Østre Halsen/Rekkevik

Delikat enebolig med særpreg og sjarm - attraktiv beliggenhet nær sjøen - solrik uteplass - stort sidebygg - garasje

Rekkeviks gate 39 , 3260 Larvik

VISNINGER

22. september onsdag kl. 16:00-17:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Kristin Sundling
Kristin Sundling Eiendomsmegler MNEF / Partner
Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 157 m²
Bruksareal 234 m²
Bruttoareal 262 m²
Tomt 501 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 1900
Gårdsnummer 1002
Bruksnummer 22
Energimerking G
FINN.no 232047157
Sist endret 16.09.2021 10:53
Prisantydning 5 350 000
Totalpris 5 499 742
Ligningsverdi 817 624,-

Beregnet totalkostnad

5 350 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 133 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 350 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 149 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 499 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/Kristin Sundling har gleden av å presentere Rekkeviks gate 39!
Nå kan du sikre deg denne flotte boligen beliggende mellom Østre Halsen og Rekkevik. Dette området er et av de mest ettertraktede boligområdene i Larvik. Området ligger på østsiden av Larviksfjorden, noe som legger til rette for meget gode solforhold og deilig kveldssol. Her bor du med kort vei til sjøen med strender og båtliv, butikker, barnehage, skoler og fantastisk turområder. Det er busstopp like i nærheten med gode bussforbindelser.
Boligen er fra ca. 1900 og har mye lokal historie knyttet til seg. Boligen har tidligere vært bebodd av en skipsbyggmester, en skipper, i tillegg har boligen vært eid av Roligheds Skibsværft Interessentskab, samt blitt benyttet dels til bolig og dels til kontor for den gamle trevarefabrikken. I dag fremstår boligen som en flott og innholdsrik bolig med masse av sjarm og sjel. Boligen har siden byggeår fått flere oppgraderinger. Det er i senere tid blitt pusset opp flere rom i boligen. I prosessen har man lykkes i å bevare eiendommens uttrykk, men med innslag av det moderne.
Boligen har en god planløsning og inneholder i 1. etasje entré med god plass til å sette fra seg sko og yttertøy, pen stue og spisestue, flott kjøkken, 3 gode soverom, lekkert bad og praktisk separat toalettrom. Stua er husets hjerte - her kan man samles til et deilig måltid i spisestua mens flammene danser vakkert i ovnen like ved. Kjøkkenet er godt utstyrt med bla. stekeovn med pyrolyse og kjøleskap med isbitmaskin for å nevne noe. Kjøkkeninnredningen er i en klassisk, hvit utførelse og har flott benkeplate i stein. Over induksjonstoppen er det en lekker messing ventilator som kronen på verket. Boligens 2. etasje ble renovert i 2019-2020. Da ble det isolert og innredet til stue og 2 soverom (det er dog ikke søkt bruksendring for dette).
Ved boligens inngangsparti er det en flott platting hvor du kan nyte fine sommerdager. Her er det deilig sol fra morgenkaffen og til ca. kl. 22:00 midtsommer ifølge selger. Platting har god plass til flere sittegrupper, solsenger, grill og det du måtte ønske. Ved siden av boligen ligger det et stort sidebygg med gamle Y-bjelker og nydelig høyde. Selger opplyser at det er lagt klart for videre strømføring inn til sidebygning fra el-skap i 2. etasje. Bygget brukes i dag til oppbevaring, men her er det mange spennende muligheter for utvikling. Hva med å innrede bygget og lage en fransk bakhage med store glassdører ut mot hagen? Det foreligger tidligere utarbeidede tegninger fra arkitekt ved mulig innredning av bygget.  På tomta er det også en garasje og ellers gode parkeringsmuligheter for flere biler.
Årstidene i Rekkeviks gate 39 er flotte. Høsten er tiden for fine turer langs sjø eller innland. Legg gjerne søndagsturen til den fantastiske Kyststien som strekker seg ned mot vakre Gon. Vinterstid er det ofte lite snø og et tørt og godt klima. Både vinter og vår er tåkedisen ett spektakulært syn over havna, i tillegg til nydelige solnedganger. På sommeren viser området seg fra sin beste side med innslag av sørlandsidyll. Dette er tiden for bading og livet på sjøen - hva med å legge ut på en herlig padletur eller krabbefiske? Det er også flere båthavner i nærheten - perfekt for deg som er glad i å ha feriefølelsen hele sommeren. Med båt tar det ikke lang tid ut til vakre Stavern hvor du kan nyte en bedre middag. Foretrekker du å nyte middagen hjemme, så kan du ta turen bort på Meny som byr på smakfulle delikatesser. En lørdag bør du ta turen bort til Elsas Basar ved bryggekanten for å kjøpe nybakte kanelsnurrer.
Ditt neste hjem?

