Torstrand

Strøken selveierleilighet - balkong - parkering - nytt kjøkken og nytt, lekkert bad. Lave felleskostnader

Storgata 136C , 3262 Larvik

VISNINGER

19. oktober tirsdag kl. 17:15-18:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Kristin Sundling
Kristin Sundling Eiendomsmegler MNEF / Partner
Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 53 m²
Bruksareal 53 m²
Bruttoareal 58 m²
Tomt 1 528 m² / Fellestomt
Soverom 1
Etasje 2
Byggeår 1993
Gårdsnummer 3020
Bruksnummer 322
Energimerking F
FINN.no 234943392
Sist endret 17.10.2021 09:24
Prisantydning 1 850 000
Totalpris 1 920 336
Fellesutgifter 611,-

Beregnet totalkostnad

1 850 000,- (Prisantydning) 15 094,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 1 865 094,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 46 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 850 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 55 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 920 336,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/Kristin Sundling har gleden av å presentere Storgata 136 C!
Dette er en moderne og lekker selveierleilighet beliggende på Torstrand. Her bor du sentralt til med gangavstand til dagligvare, fiskebutikk, bensinstasjon, samt treningssenter og kort vei til skoler og barnehage. Populære Majas bakeri ligger i nabobygget, så her kan du kjøpe nybakt brød og deilige bakevarer. Det er flere fine turmuligheter i nærområdet - legg gjerne turen langs vannkanten og ut mot Revet hvor du kan nyte fantastisk utsikt ut fjorden. For de som er glad i å bade ligger Karistranda en liten rusletur unna.
Leiligheten ligger i byggets 2. etasje. I etasjen under holder Gustavsen VVS til, mens det kun er en nabo vegg i vegg i 2. etasje. Bilen setter du fra deg på den store parkeringsplassen. Leiligheten har en god planløsning og inneholder entré, nyrenovert bad, romslig soverom med skyvedørsgarderobe, kjøkken med lekker innredning og delikat stue. Utenfor stua er det en koselig balkong hvor fine sommerdager nytes. Her er det deilig sol midtsommer fram til mellom kl. 21:00 og 22:00 ifølge selger. Leiligheten har også loft med god lagringsplass.
Leiligheten er nylig pusset opp innvendig og fremstår som moderne og pen. Her kan du flytte rett inn uten å tenke på oppussing. Leiligheten har lave felleskostnader og er en super leilighet for deg som ønsker å bo sentralt til på Torstrand.
Ditt neste hjem?

Innhold

Leiligheten ligger i 2. etasje og inneholder:
Entré: 3.7 kvm
Soverom: 11.5 kvm
Dusjbad. 5.8 kvm
Stue og kjøkken: 31.5 kvm

Standard

Toroms selveierleilighet beliggende i 2. etasje av kombinasjonsbygg med næring i 1. etasje. Byggets opprinnelige byggeår er ikke kjent, men antas å være eldre. Leiligheten ble ombygget på tidlig 1990-tallet. Leiligheten ble vesentlig pusset opp i 2020-2021 ved hjelp av lokale håndverksbedrifter. Leiligheten holder en god innvendig standard.
Innvendige overflater:
Gulv av laminat.
Vegger av sparklet og malt gips.
Himling av sparklet og malt gips.
Bad:
Badet ble renovert av fagpersoner i 2020. Det er fliser på gulv med oppkantflis på vegger, vegger av FiboTrespo våtromsplater, samt himling av malte plater. Av installasjoner finnes stor dusjnisje med skillevegg, servant med skapinnredning, opplegg til vaskemaskin, veggmontert varmtvannstank og toalett. Rommet er ventilert via elektrisk avtrekksvifte til friluft, samt mulighet til å lufte via vindu.
Kjøkken:
Kjøkkenet ligger i åpen løsning med stua og har laminat på gulv, vegger av sparklet og malte plater, samt himling av sparklet og malt gips. Kjøkkeninnredningen er fra 2020 og har fronter av malt MDF, skrog av foliert spon, samt benkeplate av foliert sponkjerne. Det er integrerte hvitevarer fra 2020, disse medfølger i handelen. Rommet er ventilert via ventilator over stekeovn med utblåsning til ventilasjonsavtrekk.
VVS/Teknisk:
Boligen er tilkoblet kommunalt vann- og avløpsnett via septiktank.
I forbindelse med renovering av leiligheten i 2020/2021 er samtlige rørføringer skiftet.
På vegg på bad finnes koblingsskap for rør-i-rør-system.
150 liter varmtvannstank fra 2020 montert på veggbrakett over vaskemaskin på bad.
Elektrisk anlegg opplyses å være vesentlig oppgradert i år 2020.
Følgende oppgraderinger er foretatt:
*oversikten er ikke nødvendigvis komplett
1990-tallet-Nye vinduer
2020-2021-Generell innvendig overflateoppussing, ny gulvlaminat, stedvis nye veggplater, samt malt øvrige flater. Lysdisolert vegg mot nabo
2020-Nytt kjøkken
2020-Nybygget bad
2020-Ny enkeltfløyet terrassedør
2020-Nye innerdører
2020-Brorparten av boligens el.anlegg er skiftet
2021-Balkong oppgradert
Det er noen punkter i tilstandsrapporten som en bør være ekstra oppmerksom på. Dette er tilstandsgrad 2:
Vinduer: Slitte vinduer
Etasjeskiller: Noe planavvik på gulv, som forventet i et eldre bygg
Inntatt i salgsoppgaven følger tilstandsrapport fra takstmann med tilstandsvurdering av boligens bygningsdeler.

