Torstrand

Enebolig med innredet sidebygg med utleiemulighet i rolig gate - sjarmerende uteområde med flott terrasse - sentralt

Griffenfeldts gate 11 , 3263 Larvik

VISNINGER

20. september mandag kl. 17:30-18:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Kristin Sundling
Kristin Sundling Eiendomsmegler MNEF / Partner
Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 136 m²
Bruksareal 146 m²
Bruttoareal 161 m²
Tomt 289 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1880
Gårdsnummer 3020
Bruksnummer 626
Energimerking G
FINN.no 231429019
Sist endret 14.09.2021 08:56
Prisantydning 4 190 000
Totalpris 4 308 742
Ligningsverdi 749 831,-

Beregnet totalkostnad

4 190 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 104 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 190 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 118 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 308 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/Kristin Sundling har gleden av å presentere Griffenfeldts gate 11!
Dette er en fin bolig beliggende i et etablert boligområde. Boligen ligger fint til på en hjørnetomt i et rolig gate med lite trafikk. Fra boligen er det kort vei til barnehager, skoler og lekeplass - noe som gjør dette til ett godt sted for barnefamilier. Fra boligen er det også gangavstand til matbutikk, den populære lokale fiskebutikken Georg Marius Larsen, Majas bakeri, bensinstasjon og treningssenter. Det er kun 3 minutter å gå til nærmeste busstopp med gode forbindelser.
Boligen ble bygget i 1880 og ble tilbygget i 1985 og består av en hoveddel og en sidebygning. Boligen har hatt flere oppgraderinger både inn- og utvendig. Det er i nyere tid malt flere overflater og lagt nytt gulv i stue og kjøkken i boligen. I forbindelse med oppussing har man lagt vekt på tidsriktige og fine farger - dette er en bolig det er lett å trives i. Boligen har en god planløsning. 1. etasje inneholder entré hvor du kan sette fra deg sko og yttertøy, gang, stue og kjøkken i åpen løsning, fint bad, separat toalettrom og en bod som i dag brukes til kontor (rommet mangler vindu). Stua er husets hjerte og har god plass til flere sittegrupper. Det er både varmepumpe og vedovn i stua, så her kan du holde boligen god og varm selv på kalde dager. Tar du trappa opp til 2. etasje finner du en gang og 3 gode soverom. Det er også rikelig med lagring i kott i 2. etasje. I sidebygningen er det innredet med entré, stue og kjøkken i åpen løsning, bad og et disponibelt rom som i dag brukes som soverom (ikke bruksendret). Det er dør mellom hoveddelen og sidebygget i tillegg til egne inngangsdører fra utsiden. Her er det muligheter for utleie - en super måte å spe på nedbetalingen av boliglånet.
Tomta er fint opparbeidet med belegningsstein og fint skjermet med gjerde mot gata. Det er mulighet for parkering på gårdsplassen og ellers parkering i gatene i området. På tomta er det en egen utebod som er super til oppbevaring av f.eks. hageutstyr. Hagen er gjort om til "humlehotell" - her vokser det en hel rekke vekster til stor glede for de små individene - alternativt kan du gjøre om denne delen av tomta til en koselig liten hage med gressplen. Sommerdagene nytes aller best på den fine terrasseplattingen som også har direkte tilkomst fra stua. Her sitter du fint og usjenert til da uteplassen er rammet inn av levegger og vinranker som stadig vokser seg større og gir deg en lun stemning. Her skaper du din egen lille oase med gode sittegrupper, vakre blomster og planter i krukker.
I Griffenfeldts gate 11 lever du det gode liv året rundt. Høsten er tiden for fine turer langs sjøen, gjerne med en stopp innom Majas for en kopp kaffe og noe å bite i. På vinteren er det herlig å sitte inne med en god bok og fyr i ovnen. Våren bringer med seg surrende humler og pæretreet som står i full blomst. Sommeren er tiden for å slappe på terrassen eller rusle ned til stranda for et deilig bad.
Ditt neste hjem?

Innhold

Boligen inneholder:
1. etasje:
Entré: 2,3 kvm
Gang: 3,8 kvm
Bad: 4,6 kvm
Toalettrom: 1,9 kvm
Bod: 6,2 kvm
Stue og kjøkken: 47,7 kvm
1. etasje sidebygg:
Entré: 1,5 kvm
Stue og kjøkken: 21,0 kvm
Bad: 4,8 kvm
Soverom: 7,3 kvm
2. etasje:
Gang: 5,8 kvm
Soverom 1: 7,7 kvm
Soverom 2: 7,9 kvm
Soverom 3: 11,8 kvm

