Stavern/Bøvre

Hytte i attraktivt område nær Stavern - kort vei til sjøen - stor tomt - enkel standard

Hyttesone C 9 , 3294 Stavern

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Kristin Sundling
Kristin Sundling Eiendomsmegler MNEF / Partner
Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 63 m²
Bruksareal 64 m²
Bruttoareal 70 m²
Tomt 1 767 m² / Festet tomt
Soverom 3
Byggeår 1968
Gårdsnummer 4034
Bruksnummer 16
Energimerking G
FINN.no 234474326
Sist endret 13.10.2021 10:20
Prisantydning 2 450 000
Totalpris 2 522 492

Beregnet totalkostnad

2 450 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 61 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 450 000,-)) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 72 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 522 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/Kristin Sundling har gleden av å presentere Hyttesone C 9!
Nå kan du sikre deg denne sommerhytta beliggende på Bøvre litt utenfor Stavern. Hytta ligger fint til på en usjenert fjellkolle i skogen og har naturskjønne omgivelser. Fra hytta er det gangavstand ned til sjøen med flotte svaberg, i tillegg til at området byr på flere flotte strender. Beliggenheten er sentral i forhold til sommerperlene Stavern, Helgeroa og Nevlunghavn med et variert og godt tilbud av butikker, restauranter og mye mer.
Hytta har alt på ett plan og inneholder: Kjøkkenkrok med spiseplass, stue med peis, gang og 3 soverom. Stua oppleves som lys og trivelig takket være de store vinduene som slipper dagslyset inn. Fra terrassen er det adkomst til et dusjrom og en liten bod til oppbevaring. I tilknytning til hytta finnes det en bod som er innredet med toalettrom og et rom som i dag brukes til ekstra soverom. Rundt hytta er det en terrasse - her kan du flytte deg rundt etter vær og vind. Her kan du skape ditt sommerparadis utendørs med fine sittegrupper, grill, solsenger og vakre blomster i krukker. Tomta rundt hytta er en naturtomt som inviterer til lek og moro for barna.
Hytta holder en enkel standard og har behov for litt ekstra kjærlighet. Hytta har i dag et etterslep av vedlikehold både inn- og utvendig og passer nok aller best for deg som ønsker å ta i et tak. Her har du et godt utgangspunkt - og med en god dose pågangsmot og arbeidsinnsats kan dette bli en virkelig flott hytte.
I nærområdene langs kysten er det flere flotte badestrender og fasiliteter som kiosk, gatekjøkken, ferske bakervarer og dagligvarer på campingplassene. Kyststien mellom Stavern og Helgeroa passerer forbi strendene og byr på variert natur og terreng - perfekt for en hyggelig søndagstur. Foldvik familiepark ligger ikke langt unna og byr på mange aktiviteter og underholdning for liten og stor.
Ditt nye sommerparadis?

Innhold

Hytta har alt på ett plan og inneholder:
Kjøkkenkrok: 7.5 kvm
Stue: 22 kvm
Mellomgang: 1.8 kvm
Soverom 1: 5.4 kvm
Soverom 2: 3.8 kvm
Soverom 3: 8 kvm
Dusjrom: 1.8 kvm
Soverom 4 sidefløy: 9.2 kvm
Toalettrom: 2.2 kvm
Utebod: 1 kvm