Beliggenhet

Leiligheten ligger på Torstrand - et veletablert boligområde nær Larvik sentrum. I området ligger flere fasiliteter som bl.a. dagligvarebutikk, den lokale populære fiskebutikken Georg Marius Larsen, treningssentre, Arena Larvik, Thor Heyerdahl videregående skole, og Mesterfjellet barne- og ungdomsskole med lekeplass og Farrishallen.
Det er også kort vei ned til Karistranda - prefekt for varme sommerdager eller et raskt bad. Indre Havn er også verdt et besøk sommerstid - her er det flotte opparbeide områder med gressplen, stupetårn, lekeplass, volleyball-bane, utegym, minigolf, restauranter og utested sommerstid.
Fra leiligheten er det heller ikke lang til Øya - et område som byr på en rekke butikker og forretninger. Det er også kort vei til Larvik sentrum med et rikt utvalg av butikker, restauranter og kjøpesenter mm.
Det er gode bussforbindelser og busstopp like ved.

Felleskostnader

611 pr. mnd. som inkl strøm i fellesarealer, snørydding, utvendig vedlikehold, regnskap- og administrasjonskostnader, driftskostnader, felles bygningsforsikring, renter og avdrag på fellesgjeld.
Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, beslutninger fattet av styret som f.eks. vedlikeholdsarbeider ol. kan medføre økning i felleskostnadene og/eller fellesgjelden.
Denne leiligheten har lave felleskostnader. Kjøper må påregne at en økning i felleskostnadene vil kunne komme, men man vet ikke på nåværende tidspunkt når/om en slik økning evnt. vil skje.
Styreleder har tidligere informert om at sameiet skal bygge nytt strømskap i kjeller og foreta diverse utskiftninger av strømpunker i fellesarealene. I forbindelse med dette prosjektet kan det komme en økning i felleskostnader og/eller fellesgjeld. Det er ikke kjent for megler hva kostnaden for dette prosjektet vil bli.

Andel fellesgjeld

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 15 094,- pr. siste tilgjengelige opplysninger fra forretningsfører.

Sameie

Sameiet Storgata 134 orgnr. 916106211.
Sameiet består av 10 boligseksjoner og 3 næringsseksjoner.
Styreleder i sameiet er Pål Taklo.
Forretningsfører i sameiet er Total-Økonomi AS.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Pliktig trappevask i sameiet der den enkelte sameier har ansvar for sin del av trappevasken.
Den enkelte sameiers vedlikeholdsplikt omfatter alt indre vedlikehold av bruksenheten. Se vedtektenes punkt. 5 for nærmere informasjon om hva vedlikeholdsplikten innebærer. Dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 25102120135, Larvikbanken
Annuitetslån, 12 terminer pr. år.
Rentesats: 4,95% pa.
Saldo pr. 31.08.2021: 377 343,-
Andel av saldo pr. 31.08.2021: 15 094,-
Lånet er nedbetalt og innfridd 30.09.2028
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Bygningsmassen er forsikret via sameiet i Eika forsikring (Polisenummer: 5663399) og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Siste tilsendte regnskap gjelder for året 2020. Regnskapet viser et overskudd på kr. 30 502,81,-. Megler har ikke fått oversendt budsjettregnskap for 2021. Kopi av regnskap for 2020 kan fås ved henvendelse til megler.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene er inntatt i salgsoppgaven. Vi anbefaler alle interessenter til å sette seg inn i sameiets vedtekter før bud inngis.

Husdyrhold

Det er ikke tillatt å holde husdyr uten styrets forhåndsgodkjennelse. Dyreholdet skal ikke være til ulempe eller sjenanse for de andre sameierne.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 53 kvm, Bruksareal: 53 kvm, Bruttoareal: 58 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 53 m².
Primærrom: 53 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, soverom, bad, stue og kjøkken.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Leiligheten er merket med "Til-salgs"-plakat fra Leinæs & Partners og det vil bli skiltet til fellesvisning.
Se også kartskissen til høyre i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler.

Tomt

Areal: 1 528 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal for sameiet.
Eiendommen er etablert med analogt målebrev den 15.12.1873. Senere er denne sammenslått med andre matrikkelenheter. Viser til historiske målebrev for areal og beskrivelse av eiendommen. Eiendommens plassering i kartet kan avvike fra eiendommens faktiske plassering i marka. Oppgitt areal i eiendomskartet er tilsvarende usikkert, og er kun beregnet ut fra grensene i matrikkelen.