Standard

Selveiet enebolig fra 1880, med tilbygg fra 1985. Boligen har siden byggeår hatt flere oppgraderinger både inn- og utvendig. Innvendig er det malt en del overflater i nyere tid, lagt nytt gulv i stue og kjøkken i 2018/2019, samt montert nye lettvegger ihht. romdeling. Boligen holder en normalt god innvendig standard. Det er iflg eier termostatstyrt varme (folie) i kjøkken- og stuegulv samt ventilasjonssystem fra 2019.
Innvendige overflater:
Gulv: Flis, laminat, plater og malt heltre plank.
Vegger: Panel, MDF panel plater, malte flater og pusset/malte flater.
Himling: Panel.
Bad:
Badet har fliser på gulv, vegger av fliser og baderomsplater, samt himling av panel med innfelte downlights. Av installasjoner finnes dusjkabinett, opplegg for vaskemaskin og innredning med servant. Dusjkabinett, innredning med servant og baderomsplater var nye i 2017/2018. Det er varmekabler på gulvet og rommet er ventilert via periodisk avtrekk.
Toalettrom:
Toalettrommet har fliser på gulv, vegger av panel, MDF panel plater og pusset/malte overflater, samt himling av panel. Av installasjoner er det vegghengt toalett og en enkel vask. Det er varmekabler på gulvet og rommet er ventilert via periodisk avtrekk.
Kjøkken:
Kjøkkenet ligger i åpen løsning med stua og har gulv av laminat, vegger av malte flater og plater, samt himling av panel. Kjøkkeninnredningen er malt og er av eldre dato og har innredning av MDF/spon/kryssfiner/heltre og ny benkeplate i 2019 av heltre med vaskekum med ett greps blandebatteri. Rommet er ventilert via vifte over komfyr.
Bad - sidebygg:
Badet var tidligere vaskerom som ble gjort om til bad i 2017/2018. Det er fliser på gulv, vegger av fliser, MDF panel plater og pusset/malte flater, samt himling av panel. Av installasjoner finnes vegghengt toalett, dusjkabinett, skap, opplegg for vaskemaskin, vv-tank og innredning med skap. Det er varmekabler på gulvet og rommet er ventilert via periodisk avtrekk.
Kjøkken - sidebygg:
Kjøkkenet ligger i åpen løsning med stua og har gulv av fliser, vegger av fliser, panel, malte flater og pusset/malte flater, samt himling av panel. Kjøkkeninnredningen har skap av MDF/spon/kryssfiner/heltre, samt benkeplate av heltre med vaskekum med ett greps blandebatteri. Integrert kjøl/fryseskap. Det er varmekabler i gulvet og rommet er ventilert via vifte over komfyr.
VVS/Teknisk:
Boligen er tilknyttet kommunalt vann- og avløpsnett.
I følge forrige rapport er det ny vannledning av plast, samt avløp til og fra kommunalt nett i 2014.
Innvendige trykkvannsledninger er av kobber/plast og hovedledning/avløp er av plast.
Røropplegg er av eldre og nyere dato. Hovedkran finnes på bad i sidebygg.
OSO VV-tank på 287 liter fra 2007 plassert på bad i sidebygg. Det er sluk i rommet. Det ble observert fukt/vann under lokk på vv-tank grunnet kondens og manglende utlufting i rommet. Det er foretatt en justering på vifte for å hindre nevnte kondens/fukt.
Sikringsskap er plassert i entré.
Det er blitt utført noe oppussing/renovering de senere år. Det er bl.a:
2021 - Stedvis skiftet kledningsbord
2021 - Bygget en levegg v/terrasse
2021 - Ny luft-luft varmepumpe på soverom 2 etg.
2020 - Malt utvendige fasader
2019 - Delvis ny kledning på fasader
2019 - Ny vedovn i stue 1 etg.
2019 - Ny benkeplate på kjøkken boligdel
2018/2019 - Skiftet noen vinduer
2018/2019 - Nytt gulv i stue/kjøkken 1 etg. boligdel
2017/2018 - Ny innredning, dusjkabinett og baderomsplater på bad
2017/2018 - Gjort om vaskerom til bad i sidebygg
2017/2018 - Montert brukt innredning på kjøkken sidebygg
2016 - Malt utvendige fasader
2016 - Bygget terrasse
2015/2016 - Skiftet noen vinduer og balkongdør
2014 - Ny vannledning, samt avløp til og fra kommunalt nett
2012 - Ny luft-luft varmepumpe i stue 1 etg.
2007 - Ny vv-tank
* Montert noen lettvegger i nyere tid
* Malt en del innvendige overflater i nyere tid
* Nye sikringer i el-skap
Det er noen punkter i tilstandsrapporten som en bør være ekstra oppmerksom på. Dette er tilstandsgrad 2:
Grunnmur - Elde, noe sprekker
Drenering - Elde
Veggkonstruksjoner/fasader - Eldre konstruksjon (laftet tømmer)
Vinduer og dører - Noen vinduer og dører av eldre dato
Takkonstruksjon - Elde, noe eldre fuktskjolde i undertak på kott 2 etg, noe skjevheter
Taktekking - Noe slitasje
Renner, deler og beslag - Slitasje og elde
Terrasse, balkong og utv. trapp - Noe slitasje og elde
Piper og ildsteder - Eldre pipeløp
Etasjeskillere - Skjevheter og knirk
Bad - Noe preg av elde og slitasje, løs vask, noe sprekker og "bom"i gulvfliser
Bad sidebygg - Manglende fall på gulv og eldre overflater
Toalettrom - Eldre blandebatteri
Kjøkken - Noe slitasje og elde
Kjøkken sidebygg - Sprekker i gulvfliser
Innvendige overflater - Kvistgulning, skjevheter og sprukne fliser
Innvendige trapper - Noe mangler ihht. dagens krav for rekkverk, lysåpning og håndløper
VVS - For det meste eldre røropplegg
Utvendig bod - Noe slitasje
Dette er tilstandsgrad 3:
Vinduer og dører - Råte/fuktskade på ytterdør til sidebygg
Utvendig bod - Råte på ytterdør
Inntatt i salgsoppgaven følger tilstandsrapport fra takstmann med tilstandsvurdering av boligens bygningsdeler.

