Siljan

Hytte med renoveringsbehov rett ved idylliske Svartangen - Flott tur- og bærterreng samt gode fiskemuligheter

Svartangveien 269 , 3748 Siljan

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Martin Sundet
Martin Sundet Eiendomsmegler
Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 57 m²
Bruksareal 64 m²
Bruttoareal 68 m²
Tomt 1 000 m² / Punktfestetomt
Soverom 3
Byggeår 1970
Gårdsnummer 35
Bruksnummer 2
Energimerking G
FINN.no 234604900
Sist endret 17.10.2021 16:38
Prisantydning 290 000
Totalpris 308 492

Beregnet totalkostnad

290 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 290 000,-)) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 18 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 308 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Svartangveien 269!
Hytta ligger i et hyggelig og rolig hyttefelt i naturskjønne omgivelser. Innsjøen Svartangen ligger i umiddelbar nærhet hvor du kan ta en dukkert på de varme sommerdagene. For den aktive er det kort vei til Farrisvannet. Flotte turområder forøvrig.
Hytta inneholder stue med peis, kjøkken, bad, toalettrom, 3 soverom, samt utvendig redskapsbod. Det må påregnes renovering av hytta.
Det er bilvei helt frem til hytta med bom inn til hyttefeltet. Mulighet for båtfeste.
Hytta ligger en halvtimes kjøring fra Larvik som åpner for mye og god bruk av hytta.
Velkommen til visning!

Innhold

Hytta går over ett plan og inneholder:
Entrè: 5.8kvm
Kjøkken: 4.8kvm
Stue: 27.3kvm
Dusjrom: 3.9kvm
Toalettrom: 2.7kvm
Soverom1: 3.8kvm
Soverom2: 4kvm
Soverom3: 4kvm
Uthus: 7kvm
Det er muligheter for båtfeste etter nærmere avtale med grunneier. Båtfeste i Farris kan også avtales nærmere med grunneier.

Standard

Hytta ble trolig oppført på 1970-tallet og bærer preg av etterslep av vedlikehold/påkostninger. Hytta er i generelt dårlig forfatning og det må påregnes påkostninger/renovering. Takstmannen kommenterer har hytta har en større skade forårsaket av lekkasje fra tak, og dertil følgeskader. Det ble registrert større skader som resultat av fukt, råte og sopp hvor det må påregnes en større renovering av taket og omkringliggende bygningsdeler, særlig i bakre del av hytta. Flere av punktene i tilstandsrapporten har fått tilstandsgrad 2 og 3 pga. alder og fuktskader. Interessentene oppfordres til å lese tilstandsrapporten fra takstmann samt selgers egenerklæringsskjema vedlagt før bud inngis.
Uthuset registreres å være i dårlig forfatning, men er ikke ytterligere omtalt i tilstandsrapporten.

Beliggenhet

Vestvendt hytte nær innsjøen Svartangen. Hytta ligger i et hyggelig og rolig hyttefelt i naturskjønne omgivelser. Tett forbi nordsiden av vannet passerer Svartangveien mellom Kvelde og Siljan.
Svartangen er en populær badeplass om sommeren ettersom vanntemperaturen som regel raskt passerer 20 grader. Hytta ligger rett på oppsiden vannet.  Gode fiskemuligheter både i Svartangen og Farris som ligger like i nærheten.
For den aktive er det flotte turmuligheter i nærheten av hytta, med blant annet en topptur til Middagskollen som byr på fin utsikt nedover Farris, og som ligger i gangavstand fra hytta.
Med bil ligger hytta 30 minutter fra Larvik som åpner for mye og god bruk av hytta.

Løpende kostnader

Årlig medlemskap i velforening utgjør kr. 1 000,- pr. år.
Vedlikeholdskostnader til veien utgjør kr. 1 000,- pr. år.
Kostnader til grunneier for båtfeste utgjør kr. 650,- pr. år.

Boligens areal

Primærrom: 57 kvm, Bruksareal: 64 kvm, Bruttoareal: 68 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 57 m².
Primærrom: 57 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entrè, kjøkken, stue, dusjrom, toalettrom, 3x soverom.
Det er i tillegg oppført et uthus på 7 kvm på eiendommen.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Kjør riksvei 40 mot Kvelde. Ta av til venstre mot Siljan, etter ca 7 km får man Svartangen og hyttefeltet på venstre side. Ta av her ved bommen og hold til venstre langs vannet. Hytta ligger på høyre side i enden av blindveien.
Det vil bli skiltet med Leinæs & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Eierform: Punktfestetomt, Festeavgift: 4782,5
Eiendommen er etablert i matrikkelen via registreringsbrev (2) som beskriver en tomt på ca. 1 000 kvm. Festekontrakten beskriver fire grensepunkter og et areal på ca. 1 000 kvm. Siljan kommune har registrert eiendommen som en punktfestetomt. Ved punktfeste er det ikke definerte grenser til eiendommen. Man disponerer det som faller seg naturlig i marka, oppad begrenset til ett mål. Tomteareal er usikkert, og avvik kan forekomme.
Festeavgiften er for tiden kr. 4 782,5,- per år, og betales for inneværende år med forfall 01.06.. Avgiften reguleres hvert 5. år i henhold til endringer i konsumprisindeksen. Neste regulering av festeavgiften er i 2024.
Festeavtalen ble opprinnelig inngått 01.06.1973 med 10 års festetid. Rett til fornyelse av avtalen hvert 10. år.
Trærne på tomten tilhører grunneier, men kan overtas etter avtale.
Grunneier, Anne Kr Sannes Gundersen, kan vurdere innløsning av tomten etter nærmere avtale.
Festekontrakten følger vedlagt i salgsoppgaven. For øvrig gjelder reglene i Lov om tomtefeste av 20. desember 1996 nr. 106. Ved ytterlige spørsmål ta kontakt med megler.