Garasje / Parkering

I følge vedtektene har denne leiligheten rett til 1 biloppstillingsplass på felles parkeringsplass. I følge selger er parkeringsplassene forbeholdt Majas kunder og alle som bor i sameiet. Selger opplyser at det alltid er tilgjengelige plasser, men ingen er markert med navn eller adresse. Det er ellers gode parkeringsmuligheter i gatene i området.

Byggemåte

Følgende informasjon vedrørende byggemåte fremkommer i tilstandsrapport utarbeidet av Schau Takst AS v/Einar Schau:
Bygget er oppført av tradisjonelle bygningsteknisk metoder. Konstruksjonsmessig består bygget i stor grad av betong og trekonstruksjoner.
Husmorvinduer fra 1990-tallet - enkelte med høy slitasjegrad og dertil kommende utskiftningsbehov. Enkeltfløyet terrassedør fra 2020 i stue. 8,4 kvm stor balkong utenfor stue med nye gulvbord og topprekke på rekkverk i 2020, for øvrig eldre trekonstruksjoner. Fra leiligheten finnes tilkomst til romslig lagringsloft. Bygget er av eldre dato, men leiligheten ble bygget på tidlig 90-tallet.
For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten som er inntatt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 07.06.1993 for eiendommen. Dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.
Den midlertidige brukstillatelsen er gitt med følgende merknader:
- Avslutning for kloakk må føres over tak (gjelder seksjon 9).
- Ventilasjonskanaler på loftet må ferdigstilles.
- Branncellebegrensende vegger på loft må oppdateres til B-30.
- Der branncellebegrensende vegger på loftet støter opp mot undertaket, må undertaket utføres i kledning KI-A i en avstand av 1,2 m på hver side.
- Gesimskasser må underkles i en avstand på minst 2 m på hver side av branncellebegrensende vegg.
- Loftsluke fra trapperom til ventilasjonsrom må skiftes ut til brannklassifisering B-30.
- Dører mellom leilighetene og trapperom må skiftes til brannklassifisert B-30s.
- Bygningskontrollen gjør ansvarshavende byggmester på pkt. 2 i midlertidig brukstillatelse for 1. etg., datert 11.01.91, ikke er utført.
- Leilighetene skal være utstyrt med pipe.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Oppvarming skjer via elektrisitet.
Det er ikke registrert fyringsanlegg på eiendommen.
Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene mangler oppvarmingskilde, overtas eiendommen slik den fremstår på visning.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 9 929,59 pr. år (årsprognose fra Larvik kommune)
Det betales avgift for: Vann, avløp og renovasjon.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 426 384 pr. 31.12.19
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 534 982 pr. 31.12.19
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Bygget er registrert i SEFRAK-registeret. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Regulering

Eiendommen er avsatt til sentrumsformål i kommunedelplan for Larvik by. En liten del av eiendommen (29 kvm) er avsatt til veg. Eiendommen ligger i et område som omfattes av bestemmelsesområde BEV_1 som sier at bygninger og anlegg skal bevares, og bygningens karakter skal bevares ved utbedring og reparasjon.
Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Torstrand med formål forretning og kjørevei. Dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.

Offentlige planer

Kommunedelplan for Larvik by 2021-2033 med sentrumsstrategi er under arbeid.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1991/2746-2/30 Pantsettelseserklæring tinglyst 26.04.1991
Beløp: NOK 20.000
Panthaver: Sameiet
Lnr: 1740426
Panteretten er uten opptrinnsrett med prioritet etter 75% av første tinglyste overdragelsessum med plikt til å vike prioritet for inntil 90% av lånetakst etter forsikringsrådet regler.
Gjelder denne registerenheten med flere.
- Sameiet forbeholder seg panterett for kr. 20.000,- i hver seksjon som sikkerhet for oppfyllelse av sameiernes forpliktelser etter vedtektene.
1991/2746-1/30 Resek/deling av seksjon tinglyst 26.04.1991
Snr: 3
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 15/100
Snr: 9
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 5/116
- Eiendommen er oppdelt i seksjoner.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Eiendommen har privat septikanlegg som ligger inne i den kommunale tømmeordningen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.
Pr. dags dato foreligger det ingen pålegg om frakobling av septiktank, men kjøper må påregne at et slik pålegg vil kunne komme i fremtiden når kommunen skal oppgradere det kommunale avløpsnettet i området.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg pr. utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Kjøleskap, stekeovn, platetopp og oppvaskmaskin.
Taklampe i stue og elbil lader medfølger ikke.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kristin@leinaes.no eller SMS: 95 92 09 52 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Storgata 136C, 3262, Larvik, Gnr. 3020 bnr. 322 snr. 9 orgnr. 916106211 i Larvik kommune
Ideell andel av sameiet: 5/116

Oppdragsnummer

22-21-0255

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.