Beliggenhet

Boligen ligger i et etablert boligområde. Det er gangavstand til barnehager, Mesterfjellet barne- og ungdomsskole, samt Thor Heyerdal videregående skole hvor du også finner Jotron Arena - byens storstue og hjemmebane til Larvik håndballklubb. Det er heller ikke langt til dagligvarebutikk, bakeri og den lokale populære fiskebutikken Georg Marius Larsen.
Her bor du med kort vei til Larvik sentrum med et godt og variert servicetilbud med butikker, restauranter, kjøpesenteret Amfi, kafeer samt et mangfold av andre tilbud og tjenester. Fra Larvik sentrum er det kort vei til kjøpesenteret Nordbyen, flotte turområder i Bøkeskogen og Farris både sommer og vinter.
En varm sommerdag kan du rusle ned til Karistranda for et herlig bad. Ellers er Indre Havn verdt et besøk sommerstid. Her er det flotte opparbeide områder med gressplen, stupetårn, lekeplass, volleyball-bane, utegym, minigolf, restauranter og utested sommerstid. Her finner du også jernbanen og annen offentlig transport, Kulturhuset Bølgen, Fritzøe Brygge og strandpromenaden til Tollerodden.
Nydelige sommerperler som Stavern, Nevlunghavn og Helgeroa er kun en liten kjøretur unna. Det er flust av strender, svaberg og flotte bademuligheter i området. For de som er glad i naturen kan man benytte seg av Kyststien - den strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa.

Boligens areal

Primærrom: 136 kvm, Bruksareal: 146 kvm, Bruttoareal: 161 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 71 m².
Primærrom: 65 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, bad, toalettrom, stue og kjøkken.
I tillegg finnes en bod på 6 kvm som s-rom.
1. etasje sidebygg:
Bruksareal: 36 m².
Primærrom: 36 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, soverom, stue og kjøkken.
2. etasje:
Bruksareal: 35 m².
Primærrom: 35 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang og 3 soverom.
I tillegg finnes en utvendig bod på 4 som s-rom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Adkomst direkte fra Danneskjolds gate.
Boligen er merket med "Til-salgs"-plakat fra Leinæs & Partners og det vil bli skiltet til fellesvisning.
Se også kartskissen til høyre i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler.

Tomt

Areal: 289 kvm, Eierform: Eiet tomt
Eiendommen er etablert med analogt målebrev den 01.07.1878, og senere oppmålt på nytt med analogt målebrev. Viser til historiske målebrev for areal og beskrivelse av eiendommen. Eiendommens plassering i kartet kan avvike fra eiendommens faktiske plassering i marka. Oppgitt areal i eiendomskartet er tilsvarende usikkert, og er kun beregnet ut fra grensene i matrikkelen.

