Nordlia/Hagalia

Praktisk selveierleilighet i 1. etg. med 2 soverom og trivelig hage - solrik terrasse

Nordbyveien 25I , 3271 Larvik

VISNINGER

18. oktober mandag kl. 16:30-17:15

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Martin Sundet
Martin Sundet Eiendomsmegler
Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 66 m²
Bruksareal 69 m²
Bruttoareal 75 m²
Tomt 3 490 m² / Fellestomt
Etasje 1
Byggeår 1997
Gårdsnummer 2005
Bruksnummer 1048
Energimerking D
FINN.no 234617004
Sist endret 09.10.2021 15:36
Prisantydning 2 100 000
Totalpris 2 161 492
Fellesutgifter 1 500,-

Beregnet totalkostnad

2 100 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 52 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 100 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 61 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 161 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Eiendommen ligger i et rolig og barnevennlig område i Hagalia med kort vei til marka med flotte tur- og rekreasjonsområder gjennom alle årstider. Det er gode bussforbindelser i kort gangavstand fra boligen som tar deg til blant annet Nordbyen og Larvik sentrum.
Leiligheten passer ypperlig for deg som ser etter en praktisk leilighet med 2 soverom. Kjøkkenet er romslig med plass til spisebord, og har god oppbevaringsplass. I stua er det en praktisk vedovn som gir ekstra kos og varme på kjølige dager. Her er det utgang til markterrasse med gode solforhold og en trivelig hage. Flislagt bad med varmekabler. Garasje og utvendig bod.
Bygget ble oppført i 1997 og leiligheten fremstår som velholdt hvor du kan du flytte rett inn.
Velkommen til visning!

Innhold

Leiligheten ligger i 1. etasje med trappefri adkomst. Planløsningen består av entré, to soverom, bad, kjøkken, innvendig bod, samt stue med utgang til terrasse og et trivelig hageområde.

Standard

Bygget ble oppført som nybygg i 1997, og leiligheten holder normalt god standard fra byggeår. Det er utført noe vedlikehold/påkostninger over tid med blant annet maling av de innvendige overflatene i 2021.
Kjøkken
Kjøkkeninnredning med fronter av heltre eik i opprinnelig stand fra byggeår. Frittstående hvitevarer. Rommet er ventilert via ventilator over stekeovn med utblåsning til yttervegg. Det registreres noe, minimalt fuktsvell i benkeplate der hvor denne fuktbelastes fra vaskekum og gis damptrykk fra oppvaskmaskin. Innredningen har normal bruksslitasje. Trykkvannsrør av kobber og avløpsrør av plast - ingen lekkasjer registrert. 115liter varmtvanntank i underskap. Gulv av laminat, vegger av tapetserte plater, himling av trepanel.
Bad
Dusjbad i opprinnelig stand fra byggeår - dog med enkelte oppgraderinger i ettertid. Flislagt gulv med varmekabler, samt delvis flislagte vegger. Badet inneholder dusjhjørne, toalett, servant med skapinnredning. Det er opplegg for vaskemaskin. og tørketrommel. Ventilasjon via elektrisk avtrekksvifte til friluft. Utover mangel av korrekt fall til sluk framstår badet OK i praksis. Brorparten av forventet levetid for våtrommet er medgått
Det er et par punkter i rapporten som har fått tilstandsgrad 2 på grunn av alder. Det må påregnes løpende vedlikehold/påkostninger.
For nærmere informasjon om boligens tilstand, se tilstandsrapport fra takstmann vedlagt salgsoppgaven.

Beliggenhet

Enderekkehuset ligger i et rolig og etablert boligområde i Hagalia. Eiendommen har en sydvendt beliggenhet som gir gode solforhold, og grenser mot en lekeplass. Det er kort vei til blant annet Fagerli skole, Hedrum ungdomsskole, barnehager og idrettsanlegg.
For den aktive er det flotte turmuligheter i området, med blant annet Vestmarka - et flott turområde sommer som vinter. Turområdet byr på turstier, fiskevann og løypenett. På gamle E18, en kort spasertur vest for eiendommen, utarbeides det for tiden i tillegg sykkelvei med rulleskibane på strekningen Bommestad-Larvikporten. 
Larvik har i tillegg Norges største bøkeskog. Her går det stier og veier under trekronene med mulighet for god rekreasjon. Skogsområdet har kulturminner, kafé og utescene, og er ett naturlig samlingspunkt for den friluftsinteresserte.
En runde med diskgolf på Fagerli kan anbefales. Banen er pent opparbeidet i nyere tid hvor du finner flere hull i skogsområdet. Diskgolf har blitt en meget populær idrett i Norge og passer for hele familien.
Det er gode servicetilbud på Nordbyen og området rundt Hovland. Ellers gode bussforbindelser i kort gangavstand fra boligen.

Felleskostnader

1 500 pr. mnd.
Felleskostnadene inkluderer forsikring av bolighus og boder, brøyting, samt diverse ytre vedlikehold. Ifølge sameiets kasserer gjelder felleskostnadene pr. i dag frem til 01.01.2023. Det kan bli en økning i felleskostnadene etter en nærmere beslutning i sameiet.

