Kjærstranda

Nyere hytte med fin beliggenhet - 3 soverom - utsikt - vann/avløp - mulighet for båtplass

Kjærstranda 55 , 3294 Stavern

VISNINGER

19. september søndag kl. 14:00-15:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Knut Leinæs
Knut Leinæs Partner / Advokat / Eiendomsmegler
Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 79 m²
Bruksareal 82 m²
Bruttoareal 88 m²
Tomt 861 m² / Festet tomt
Soverom 3
Byggeår 2013
Gårdsnummer 4124
Bruksnummer 1
Energimerking D
FINN.no 230670042
Sist endret 16.09.2021 10:22
Prisantydning 5 800 000
Totalpris 5 956 242

Beregnet totalkostnad

5 800 000,- (Prisantydning) Omkostninger 145 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 800 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 156 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 956 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Kjærstranda 55!
Her har du en nyere hytte med fin beliggenhet og god planløsning. Hytta inneholder stor stue med spisestue og delvis åpen kjøkkenløsning, tre soverom, bad, vaskerom og bod. Fra stue er det utgang til terrasse og flott uteplass med utsikt mot sjøen.
Hytta stod ferdig i 2013 og holder god standard.
Mulighet for båtplass i nærområdet.
Eiendommen ligger kun et steinkast unna populær og langgrunn badestrand. Flotte turmuligheter i nærområdet med blant annet kyststien som strekker seg langs hele Brunlanes-kysten. Populære Foldvik Familiepark og Larvik golfklubb ligger kun få minutters biltur unna.
Håper vi ses på visning!

Innhold

Gang: 9.5kvm
Soverom1 6.7kvm
Soverom2: 6.7kvm
Soverom3: 9.7kvm
Vaskerom/teknisk rom: 2.5kvm
Dusjbad: 5kvm
Stue og kjøkken: 37.3kvm
Utebod: 3kvm
Mulighet for båtplass til inntil ca 20 fot - kontakt megler hvis aktuelt.

Standard

Hytta stod ferdig i 2013 og holder god standard med en praktisk planløsning.
Delikat kjøkken med høyglansede fronter i delvis åpen løsning mot stue. Det er integrert koketopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap. Godt med benke- og oppbevaringsplass.
Badet har belegg på gulv og panel på vegger. Innredning med god lagringsplass og dusjkabinett av god kvalitet. Vegghengt toalett og varmekabler i gulv. Kombinert vaskerom og teknisk rom med vaskekum. Det er installert sentralstøvsuger i hytta.
Hytta er tilkoblet kommunalt vann- og avløpsanlegg. Sikringsskap med automatsikringer.
Følgende oppgraderinger er foretatt:
*oversikten er ikke nødvendigvis komplett
2021-Nylig skiftet deler av materialer til terrasse etter skade forårsaket av fukt fra grunn.
Følgende rapportpunkter er gitt TG:2
YTTERVEGG: I uteboden mangler lufteventil - det kan med fordel anlegges.

Beliggenhet

Usjenert beliggende rett ved Kjærstranda i barnevennlige omgivelser med umiddelbar nærhet til strender, flotte svaberg og bryggeanlegg. Naverfjorden har flere flotte badestrender som Kjærstranda, Donavall, Stolpestad, Anvikstranda mv.
I kort avstand fra hytta ligger Foldvik Familiepark, Anvik Gårdsbutikk og restaurant med kulturarrangementer og konserter, flotte turmuligheter på kyststien fra Stavern til Helgeroa, utleie av småbåter og kano, gode sykkelmuligheter og golfbane kun 15 minutter unna med bil.
Det er kort båttur eller sykkeltur til Stavern med alle sine fasiliteter.

Forsikring

Fremtind Forsikring Polisenummer: 21359483

Boligens areal

Primærrom: 79 kvm, Bruksareal: 82 kvm, Bruttoareal: 88 kvm
Bruksareal: 82 m².
Primærrom: 79 m².
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, 3x soverom, vaskerom/teknisk rom, dusjbad og kombinert stue med kjøkken.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Tomt

Areal: 861 kvm, Eierform: Festet tomt, Utløpsår feste: 2042, Festeavgift: 2592
Grunneier er Bernt Petter Kjær.
Festeavgiften utgjør pt. 2 592,- per år og reguleres ihht. konsumprisindeksen hvert år.
Det betales i tillegg ca. 500,- for vedlikehold av vei per år.
Festekontrakten gjelder i 50 år fra 10.06.1963, og ble i 1982 forlenget med 30 år til 2042.
Det er ikke forkjøpsrett for grunneier eller krav til godkjenning av kjøper.
Festekontrakten og tillegget er lagt ved i salgsoppgaven. For øvrig gjelder reglene i Lov om tomtefeste av 20. desember 1996 nr. 106. Ved ytterlige spørsmål oppfordrer vi til å ta kontakt med megler.
Eiendommen som er etablert med festekontrakt den 03.08.1963, er ikke oppmålt av kommunen. Viser til festekontrakten for areal og beskrivelse av eiendommen. Eiendommens plassering i kartet kan avvike fra eiendommens faktiske plassering i marka. Oppgitt areal i eiendomskartet er tilsvarende usikkert, og er kun beregnet ut fra grensene i matrikkelen.

