Stavern

Prosjektert enebolig på hjørnetomt i barnevennlig område - kort vei til Stavern og flotte turområder

Grevleløkka 10 , 3294 Stavern

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Knut Leinæs
Knut Leinæs Partner / Advokat / Eiendomsmegler
Martin Sundet
Martin Sundet Eiendomsmegler
Type / Eierform Enebolig / Eierseksjon
Primærrom 153 m²
Bruksareal 158 m²
Soverom 4
Gårdsnummer 4040
Bruksnummer 227
Sist endret 16.11.2021 16:17
Prisantydning 5 450 000
Totalpris 5 464 492

Beregnet totalkostnad

5 450 000,- (NB: prisen er fast) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 13 150,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 526 000,-)) -------------------------------------------------------- 14 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 464 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument.

Beskrivelse av prosjektet

Velkommen til Grevleløkka - et nyere boligfelt under utvikling like utenfor Stavern!
Boligfeltet vil bestå av en variert bebyggelse med kombinasjon av frittliggende eneboliger, eneboliger i rekke og leiligheter. Eneboligen vil gå over to plan og inneholde stue og kjøkken i åpen løsning, fire soverom, vaskerom, to bad og bod. Det medfølger carport med sportsbod i bakkant.
Her bor du i et rolig og barnevennlig område med gangavstand til Stavern, barnehage og skole, samt flotte turområder. Det er fine grøntarealer rundt tomtene med nærlekeplass og kort vei til Kyststien, strender og svaberg. Noen få hundre meter unna finner du et stort idrettsanlegg med fotballbane, treningsapparater og en flott diskgolfbane i naturskjønne omgivelser.
Ta gjerne kontakt for en gjennomgang av prosjektet!

Prosjektet / Selskapet / Eiendommen

Eneboligen vil ha god innvendig standard med tidsriktig farge- og materialvalg. Praktisk og god planløsning med 4 soverom, 2 bad og eget vaskerom. Stor stue i delvis åpen løsning til kjøkkenet og utgang til romslig terrasse med gode solforhold.
Kjøkken
Stilren kjøkkeninnredning fra Sigdal eller tilsvarende med hvitevarer fra Siemens eller tilsvarende. Egen kjøkkentegning for omfang og eksakt leveranse vil bli utarbeidet senere i samarbeid med utførende entreprenør.
Kjøkken og stue blir i delvis åpen løsning med mye lys og god romfølelse.
Stue
Lys og romslig stue med god plass til møblering av spisestue og sofagruppe. Stua vil få store vindusflater som gir godt med naturlig lysinnslipp til rommet. Fra stua blir det utgang til stor terrasse med gode solforhold.
Bad/vaskerom
Eneboligen leveres med to bad - ett i hver etasje. Badene vil bli flislagt på gulv med flotte 30x30 cm grå fliser.  I dusjsone leveres tilsvarende flis på vegger, samt  i mindre format på 5x5 cm på gulv. Forøvrig sparklet og malt gips på veggene. Det blir varmekabel i gulv og spotter i himling. Hvit baderomsinnredning med bredde på 90 cm.
Boligen får i tillegg et eget praktisk vaskerom i 1. etasje
Soverom
Det blir fire gode soverom i boligen, hvorav tre i 1. etasje og ett i 2. etasje.
Overflater
Boligen leveres med flott 14 mm enstavs eikeparkett fra anerkjent leverandør på gulv i alle rom bortsett fra bad og deler av entréen. Slette vegger og himling av gips som blir sparklet og malt. Rørføringer vil i all hovedsak bli skjult bak innkassinger og i helt eller delvis nedforede gipshimlinger.
Ventilasjon
Det blir montert mekanisk avtrekk fra våtrom og kjøkken med tilluft via spalteventiler i vinduer og/eller ventiler i fasade. Avtrekksvarmepumpe med innebygd varmtvannstank og Fancoil blir montert.
Oppvarming
Det blir levert varmekabler på bad og i entre med flis. Tilvalgsmulighet for vannboren gulvvarme og/eller varmefolie i de rom som er ønsket avhengig av hvor langt utbygger har kommet i byggeprossesen..
Se leveransebeskrivelse vedlagt i salgsoppgaven for nærmere informasjon.