Standard

Hytta er oppgitt oppført i 1968 og har i stor grad konstruksjoner fra byggeår. Hytte holder en enkel standard. Innvendig er det en generell slitasje, samt en del skjevheter i både gulv, vegger og himlinger. Utvendig er det stedvis betydelig slitasje og råte. Det må påregnes en rehabilitering av hytta.
Innvendige overflater:
Gulv av heltrebord.
Vegger av trepanel.
Himling av trepanel.
Dusjrom:
Hyttas dusjrom er tilgengelig fra terrassen. Det er fliser på gulv og montert dusjanretning på vegg, samt enkel servant. Det må påregnes renovering av rommet.
Kjøkken:
Kjøkkenet har gulv av heltrebord, vegger av trepanel, samt himling av trepanel. Kjøkkeninnredningen er fra byggeår og har fronter og skrog av benkeplate, samt vaskekum med heldekkende benkebeslag. Det er frittstående hvitevarer
VVS/Teknisk:
Hytta har sommervann og avløp til privat septiktank (se punkt om vei, vann og avløp for mer info).
Ca. 50 liters vegghengt varmtvannstank plasser i utebod - ukjent alder.
Sikringsskap med porselenssikringer er plassert i bod/soverom i sidebygget.
Oppvarming skjer via vedfyring og elektrisitet.
Det er noen punkter i tilstandsrapporten som en bør være ekstra oppmerksom på. Dette er tilstandsgrad 2:
Innvendige overflater: Skjevheter, samt generelt elde utløser TG:2
Kjøkken: Brukstilstanden oppleves grei, men TG er oppjustert grunnet alder
Pipe: Alder og dertil risiko for uavdekkede avvik utløser TG:2
Takrenner og nedløp: Hensyntatt levetidbetraktninger for slike takrenner og nedløp må det påregnes utskiftning innen rimelig tid. Dette ligger til grunn for gitte TG:2
Taktekke: Den forventede levetid er utgått - påregn utskiftning
Takkonstruksjon: Skjevhetene er stedvis store - dog å anse som typiske for enkle trehytter av denne karakter og alder
Kledning: Generell elde og slitasje
Dette er tilstandsgrad 3:
Bad: Påregn renovering grunnet forventning om utettheter i gulv
Rom under terreng: Det anbefales å skape bedre ventilering av krypkjellerarealet og å anlegge tiltak for å begrense fuktpåvirkning. (merk, hytta har ingen rom, i direkte forstand, under gulv. Kun krypkjeller
Etasjeskiller: Forholdsvis store planavvik på gulv
Terrasse: Betydelig slitasje. Brekkasje i flere bord
Vinduer: Vinduer med høyeste slitasjegrad og lekkasjer utløser TG:3
Kledning: Deler av kledningen har fuktopptak og påbegynt råte
Grunnmur/fundament: Det kan se ut til at enkelte fundamentpunkter står mot løsmasser da sig i konstruksjonen er registrert - samt vil deler av årsak også være fuktopptak med materialsvekkelse i treverk. Årsak er todelt.
Inntatt i salgsoppgaven følger tilstandsrapport fra takstmann med tilstandsvurdering av boligens bygningsdeler.

Beliggenhet

Hytta ligger usjenert og fint til på Bøvre. Fra hytta er det gangavstand til sjøen med mange fine svaberg og holmer hvor man kan ligge alene. Ellers byr området på mange fine strender innen kort avstand.
Den fantastiske sommerbyen Stavern ligger i fin sykkelavstand og byr på koselige smågater med eldre trehusbebyggelse og flotte skjærgårder. Om sommeren er Stavern kjent for sitt pulserende liv med et variert og godt tilbud av sommeråpne kafeer, restauranter, butikker, gallerier. I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud og mindre arrangementer som gjør Stavern til et attraktivt sted.
Sommerperler som Helgeroa og Nevlunghavn ligger heller ikke langt unna. I Helgeroa er det bla. kiosk, restaurant, matbutikk og marina. Helgeroa kan også by på flere sandstrender, svaberg og flott turterreng. Nevlunghavn er en liten tidligere fiskerlandsby med et koselig miljø med fiskeutsalg på brygga og trivelige smågater. Du bør også ta turen innom populære Nevlunghavn Bakeri & Conditori - et samlingssted for fastboende og turister. Ta gjerne turen ut til fantastiske Mølen - Nordens første UNESCO Europeiske Geopark og byr på spektakulære gravrøyser, landets største rullesteinstrand og et spennende svaberglandskap. Mølen er også en del av den fantastiske kyststien på 35 km som strekker seg fra Helgeroa til Stavern og er en populær turdestinasjon for både store og små.
Foldvik familiepark ligger ca. 6 minutters kjøring unna hytta og byr på avslappende hygge med underholdning for liten og stor - absolutt verdt et besøk for barnefamilien.

Løpende kostnader

Årlig medlemskap i velforening utgjør ca. kr. 400-500,- ifølge selger.

Boligens areal

Primærrom: 63 kvm, Bruksareal: 64 kvm, Bruttoareal: 70 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 64 m².
Primærrom: 63 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjøkkenkrok, stue, gang, 3 soverom, dusjrom, toalettrom og en bod som i dag brukes som soverom.
I tillegg finnes en utebod på 1 kvm som s-rom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Leinæs & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisning. Benytt gjerne kartet i annonsen til å lage adkomstbeskrivelse.