Garasje / Parkering

Parkering på egen tomt. Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Contaxt AS v/Petter Christiansen:
Det er grunnmur av stein (bolig) og det er støpt plate på grunn (sidebygg). Veggkonstruksjoner av standard trekonstruksjoner/reisverk (laftet tømmer i eldste del), det er stående kledning på fasader. Takkonstruksjon m/kaldt loft og trolig isolert del, det er takstein som tekking.
Det er oppført en utvendig bod på ca. 5 kvm på tomten. Den har støpt plate på mark, er oppført i trekonstruksjoner og det er glassert teglstein som taktekking. Det er montert ytterdør og vindu. Noe fuktskader/råte ble observert på ytterdør. Ellers normal slitasje og elde. Selger opplyser at fasader er malt i 2016.
For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten som er inntatt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.
Larvik kommune opplyser at det i 1978 ble godkjent fasadeendring og at tilbygget ble godkjent i 1983. Uthus er ikke omsøkt hos kommunen.
Eiendommens bebyggelse er kun byggesøkt i henhold til tegninger vedlagt salgsoppgaven, som er mottatt fra kommunen. Det er gjort noen endringer på den innvendige planløsningen i hht. det som tegninger fra kommunen viser. Det er i dag innredet til soverom i sidebygget i 1. etg. Det gjøres oppmerksom på at dette rommene ikke er omsøkt hos kommunen, noe som er et krav ved bruksendring. Det er uklart om det aktuelle rommet oppfyller tekniske krav slik at det kan godkjennes for varig opphold etter gjeldene tekniske forskrift bl.a. til rømningsveier og lys. Kjøper bærer selv ansvaret for å søke godkjenning, og utføre nødvendige arbeider, dersom man ønsker å bruke dette rommet som soverom. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Adgang til utleie

Sidebygget er ikke godkjent som egen boenhet, men kan leies ut som del av egen bolig da det er adkomst innvendig mellom denne delen og resten av boligen. Det er også egen utvendig inngang til denne delen av boligen. Det gjøres oppmerksom på at det ikke er søkt bruksendring av soverommet i sidebygget. Se selgers tekniske beskrivelse i egenerklæringens punkt om tileggskommentarer.
Det er ikke foretatt vurdering om øvrig offentligrettslig regelverk, herunder blant annet forholdet til brann og lydisolasjon er fulgt. Se selgers tekniske beskrivelse i egenerklæringens punkt om tileggskommentarer.
Selger leier i dag ut sidebygget for ca. kr. 6750,- inkl. strøm og internett pr. mnd. Kontrakten utløper 01.11.2021 og kan da forlenges etter avtale med ny eier. Konferer megler ytterligere ang. leieforholdet.

Oppvarming

Oppvarming skjer via elektrisitet, luft-til-luft varmepumpe og vedfyring.
Det er 2 stk. varmepumper i boligen hvor innerdeler er plassert i stue og soverom i 2. etasje.
Det er varmekabler i følgende rom: Entré, gang, bad og toalettrom, samt hele sidebygningen ifølge selger.
Larvik kommune opplyser at siste utført branntilsyn på eiendommen var 19.01.2018. siste feiing 12.10.2020 ble ikke utført da eier ikke ønsket feiing.
Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene mangler oppvarmingskilde, overtas boligen slik den fremstår på visning.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger opplyser om et årlig strømforbruk på ca. 18 000 - 20 000 kwh.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 11 838,75 pr. år (årsprognose fra Larvik kommune)
Det betales avgift for: Vann, avløp, renovasjon og feiing.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 749 831 pr. 31.12.19
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 499 437 pr. 31.12.19
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Boligen er registrert i SEFRAK-registeret. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område og er avsatt til bolig i kommunedelplan for Larvik by (en liten del av eiendommen, 8 kvm, er avsatt til veg). Eiendommen omfattes av bestemmelsesområde ENH_1 som sier at nye tiltak skal tilpasse/videreføre den enhetlige bebyggelsesstrukturen i området, dvs. volum, takform, materialbruk og fargebruk. Se kommunedelplan for Larvik by for mer informasjon eller utdrag av den relevante bestemmelsen som følger inntatt i salgsoppgaven.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Kommunedelplan for Larvik by 2021-2033 med sentrumsstrategi er under arbeid.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen servitutter/tinglyste rettigheter registrert.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg pr. utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Alle hvitevarer med unntak av kjøleskap og tørketrommel i hoveddelen medfølger.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring.  Selgers egenerklæringsskjema følger inntatt i salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kristin@leinaes.no eller SMS: 95 92 09 52 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Selger har nylig inngått en avtale med Homenet for utbygging av fibernett. Selger opplyser at det er en engangsavgift på ca. kr. 1000,- og abonnement med binding i et års tid med betaling kr. 500-600,- pr. mnd. (dette inkluderer graving og installering). De har nå tegnet opp ute på asfalten i området, og vil trolig igangsatte i løpet av kort tid. I følge selger står kjøper fritt i forhold til om han/hun vil overta dette.
Selger opplyser at det har vært observert maur i sidebygget en gang tidligere, men at dette ble utbedret med maurmiddel.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Griffenfeldts gate 11, 3263, Larvik, Gnr. 3020 bnr. 626 i Larvik kommune

Eier

Philip Andre Gjone

Oppdragsnummer

22-21-0227

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.