Skrim/Omholt

Koselig hytte med bilvei, vann og avløp - stor tomt med usjenert og solrik beliggenhet

Skrim - Omholt , 3648 Passebekk

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Knut Leinæs
Knut Leinæs Partner / Advokat / Eiendomsmegler
Martin Sundet
Martin Sundet Eiendomsmegler
Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 63 m²
Bruksareal 68 m²
Bruttoareal 77 m²
Tomt 4 710 m² / Festet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 4
Byggeår 1964
Gårdsnummer 41
Bruksnummer 3
Energimerking G
FINN.no 234576745
Sist endret 16.10.2021 12:30
Prisantydning 1 980 000
Totalpris 2 040 742

Beregnet totalkostnad

1 980 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 49 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 980 000,-)) -------------------------------------------------------- 60 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 040 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Fritidseiendommen har en usjenert og fin beliggenhet øst for parkeringsplassen på Skrim syd. Området er kjent for sine gode løypeforhold og sitt gode miljø med et flott turterreng både sommer som vinter.
Hytta ble oppført i 1964 og fremstår godt vedlikeholdt av tidligere og dagens eier. Det er solide materialvalg på de innvendige overflatene med heltrebord på gulv, samt trepanel på vegger og i himlinger. Med nesten 5 måls tomt er det god avstand mellom hyttenaboene.
Hytta inneholder stue i delvis åpen løsning til kjøkkenet, 3 soverom hvorav ett stort, samt gang. Fra stua er det utgang til solrik veranda. Det er i tillegg oppført et anneks på eiendommen som består av soverom, bad med WC og dusj, og bod.
Velkommen til visning!

Innhold

Planløsningen består av gang, stue i delvis åpen løsning til kjøkkenet, samt 3 soverom hvorav ett stort. Fra stua er det utgang til solrik veranda.
Annekset inneholder soverom, bod og bad med WC og dusj. Overbygget vedskjul.

Standard

Koselig og godt vedlikeholdt hytte som holder normal standard fra byggeåret 1964. Det er solide materialvalg på de innvendige overflatene med heltrebord på gulv, samt trepanel på vegger og i himlinger. Hytta har de senere år fått vann til hyttevegg med avløp til tett tank.
Det må påregnes løpende vedlikehold/påkostninger. Se tilstandsrapport fra takstmann for nærmere beskrivelse.

Beliggenhet

Eiendommen ligger solrikt til like syd for Omholt parkeringsplass. Herfra er det flott skue utover dalen sørover mot Oslofjorden i det fjerne. Kort vei til et spesielt flott turterreng.
Skrim er kjent for sine gode løypeforhold og sitt gode miljø med et flott turterreng både sommer som vinter. Skrim ligger relativt høyt og er derfor forholdsvis snøsikkert.
Med en drøy times kjøreavstand fra alle Vestfold-byene og Sandvika er det et ideelt sted for deg som liker langrenn og fine gåturer, men som ikke vil sitte timevis i bil for å komme til hytta.
På visitskrim.no kan du lese mer om Skrim: "Skrim kan by på et godt utbygd løypenett som prepareres regelmessig. I tillegg er Skrim veldig snøsikkert, en problemstilling som dessverre har blitt mer og mer aktuell de senere årene. Totalt byr nærområdet på Skrim på mer enn 60 km maskinpreparerte løyper. Løypenettet henger sammen med løypenettverket til Skifelleskapet i Vestfold, og du kan i praksis finne så lange turalternativer du måtte ønske."
Skulle du ønske å komme opp over tregrensen kan en tur over Stølefjell anbefales, eller en topptur til Styggemann.
For deg som liker slalåm, telemark eller snowboard kan en tur til Kongsberg Skisenter anbefales. Skisenteret ligger kun 20 min. unna med bil fra Skrim Nord.
Sommerstid er også flott å være på Skrim. Merkede fotturer til avsidesliggende og stille områder med fine fiskevann hvor man også kan ta en forfriskende dukkert. Noen hundre meter mot sydvest ligger Nordre Støveltjern som har blitt et yndet badevann for hyttefolket. Her er det bl.a. badebrygge og bålplass.
For de uinnvidde kan Skrim virkelig anbefales på det varmeste!