Tomt

Areal: 1 767 kvm, Eierform: Festet tomt, Festeavgift: 16 415,- pr. år, Evigvarende festeavtale etter tomtefestelovens § 33
Festeavgiften betales forskuddsvis hvert år med forfall den 1/6.
Festekontrakten ble inngått 27.03.1968.
Det ble i 2016 gjennomført et engangsløft av festeavgiften. Det er anledning til å gjennomføre en ny regulering av festeavgiften i 2046 ref. tomtefestelovens § 15.
Festeavgiften indeksreguleres hvert femte år i samsvar med prosentvis endring i konsumprisindeksen. Festeavgiften ble sist regulert i 2021, neste tidspunkt for KPI-regulering av festeavgiften er i 2026.
Grunneier, Morten Bøvre, har ifølge festekontrakten ikke forkjøpsrett, men overdragelsen av festeretten krever samtykke fra grunneier.
Det er ikke tillatt med fremleie av festeretten.
Ved ytterlige spørsmål oppfordrer vi til å ta kontakt med megler Kristin Sundling.
Eiendommen som er etablert med festekontrakt den 16.11.1968, er ikke oppmålt av kommunen. Viser til festekontrakten for areal og beskrivelse av eiendommen. Eiendommens plassering i kartet kan avvike fra eiendommens faktiske plassering i marka. Oppgitt areal i eiendomskartet er tilsvarende usikkert, og er kun beregnet ut fra grensene i matrikkelen.

Garasje / Parkering

Parkering ca. 30 meter fra hytta hvor det er plass til inntil 3 biler ifølge selger.
Denne hytta har ikke båtplass i dag, men har ifølge festekontrakten rett til dette. Velforeningen i området har etablert et bryggeanlegg. Pr. i dag er det ingen ledige plasser ved dette anlegget. Dersom man ønsker båtplass her må man sette seg på venteliste. Velforeningen opplyser at det er lite omsetning i området, så det er uvisst hvor lang ventetid man må påregne. Innskudd for båtplass vil bli fastsatt av styret i tillegg til at det vil påløpe årlig kostnad for båtplassen.

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Schau Takst AS v/Einar Schau:
Det finnes lav krypkjeller under deler av bygget. Fra de kontrollerte steder registreres det et stedvis betydelig fuktopptak i treverk som videre gir påbegynt råte og generell materialsvekkelse i søylepunkter etc. Dagens løsning med "tilfeldig" fundamentering er ugunstig for byggets stabilitet, samt gir mangel av tilstrekkelig luftgjennomtrekk en nedbrytning av trematerialer. Hytta har ingen tradisjonell drenering. Vinduer er jevnt over eldre, de fleste er trevinduer med enkeltglass. Flere vinduer har synlige lekkasjeskjolder og vitner således om utettheter. Sett over ett er samtlige vinduer modne for utskiftning. Utvendig fasadekledning av type liggende vestlandspanel i slitt stand - stedvis betydelig slitt. Kledningen mangler vedlikehold, er montert ned mot terreng med dertil fuktopptak, samt er byggets skjevheter synlige via vegger. Hyttas tak er tekket med papp av eldre dato. Stor terrasse av gulvbord mot bjelkelag rundt hele hytta. Stedvis mye skjevheter, samt brukne bord etc. Grunnet omfang av skjevheter etc. vil det falle naturlig med en større utskiftning av både bjelker og gulvbord.
For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten som er inntatt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse ifølge. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.
Larvik kommune opplyser at hytta ble godkjent i 1968.
Interessenter gjøres oppmerksomme på at megler ikke har mottatt informasjon fra kommunen som tilsier at hyttas toalettrom er byggesøkt. Terrassen er bygget ut noe større enn hva godkjente bygningstegninger fra Larvik kommune viser. Det er ikke kjent at evnt. godkjennelser er gitt. Det gjøres også oppmerksom på at soverommet i sidebygget/boden kun er byggesøkt som en bod ifølge. kommunen. Det er ikke kjent at evnt. bruksendring er gitt. Eiendommens bebyggelse er kun byggesøkt i henhold til tegninger vedlagt salgsoppgaven, som er mottatt fra kommunen.
Kjøper overtar hytta som den er, dersom det kommer krav fra det offentlige, er dette selger uvedkommende.

