Langestrand

Lekker og moderne leilighet i attraktivt område - fin uteplass - garasjeplass - kort vei til sjø og strand - lettstelt

Øvre Verksgård 26 , 3264 Larvik

BE OM SALGSSUM
Kristin Sundling
Kristin Sundling Eiendomsmegler MNEF / Partner
Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 66 m²
Bruksareal 70 m²
Bruttoareal 76 m²
Tomt 2 248 m² / Fellestomt
Soverom 2
Etasje 1
Byggeår 2018
Gårdsnummer 3020
Bruksnummer 2864
Energimerking D
FINN.no 231823554
Sist endret 17.09.2021 12:30
Prisantydning 2 050 000
Totalpris 3 797 982
Ligningsverdi 714 158,-

Beregnet totalkostnad

2 050 000,- (Prisantydning) 1 740 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 790 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 7 982,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 797 982,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/Kristin Sundling har gleden av å presentere Øvre Verksgård 26!
Dette er en nyere og lekker leilighet beliggende på Langestrand i Larvik. Langestrand er et attraktivt boligområde med kort vei til sjøen med flotte strender, Fritzøe Brygge med et godt utvalg av forretninger og servicetilbud, populære Farris Bad og Bølgen Kulturhus. I tillegg er det kort vei til Larvik sentrum og flere fine turområder. Legg gjerne søndagsturen til Fjordstien som går mot vest fra Larvik til Stavern eller mot øst langs Strandpromenaden og ut mot Revstien. Det er heller ikke lang til jernbanen med gode togforbindelser - perfekt for deg som pendler med tog.
Leiligheten ligger i 1. etasje og har trinnfri adkomst. Bilen setter du i felles garasjerekke der denne leiligheten disponerer en parkeringsplass og en bod til oppbevaring - her slipper du å koste bilen fri for snø vinterstid. Leiligheten har en gjennomtenkt planløsning. Fra inngangsdøren kommer du inn i en stor gang hvor det er garderobeskap slik at du kan oppbevare jakker og sko på en ryddig måte. I gangen er det også callinganlegg med døråpner til de gangene du får besøk. Videre inn ligger stua og kjøkkenet i åpen løsning. Her er det en god atmosfære med mye naturlig lys fra vinduene. Den åpne kjøkkenløsningen er sosial og gir god utnyttelse av rommet. Stua er perfekt for avslapning og kjøkkenet inviterer til hyggelig matlaging med sin lekre kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer. Badet er pent med fliser på gulv og vegger og deilige varmekabler i gulvet. Her har du alt du trenger på ett og samme sted med toalett, dusjnisje, servant med innredning og opplegg til vaskemaskin. Leilighetens 2 soverom er av god størrelse og har garderobeskap til oppbevaring av klær. I tillegg har leiligheten kombinert bod/teknisk rom hvor det er muligheter for ekstra oppbevaring.
Utenfor stua er det en flott uteplass. Her har du en fin terrasseplatting med gode solforhold. Uteplassen er delvis takoverbygget slik at du kan sitte ute selv om det kommer en liten regnskur. En grønn og frodig hekk rammer fint inn uteplassen og vil etterhvert som den vokser seg større bidra til å skjerme fra omgivelsene. Her ligger det meste til rette for å skape din egne lille oase. Sett frem hagemøbler, grill og vakre blomster i potter, så har du et godt utgangspunkt for å nyte fine sommerdager her ute.
Dette er en super leilighet for deg som ønsker noe nytt og moderne Leiligheten er gjennomgående lys og trivelig og er lettstelt. Det er brukt tidsriktige materialer i form av pen parkett på gulv og slette flater på vegger og i himling. Det er vannbåren varme i gulv i alle rom i leiligheten med unntak av badet hvor det er varmekabler og bod/teknisk rom. Her kan du flytte rett inn.
Ditt neste hjem?

