Svarstad

Fantastisk helårshytte helt på toppen med panoramautsikt, uten innsyn og sol hele dagen - garasje

Alpinveien 335 , 3275 Svarstad

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Martin Sundet
Martin Sundet Eiendomsmegler
Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 167 m²
Bruksareal 203 m²
Bruttoareal 227 m²
Tomt 1 366 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 3
Byggeår 2004
Gårdsnummer 37
Bruksnummer 46
Energimerking D
FINN.no 232119393
Sist endret 26.05.2023 15:52
Prisantydning 4 490 000,-
Totalpris 4 613 520,-

Beregnet totalkostnad

4 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 112 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 490 000,-)) 200,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 123 520,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 613 520,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til hyttedrømmen i Svarstad - Alpinveien 335!

Hytta har en flott og usjenert beliggenhet i høyden med fantastisk utsikt over Svarstad. Nærområdet byr på fine turområder året rundt. Her kan du dra på skogstur hvor du blant annet finner multer, blåbær, bjørnebær og kantareller i gangavstand fra hytta. Det er kort kjøreavstand til Borgen skianlegg, Skrim, Høyt og Lavt Klatrepark, Kjærra Fossepark, Kjærrafiske (laksefiske), samt en litt lengre kjøretur til Kongsberg skisenter.

Hytta har er fra 2004 og har en god planløsning med to romslige stuer, stort kjøkken, tre soverom, to bad og vaskerom. Bilen kan du parkere i garasjen! Foran hytta er det stor, og delvis overbygget terrasse med jacuzzi.

Her kan du nyte helger og ferier med familie og venner - håper vi ses på visning!

Innhold

Entre: 9,2
Vaskerom: 5,3
Bad 1: 8,7
Bad 2: 5,4
Gang 1: 3,8
Gang 2: 3,0
Stue 1: 32,2
Stue 2: 35,3
Kjøkken/spisestue: 30,1
Soverom 1: 9,8
Soverom 2: 7,9
Soverom 3: 9,7

Standard

Hytta ble oppført i 2004 med solide materialvalg, og holder generelt god hyttestandard. Kjøkkenet ligger i åpen løsning mot stue. Godt med arbeidsplass og praktisk planløsning. Integrert oppvaskmaskin, kjølehjørne, stekeovn og koketopp.

Begge badene er fra byggeår med flislagt gulv. Det er installert toalett, dusjkabinett og innredning med vask i begge badene. Det ene badet har også pissoar. Separat vaskerom med opplegg for vaskemaskin, sikringsskap, utslagsvask og varmtvannstank.

Det er noen punkter som har fått tilstandsgrad 2. Dette er:
Utvendig > Taktekking - Det er observert lite jord/torv på tak, dette bør utbedres. Vindskier har stedvis råte og slitasje.
Utvendig > Vinduer - Det er noe synlig plast på innside vindu i stue sør. Det er observert noe eldre fuktskjolder under vinduer på vegger i stuer og i vaskerom. Det ble stedvis observert små åpninger og manglende tetting ved vinduer på utvendige fasader. Det er ikke montert beslag på vannbrett.
Utvendig > Dører - Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Det er påvist andre avvik: List som skiller dobbelt balkongdør går mot terskel, derfor får en ikke lukket balkongdør riktig. Noe slitasje.
Utvendig - Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Noe skjevheter, slitasje og råte.
Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad - Det ble observert sprukket glass i lys over vask, sprukket stein på vask mot vegg og skade på
håndkletørker.
Utvendig > Nedløp og beslag - Det ble observert noe slitasje og elde.
Utvendig > Utvendige trapper - Alder/slitasje og antydning til råte.
Utvendig > Andre utvendige forhold - Skade på side av jacuzzi.
Innvendig > Overflater - Det bemerkes at det er noe "bom" i gulvfliser i entre, og at det er noe åpninger ut i fra innerhjørne (mellom yttervegg og skillevegg) på soverom sørvest.
Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom - Det er laftet tømmer på vegg v/utslagsvask. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet på badeneDet ble observert sprukket glass i lys over vask og sprukket stein på vask mot vegg.
Våtrom > Overflater Gulv > Bad (begge) - Det ble observert åpning mellom karm og list. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på vatrommene. Det er laftet tømmer på vegg v/vask. Sprukket flis under dørterskel på bad 2.. Det bemerkes at det er avkappet røropplegg ved gulv, dette bør utbedres/tettes på bad 2.
Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter - Noe synlig isolasjon i skjøter og noe sprekker/riss.

På garasjen ble det observert lite jord/torv på tak, noe tegn til slitasje/råte på vindskier og synlig vindsperreduk v/vinduer på fasade. I garasje ble
det observert fuktskjolder og svertesopp under vinduer i gavl vegg. Det var noe vanskelig å åpne/lukke ytterdør. Noe
utbedringer bør påregnes.