Adgang til utleie

Utleie av hytta skal godkjennes av grunneier.

Oppvarming

Oppvarming skjer via elektrisitet og vedfyring.
Larvik kommune opplyser at det ikke har vært utført feiing eller branntilsyn på eiendommen og har således ingen informasjon vedrørende tilstand på  hyttas ildsted.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 5 142,50 pr. år (årsprognose fra Larvik kommune)
Det betales avgift for: Vann, slam og renovasjon.

Formuesverdi

Ligningsverdi er rekvirert, men ikke mottatt.
Ved første gangs verdsetting skal du fastsette formuesverdien av fritidseiendommen til maksimalt 30 prosent av eiendommens markedsverdi, eventuelt til 30 prosent av byggekostnadene. Ved salg av hytta til prisantydning vil formuesverdien bli kr. 750 000,-.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område og er avsatt til LNRF i kommuneplanens arealdel. Eiendommen omfattes av hensynssone H570_1_KK som sier at et helhetlig landskapsbilde, flora og fauna og kultur- og fornminner skal ivaretas. Tiltak innenfor sonen skal forelegges kommunen for godkjenning. Se kommunedelplan for Stavern by for mer informasjon eller utdrag av den relevante bestemmelsen som følger inntatt i salgsoppgaven.
Ingen reguleringsplaner under arbeid innenfor 100 meter fra eiendommen.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Kommunedelplan for Stavern by 2021-2033 med sentrumsstrategi er under arbeid.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1968/5266-3/30 Erklæring/avtale tinglyst 16.11.1968
- Forbud mot næringsvirksomhet.
1968/5266-4/30Festekontrakt tinglyst 16.11.1968
- Se punkt om tomt i salgsoppgaven for ytterligere informasjon om festeforholdet.
Rettigheter på 3805-4034/16:
1968/5266-2/30 Bestemmelse om veg tinglyst 16.11.1968
- Bestemmelse om adkomst og båt/bryggeplass.
Dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.

Vei/vann/avløp

Offentlig sommervann i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Eiendommen har privat avløp via septikanlegg. Adkomst via privat vei.
I følge grunneier betales det ca. kr. 2400,- pr. år for vedlikehold av veien.
De fleste hyttene i området har knyttet seg til offentlig helårs vann og avløp. Sommervannet skal avvikles, og dersom man ikke kobler seg på den nye løsningen må sommervannet overtas og dekkes av kjøper. Det vil trolig bli gitt pålegg om tilkobling til offentlig vann og avløp innen få år.
Det privat VA-laget drives av Raugland vann og avløpsforening. For å knytte seg til dette må man betale et beløp som styret fastsetter. Nye medlemmer skal i utgangspunktet betale som de opprinnelige medlemmene + ett tillegg fastsatt av styret.
I følge styreleder i VA-laget vil man måtte betale et anleggsbidrag på ca. kr. 200 000,- (beløpet er ikke endelig fastsatt da regnskapet pt. ikke er avsluttet) + et påslag på mellom 5-10%. I tillegg må kjøper selv besørge graving og legging av stikkledninger fra hovedledning og opp til hytta. Dersom man ønsker å legge til rette for vinterledning vil dette trolig medføre ekstra kostnader.
Konferer megler for ytterligere informasjon.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg pr. utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Alle hvitevarer, sofa, lenestol, kjøkkenbord, to kjøkkenstoler, kommode og salongbord, samt alle lamper.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at hyttas tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger hytta. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kristin@leinaes.no eller SMS: 95 92 09 52 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Selger opplyser følgende i sitt egenerklæringsskjema:
- Det er råte i hjørnet på doen ved gulvet.
- Frostskade på ledd i rør har vært reparert flere ganger.
- Liten røyklekkasje fra pipa innendørs.
- Noe skjeve gulv.
- Råte under hytta på nord-siden. Det er blant annet råte i treverket under doen, annekset og terrassen på fremsiden.
- Terrassen på fremsiden har kollapset på visse steder og trenger nytt fundament og rekkverk.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Hyttesone C 9, 3294, Stavern, Gnr. 4034 bnr. 16 Fnr. 23 i Larvik kommune

Oppdragsnummer

22-21-0244

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.