Flesberg

Blefjelltunet - 12 SOLGTE! - Arealeffektive hytter - 6-8 sengeplasser - 32 og 38 kvm + Hems på 16 kvm -Flotte uteområder

Blefjelltunet , 3620 Flesberg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Thomas Østmo
Thomas Østmo Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner
Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 30 m²
Bruksareal 32 m²
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Gårdsnummer 17
Bruksnummer 5
FINN.no 235423769
Sist endret 09.09.2022 17:37
Prisantydning 2 690 000,-
Totalpris 2 691 927,-

Beregnet totalkostnad

2 690 000,- (NB: prisen er fast) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 585,- (Tingl.gebyr festekontrakt) -------------------------------------------------------- 1 927,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 691 927,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument.

Beskrivelse av prosjektet

Allerede 12 solgte!
Nå er 23 delikate fritidsboliger klare for salg på Blefjelltunet. Prosjektet leveres av Blefjell hytteutvikling AS som har lang erfaring med hyttebygging på Blefjell. På hvert tun blir det fra 4 til 12 hytter og koselige fellesarealer med gapahuk, bålpanne og arealer som innbyr til sosial omgang med naboene. Totalt vil Blefjelltunet ferdig utbygget bestå av inntil 110 hytter.

Blefjelltunet skiller seg ut som et unikt konsept der fellesskap og trivsel står i fokus.

Området hvor Blefjelltunet skal etableres ligger med fin utsikt og gode solforhold i flott natur. Her er det kort vei til høyfjellet. Det er flotte skiløyper like ved og flott turterreng sommer som vinter. Blestua cafe og Borges kiosk ligger bare noen min spasertur unna. Her kan du få servert middag eller bare kjøpe noe godt å drikke. Det er flott utsikt utover fjellet mot Norefjell .

Bletoppen som strekker seg 1342 moh har utsikt til Knuten og Skrimfjellene i sørøst og mot sørvest kan du se Lifjell.

INNHOLD
1. etg:
- Kjøkken / stue
- Soverom
- Bad
- Bod
- Evt. ekstra soverom (tilvalg)

2. etg: (ikke målbart areal)
- Loftstue / sovealkove

Tun-hyttene på Blefjelltunet kommer i to varianter, hvor den ene kan leveres med et ekstra soverom i 1. etg. Pristillegg for ekstra soverom er kr 199.000,-

Beliggenhet

Hyttene får en fin beliggenhet med kort avstand til alt du ønsker deg av nærområdet. Blefjell byr på særdeles gode turmuligheter hele året!

Vinterstid byr området på fantastiske skiløyper med mange forskjellige turer. Strutåsen fjellstue ligger ikke langt fra hytta, og er et naturlig knutepunkt med flotte løyper på snaufjellet. Her kan du gå med familien til Solobua for en kopp kaffe - eller lengre turer, som topptur til Krøklatoppen eller dagstur til Vassholet ved foten av Blefjell.

Blefjellheisen gir også mulighet for slalåm og snowboard for de som måtte ønske det.

Om sommeren er store deler av løypenettet tilrettelagt for fotturer med klopper. Området har flere fjellvann med fiskemulighet. Det er også etablert flott sykkelsti til Fagerfjell.

Gangavstand til Blestua med god tradisjonsrik mat og den berømte "Blesnurren", samt alkoholservering og dagligvarer. Litt lenger unna finner du populære Blefjell Lodge med matservering og selvbetjent dagligvarehandel.

Ønsker du å ta en tur til byen tar det ca. 30 minutter til Kongsberg sentrum. Nærmeste sentrum er Flesberg med blant annet matbutikker, svømmehall og byggevareforretning.

Adkomst

Fra Kongsberg - kjør Rv. 40 nordover mot Flesberg/Geilo. Ved Svene bro, ta av til venstre og følg Vestsideveien (merket mot Blefjell). Etter en stund ta av til venstre, godt merket mot Blefjell på Søre Blefjellveien.

