Mesterfjellet/Byskogen

Oppgradert, innholdsrik bolig - koselig solrik hage - nyere tak, drenering mm - bør ses

Parkalleen 13 , 3257 Larvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Kristin Sundling
Kristin Sundling Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

68%

eier sin egen bolig

84%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

35%

har bolig på over 120 kvm

31%

er barnefamilier

32%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 238 m²
Bruksareal 291 m²
Bruttoareal 316 m²
Tomt 640 m² / Eiet tomt
Byggeår 1946
Gårdsnummer 3020
Bruksnummer 1561
Energimerking F
FINN.no 234591200
Sist endret 10.05.2022 11:58
Prisantydning 6 200 000,-
Totalpris 6 370 992,-

Beregnet totalkostnad

6 200 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 155 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 200 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 170 992,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 370 992,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/ Kristin Sundling har gleden av å presentere Parkalleen 13!

Dette er en flott enebolig beliggende i et attraktivt og populært villastrøk i Byskogen, med nærhet til alt av bymessige fasiliteter. Boligen ble oppført i 1946 og har i senere tid blitt tilbygget. Boligen er vesentlig påkostet de senere årene og holder derav god standard. Den er jevnlig blitt vedlikeholdt, og fremstår som tiltalende med tidsriktige fargevalg. Parkalleen er unik med sin brede gate som gjør det enkelt med parkering både sommer- og vinterstid. Gata er ellers rolig med lite gjennomgangstrafikk, som gjør det trygt og godt for barn. Nabolaget er hyggelig med naboer i alle aldersgrupper. Kun 3 minutters gange unna boligen ligger Jensens Conditori hvor du kan kjøpe ferskt brød og bakevarer - perfekt for en hyggelig lørdagsfrokost sammen med familien. Området byr også på flotte turområder hvor bla. en tur til "utsikten" er å anbefale.

Boligen går over 2 etasjer, samt kjeller og har en god planløsning. I 1. etasje er det entré med god plass til å sette fra seg sko og yttertøy, gang, lekkert kjøkken med plassbygget innredning med benkeplate av Larvikitt, stor og fin spisestue med plass til hele storfamilien og åpen løsning mot kjøkkenet, påkostet bad og praktisk vaskerom med masse lagringsplass i speilskap og hyller, samt 2 gode stuer. Det er dobbel glassdør mellom stuene, samt brede profilerte dør- og vinduskarmer. Fra den ene stua er det utgang til en stor og flott terrasse med god plass til utemøbler og grill. I 2. etasje er det gang, separat toalettrom, 2 soverom i god størrelse. Fra hovedsoverommet er det utgang til en koselig balkong hvor du kan nyte fin utsikt. Kjelleren, som også har egen inngang fra utsiden, er innredet med entré, gang, kjøkken og stue, bad, vaskerom, 2 soverom og en bod til oppbevaring. I tillegg finnes det et rom som i dag brukes til stue/kontor, samt en bod/studio som er et lydisolert rom - disse har egen utvendig adkomst. I kjelleren er det vannbåren varme i alle gulv. Selger opplyser at det ikke er antydning til lukt i kjeller, og heller ikke knirk i noen av gulvene i hele boligen.

Tomta er pent opparbeidet med asfaltert innkjørsel, stor og flott hage med gressplen, prydbusker, trær og bed. Her er det rikelig med boltreplass for både to- og firbente. I tillegg er det flere flotte uteplasser med gode solforhold på plattinger og den store terrassen. Her kan du enkelt flytte deg rundt etter vær og vind slik at du får mest mulig ut av de fine sommerdagene. Det er godt med utelys rundt boligen og på terrassen - lysene skaper en god atmosfære selv etter at solen har gått ned. Det er gode parkeringsmuligheter i gårdsplassen, i tillegg til garasjen der bilen kan stå fri for snø og is vinterstid.

Dette er en super bolig for deg som ønsker å bo rolig, men sentralt i Larvik. Boligen har blitt vesentlig oppgradert både inn- og utvendig, så her kan du flytte rett inn uten å måtte tenke på oppussing.

Ditt neste hjem?