Innhold

Leiligheten ligger i 1. etasje og inneholder:
Gang: 7,3 kvm
Bod/teknisk rom: 3,3 kvm
Soverom 1: 7,0 kvm
Soverom 2: 14,0 kvm
Bad: 6,8 kvm
Stue og kjøkken: 27,4 kvm

Standard

Leiligheten ligger i 1. etasje i ett leilighetsbygg som ble oppført i 2018. Det meste av leilighetens installasjoner og overflater er fra byggeår. Leiligheten fremstår med en normalt god innvendig standard.
Gang:
Gangen har parkett på gulv, vegger og himling av malte flater. I gangen er det garderobeskap og montert callinganlegg med døråpner.
Stue:
Stua ligger i åpen løsning med kjøkkenet og har parkett på gulv, vegger og himling av malte flater. Fra stua er det utgang til terrassen via store skyvedører med glassvindu.
Kjøkken:
Kjøkkenet ligger i åpen løsning med stua og har parkett på gulv, samt vegger og himling av malte flater. Kjøkkeninnredningen er fra Sigdal og har skap av MDF/spon/kryssfiner. Benkeplate av foliert spon/MDF plate med vaskekum med ett greps blandebatteri. Det er integrerte hvitevarer i form av oppvaskmaskin, kjøl/fryseskap, stekeovn og induksjonstopp. Rommet er ventilert via ventilator over induksjonstopp.
Bad:
Badet har fliser på gulv og vegger, samt himling av malte flater med innfelte downlights. Av installasjoner finnes vegghengt toalett, dusjnisje, opplegg for vaskemaskin, skap og innredning med vask. Det er varmekabler i gulvet og rommet ventileres via balansert ventilasjon.
Soverom:
Leiligheten har 2 soverom hvor det er parkett på gulv, vegger og himling av malte flater. Begge soverommene har garderobeskap.
VVS/Teknisk:
Leiligheten er tilknyttet kommunalt vann- og avløpsnett.
Innvendige trykkvannsledninger er av kobber/plast og hovedledning/avløp er av plast.
Det er montert rør-rør system i leiligheten, fordelerskap er plassert i bod/teknisk rom.
Røropplegg er fra byggeår. Hovedkran finnes i rør-i-rør skap i bod/teknisk rom.
Det er montert vannbåren varme i gulv i leiligheten (ikke i bod og bad). Hoveddel er plassert i bod/teknisk rom.
Det er montert balansert ventilasjon i leiligheten. Hoveddel er plassert i bod/teknisk rom.
VV-tank på 194 liter fra byggeår plassert i bod/teknisk rom.
Det er montert sprinkelanlegg (brannvarsling) i leiligheten.
Sikringsskap med automatsikringer er plassert i entré.
Inntatt i salgsoppgaven følger tilstandsrapport fra takstmann med tilstandsvurdering av boligens bygningsdeler.

Beliggenhet

Langestrand er et attraktivt og svært sjarmerende boligområde, som de senere årene blitt forvandlet til et av de mest spennende områdene i Larvik. Utviklingen med spahotellet Farris Bad, Fritzøe Brygge og Kulturhuset Bølgen, samt oppgraderingen av Batteristranda og Indre Havn med flotte grøntarealer og flere serveringssteder har gjort området til et av de mest levende bomiljøene i Larvik. I dette området er det ikke boplikt.
Her bor du med gangavstand til Larvik sentrum med alle sentrumsfunksjoner, samt kort vei til Farris, Bøkeskogen og Vestmarka som byr på flotte turområder både sommer og vinter. Batteristranda er en perle av en sandstrand i Larvik sentrum. Ved siden av stranda ligger Farris Bad - kåret til landets beste spa-hotell. Deretter finner man Fritzøe brygge med forretninger, restauranter og leiligheter. Fra gangbro over Farriselva kommer man til det nye kulturhuset Bølgen. Herfra er det strandpromenade langs havneområdet til idylliske Tollerodden, hvor den kjente båtbyggeren Colin Archer hadde sitt hjem og verft. Langs strandpromenaden er det flere serveringssteder som er perfekte på varme sommerkvelder.
En kort kjøretur unna finner man Larvik Golfklubb - en av Norges beste golfbaner. Her finnes det 2 golfbaner med henholdsvis 9 og 18 hull. Banen har internasjonal standard, er av høy kvalitet og er en av de banene med lengst spillesesong i landet.