Garasje / Parkering

Parkering på tomten.

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapport.
Bygget er oppført av tradisjonelle bygningsteknisk metoder. Hytta er fundamentert til fast fjell - ingen kjente utglidninger.
Under den del av hytta som ikke har støpt betongdekke/gulv finnes krypkjellervolum - dette tilgjengelig via innvendig luke på vegg i teknisk rom, samt finnes utvendig luke i grunnmur. I krypkjelleren registreres, fra kontrollerte sted, blankskurt svaberg hvor jordmasser etc. er fjernet. Arealet var tørt pr befaring og krypkjelleren framstår godt ventilert. Som utgangspunkt omtales slike volum som en risikoløsning grunnet faren for fukt fra terreng, men dette oppleves ikke å utgjøre et problem for denne aktuelle hytta. Regnvann vil renn mot murer som således vil få noe, begrenset fuktopptak i betongen, dog skal ikke dette utgjøre en risiko og løsningen skal sies å ikke bryte med byggepraksis for hytter av denne type.
Yttervegger av stenderverk med forventet 15cm isolasjon og kledning av type liggende, dobbelfalset trepanel fra byggeår. Slitasjegraden er godt innenfor hva som må forventes - normalt godt vedlikehold vil ivareta kledningens fasadebeskyttelse i ytterligere betydelig tid. I uteboden mangler lufteventil - det kan med fordel anlegges.
Hytta har postvinduer med midstolpe og sidehengslede rammer med tolags isolerglass. Både den enkeltfløyede terrassedøra i stue, og vinduer, er fra byggeår og besitter en betydelig forventet restlevetid. Naturlig slitasje finnes - dog intet av vesentlig betydning.
Det er i all hovedsak oppført som sperretaksløsning med skråhimling i flere rom - samt overliggende taktekke med betydelig forventet restlevetid. Ingen kjente lekkasjer - ei heller annet å forvente enn god restlevetid.
Terrasseplatting ved inngangsparti, samt på sør og sørvestsiden av hytta. Disse plattingene er tradisjonelle trekonstruksjoner med gulvbord av impregnert kvalitet montert mot bjelkelag fundamentert til fast. Selger har i august 2021 skiftet deler av konstruksjonen grunnet fuktbelastning fra grunn - basert på det beskrevne oppfattes dette tiltaket å falle innunder «normalt vedlikehold». Arealene har utsikt mot sjøen og generelt gode solforhold.

Ferdigattest / brukstillatelse

Hytta ble byggesøkt og godkjent i 2007, men først ferdigstilt i 2013. Ferdigattest fra 2017.
Godkjente tegninger følger vedlagt salgsoppgaven.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Elektrisitet.
- Varmekabler gang og bad.
Larvik kommune opplyser at det ikke har vært feiing og branntilsyn på eiendommen.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 7 634 pr. år
Det betales kommunale avgifter for vann, avløp og renovasjon.

Formuesverdi

Det er ikke fastsatt formuesverdi for hytta.
Ved første gangs verdsetting skal du fastsette formuesverdien av fritidseiendommen til maksimalt 30 prosent av eiendommens markedsverdi.

Regulering

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse. Reguleringsbestemmelser med kart følger vedlagt salgsoppgaven.
I kommunedelplanens arealdel er eiendommen avsatt til fritidsbebyggelse. Utdrag fra kommunedelplanens arealdel med tilhørende kart følger vedlagt salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for kopi av hele planen.
Det pågår for tiden rullering av kommuneplan og kommunedelplan.
Det pågår også reguleringsarbeider for Kjærstranda camping, som ligger like syd for eiendommen. Formålet med ny plan er å legge til rette for fortsatt drift av Kjærstranda camping og følge opp krav i kommunedelplan for camping og regulering av området. Det gjøres ikke endringer eller utvidelser av området.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Festekontrakt, tinglyst 03.08.1963. Kopi følger vedlagt salgsoppgaven. Se også pkt. "Tomt".

Vei/vann/avløp

Vann/avløp: Offentlig.
Vei: Privat.
Det betales årlig avgift til Naverfjorden Vann og Avløp AS for privat vann og avløpsnett. Avgiften varierer, og var kr. 1.450,- for 2020.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg per utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til knut@leinaes.no eller SMS: 92 05 35 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale med selger. Vi oppfordrer til å skrive ønsket overtagelse i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Kjærstranda 55, 3294, Stavern, Gnr. 4124 bnr. 1 Fnr. 34 i Larvik kommune

Eier

Tor William Jacobsen Anne M.l. Jacobsen

Oppdragsnummer

22-21-0226

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.