Tilstandsgrad 3:
Våtrom > Ventilasjon > Vaskerom - Rommet har ingen ventilasjon. Kostnadsestimat : Under 10 000.
Tekniske installasjoner > Ventilasjon - Ingen ventilering utover åpning av vindu. Kostnadsestimat : Under 10 000.

For ytterligere informasjon om hyttas tilstand, se tilstandsrapport vedlagt salgsoppgaven.

Beliggenhet

Hytta har en flott og usjenert beliggenhet i høyden med fantastisk utsikt over Svarstad. Nærområdet byr på fine turområder året rundt. Her kan du dra på skogstur hvor du blant annet finner multer, blåbær, bjørnebær og kantareller i gangavstand fra hytta.

Det er kort kjøreavstand til Borgen skianlegg, Skrim, Høyt og Lavt Klatrepark, Kjærra Fossepark, Kjærrafiske (laksefiske), samt en litt lengre kjøretur til Kongsberg skisenter.

Borgen skianlegg er fylkesanlegget for langrenn i Vestfold og har oppkjørte skiløyper innover bla. til Presteseter, Årum, Viddaseter og over til Skrim. Les mer her: www.borgenski.no. Gode fiskemuligheter på blant annet Svartangen en kort kjøretur unna, ellers i lokale skogsvann og selvfølgelig Lågen.

Beliggenheten er sentral med alle Vestfoldbyene, samt Kongsberg, Skien, Drammen og Holmestrand innenfor en omkrets av 55 km. Østfoldbyene Moss og Fredrikstad ligger kun en kort kjøretur på henholdsvis ca. 1,5 og 2 timer unna Svarstad. En drøy times kjøring med bil til Oslo.

Boligens areal

Primærrom: 167 kvm, Bruksareal: 203 kvm, Bruttoareal: 227 kvm

Hytte:
Bruksareal: 167 m².
Primærrom: 167 m².
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, vaskerom, 2 x bad, 2 x gang, 2 x stue, kjøkken/spisestue, 3 x soverom.

Garasje:
Bruksareal: 36 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Tomt

Areal: 1 366 kvm, Eierform: Eiet tomt

Vi gjør oppmerksom på at etter kart mottatt fra kommunen står garasjen delvis på 2 andre eiendommer. Biloppstillingsplass til høyre for garasje er ikke på hytteeiendommen. Se kart vedlagt salgsoppgaven.

Garasje / Parkering

Parkering i garasje og på egen eiendom.

Byggemåte

Det er ringmurselementer og støpt plate på grunn. Veggkonstruksjoner av laftet tømmer. Takkonstruksjon med synlige åser/rundstokker, det er torv som tekking.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det er gitt ferdigattest for hytta, datert 16.06.2006.

Hytte og garasje er byggesøkt i 2003. Godkjente tegninger følger vedlagt salgsoppgaven.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Det er følgende oppvarmingsmetoder:
- Varmeovner
- Vedfyring/ildsted
- Varmekabler i gulv
- Luft-luft varmepumpe

Larvik kommune opplyser at de ikke har gjennomført feiing og branntilsyn på eiendommen.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 9 480 pr. år

Det betales kommunale avgifter for vann, avløp og renovasjon.

Det er innført eiendomsskatt i Larvik kommune. Eiendomsskatten skal innkreves sammen med kommunale avgifter, normalt 4 ganger i året. I 2023 vil den bli krevd inn i termin 3 og termin 4. Satsen er 1 promille av Skatteetatens formuesgrunnlag for 2023. Satsen kan maksimalt økes opp til 4 promille i 2026.

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 050 000 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse i reguleringsplan "Hyttefelt Svarstad skisenter" fra 2008.

I kommunedelplan for Svarstad er eiendommen avsatt til hensynssone H910 - reguleringsplan skal fortsatt gjelde.

Det pågår for tiden rullering av kommunedelplan.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen servitutter/tinglyste rettigheter registrert.

Vei/vann/avløp

Vann: Offentlig.
Avløp: Offentlig.
Vei: Privat vei, felles for flere hytter.

Tilbehør

Hytta selges møblert. Selger forbeholder seg retten til å ta med møbler og innbo av personlig verdi. Interessenter oppfordres til å ta forbehold ved budgivning dersom noe forutsettes å følge med hytta.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 94 98 75 29 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale med selger. Vi oppfordrer til å skrive ønsket overtagelse i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport da disse danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg. Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom "as is" til forbruker, og følgende salgsbetingelser vil gjelde:

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Alpinveien 335, 3275, Svarstad, Gnr. 37 bnr. 46 i Larvik kommune

Oppdragsnummer

22-21-0222

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.