Felleskostnader

6 148 pr. mnd. Felleskostnadene inkluderer styrehonorar, revisjonshonorar, forretningsførerhonorar, renter på fellesgjelden, vedlikehold, kabel- tv og bredbånd, kaldtvann og fjernvarme etter måler, forsikring og kommunale avgifter.
Felleskostnadene fordeler seg slik:
Lånekostnader: 1960,-
Fellesutgifter: 3038,-
Kontingent realsameiet: 500,-
Kaldtvann etter måler: 150,-
Fjernvarme etter måler: 500,-
Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, beslutninger fattet av styret som f.eks. vedlikeholdsarbeider ol. kan medføre økning i felleskostnadene og/eller fellesgjelden. Det er normalt at det foretas en årlig indeksregulering av fellesutgiftene.

Felleskostnader etter avdragsfri periode

Fellesgjelden er avdragsfri frem til 30.10.2038. Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling 30.10.2038
utgjøre ca. kr 3 923,- pr. måned for denne boligen, slik at nye felleskostnader vil bli kr. 10 071,- pr. mnd.

Andel fellesgjeld

Andel fellesgjeld for denne boligen utgjør kr. 1 740 000,- pr. siste tilgjengelige opplysninger fra forretningsfører.

Andel formue

Andel formue gjør for denne boligen kr. 9 630,-. En slik andel formue brukes ofte til vedlikehold av bygningsmassen, og spares opp gjennom månedlige fellesutgifter.

Borettslag

Borettslaget Hammergården og Veagården Private Borettslag org.nr. 919 408 146. Borettslaget består av 26 andeler.
Forretningsfører for borettslaget er LABO.
Styreleder i borettslaget er Hallvard Larsen.
Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Saker som styret har under arbeid og planlegging (fremtidig vedlikehold) ref. generalforsamlingen for 2020:
- Avsetning av midler til fremtidig vedlikehold.
- Dugnad.
- Skilting (med Realsameiet).
- Lekeplass ved Klokkeboden (med Realsameiet).
- Utsmykning fellesarealer.
Borettslaget har engasjert en vaktmester på tilsynsoppdrag, samt for enkeltbeboere etter behov.
Borettslaget har rengjøringsavtale med Ren Trivsel.
Se vedtektenes punkt 5. ang. vedlikeholdsplikt, dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.
Interessenter må påregne at eventuelle vedlikeholdstiltak borettslaget velger å gjennomføre kan medføre en økning i andel fellesgjeld og/eller felleskostnader i forbindelse med finansiering av prosjektene.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er med i en sikringsordning mot tap av felleskostnader. Tilbyder er Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Borettslag som har tegnet forsikring kan si opp avtalen innen 1. desember med virkning fra kommende årsskifte. Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av forsikringen gjøres av borettslagets generalforsamling. Forsikringsselskapet kan til enhver tid si opp en avtale med forsikringstaker dersom forsikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs forsikring. For øvrig gjelder forsikringsavtalelovens regler.
Borettslaget har avtale om IN (individuell nedbetaling av fellesgjeld). Ved fastrente vil det ikke være anledning til å nedbetale individuelt. Ta kontakt med LABO for nærmere informasjon.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 200195219, Eika Boligkreditt AS
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 27.08.2021: 1.35% pa.
Antall terminer til innfrielse: 566
Saldo per 27.08.2021: 44 480 000
Andel av saldo: 1 740 000
Første termin: 30.12.2019 Neste avdrag: 30.10.2038 (siste termin 30.09.2068)

Forsikring

Bygningsmassen er forsikret i IF Skadeforsikring (Polisenummer: SP0002013725) via borettslaget og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Siste tilgjengelige regnskap er for året 2020. Regnskapet viste et overskudd på kr. 115115,-. I budsjett for 2021 er det lagt til grunn at borettslaget skal gå med kr. 3000,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.
Vedtektene og husordensreglene er inntatt i salgsoppgaven. Vi anbefaler alle interessenter til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler og regnskap før bud inngis.

Husdyrhold

Styret kan fastsette vanlige ordensregler for eiendommen, herunder regler om dyrehold. Dyrehold er tillatt med mindre noe annet fremgår av borettslagets ordensregler. Dersom det er vedtatt et forbud mot dyrehold i borettslaget, kan styret likevel samtykke i at brukeren av boligen holder dyr dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen.