Like før Blestua er et stort 4-veis kryss. Kjør til venstre mot Blestølen og Blefjell Lodge. Følg veien i ca. 1 km. Hyttefeltet blir liggende ned til venstre. Det er godt skiltet fra hovedveien.

Areal

Primærrom: 30 kvm - 36 kvm, Bruksareal: 32 kvm - 38 kvm

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad, soverom og stue/kjøkken.

I tillegg er det hems med gulvareal på 16 kvm.

Arealene er hentet fra bygningstegninger. Arealene i salgsoppgaven og annet markedsføringsmateriale er oppgitt i bruksareal (BRA) og er å betrakte som et omtrentlig areal. Størrelse på de enkelte rom kan avvike noe, slik at et rom kan bli større og et annet bli mindre. Det kan oppstå mindre avvik mellom teoretisk og virkelig areal. Arealet som er oppgitt på de enkelte rom er rommets netto gulvareal. Man kan derfor ikke summere rommenes nettoarealer og få frem bruksarealet.

Tomt / Tomteareal

Festet tomt på ca.  250 kvm. Fradeling av tomtene er ikke gjennomført og det tas forbehold om endelig tomteareal.

Grunneier: Gunn Hege Huslende.
Festeavgift: 8.500,- per år.

Festeavgiften justeres ihht. KPI hvert år. Kjøper forplikter seg til å signere på standard festekontrakt med vedlegg.

Tomten opparbeides i henhold til vedlagte utomhusplan, med de krav som fremgår av reguleringsbestemmelsene i forhold til opparbeidelse av gangstier, lekeplasser og grøntareal.

Eksakt tomteareal vil foreligge etter fradeling ved endelig oppmåling utført av kommunen.

Parkering

Parkering for hver enkelt hytte opparbeides på egen eiendom.

Internett / TV

I forbindelse med opparbeidelse av hyttefeltet blir det lagt trekkerør for TV og internert frem til tomtegrensen. I dag brukes parabol og 4G i området.

Installering av Internett og TV er ikke inkludert i selgers leveranse. Kjøper må selv besørge og bekoste dette etter overtagelsen.

Numedal Fiber holder på med prosjektering og utbygging av fibernett på Blefjell. Det er ikke kontrollert om de kan levere til hyttene, men kjøper oppfordres til å ta kontakt for å avklare mulig leveranse/melde sin interesse. Det vil bli tinglyst plikt å koble seg til fiber.

Ventilasjon/Oppvarming

Det leveres avtrekksvifter i bad.
Gulvvarme i stue, kjøkken, hall/gang og bad i 1. etasje.

Peis av type Wiking mini 4 peisovn med vedrom eller lignende.

Tilvalg

Kjøper har mulighet til å få utført endrings- og tilleggsarbeider etter særskilt avtale. Alle endrings- eller tilleggsarbeider skal avtales skriftlig mellom partene og i avtalen skal det redegjøre for pris og ev. fristforlengelse som følge av endringene. Kjøperes rett til å få utført endrings- eller tilleggsarbeid er begrenset til 15 % av kjøpesummen.

Kjøper kan endre spesifikasjoner for sin leilighet gjennom prosjektets fastsatte tilvalgs rutiner. Det er en forutsetning at endringene er i samsvar med kravene som fremkommer av gjeldende teknisk forskrift.

Det er åpnet for følgende tilvalg:
- Ekstra soverom (utvidelse av 1. etasje).
- Varmepumpe
- Muligheter for å velge andre farger og kvaliteter enn det som er beskrevet.
- Kjøkken kan leveres i alle varianter/tillegg.
- Skifer terrasser.
- Bad, fliser og ulike overflater lever ut over standard mot tillegg.