Forventet fremdrift

Antatt ferdigstillelse 4. kvartal 2022. Dato for overtagelse fastsettes ved kontraktsinngåelse da det kan forekomme lange leveringstider på enkelte produkter.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et rolig område nær Rakke i Stavern. En liten rusletur unna boligfeltet finner man deilig sandstrand og svaberg med gode bademuligheter.
Stavern sentrum ligger ikke langt unna - her kan man ta bilen, sykkelen eller beina fatt. Med koselige smågater med eldre trehusbebyggelse og en flott skjærgård er Stavern et populært sted å bo og feriere i. Fra eiendommen er det gangavstand til barne- og ungdomsskole, samt matbutikk og idrettsanlegg.
Om sommeren er Stavern kjent for sitt pulserende liv med et variert og godt tilbud av sommeråpne kafeer, restauranter, butikker og gallerier. I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud og mindre arrangementer som gjør Stavern til et attraktivt sted. Det er flust av strender, svaberg og flotte bademuligheter i området. For de som er glad i naturen kan man benytte seg av Kyststien - den strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa.
For den aktive er det flotte turmuligheter i nærheten og den populær Kyststien kan anbefales. Den strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa. Deler av Kyststien er også fremkommelig med barnevogn.
En runde med diskgolf i Stavern kan anbefales. Banen, som ligger et steinkast unna, er godt opparbeidet i nyere tid hvor du finner flere hull i et trivelig skogs- og parkområde. Diskgolf har blitt en meget populær idrett i Norge og passer for hele familien.
En kort kjøretur unna finner man Larvik Golfklubb - en av Norges beste golfbaner. Her finnes det 2 golfbaner med henholdsvis 9 og 18 hull. Banen har internasjonal standard, er av høy kvalitet og er en av de banene med lengst spillesesong i landet.

Adkomst

Direkte fra Helgeroveien.

Bebyggelsen

Første etasje inneholder romslig gang, tre gode soverom, bad, vaskerom, samt bod.
I andre etasje blir det stor stue med delvis åpen kjøkkenløsning, hovedsoverom og bad. Fra stue blir det utgang til stor sydvendt terrasse.
Det medfølger 1 parkeringsplass i carport og en biloppstillingsplass foran carport. Det blir tilrettelagt for ladepunkt for el-bil. Det leveres uisolert sportsbod i bakkant av carport.
Det gjøres oppmerksom på at det ikke blir vindu i trapp eller på badet i 2. etasje.

Areal

Bruksareal: 158 m².
Primærrom: 153 m².
Følgende rom er oppgitt som primærrom: 4 soverom, stue/kjøkken, 2 bad, vaskerom og gang.
Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: innvendig bod.
I tillegg er det sportbod på 5 kvm.
Arealene som er opplyst er hentet fra salgstegninger. Det tas forbehold om at avvik i arealene kan forekomme ved en oppmåling av bygget etter ferdigstillelse.

Tomt / Tomteareal

Gruset biloppstillingsplass og i carport, for øvrig arronderes tomten med stedlige masser.
Tomten eies av seksjonseierne iht. seksjonsbegjæring/sameievedtekter, og er seksjonert som tilleggsdel til seksjonen (boligen). Med boligen følger da eksklusiv bruksrett over seksjonert uteareal. Se forøvrig oppmålingsforretningen med kart vedlagt salgsoppgaven for grensebeskrivelser av utearealet.
De deler av eiendommen som ikke skilles ut til boligbebyggelse vil bli fellesareal gjennom et realsameie som opprettes. Det vil bli pliktig medlemskap i velforening for å ivareta områdets fellesarealer. Eventuell avgift er ikke fastsatt per i dag og vil eventuelt bli fastsatt av medlemmene etter ferdigstilling av byggeprosessen på området.

Parkering

Det medfølger 1 parkeringsplass i carport og en biloppstillingsplass foran carport. Det blir tilrettelagt for ladepunkt for el-bil.

Tilvalg

Endringsarbeid kan kun kreves for en verdi av inntil 15 % av kjøpesummen. Eventuelle tilvalg faktureres direkte fra entreprenør dersom disse avtales etter kontraktsinngåelse.
Muligheter for tilvalg vil være avhengig av hvor langt man er kommet i byggeprosessen.

Utenomhusarealer

Dersom de utvendige arealene ikke er ferdigstilt ved overtakelse av boligen, kan kjøper holde tilbake en del av kjøpesummen. Ev. gjenstående arbeid skal utføres så snart arbeidet praktisk kan utføres av hensyn til årstid. Selger er forpliktet til å ferdigstille arbeidet og fremskaffe ferdigattest innen rimelig tid og senest før den midlertidige brukstillatelsen er utløpt.

Sameiet / Forretningsfører

Det vil bli opprettet et sameie, og ved kjøp av bolig medfølger rett og plikt til å være medlem av felles sameie. Seksjonsnummer og eierbrøk bestemmes i forbindelse med seksjonering.
Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. lov om eierseksjoner §23.

Velforening

Dersom en rasjonell forvaltning av fellesareal eller offentlig myndighet krever det, kan selger etablere velforening eller lignende som kjøper og/eller eierseksjonssameiet skal være medlem av. Kostnadene ved forvaltning av slikt fellesareal vil bli fordelt på medlemmene.

Adgang til utleie

Det blir ikke lagt opp til hindringer mot utleie av hele boenheter.

Forsikring

Bygg og eiendom vil være forsikret av utbygger frem til overtagelse. Kjøper er ansvarlig for å tegne forsikring fra og med overtakelse.

Pengeheftelser

Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

Vei/Vann/Avløp

Boligene vil bli tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett. Grevleløkka er en kommunal vei, med adkomst til fylkesvei.

Formuesverdi

Formuesverdi fastsettes av Skatteetaten i etterkant av at man har overtatt boligen (første årsskifte etter tinglyst hjemmel).
For 2019 var satsene 25% av boligverdien for primærbolig og 90% av boligverdien for sekundærbolig. Dersom formuesverdien overstiger 30% av markedsverdi for primærbolig, eller markedsverdien for sekundærbolig kan formuesverdien kreves nedjustert.
Ta kontakt med megler eller Skatteetaten ved spørsmål.