Innhold

1. etasje:
Entré: 3.4kvm
Gang: 8.7kvm
Stue 1: 19.4kvm
Stue 2: 14.7kvm
Kjøkken: 28kvm
Dusjbad: 8kvm
Vaskerom: 4kvm

2. etasje:
Gang: 7.8kvm
Toalettrom: 1.4kvm
Soverom 1: 21kvm - inkl. garderoberom
Soverom 2: 14.3kvm

Kjeller:
Trappegang/entré: 3.7kvm
Gang: 15.5kvm
Vaskerom: 1.7kvm
Soverom 1: 9.1kvm - rommet har ikke rømningsvindu
Soverom 2: 9kvm - rommet har ikke rømningsvindu
Dusjbad: 3.5kvm
Kjøkken/stue: 28kvm
Kontor/studio 29.2kvm (inkl. areal av nyere bygget "lydrom")
Bod: 7.8kvm

Standard

Enebolig oppført i 1946, med tilbygg fra 1985 og 2004. Boligen er frem til i dag blitt vesentlig oppgradert både inn- og utvendig. Et stort antall konstruksjoner og bygningsdeler er oppgradert i tillegg til overflateoppussing i samtlige boligrom. Boligen holder en normal god innvendig standard.

Innvendige overflater:
Gulv av enstavs eikeparkett, laminat og fliser.
Vegger av tapetserte plater, panel og fliser.
Himling av plater og panel.

Bad:
Badet er fra 2013 og er utført av fagfolk. Det er fliser på gulv og vegger, samt himling av sparklet og malt gips med innebygde downlights og høyttalere. Av installasjoner finnes vegghengt toalett, Porsgrund Showerama dusjkabinett og påkostet innredning med doble vaskekummer. Rommet er ventilert via elektrisk avtrekksvifte på yttervegg, samt mulighet til å lufte via vindu.

Vaskerom:
Vaskerommet ligger med direkte adkomst fra bad i 1. etasje og fremstår fagmessig utført. Av installasjoner finnes opplegg til vaskemaskin og tørketrommel, samt vaskekum med benkeplate. Det er masse lagringsplass i speilskap og hyller. Rommet er ventilert via ventil på yttervegg.

Toalettrom:
Toalettrommet har laminat på gulv, vegger av trepanel og plater, samt himling av malte plater. Av installasjoner finnes toalett og servant. Rommet har kun naturlig avtrekk.

Kjøkken:
Kjøkkenet ble pusset opp i 2013 og har enstavs eikeparkett med nater på gulv, vegger av malte plater, samt himling av malt trepanel. Det er plassbygget kjøkkeninnredning fra Kroktun Interiør AS. Innredningen er tidsriktig i lys utførelse av god kvalitet og har fronter av malt MDF, skrog av foliert spon og benkeplate av Larvikitt. Det er integrerte hvitevarer i form av stekeovn, dampovn og platetopp. Det er montert komfyrvakt.

Bad - kjeller:
Badet i kjelleren ble pusset opp i 2003, i tillegg til at det i 2013 ble gjennomført overflateoppussing og nye installasjoner. Det er keramiske fliser på gulv (lagt av selger som egeninnsats i 2015), vegger av malt glassfiberstrie på plate, samt himling av malte plater. Av installasjoner finnes innredning fra Foss bad med helstøpt vaskekum, toalett og dusjkabinett. Det er vannbåren gulvvarme og rommet er ventilert via elektrisk avtrekksvifte på yttervegg.

Kjøkken - kjeller:
Kjøkkenet i kjelleren har innredning og overflater fra 2003. Rommet ble overflatemalt i 2016. Det er gulv av keramiske fliser, vegger av malte plater, samt himling av sparklet og malt gips med innfelte downlights. Kjøkkeninnredningen har fronter, skrog og benkeplate av foliert spon. Det er nedstøpt gulvvarme og rommet er ventilert via ventilator.

VVS/Teknisk:
Boligen er tilkoblet kommunalt vann og har avløp til septiktank. Rørføringene i grunn opplyses å være skiftet i 2002.
Innvendig trykkvannsrør av kobber, samt avløpsrør av plast. Selger opplyser at samtlige innvendige rørføringer er skiftet.
Det er vannbåren gulvvarme i hele kjellergulvet. Anlegget er el.fyrt via tomantlet 300 liter varmtvannstank. Ellers oppvarming via elektrisitet, luft-til-luft varmepumpe og vedfyring.
Det er installert automatisk vannstoppventil i boligen, med ventil på innvendig hovedstoppekran, automatiske følere i flere rom, samt styrepanel med åpne/stenge-funksjon i 1. etg.
Sikringsskap med automatsikringer plassert på vaskerom i kjeller og i gang i 2. etasje.