Boligens areal

Primærrom: 63 kvm, Bruksareal: 68 kvm, Bruttoareal: 77 kvm
Hytta
Bruksareal: 50 m².
Primærrom: 50 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, gang, garderobe/omkledningsrom og 3x soverom.
Anneks
Bruksareal: 18 m².
Primærrom: 13 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad og oppholdsrom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Man kjører gjennom betalingsbommen opp til Omholt/Skrim og kjører opp til den første parkeringsplassen - se kartskisse. Der tar man til venstre og tar første vei inn til venstre i enden av P-plassen. Denne veien går inn til hytta.

Tomt

Areal: 4 710 kvm, Eierform: Festet tomt, Festeavgift: 10000
Stor naturtomt på nesten 5 mål med flott utsyn mot ytre Oslofjord og meget gode solforhold.
Tomten er festet og det må påregnes en festeavgift på ca 10.000 kr pr år i forbindelse med at festekontrakten nå forlenges etter loven. Forlengelse etter tomtefesteloven skjer i dag for evig. Konferer megler for ytterligere opplysninger om dette.
Festeforholdet ble inngått i 1964. Overføring av festeretten kan kun skje med samtykke fra bortfester, men kan ikke nektes uten saklig grunn.

Garasje / Parkering

Parkering på egen tomt.

Byggemåte

Hytta er fundamentert med ringmur til fjell. Den er oppført i normalt lett bindingsverk fra byggetiden, kledd med stående tømmermannskledning. Se forøvrig boligsalgsrapport.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet. Kommunen har registrert fritidsbygg samt garasje/uthus/anneks til fritidsbygg på eiendommen.

Adgang til utleie

Ingen kjente hindringer for utleie av hele hytta.

Oppvarming

Peis i stue, for øvrig elektrisk oppvarming.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Ca. Kr. 2 000 pr. år. Det betales kommunale avgifter for renovasjon og eiendomsskatt.

Eiendomsskatt

Det er i Kongsberg kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget.

Formuesverdi

Formuesverdi pr. 31.12.2019: kr. 119 750,-.

Regulering

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse, friluftsområde, samt privat vei i reguleringsplanen Omholtfjell fra 2009.
Eiendommen er avsatt til fritidsbebyggelse i kommuneplanens arealdel 2013-2025.
Igangsatt planlegging: Revidering av Kongsberg kommuneplan - Samfunnsdel. Info.: www.kongsberg.kommune.no 
For ytterligere opplysninger om regulering, herunder reguleringsbestemmelser, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende heftelser i festeretten som følger eiendommen:
1964/88-3/26  Festekontrakt - vilkår  
14.01.1964  festetid: 50 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 500
BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN
BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE
BESTEMMELSER OM OVERDRAGELSE AV KONTRAKTEN
MED FLERE BESTEMMELSER
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Privat helårsvei frem til hytta. Det er ikke tinglyst veirett. Det må påregnes kostnader for drift/vedlikehold/brøyting/bomkort av hovedvei. Det må påregnes oppgradering av privat vei for vinterbrøyting. Vedlikehold av veien med ny grus er tatt etter behov.
Hytta har vann fra eget borrevann. Avløp til 6 000 l tett glassfibertank. Kongsberg kommune har ikke registrert noe vann-/avløpsløsning på eiendommen, men det foreligger ingen pålegg pr. utarbeidelse av salgsoppgaven. Dersom avløpsløsningen ikke tilfredstiller dagens krav kan det bli gitt pålegg om utbedring.

Tilbehør

Selger tar med seg innbo og løsøre på eiendommen etter eget ønske. Resterende innbo og løsøre blir stående igjen.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkluderer bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.
Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt SMS fra meglers system, til megler per e-post til martin@leinaes.no eller SMS: 94 98 75 29 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.
Hytta overleveres med enkel utvask.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte takstdokumenter. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/ salgsoppgave med vedlegg, da bl.a. internettannonser kan være mangelfulle. Evt. avvik er budgivers/kjøpers ansvar.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Skrim - Omholt, 3648, Passebekk, Gnr. 41 bnr. 3 Fnr. 27 i Kongsberg kommune

Oppdragsnummer

22-21-0256

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.