Boligens areal

Primærrom: 66 kvm, Bruksareal: 70 kvm, Bruttoareal: 76 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 70 m².
Primærrom: 66 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, 2 soverom, bad, stue og kjøkken.
I tillegg finnes en bod/teknisk rom på 4 kvm som s-rom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Adkomst fra Nedre Fritzøegate og inn på Øvre Verksgård hvor borettslaget ligger.
Boligen er merket med "Til-salgs"-plakat fra Leinæs & Partners og det vil bli skiltet til fellesvisning.
Se også kartskissen til høyre i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler.

Tomt

Areal: 2 248 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal for borettslaget.

Garasje / Parkering

Leiligheten disponerer en parkeringsplass i felles garasje.
Gjesteparkering på borettslagets tomt for besøkende.

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Contaxt AS v/Petter Christiansen:
Det er støpt plate på grunn. Oppført i betong og trekonstruksjoner. Takkonstruksjon og tekking er ukjent.
For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten som er inntatt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 25.02.2019 for eiendommen. Dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.

Adgang til utleie

Man kan ihht. Lov om borettslag §5-4 leie ut boligen i opptil 30 døgn i løpet av året dersom man selv bor i boligen.
I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming skjer via elektrisitet og vannbåren varme i gulv fra fjernvarme.
Det er montert balansert ventilasjon i leiligheten.
Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene mangler oppvarmingskilde, overtas boligen slik den fremstår på visning

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 714 158 pr. 31.12.19
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 570 967 pr. 31.12.19
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er avsatt til bolig i kommunedelplan for Larvik by (en liten del, 50 kvm, er avsatt til uteoppholdsareal og ca. 7 kvm er avsatt til grønnstruktur). Eiendommen omfattes av hensynssone H410_1 som omhandler fjernvarme ved ny bygningsmasse i Hammerdalen.
Eiendommen omfattes også av hensynssone H120_1 som omhandler sikring av injeksjonsområde for Farriskilden - restriksjoner ang. tiltak i grunnen. Eiendommen omfattes av bestemmelsesområde BYFORM_A som sier at kulturminneverdiene i området skal ivaretas og synliggjøres Eiendommen omfattes av bestemmelsesområde TRANS_1 som sier at området er avsatt til fremtidig bruk. Se kommunedelplan for Larvik by for mer informasjon eller utdrag av de relevante bestemmelsene som følger inntatt i salgsoppgaven.
Mindre deler av eiendommen omfattes av følgende hensynssoner: H560_1, BEV_1, H570_2 og H540_2.
Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Øvre Verksgård, gbnr. 3020/2817. Kopi av dokumentet kan fås ved henvendelse til megler.
Det foregår arbeid med reguleringsplan for Bergeløkka. Formålet med planarbeidet er å fastsette rammene for utviklingen av en ny bydel på Bergeløkka. Se http://tema.webatlas.no/larvik/planinnsyn og søk opp ID 202104 for ytterligere informasjon eller kontakt megler.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Kommunedelplan for Larvik by 2021-2033 med sentrumsstrategi er under arbeid.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen servitutter/tinglyste rettigheter registrert.

Vei/vann/avløp

Privat vei inne på borettslagets tomt i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Offentlig vann og avløp i henhold til tilstandsrapporten. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke:
Vaskemaskin.
Fryser i garasjen.
Lamper.
Elbil-lader i garasje medfølger ikke. I følge selger kan denne kjøpes utenom for kr. 14.000,-. Laderen er ca. 1 år gammel.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger inntatt i salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kristin@leinaes.no eller SMS: 95 92 09 52 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Selger opplyser i sitt egenerklæringsskjema at det i blokken ved siden av har det blitt funnet 6 skjeggkre, men at bygget har blitt sanert for dette. Styret har bestemt at det skal settes ut feller i alle leiligheter for å være på den sikre siden.
Selger opplyser også at hun fant 2 stk. mus i garasjen i fjor som ble tilintetgjort, og at det ikke er oppdaget mus etter dette.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Det praktiseres ikke forkjøpsrett i borettslaget.

Adresse og matrikkel

Øvre Verksgård 26, 3264, Larvik, Gnr. 3020 bnr. 2864, andelsnr. 4 i Hammergården og veagården private borettslag med orgnr. 919408146 i Larvik kommune

Eier

Ingvill Kristiansen

Oppdragsnummer

22-21-0228

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.