Følgende oppgraderinger er foretatt:
*oversikten er ikke nødvendigvis komplett
1999-Nytt el.anlegg
2002-Nye rørføringer.
2003-Nytt kjøkken i kjeller
2004-Ny drenering/fuktsikring av grunnmurer
2004-Nytt taktekke, ny kledning, samt nye vinduer
2004-Bygget ny veranda med bod under
2013-Baderom i hovedetasjen totalrenovert av fagpersoner
2013-Nytt kjøkken i hovedetasjen
2014-2021-Flere rom tapetsert
2015-Malt kjøkkeninnredning i kjeller
2015-Bad i kjeller flislagt
2015-Nye gulvfliser i entré kjeller
2018-Ny gulvlaminat i gang og på soverom i 2. etg.
2020-Foretatt godkjent el.tilsyn
2020-Innvendig overflatemalt flere rom, blant annet kjøkken
2020-Overflatebehandlet terrasseplattinger på mark
2020-Montert komfyrvakt
2021-I oktober 2021 ble blant annet termostater til den vannbårne gulvvarme skiftet i forbindelse med service av anlegget
2021-Kledning sist gang utvendig overflatebehandlet

Det er noen punkter i tilstandsrapporten som en bør være ekstra oppmerksom på. Dette er tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
Takkonstruksjon/loft - Iht. tilstandsrapporten: Dårlig ventilering av takkonstruksjonen, avvik rundt gjennomføringer i takflaten, samt fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. I følge eier er dette et naturlig resultat at pipestokken av tegl "svetter" fuktighet som den trekker over tak. Eier opplyser videre at ingen "aktiv" fukt er registrert.
Balkonger/terrasser - Alder på tettesjikt og for lav høyde på rekkverk iht. dagens krav.
Bad - Avvik i fallforhold til sluk iht. krav, samt mindre høydeforskjell enn 25mm fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel.
WC - Rommet  har kun naturlig ventilasjon (krav til mekanisk avtrekk).
Drenering - Ikke anlagt fuktsikring av byggets støpte betongdekke underfra, med iflg. selger ble det i 2004 foretatt fagmessig godt drens og fuktsikringsarbeider rundt grunnmur, samt å være montert Platon grunnmursplate på alle murveggoverflater under terreng. Selger opplyser videre at det ikke er noe fukt funnet i rom under terreng.

Dette er tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik:
Vindu - I flg. tilstandsrapporten finnes ett vindu med råteskade i underkant av ramme. Årsak antas å være omramming og underliggende vannbord er lagt tett uten luftespalte, dette har gitt fuktopptak til tilstøtende trekonstruksjon. Vinduet bør påregnes skiftet. Kostnadsestimat under kr. 10 000,-.
Etasjeskille - Høydeforskjell på over 20mm innen en lengde på 2 m, samt 15mm gjennom hele rommet. Standardens krav til godkjente måleavvik utløser TG3. Målingene er foretatt i en eldre bygning, og bør sees i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert. Kostnadsestimat kr. 50 000,- til 100 000,-.
Bad kjeller - Mangel av membran utløser TG3. Kostnadsestimat kr. 10 000,- til 50 000,-.

Inntatt i salgsoppgaven følger tilstandsrapport fra takstmann med tilstandsvurdering av boligens bygningsdeler.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et veletablert og barnevennlig boligområde i Byskogen/Mesterfjellet i Larvik. Parkalleen går fra Mesterfjellveien til Håkons gate, gaten er 280 m lang og kjennetegnes ved sin ekstra brede gate. Gaten fikk navnet fordi den var planlagt som en allé mot Mesterfjellet og utsikten mot fjorden.

Det er umiddelbar nærhet til barnehager, skoler, idrettsanlegg, svømmehall, sentrum og Bøkeskogen med flotte turområder sommer som vinter. Mesterfjellet befinner seg like i nærheten - her kan du nyte utsikt over Larviksfjorden. For den aktive er det herfra mulig å gå bystien som er en fin rundtur i Larvik sentrum. Larvik sentrum byr for øvrig på et godt og variert utvalg av butikker, spisesteder og mye mer.