Løpende kostnader

tillegg til felleskostnadene til sameiet kommer kommunale avgifter, strøm, innboforsikring etc

Sameie

Boligsameie Nordbyveien 25 består av 3 bygningskropper med totalt 12 leiligheter.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det er ingen planlagte arbeider pr. utarbeidelse av salgsoppgave i sameiet som medfører en økning i fellesutgifter ifølge kasserer. Felleskostader pr. i dag gjelder frem til 1.1.2023.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 79193486
Bygningsmassen er forsikret via sameiet og premien betales via fellesutgifter. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Fjorårets regnskap og årets budsjett er rekvirert men ikke mottatt.

Vedtekter / husordensregler

Kopi av vedtektene/husordensreglene følger vedlagt salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å sette seg inn i disse.

Husdyrhold

Ingen kjente hindringer er vedtatt i sameiets vedtekter.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 66 kvm, Bruksareal: 69 kvm, Bruttoareal: 75 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 69 m².
Primærrom: 66 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, to soverom, bad, kjøkken og stue.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Fra Nansetgata ta av på Nordbyveien. Følg veien ca. 400 meter og ta til venstre etter lekeplassen. Eiendommen ligger på venstre hånd i krysset.
Det vil bli skiltet med Leinæs & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisning. Benytt gjerne kartet i annonsen til å lage adkomstbeskrivelse.
Er du i tvil, ring megler.

Tomt

Areal: 3 490 kvm, Eierform: Fellestomt
Pent opparbeides fellestomt. Hyggelig hageområde på utsiden av leiligheten med markterrasse, steinheller, grus, plen og busker som skjermer mot vind og innsyn.

Garasje / Parkering

Ifølge selger medfølger det egen parkering i garasje. Megler har ikke lykkes i å fremskaffe skriftlig dokumentasjon på dette. Konferer megler ved spørsmål.
Ellers gode parkeringsmuligheter på sameiets eiendom.

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Schau Takst AS v/ Einar Schau:
Firemannsboligen er oppført med støpt betongplate på mark, yttervegger og etasjeskillere av isolerte trekonstruksjoner, samt takkonstruksjon av
fagverkstakstoler med loftsluke uten nedfellbar trapp i ganghimling. Utvendig kledd med malt trepanel, samt tak tekket med betongtakstein.
Boligens vinduer er standard husmorvinduer fra periode byggeår. Vinduene framstår som normalt, greit vedlikeholdt. Godt over 50% av forventet levetid er medgått. Råte i søyle ved leilighetens inngangsparti - denne understøtter trapp for overliggende leilighet og er således ikke ytterligere omtalt i denne rapporten. 23kvm stor terrasseplatting på mark utenfor stue. Deler av arealet er takoverbygget. Gulvdekke av impregnerte, beisede terrassebord over bjelker mot gulv. Skjermvegg mot nabo. Videre tilkomst til hage med grassplen, grus og hellelagt areal.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse for boligen datert 09.05.1997 med følgende gjenstående arbeid:
- Alle piper må mures over tak og beslås.
- Stigetrinn monteres på taket for feierens adkomst.
- Gesimser på hus nr. 1 skal ha kledning minst K1 i en lengde av 2 m på hver side av cellebegrensede vegg.
- Alle utvendige boder mangler takstein.
I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.
Brukstillatelse og godkjente tegninger av boligen samt uteboden fra 1993 følger vedlagt salgsoppgaven.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Oppvarming via elektrisitet og vedfyring i ovn. Larvik kommune opplyser at siste tilsyn var i 2011 og siste feiing var i 2018.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 9 761 pr. år
Det betales kommunale avgifter for vann, avløp, renovasjon samt feie- og tilsynsgebyr.
Det er fire gebyrterminer i året med forfall i februar, mai, august og november.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 551 432 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 985 154 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til konsentrert småhusbebyggelse med delareal felles lekeareal, felles parkeringsplass, samt gang- og sykkelvei i reguleringsplanen Nordbyveien 25 - gbnr. 2005/1048 fra 1997. Et mindre areal er regulert til konsentrert småhusbebyggelse og kjørevei i reguleringsplanen Haga - Nordby fra 1975.
Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse og med et mindre delareal til vei i Kommunedelplan for Larvik by 2015-2027. I kommuneplanen er eiendommen underlagt bestemmelsesområde for enhetlig bebyggelsesstruktur.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Kommuneplaner under arbeid:
Navn: Kommunedelplan for Larvik by 2021-2033 med sentrumsstrategi.
Status: Planforslag.
Ingen reguleringsplaner under arbeid innenfor 100 meter fra eiendommen.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1998/4336-4/30  Erklæring/avtale  
13.07.1998  Panterett til sameiet for kr 20.000,- som sikkerhet for
fellesutgifter innenfor 90% av takst.
Uten opptrinnsrett til enhver tid
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg per utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt.
Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til martin@leinaes.no eller SMS: 94 98 75 29 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Nordbyveien 25I, 3271, Larvik, Gnr. 2005 bnr. 1048 snr. 10 orgnr. 997342879 i Larvik kommune

Oppdragsnummer

22-21-0229

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.