Partene kan kreve justering av det avtalte vederlag i henhold til bustadoppføringslovas regler om endringer og tilleggsarbeid, jf. bustadoppføringslova. § 9 og § 42. Selger kan kreve tilleggsvederlag for nødvendige kostnader som kommer av forhold på kjøpers side.

Utenomhusarealer

Utvendige arealer vil kunne bli ferdigstilt, og overtakelsesforretning på disse arealene avholdt, etter overtakelse av hytta.

Dersom de utvendige arealene ikke er ferdigstilt ved overtakelse av hytta, kan kjøper holde tilbake 3 % av kjøpesummen dersom annet beløp ikke er avtalt.

Ev. gjenstående arbeid skal utføres så snart arbeidet praktisk kan utføres av hensyn til årstid. Selger er forpliktet til å ferdigstille arbeidet og fremskaffe ferdigattest innen rimelig tid og senest før den midlertidige brukstillatelsen er utløpt.

Velforening

Det vil bli etablert en VEL/huseierforening for Blefjelltunet - Blefjelltunet Velforening orgnummer 928 117 561. Kostnadene ved forvaltning av slikt fellesareal vil bli fordelt på medlemmene. Dette vil være forhold som vedlikehold av vei, øvrig infrastruktur og andre kostnader forbundet med drift av velforing. Det blir tinglyst rett og plikt å være medlem i velforeningen.

Andre driftskostnader/løpende kostnader

Løypeavgift kr. 600,- pr. år.
Forsikring: Stipulert til kr. 1 592,- pr. år i Fremtind forsikring.
Vedlikehold og drift av fellesarealer: ca. 500,- pr. år.

Vei: Privat. For stikkveien betales årsavgift for vedlikehold og brøyting etter selvkost. Det betales veiavgift kr. 75,- for enkelt-tur på Søre Blefjellveien - årskort koster fra kr. 1 215,-. Anslag for brøyting inkl. p-plasser er ca. kr. 3 000,-.

Vann: Privat.
Vann kommer fra privat vannverk med borehull som etableres av utbygger. Det vil bli opprettet et sameie mellom festetomtene for drift og vedlikehold av vannverket. Kostnader for strøm til pumpe og varme er anslått til kr. 2 500,-.

Avløp: Privat.
Eiendommen blir tilknyttet Blefjell vann og avløp AS. Hytteeier betaler årlig avgift for vann og avløp til Blefjell vann- og avløp AS. Per 2021 er årsavgift ca. 7 138,- For mer informasjon, se www.bleva.no

Adgang til utleie

Hytta selges ikke med egen utleieenhet. Det er ingen hindringer for utleie av hele hytta.

Pengeheftelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/Vann/Avløp

Vei: Privat. For stikkveien betales årsavgift for vedlikehold og brøyting etter selvkost. Det betales veiavgift kr. 75,- for enkelt-tur på Søre Blefjellveien - årskort koster fra kr. 1 215,-. Anslag for brøyting inkl. p-plasser er ca. kr. 3 000,-.

Vann: Privat.
Vann kommer fra privat vannverk med borehull som etableres av utbygger. Det vil bli opprettet et sameie mellom festetomtene for drift og vedlikehold av vannverket. Kostnader for strøm til pumpe og varme er anslått til kr. 2 500,-. 

Avløp: Privat.
Eiendommen blir tilknyttet Blefjell vann og avløp AS. Hytteeier betaler årlig avgift for vann og avløp til Blefjell vann- og avløp AS. Per 2021 er årsavgift ca. 7 138,- For mer informasjon, se www.bleva.no

Formuesverdi

Ved første gangs verdsetting skal du fastsette formuesverdien av fritidseiendommen til maksimalt 30 prosent av eiendommens markedsverdi, eventuelt til 30 prosent av byggekostnadene, inkludert tomt for et nybygg.

Ved senere år skal formuesverdien videreføres, men med en eventuell fastsatt oppjustering.