En varm sommerdag kan du gå ned til Karistranda for et herlig bad. Ellers er Indre Havn verdt et besøk sommerstid. Her er det flotte opparbeide områder med gressplen, stupetårn, lekeplass, volleyball-bane, utegym, minigolf, restauranter og utested sommerstid. Her finner du også jernbanen og annen offentlig transport, Kulturhuset Bølgen, Fritzøe Brygge og strandpromenaden til Tollerodden.

Nydelige sommerperler som Stavern, Nevlunghavn og Helgeroa er kun en liten kjøretur unna. Det er flust av strender, svaberg og flotte bademuligheter i området. For de som er glad i naturen kan man benytte seg av Kyststien - den strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa.

Boligens areal

Primærrom: 238 kvm, Bruksareal: 291 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 112 m².
Primærrom: 104 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kontordel/studio med egen inngang, entré, gang, vaskerom, 2 soverom, dusjbad, samt kjøkken og stue.
I tillegg finnes en bod på 8 kvm som s-rom.
Soverommene har ikke rømningsvindu.

1. etasje:
Bruksareal: 88 m².
Primærrom: 88 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, 2 stuer, kjøkken, dusjbad og vaskerom.

2. etasje:
Bruksareal: 46 m².
Primærrom: 46 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, toalettrom og 2 soverom.

Det er loft hvor deler av gulvet er platelagt. Selger opplyser at konstruksjonen er luftet med ventiler i gavelvegger.

I tillegg finnes en garasje på 45 kvm som s-rom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Adkomst direkte fra Parkalleen.

Boligen er merket med "Til-salgs"-plakat fra Leinæs & Partners og det vil bli skiltet til fellesvisning.

Se også kartskissen til høyre i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler.

Tomt

Areal: 640 kvm, Eierform: Eiet tomt

Eiendommen er etablert med analogt målebrev den 31.08.1946. Viser til historiske målebrev for areal og beskrivelse av eiendommen. Eiendommens plassering i kartet kan avvike fra eiendommens faktiske plassering i marka. Oppgitt areal i eiendomskartet er tilsvarende usikkert, og er kun beregnet ut fra grensene i matrikkelen.

Garasje / Parkering

Parkering i garasje og på egen gårdsplass. Garasjen har elektrisk portåpner. Det er godt med lagringsplass da det er en isolert bod, en vedbod og en bod for oppbevaring av f.eks utemøbler i tilknytning til garasjen.

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Schau Takst AS v/Einar Schau:

Bygget er oppført av tradisjonelle bygningsteknisk metoder. Bygget er fundamentert mot underlag av løsmasser fra marin avsetning. Boligens grunnmur er oppført av tradisjonelle betongblokker fra byggeår. Forrige eier opplyste at det i 2004 ble foretatt fagmessig godt drens- og fuktsikringsarbeider rundt grunnmur. Det opplyses å være etterfylt med drenerende masser i grøft rundt grunnmurene. Forrige eier opplyste at oppbyggingen av alle yttervegger under terreng er innvendig med 3-4cm luftesjikt, svartpapp på bakside av vegg og under bunnsville, 5 cm isolasjon og sponplate på innside. Bruk av luftesjikt har særlig positiv effekt med tanke på risikoen for fukt i innredet areal under terreng. Forrige eier oppgir at all kledning på yttervegger ble skiftet i 2004. Kledningen framstår generelt godt vedlikeholdt. På den værutsatte sørvestveggen finnes enkelte tørrsprekker. Selger opplyser at all kledning er overflatebehandlet i 2021. Vinduene ble samtlige skiftet i 2004 og god forventet restlevetid bør forventes. Taktekke av betongtakstein som opplyses å være skiftet i 2004 - også undertaksduk, sløyfer og lekter ble skiftet. Fra stue finnes utgang til stor terrasse oppført i trekonstruksjoner fra 2004. Terrassen befinner seg over underliggende bod-del (som pt. er innredet til kontor/studio). Tettesjikt i gulv er ikke vurdert, men det er registrert utetthet rundt rekkverksøyler mot dekke. Valgte beslags-/tetteløsning rundt søylene er ikke uvanlig, men den er allikevel ikke en optimal løsning da regnvann kan renne ned langs søyler og på innsiden av beslag. Det er ikke registrert skader som resultat påpekte avvik, men ny eier bør være bevisst forholdet.