Innhold

1. etasje:
Entre: 8,0 kvm
Toalettrom: 1,2 kvm
Soverom 1: 11,5 kvm
Soverom 2: 12,2 kvm
Soverom 3: 8,9 kvm
Bad: 10,5 kvm
Stue/spisestue: 48,6 kvm
Kjøkken: 9,5 kvm
Sidebygg: ca. 57,0 kvm
2. etasje:
Stue: 26,9 kvm
Soverom 1: 6,1 kvm
Soverom 2: 4,3 kvm

Standard

Enebolig fra ca.1900, som har fått flere oppgraderinger siden byggeår. Boligen er delvis pusset opp i nyere tid. Boligen fremstår på en normal god innvendig standard.
Innvendige overflater:
Gulv: Flis, laminat, heltre plank.
Vegger: MDF panel plater, teglstein.
Himling: MDF panel.
Bad:
Badet ble sist pusset opp i 2013. Det er fliser med oppkant på gulv, vegger av MDF panel plater, samt himling av MDF panel. Av installasjoner finnes vegghengt toalett, dusjkabinett, opplegg for vaskemaskin, servant med innredning, vv-tank og rør-i-rør skap. Rommet er ventilert via periodisk avtrekk og det er varmekabler i gulvet.
Toalettrom:
Toalettrommet ble pusset opp i 2017 og har laminat på gulv, vegger av MDF panel plater, samt himling av MDF panel. Av installasjoner er det toalett og en enkel servant (av eldre dato og kun med kaldt vann). Rommet er ventilert via periodisk avtrekk.
Kjøkken:
Kjøkkenet er pusset opp i nyere tid og har heltre plank på gulv, vegger av laftet tømmer, MDF panel og glassplate, samt himling av panel. Kjøkkeninnredningen er av MDF/spon/kryssfiner, heltre og det er benkeplate i stein med vaskekum. Det er integrerte hvitevarer i form av stekeovn og induksjonstopp. Rommet er ventilert via ventilator over induksjonstopp.
VVS/Teknisk:
Boligen er tilknyttet kommunalt vann- og avløpsnett via septiktank.
Røropplegg av forskjellig alder. Innvendige trykkvannsledninger er av kobber/plast og hovedledning er av plast og støpejern.
Hovedkran finnes i krypkjeller.
HØIAX VV-tank på 200 liter av nyere dato plassert på bad.
HØIAX VV-tank på 20 liter plassert i krypkjeller.
Sikringsskap er plassert i entré og på soverom i 2. etasje.
Ring ringeklokke med Video.
Altibox fiber er lagt inn i boligen.
Det er blitt utført en del oppussing/renovering de senere år. Det er bl.a:
2000 - Ny garasje
2000 - Ny takstein på sidebygning
2012 - En del nye vinduer og dører
2013 - Pusset opp bad
2014 - Nytt dusjkabinett på bad
2014 - Ny induksjonstopp på kjøkken
2016 - Renovert soverom (nord) pga. skadedyr i stubbloft/bjelkelag