Garasje / Parkering

Parkering på tomten.

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Schau Takst AS v/ Einar Schau:
Hytta framstår fundamentert med stein og betong i ringmursløsning til løsmasser/skogsbunn. Sideliggende, støpte betongdekke i bakkant av hytta har en markant skjevhet forårsaket av setninger i grunn. Bjelkelag av tre med flere skjevheter og planavvik.
Yttervegger av stenderverk med stående trekledning, vinduer med malt rammeverk og tolags isolerglass fra 1980-tallet. Flere av vindusglassene er punktert, samt er slitasjegrad stor. Ytterveggene er kledd med stående trepanel. Flere av bordene framstår OK, men enkelte er påvirket av fuktighet fra grunn, samt fra lekkasje i tak. Kledning i OK stand bør vaskes og overflatebehandles, øvrige kledning bør byttes.
Takkonstruksjon av sperrer og rupanel med overliggende taktekke av banelagt papp og shingel. Takflatene har større svanker, samt registreres en større lekkasje fra tak som har gitt betydelig konsekvenser for både takkonstruksjon, innvendige himlinger, innvendige delevegger og yttervegger, samt deler av gulv. Følgeskaden består av råteskader og soppdannelse. Pr selgers egenerklæring oppfattes at tiltak for å utbedre lekkasje å være utbedret i 2018, dog finnes det fortsatt lekkasjer fra taket. I hele hytta registreres et betydelig høyt innvendig luftfuktighetsnivå - dette gir
ytterligere kondensering og fuktpåvirkning.
I forkant av hytta, mot Svartangenvannet, finnes terrasse av trekonstruksjoner i slitt stand - skjevheter og råteskader er registrert i gulv og rekkverk.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det er ikke utstedt midlertidig brukstillatelse/ferdigattest. Dette var ikke vanlig på oppføringstidspunkter.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hytta, dog bør det herske ro og orden på hyttefeltet.

Oppvarming

Hytta oppvarmes med elektrisitet eller vedfyring. Takstmannen kommenterer at ildstedene bærer ingen opplagte indikasjoner på å ikke kunne brukes.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 3 204 pr. år
Det betales kommunale avgifter for fritidsrenovasjon og eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 4 promille av beregningsgrunnlaget.

Eiendomsskatt

Det er i Siljan kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Ligningsverdi er rekvirert, men ikke mottatt. Ved første gangs verdsetting skal du fastsette formuesverdien av fritidseiendommen til maksimalt 30 prosent av eiendommens markedsverdi. Ved senere år skal formuesverdien videreføres, men med en eventuell fastsatt oppjustering.
Ta kontakt med Skatteetaten for beregning av formuesverdi.

Regulering

Eiendommen er regulert til planlagt hytte i reguleringsplanen Auen Hyttefelt fra 1969.
Eiendommen er avsatt til fritidsbebyggelse i kommuneplanen fra 2015.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det er ingen planleggingsarbeid/planforslag igangsatt på et område som inkluderer/berører eiendommen.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1983/19742-2/101  Best. om båt/bryggeplass  
05.12.1983  Endret eiendomsnivå ifbm retting 03.10.2013
Gjelder feste
1983/19742-3/101  Festekontrakt - vilkår  
05.12.1983  ÅRLIG AVGIFT NOK 500
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Privat vei med bom inn til hyttefeltet, samt veirett over grunneiers eiendom frem til hytta.
Hytta har tradisjonelt vannklosett, samt tappevann til både dusj, servanter og vaskekum på kjøkken. Trykkvannet er frakoblet pr. takstmannens befaring.
Selger skriver følgende angående vann og avløp:
Brønnen i enden av trappen har en slange til pumpehuset foran terrassen bak en busk. Brønnvannet pumpes inn til kjøkkenet. Den røde vannpumpen i toalettrommet ble alltid demontert over vinteren.
På den gjengrodde tomten nedenfor hytta som vender mot innsjøen er det andre pumpehuset med en slange i vannet. Vannet som hentes her brukes til dusj, toalett, bidé og vaskemaskin.
Gråvannet renner ut i nærliggende grunn. Svartvannet går til en tank som ligger bak redskapsboden, og tømmes regelmessig av et selskap ut i fra bruk.
Siljan kommune har ikke registrert godkjent gråvann-/avløpsløsning og man må påregne pålegg om utbedring ved ettersyn dersom utslippsløsningen ikke tilfredstiller dagens krav.
Selger skriver i egenerklæringsskjemaet at brønnen i front av hytta deles med hyttenaboen (Svartangveien 273) til drikkevann. Selger opplyser videre at i enden av parkeringsplassen, til venstre for oppkjørselen til hytta, er det en brønn som eies av naboene til høyre.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg per utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Selger tar med seg innbo og løsøre etter eget ønske. Resterende innbo og løsøre på eiendommen blir stående igjen.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til martin@leinaes.no eller SMS: 94 98 75 29 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.
Hytta overleveres som fremvist på visning uten ytterligere ryddig- og rengjøring

Diverse

Eiendommen selges av eiers datter som har noe begrenset kunnskap om eiendommen. Det vises forøvrig til tilstandsrapporten fra takstmann for nærmere beskrivelse om hyttas tilstand.
Selger skriver i egenerklæringsskjemaet at det har vært observert mus i hytta.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Svartangveien 269, 3748, Siljan, Gnr. 35 bnr. 2 Fnr. 2 i Siljan kommune

Oppdragsnummer

22-21-0243

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.