Ohlselia /Stavern

Toppleilighet over 2 plan med flott utsikt - 3 soverom - 2 bad - garasjeplass

Ohlselia 10C , 3290 Stavern

VISNINGER

29. november mandag kl. 17:45-18:45

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Kristin Sundling
Kristin Sundling Eiendomsmegler MNEF / Partner
Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 100 m²
Bruksareal 105 m²
Tomt 10 654 m² / Fellestomt
Soverom 3
Etasje 2
Byggeår 1986
Gårdsnummer 5001
Bruksnummer 909
Energimerking G
FINN.no 239655587
Sist endret 24.11.2021 13:48
Prisantydning 3 390 000
Totalpris 3 588 136
Fellesutgifter 3 457,-

Beregnet totalkostnad

3 390 000,- (Prisantydning) 101 874,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 491 874,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 270,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 3 491 874,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 96 262,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 588 136,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/Kristin Sundling har gleden av å presentere Ohlselia 10C!
Dette er en fin og praktisk selveierleilighet beliggende i populære Ohlselia i Stavern. Området er rolig og barnevennlig. Det er gangavstand til Stavern sentrum med et godt utvalg av butikker, kafeer, restauranter og mer. Stavern er for mange kjent som "sommerbyen" med sitt yrende folkeliv sommerstid bestående av fastboende og turister. Det er også kort vei til strender, svaberg, båthavn og flotte turområder.
Leiligheten ligger i et veletablert boligsameie i byggets 2. og 3. etasje - her har du ingen naboer over deg. Inngangen til leiligheten går en trapp opp fra bakkenivå og via en koselig svalgang. Fra inngangsdøra kommer du inn i entréen, videre ligger gangen og en praktisk bod til oppbevaring. Det er også kombinert vaskerom og bad med bla. toalett, servant og opplegg til vaskemaskin. Kjøkkenet ble pusset opp i 2018 og har tidsriktig hvit kjøkkeninnredning med bla. integrert stekeovn og platetopp. Det er god plass til matlaging på kjøkkenet og plass til et lite spisebord ved vinduet. Videre inn ligger stua som har en koselig vedovn for kalde dager. Stua er lys og trivelig - her er det både plass til spisestue og sofa med salongbord. Fra stua er det utgang til en koselig balkong med flott utsikt mot sjøen og Stavern. Her kan du nyte en av Staverns mange soldager - det er god plass til hagemøbler. Tar du trappa opp til boligens øverste plan så er det gang, 3 gode soverom og et fint flislagt bad med toalett, dusjnisje med glassbyggerstein og servant med innredning.
Denne leiligheten disponerer en egen parkeringsplass i sameiets felles garasjeanlegg. Har du gjester på besøk så er det gjesteparkering på sameiets tomt. Det medfølger også en egen utebod på 5 kvm på bakkenivå - perfekt for deg som har behov for litt ekstra oppbevaring.
Her har du en trivelig leilighet du kan flytte rett inn i eller velge å pusse opp for å sette ditt preg på leiligheten. Sameiet skal gjennomføre et større rehabiliteringsprosjekt som bla. omfatter ny kledning, etterisolering og utskiftning av vinduer og balkongdører.
Ditt neste hjem?

Innhold

Leiligheten inneholder:
2. etasje: Entré, gang, kjøkken, vaskerom, stue og bod.
3. etasje: Gang, bad og tre soverom.