2016 - Nye varmekabler på soverom som er renovert (nord)
2017 - Ny ytterdør til sidebygning
2017 - Pusset opp toalettrom (delvis)
2018 - Ny terrasse
2018 - Montert utebelysning
2018 - Montert el-bil lader
2018 - Omfattende sanering og utbedringer ihht. skadedyr (rotter) i diverse rom
2018 - Det er utført inspeksjon og spyling av rør fra toalett til septiktank ihht. sanering ihht. skadedyr (rotter).
2018-2021 - Montert app styrte glasspanelovner
2019 - Ny vedovn/peis og pipebeslag
2019 - Nye takvinduer
2019 - Ny ytterdør til bolig
2019 - Ny taktekking på boligdel (inkludert nytt undertak, ny takstein, nye renner og nedløp)
2019 - Nytt periodisk avtrekk på bad og toalettrom
2019 - Ny benkeplate på kjøkken
2019 - Ny vask og blandebatteri på kjøkken
2019 - Det er montert ny bærebjelke i stue/spisestue 1. etg., avrettet gulv/renovert på 2 stk. soverom og skiftet bæring/bjelker på ett soverom i 1. etg.
2019/2020 - Renovert 2. etg./takkonstruksjon i boligdel
2019/2020 - Noen nye innerdører
2020 - Ny ventilator på kjøkken
2021 - Nye dørklinker/vridere på innerdører
- Ny baderom/vaskeløsning på bad
- Nyere isolasjon og kledning på fasader på boligdelen (ikke sidebygning)
- Pusset opp kjøkken i nyere tid
- Montert innvendig trapp
- Nyere el-skap på soverom 2. etg.
Det er noen punkter i tilstandsrapporten som en bør være ekstra oppmerksom på. Dette er tilstandsgrad 2:
Grunnmur - Elde
Drenering - Elde, mulig lite drenering
Veggkonstruksjoner/fasader - Lite lufting, noe slitasje/elde og svertesopp
Vinduer og dører - Noe eldre vinduer og dører
Takkonstruksjon - Noe elde
Taktekking - Noe slitasje
Renner, deler og beslag - Noe elde og slitasje
(Selger opplyser at hovedhusets tak er totalrenovert i 2019 og at evnt. overnevnte punkter i hovedsak omhandler sidebygningen)
Piper og ildsteder - Eldre pipestokker og hull i pipeløp
Etasjeskillere - Noe skjevheter og knirk i 2. etg.
Rom under terreng - Krypkjeller og inspeksjonsluke, fuktutslag
Bad - Manglende fall på gulv, hull i pipeløp, varmekabler som ikke fungerer optimalt
Toalettrom - Eldre vask
Innvendige overflater - Noe skjevheter i himlinger
VVS - Eldre røropplegg
Garasje - Skade på port
Dette er tilstandsgrad 3:
Veggkonstruksjoner/fasader - Råte på kledning på sidebygning
Inntatt i salgsoppgaven følger tilstandsrapport fra takstmann med tilstandsvurdering av boligens bygningsdeler.