Reguleringsmessige forhold

Eiendommen er regulert boligbebyggelse - konsentrert småhusbebyggelse i reguleringsplanen Enigheten.
Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse i kommuneplanen, og er underlagt hensynsone H910_1 om at reguleringsplanen fortsatt skal gjelde, samt  bestemmelsesområde for enhetlig bebyggelsesstruktur.
Offentlige planer: Det pågår rullering av kommuneplanen.

Offentlige forbehold

Kjøper aksepterer at det på eiendommen kan påheftes servitutter/erklæringer som måtte bli påkrevd av offentlig myndighet, deriblant erklæring som regulerer drift og vedlikehold av fellesområder, og drift og vedlikehold av energi nettverk m.m.

Estimerte felleskostnader

Det legges ikke opp til at det skal betales felleskostnader i sameiet. Styret kan vedta felleskostnader dersom de ønsker dette etter overtakelse.

Oppgjør

Kjøper skal innbetale et forskudd på 10 % av hele kjøpesummen ved kontraktsinngåelse som sikkerhet for betaling. Selger vil stille en garanti ihht. Bustadoppføringslova § 47 for å få forskuddet utbetalt. Renter på forskuddet tilfaller selger så snart garantien er stilt. Dersom selger ikke velger å stille garanti vil forskuddsbetalingen bero på meglers klientkonto inntil skjøte er tinglyst på kjøper.
Ved forsinket betaling med mer enn 21 dager for beløpet som forfaller ved kontraktsinngåelse og 30 dager for andre avtalte innbetalinger, har selger rett til å heve kjøpet og foreta dekningssalg.
Innbetalingen av 10 % ved kontraktsinngåelse skal være i form av ubundet egenkapital. Det vil si at det ikke skal etableres pant i boligen (eller i eiendommen hvor boligen inngår) som sikkerhet for kjøpers finansiering av håndpenger.
Selgers standard kjøpekontrakt er tilpasset Bustad-oppføringslova og kan ikke forventes benyttet ved salg til kjøpere som ikke er forbrukere og som dermed faller utenfor Bustadoppføringslova. For slike kjøpere vil det kunne gjelde særskilte betingelser, blant annet må det forventes et forskudd tilsvarende 20 % av kjøpesummen innbetalt ved kontraktunderskrift. Kjøper må senest innen signering av kontrakt fremlegge finansieringsbevis.

Salgsbetingelser

Ved salg til forbruker selges boligen iht. bustadoppføringslova.
Prosjektet retter seg mot forbrukere som ønsker å erverve bolig til eget bruk. Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse der kjøper anses som profesjonell/investor, eller når boligen er ferdigstilt. I slike tilfeller vil handelen i hovedsak reguleres av avhendingslova. Selger kan velge å selge etter Bustadsoppføringslova.
Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier.

Avbestilling

Kjøper kan avbestille ytelsen eller deler av denne, jf. bustadoppføringslova §§ 52-54. Ved avbestilling før igangsettingstillatelse er innvilget påløper et avbestillingsgebyr på kr. 30.000,-. Ved avbestilling etter innvilgelse av igangsettingstillatelse påløper et avbestillingsgebyr på 10 % av total kontraktssum (inkl. mva.).

Bustadoppføringslova

Bustadoppføringslova av 13. juni 1997 nr. 43. Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse der kjøper anses som profesjonell/investor. I slike tilfeller vil handelen i hovedsak reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93. og ulovfestet entrepriserett.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Betalingsbetingelser

Kjøper skal innbetale 10 % av kjøpesum ved kontraktsinngåelse som sikkerhet for betaling. Dette anses som deponering på klientkonto. Rentene på det deponerte beløpet tilfaller kjøper. Ved forsinket betaling med mer enn 21 dager for beløpet som forfaller ved kontraktsinngåelse og 30 dager for andre avtalte innbetalinger, har selger rett til å heve kjøpet og foreta dekningssalg. Innbetalingen av 10 % ved kontraktsinngåelse skal være i form av ubundet egenkapital. Det vil si at det ikke skal etableres pant i boligen (eller i eiendommen hvor boligen inngår) som sikkerhet for kjøpers finansiering av håndpenger. Selgers standard kjøpekontrakt er tilpasset Bustad-oppføringslova og kan ikke forventes benyttet ved salg til kjøpere som ikke er forbrukere og som dermed faller utenfor Bustadoppføringslova. For slike kjøpere vil det kunne gjelde særskilte betingelser, blant annet må det forventes et forskudd tilsvarende 20 % av kjøpesummen innbetalt ved kontraktunderskrift. Kjøper må senest innen signering av kontrakt fremlegge Finansieringsbevis.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Adresse og matrikkel

Grevleløkka 10, 3294, Stavern, Gnr. 4040 bnr. 227 snr. 3 i Larvik kommune

Oppdragsnummer

22-21-0290

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.