For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten som er inntatt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det forefinnes ikke bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på oppføring av eiendommen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet.

Det er utstedt ferdigattest 08.11.21 på veranda med lagerrom under.

I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Enebolig godkjent 1946.
Garasje 36 kvm godkjent 1970.
Ombygging godkjent 1971.
Tilbygg bolig 68 kvm godkjent 1984.
Tilbygg bolig 40 kvm godkjent 2004 - tilbygg terrasse med kjeller

Det er noen avvik i forhold til innvendig planløsning ihht. mottatte bygningstegninger fra kommunen. Underetasjen er annerledes innredet i dag enn hva som ble byggesøkt. Dagens planløsning er ikke omsøkt og kjøper bærer selv ansvaret for å søke godkjenning, og utføre nødvendige arbeider, dersom man ønsker å bruke disse rommene som f.eks. soverom og kjellerstue.

Det er flere rømningsveier fra underetasjen, både egen utvendig adkomst, via trapp til hovedetasjen og fra vinduer i kjellerstuen hvor det står møbler under vinduene.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Oppvarming via elektrisitet med panelovner, gulvvarmeanlegg i kjeller, luft-til-luft varmepumpe, samt vedfyring i ovn.

Larvik kommune opplyser at siste utførte feiing var 09.10.2017 og siste utførte tilsyn var 18.06.2006. Det ble varslet tilsyn i 2019 og feiing i 2021, men disse ble ikke utført. Det er montert brannstige på nordveggen av boligen.

Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene mangler oppvarmingskilde, overtas boligen slik den fremstår på visning.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 11 838,75 pr. år (årsprognose fra Larvik kommune)
Det betales avgift for: Vann, avløp, renovasjon og feiing.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 039 552 pr. 31.12.19
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 742 385 pr. 31.12.19

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område og er avsatt til bolig i Kommunedelplan for Larvik by. Eiendommen omfattes av bestemmelsesområde HAG_1 som sier at nye tiltak skal samsvare eller underordnes eksisterende bebyggelse. Fradeling av nye tomten kan vurderes tillatt, forutsatt at ny fradelt tomt er mindre enn gjenværende del av opprinnelig tomt og minimum 600 kvm. Se kommunedelplan for Larvik by for mer informasjon eller utdrag av den relevante bestemmelsen som følger inntatt i salgsoppgaven.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Kommunedelplan for Larvik by 2021-2033 med sentrumsstrategi er under arbeid.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1946/1849-1/30 Bestemmelse iflg. skjøte/bestemmelse om gjerde tinglyst  31.08.1946
Kommunale rettigheter/påbud i henhold til skjøte/festekontrakt
- Rett for kommunen til å avgiftsfritt bygge, betjene og holde vedlike de luftledninger, stolper og kabler som er nødvendige for elektrisitetsforsyningen. Gjerdehold er kommunen uvedkommende.

1955/399-1/30Bestemmelse om bebyggelse tinglyst 11.02.1955
Rettighetshaver: Knr: 3805 Gnr: 3020 Bnr: 534
Byggetillatelse gitt etter dispensasjon i henhold til Bygningsloven
- Rett for eier av Furuveien 12 til å føre opp et uthus/garasje helt i nabogrensen.

1969/3811-1/30 Bestemmelse om bebyggelse tinglyst 11.08.1969
Rettighetshaver: Knr: 3805 Gnr: 3020 Bnr: 534
Byggetillatelse gitt etter dispensasjon i henhold til Bygningsloven
- Samtykke til at eieren av Furuveien 12 utvider sin nåværende garasje med 3 meter i grenselinjen mot Parkalleen 13.

Vei/vann/avløp

Adkomst via offentlig vei. Boligen er tilknyttet kommunalt vann og avløp med septiktank. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Ved fremtidig separering av avløpsledninger i området, vil det bli gitt pålegg om separering av private stikkledninger og utkobling av septiktank.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg pr. utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kristin@leinaes.no eller SMS: 95 92 09 52 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Parkalleen 13, 3257, Larvik, Gnr. 3020 bnr. 1561 i Larvik kommune

Oppdragsnummer

22-21-0224

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.