Beliggenhet

Eiendommen ligger sentralt til på Rekkevik med kort vei til alt området har å tilby fra skoler, barnehage, dagligvare, lege. Området byr også på flotte naturområder med fine badestrender, svaberg og båthavner langs Larviksfjorden og Lågen. Nærmeste sandstrand er Saltverket som ligger i sandal-avstand fra boligen. Rekkeviksbukta er også en populær badestrand og ligger gangavstand  fra boligen. Ellers kan man besøke båthavna hvor det er muligheter for bading fra brygga og leie av båtplass. Det er kort vei til idrettsanlegget på Bergeskogen med håndballhall og kunstgressbane.
For den aktive, er det fantastiske turmuligheter i området. Kyststien mellom Østre Halsen og Gon byr på flere populære destinasjoner. En tur til Sukkersletta og Hvittensand kan anbefales. Ønsker du en lenger tur kan du reise til Seilerhytta med en hyggelig restaurant som tilbyr uteservering sommerstid.
Larvik sentrum ligger ikke langt unna og kan by på et godt utvalg av sentrumsfunksjoner. Herfra er det kort vei til Farris, Bøkeskogen og Vestmarka som byr på flotte turområder både sommer og vinter. Batteristranda er en perle av en sandstrand i Larvik sentrum. Ved siden av stranda ligger Farris Bad - kåret til landets beste spa-hotell. Deretter finner man Fritzøe brygge med forretninger, restauranter og leiligheter. Fra gangbro over Farriselva kommer man til kulturhuset Bølgen. Herfra er det strandpromenade langs havneområdet til idylliske Tollerodden, hvor den kjente båtbyggeren Colin Archer hadde sitt hjem og verft. Langs strandpromenaden er det fiskerestaurant og flere serveringssteder som er perfekte på varme sommerkvelder.
En kort kjøretur unna finner du Larvik Golfklubb. Her kan du spille golf i vakre omgivelser på Fritzøe gård. Banen holder internasjonal standard og er en av banene i landet med lengst spillesesong.

Boligens areal

Primærrom: 157 kvm, Bruksareal: 234 kvm, Bruttoareal: 262 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 176 m².
Primærrom: 119 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, toalettrom, 3 soverom, bad, stue og kjøkken.
I tillegg finnes et sidebygg på 57 kvm som s-rom.
2. etasje:
Bruksareal: 38 m².
Primærrom: 38 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue og 2 soverom.
I tillegg finnes en garasje på tomta på 20 kvm som s-rom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.
Det er noe lite areal på soverom i 2. etasje ihht. ønsket areal. Det bør monteres rømningsvei/brannstige på soverom sør i 2. etasje. Det er beregnet noe mindre arealer i 2 etg. pga. skråtak. Krypkjeller er ikke med i arealberegninger pga. lav takhøyde. I arealmålingen av sidebygget er det kun medberegnet 1. etasje i arealberegningen da det er manglende tilkomst til 2. etasje i bygget.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Adkomst direkte fra Rekkeviks gate.
Boligen er merket med "Til-salgs"-plakat fra Leinæs & Partners og det vil bli skiltet til fellesvisning.
Se også kartskissen til høyre i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler.

Tomt

Areal: 501 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Gode parkeringsmuligheter på tomta og i garasje med elektronisk portåpner. Gårdsplassen er stor og har god parkering til 5 biler.
Elbillader montert i 2018.