Se mer informasjon på: https://www.skatteetaten.no/person/skatt/hjelp-til-riktig-skatt/bolig-og-eiendeler/bolig-eiendom-tomt/formuesverdi/fritidseiendom-i-norge/

Reguleringsmessige forhold

Området er regulert til konsentrert småhusbebyggelse i reguleringsplan "Åsland Fjellgrend 17/5", vedtatt i 2021.

Det er regulert inn et servicebygg øverst på feltet. Dette skal ikke realiseres som en del av dette byggetrinnet.

Vedlagt salgsoppgaven følger utdrag fra plankart og planbestemmelser. Ta kontakt med megler ved spørsmål eller ønske om komplett plankart.

Offentlige forbehold

Kjøper aksepterer at det på eiendommen kan påheftes servitutter/erklæringer som måtte bli påkrevd av offentlig myndighet, deriblant erklæring som regulerer drift og vedlikehold av fellesområder, og drift og vedlikehold av energi nettverk m.m.

Oppgjør

Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøper innbetaler 10 % av kjøpesummen ved kontraktsinngåelse og resterende før overtakelse.

Selger kan velge å stille garanti etter bustadoppføringslova § 47 som sikkerhet for forskuddsinnbetalingen. Dette innebærer at utbygger kan disponere forskuddsinnbetalingen fra kjøper fra det tidspunkt garantien foreligger. Eventuelle renter av forskuddsbeløpet tilfaller kjøper frem til garanti er stilt og til selger etter at garantien er stilt. Dersom selger ikke velger å stille garanti vil forskuddsbetalingen bero på meglers klientkonto inntil skjøte er tinglyst på kjøper.

Betaling for ev. endrings- og/eller tilleggsarbeider bestilt gjennom selger, faktureres direkte fra selger når vedkommende endrings- og/eller tilleggsarbeid er utført. Dersom forfall på faktura er forut for overtakelse, må selger stille garanti i henhold til bustadoppføringslova § 47.

Før noen del av kjøpesum blir utbetalt selger må hjemmel til leiligheten være overført kjøper, jf. bustad

Salgsbetingelser

Ved salg til forbruker selges hyttene iht. bustadoppføringslova.

Prosjektet retter seg mot forbrukere som ønsker å erverve bolig til eget bruk. Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse der kjøper anses som profesjonell/investor, eller når hyttene er ferdigstilt. I slike tilfeller vil handelen i hovedsak reguleres av avhendingslova. Selger kan velge å selge etter Bustadsoppføringslova.

Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg, må det tas forbehold om dette i bindende kjøpsbekreftelse.

Selger forbeholder seg retten til å heve avtalen dersom kjøpers finansiering ikke lar seg bekrefte. Dette gjelder også etter akseptert kjøpstilbud.

Kontraktsmøte avholdes innen rimelig tid etter aksept på kjøpstilbud.

Avbestilling

Kjøper kan avbestille ytelsen eller deler av denne, jf. bustadoppføringslova §§ 52-54.

Ved avbestilling før selger har varslet byggestart påløper et avbestillingsgebyr på kr. 62.250,-.

Ved avbestilling etter at selger har varslet byggestart gjelder reglene i bustadoppføringslova.

Bustadoppføringslova

Bustadoppføringslova av 13. juni 1997 nr. 43. Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse der kjøper anses som profesjonell/investor. I slike tilfeller vil handelen i hovedsak reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93. og ulovfestet entrepriserett.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Budregler

Boligene selges til fast pris. Selger står fritt til å akseptere eller avslå ethvert bud, herunder bestemme om de vil akseptere salg til selskaper samt om de vil akseptere salg av flere enheter til samme kjøper.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Adresse og matrikkel

Blefjelltunet,
3620, Flesberg

Eiendommene skal fradeles Gnr. 17 Bnr. 5 i Flesberg kommune.
Hjemmelshaver: Gunn Hege Huslende.

Oppdragsnummer

22-21-0265

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.