOKKEL ETG:
Entre: 4,3
Gang: 11,6
Stue: 26,8
Toalettrom: 2,4
Vaskerom: 9,2
Bod 1: 7,3
Bod 2: 19,7

Standard

Boligen ble bygget i 1956 og har behov for vedlikehold og oppdraderinger.
Følgende punkter har fått TG2:
Grunnmur - Elde og slitasje
Drenering - Elde
Veggkonstruksjoner/fasader - Elde og slitasje
Vinduer og dører - Elde og slitasje
Takkonstruksjon - Elde
Taktekking - Elde og slitasje, mose på tak
Overlys/takluke - Elde og slitasje
Terrasse, balkong og utv. trapp - Elde og slitasje
Piper og ildsteder - Elde og slitasje, parafinfyring
Etasjeskillere - Noe skjevheter og knirk
Rom under terreng - Synlige fuktskjolder/saltutslag og fuktutslag på yttervegger og gulv
Innvendige overflater - Elde og slitasje
Innvendige trapper - Elde og slitasje, mangler ihht. dagens krav
VVS - Eldre røropplegg
Garasje - Elde og slitasje
Følgende punkter har fått TG3:
Vinduer og dører - Vinduer med punktert glass og råte
Renner, deler og beslag - Elde, slitasje, mekanisk skade. Mangler takfotbeslag og noe nedløp
Terrasse, balkong og utv. trapp - Manglende rekkverk
Bad - Elde, slitasje, løst gulvbelegg, sprukket veggfliser, manglende fall på gulv, fuktskade i underliggende konstruksjon (himling i stue), vindu i dusjsone
Vaskerom - Elde, slitasje, synlige fuktskjolder/saltutslag og fuktutslag på yttervegger og gulv, råte i skillevegg mot gang
Toalettrom - Elde, slitasje, synlige fuktskjolder/saltutslag og fuktutslag på yttervegg, skjolder på bakeforliggende vegg mot bod, ødelagt toalett
Kjøkken - Elde, slitasje, mangler og skader
Innvendige overflater - Overflater med skader
Innvendige trapper - Ødelagt parkett i trinn
VVS - Støpejernrør og sluk, vv-tank fra 1978
Garasje - Fukt/råteskader

Beliggenhet

Eiendommen ligger i Stavern - en liten perle langs Vestfoldkysten. Med koselige smågater med eldre trehusbebyggelse og flotte skjærgårder er Stavern et populært sted å bo og feriere i.
Om sommeren er Stavern kjent for sitt pulserende liv med et variert og godt tilbud av sommeråpne kafeer, restauranter, butikker, gallerier. I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud og mindre arrangementer som gjør Stavern til et attraktivt sted. Det er flust av strender, svaberg og flotte bademuligheter i området. For de som er glad i naturen kan man benytte seg av Kyststien - den strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa.
En kort kjøretur unna finner man Larvik Golfklubb - en av Norges beste golfbaner. Her finnes det 2 golfbaner med henholdsvis 9 og 18 hull. Banen har internasjonal standard, er av høy kvalitet og er en av de banene med lengst spillesesong i landet.

Boligens areal

Primærrom: 152 kvm, Bruksareal: 200 kvm, Bruttoareal: 216 kvm
Sokkel etg:
Bruksareal: 88 m².
Primærrom: 60 m².
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, gang, stue, toalettrom, vaskerom.
1. etasje:
Bruksareal: 94 m².
Primærrom: 92 m².
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom, gang, 2 x soverom, bad, kjøkken, stue.
Garasje:
Bruksareal: 18 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Direkte fra Skaubakken.
Det vil bli skiltet med Leinæs & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisning. Benytt gjerne kartet i annonsen til å lage adkomstbeskrivelse.

Tomt

Areal: 1 902 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkering i garasje og på eiendommen.

Byggemåte

Det er grunnmur av betongblokker. Veggkonstruksjoner av standard trekonstruksjoner/reisverk, det er liggende og stående kledning på fasader. Takkonstruksjon m/kaldt loft, det er takstein som tekking.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen er byggesøkt ihht. tegninger vedlagt salgsoppgaven, fra 1956. Vi gjør oppmerksom på at kjellerstue ikke er byggesøkt som oppholdsrom.
Garasje godkjent i 1968.
Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Det er følgende oppvarmingsmetoder:
- Varmeovner
- Ved/parafin fyring
Larvik kommune har registrert to ildsted på eiendommen. Siste tilsyn var planlagt 21.09.2019, siste feiing var planlagt 19.03.2018, ingen av delene er gjennomført.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 11 839 pr. år
Det betales kommunale avgifter for vann, avløp, renovasjon samt feiing.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 585 973 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 109 504 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er hovedsakelig regulert til frittliggende småhusbebyggelse i reguleringsplan "Solstad nord" fra 1979. Mindre del av eiendommen mot nord er avsatt til "privat veie" i reguleringsplan "Fv. 301 - GS-vei, Agnes-Solli" fra 1998.
Det pågår arbeid med ny reguleringsplan "Agneshagen" på naboeiendommen mot nord. Kartskisse følger vedlagt salgsoppgaven.
I Kommunedelplan for Stavern by 2015-2027 er eiendommen avsatt til boligbebyggelse og inngår i bestemmelsessone VAR_1 og hensynsone H540_1 Hensyn grønnstruktur. Utdrag fra bestemmelsene i gjeldene kommunedelplan følger vedlagt salgsoppgaven. For komplett kommunedelplan - se Larvik kommunes nettsider.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Følgende heftelser er tinglyst på eiendommen og vil følge til ny eier.
1955/1417-2/30BESTEMMELSE OM GJERDE
Tinglyst: 09.06.1955
2000/3744-2/30BESTEMMELSE OM VEG
Tinglyst: 14.06.2000
Naboeiendommen Larviksveien 155 har veirett over den nordre fliken av eiendommen (til høyre for innkjøringen).
Vedlagt salgsoppgaven følger avtale om adkomst, som vil bli tinglyst på eiendommen i forbindelse med fremtidig utbygging av Larviksveien 155 og nabotomten mot nord (per i dag planlagt 10 enheter). Avtalen gir eier av Larviksveien 155 rett til å etablere adkomstvei over den nordre fliken av eiendommen. Se vedlagte kart. Alle eventuelle kostnader forbudet med veitilknyttningen bæres av selger/utbygger av Larviksveien 155.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttett offentlig vann og har adkomst fra kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via septiktank. Ved fremtidig separering av avløpsledninger i området, vil det bli gitt pålegg om separering av private stikkledninger og utkobling av septiktank.
Per dags dato foreligger det ingen planer om separering i dette området.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til thomas@leinaes.no eller SMS: 95 99 40 44 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale med selger. Vi oppfordrer til å skrive ønsket overtagelse i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Skaubakken 4, 3292, Stavern, Gnr. 4046 bnr. 90 i Larvik kommune

Eier

Bastant Eiendom AS v. Tom Reinert Kristensen

Oppdragsnummer

22-21-0207

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.