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Contaxt AS v/Petter Christiansen:
Boligen har grunnmur av naturstein, sidebygning er delvis oppført på pilarer. Veggkonstruksjoner av standard trekonstruksjoner/reisverk (laftet tømmer), det er liggende og stående kledning på fasader. Takkonstruksjon med isolert 2. etg. i boligdel, det er takstein som tekking.
Frittliggende garasje oppført på lettklinker og støpt plate på mark. Den er oppført i lettklinker og trekonstruksjoner. Det er benyttet sutakplater som undertak og takstein som tekking. Det er montert leddport i trevirke og elektrisk portåpner.
Det er oppført et sidebygg til boligen med egen inngang. Det er preget av elde, slitasje og stedvis råte på utvendige fasader og det bør påregnes utbedringer av bygget hvis det skal benyttes til noe mer enn lagringsrom.
For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten som er inntatt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.
Larvik kommune opplyser at garasje på 23 kvm ble godkjent i 2002, men at det ikke foreligger ferdigattest for tiltaket.
Grunnet boligens alder finnes det ikke godkjente bygningstegninger i kommunens arkiv.
2. etasje over hovedhuset og mellombygget er innredet med 2 soverom, kontor og oppholdsrom, men det er ikke søkt bruksendring av rommene. Det er uklart om de aktuelle rommene oppfyller tekniske krav slik at de kan godkjennes for varig opphold etter gjeldene tekniske forskrift bl.a. til rømningsveier og lys. Selger har ikke undersøkt muligheten for å få dette godkjent av kommunen. Kjøper må eventuelt gjøre dette selv, og bærer risikoen for at disse eventuelt ikke skulle bli godkjent av kommunen. Kontakt megler ved spørsmål rundt dette.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Oppvarming skjer via elektrisitet og vedfyring.
Det er varmekabler i gulv i entré, bad og på ett soverom. Det er montert app-styrte glasspanelovner i 2018-2021.
Larvik kommune opplyser at siste utførte feiing var i 2014 og siste utførte branntilsyn var i 2002. Det var varslet feiing 16.03.2017 og tilsyn 04.05.2016, men disse ble ikke gjennomført da ingen var hjemme ved varslet tilsyn/feiing.
Larvik kommune opplyser at oljetank ble fjernet i 2018.
Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene mangler oppvarmingskilde, overtas boligen slik den fremstår på visning.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger opplyser om et årlig energiforbruk på ca. 16 000 - 20 000 kwh pr. år. Dette inkluderer daglig lading av 3 stk. elbiler.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 11 838,75 pr. år (årsprognose fra Larvik kommune)
Det betales avgift for: Vann, avløp, renovasjon og feiing.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 817 624 pr. 31.12.19
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 725 414 pr. 31.12.19
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Boligen er registrert i SEFRAK-registerert. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Regulering

Eiendommen ligger i et regulert område og er avsatt til bolig i kommunedelplan for Larvik by. Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Østre Halsen, Generalplan. Kopi av dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Kommunedelplan for Larvik by 2021-2033 med sentrumsstrategi er under arbeid.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
2000/6420-1/30 Erklæring/avtale tinglyst 21.09.2000
- Rett til oppføring av sykehjem/omsorgsboligen på nabotomten i en avstand på 2 meter til felles grense.
- Hjemmelshaver til Gnr: 1002 Bnr: 22 (Rekkeviks gate 39) må ivareta alle krav il brannsikring, eller andre krav fra offentlige myndigheter, for bygninger på egen eiendom med mindre enn 8 meter avstand til nabobebyggelse.
- Rett til felles adkomst anlagt i en bredde av 1,5 meter inn på Gnr: 1002 Bnr: 5 målt fra felles grense, og i hele den felles grensens lengde. Vedlikehold av adkomsten hviler på hjemmelshaver av Gnr: 1002 Bnr: 22 (Rekkeviks gate 39).
Dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.

Vei/vann/avløp

Adkomst via offentlig vei. Boligen er tilknyttet kommunalt vann og avløp med septiktank. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Ved fremtidig separering av avløpsledninger i området, vil det bli gitt pålegg om separering av private stikkledninger og utkobling av septiktank.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg pr. utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Amerikansk kjøleskap "LG" med fryser og ismaskin.
Ny "De Dietrich" stekeovn med pyrolyse fra medio juli 2021.
Siemens koketopp (800mm).
Lekker messing ventilator fra Røros metall "Røroshetta mod. Luna".
Nyere oppvaskmaskin.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger inntatt i salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kristin@leinaes.no eller SMS: 95 92 09 52 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Selger opplyser at det er laget en enighet mellom tidligere huseier og Rekkevik sykehjem i forhold til plassering av kumlokk - lokket er plassert i oppkjørselen.
Selger opplyser i sitt egenerklæringsskjema at det ble oppdaget rotter da de kjøpte boligen i 2017. Dette har blitt utbedret og sanert, og det har ikke vært observert rotter siden 2018 iflg. selger. Selger har i dag løpende avtale med Pelias som plasserer åtestasjoner lokalt rundt boligen.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Rekkeviks gate 39, 3260, Larvik, Gnr. 1002 bnr. 22 i Larvik kommune

Eier

Anne Cesilie Sommerstad

Oppdragsnummer

22-21-0234

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.