Standard

Selveierleilighet over 2 etasjer beliggende i et etablert sameie i Ohlselia i Stavern. Bygget ble oppført i 1986. Leiligheten holder en normal god innvendig standard.
Innvendige overflater:
Gulv: To-stavs laminatgulv og gulvbelegg.
Vegger: Tapetserte, malte flater.
Himlinger: Malt betong.
Kjøkken:
Kjøkkenet ble pusset opp i 2018. Det er belegg på gulv, vegger av tapet og flis mellom over- og underskap, samt himling av malt betong. Kjøkkeninnredningen har hvite profilerte fronter og laminert benkeplate med nedsenket oppvaskkum i metall. Det er integrerte hvitevarer i form av komfyr og platetopp. Frittstående oppvaskmaskin og kjøleskap. Rommet er ventilert via ventilator over platetopp.
Bad:
Badet er fra byggeår, men er senere blitt oppgradert (ukjent årstall). Det er fliser på gulv og vegger, samt himling med malte slette flater. Av installasjoner finnes toalett, dusjnisje med glassbyggerstein og servant med innredning. Det er varmekabler i gulvet.
Vaskerom:
Kombinert vaskerom og bad fra byggeår. Det er belegg på gulv, samt vegger og himling av malte slette flater.  Av installasjoner finnes toalett, servant og opplegg til vaskemaskin.
VVS/Teknisk:
Leiligheten er tilknyttet kommunalt vann- og avløpsnett.
Vannrør i kobber og avløpsrør i plastmateriale fra byggeår.
Hovedstoppekran er plassert i kjøkkenhjørneskap.
Oso 200L VV-tank fra 2011 plassert på vaskerom.
Sikringsskapet er plassert i gang 2. etg. I følge selger ble sikringsskapet fornyet med automatsikringer i ca. 2013.
Oppvarming er vedfyring og elektrisk.
Det er noen punkter i tilstandsrapporten som en bør være ekstra oppmerksom på. Dette er tilstandsgrad 2:
Bad 3. etasje - Alder på vannrør. Elastiske flisfuger har stedvis manglende vedheft. Usikker utførelse av tettedetaljer i rørgjennomføring ved servant og toalett. Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og membran er uoversiktlig - løsningen kan ikke verifiseres som sikker mot lekkasjer.  Fuktmåling/hulltaking ikke utført grunnet våtsonens plassering. For lav nivåforskjell (9 mm) mellom topp overflate døråpning og sluk. Sluk ikke skiftet.
Vaskerom 2. etasje - Alder på tettesjikt, røropplegg samt andre installasjoner.
Kjøkken - Alder på vannrør. Gulvet bærer preg av slitasje/skader.
Innvendige trapper - For stor åpning (mer enn 0,10 m) på rekkverk og trapp.
Teknisk/VVS - Alder på vannrør.
Inntatt i salgsoppgaven følger tilstandsrapport fra takstmann med tilstandsvurdering av boligens bygningsdeler.
Det er avholdt ny type tilstandsrapport som tilfredsstiller de økte kravene til undersøkelser/opplysninger som trer i kraft når Avhendingsloven endres pr. 01.01.22.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et populært område i Ohlselia i Stavern - en liten perle langs Vestfoldkysten. Med koselige smågater med eldre trehusbebyggelse og flotte skjærgårder er Stavern et populært sted å bo og feriere i.
Om sommeren er Stavern kjent for sitt pulserende liv med et variert og godt tilbud av sommeråpne kafeer, restauranter, butikker, gallerier. I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud til mindre arrangementer som gjør Stavern til et attraktivt sted. Det er flust av strender, svaberg og flotte bademuligheter i området. For de som er glad i naturen kan man benytte seg av Kyststien - den strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa.
En kort kjøretur unna finner man Larvik Golfklubb - en av Norges beste golfbaner. Her finnes det 2 golfbaner med henholdsvis 9 og 18 hull. Banen har internasjonal standard, er av høy kvalitet og er en av de banene med lengst spillesesong i landet.
Gode bussforbindelser til Larvik sentrum.

Felleskostnader

3 457 pr. mnd. Felleskostnadene inkluderer: Styrehonorar, revisjonshonorar, forretningsførerhonorar, renter og avdrag på fellesgjelden, vedlikehold, kabel- tv og bredbånd, forsikring, strøm i fellesarealer og andre driftskostnader.
Styreleder informerer om at det ikke vil bli foretatt noen økning i felleskostnadene i forbindelse med rehabiliteringsprosjektet, se punkt om vedlikehold for mer informasjon.
Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, beslutninger fattet av styret som f.eks. vedlikeholdsarbeider ol. kan medføre økning i felleskostnadene og/eller fellesgjelden. Det er normalt at det foretas en årlig indeksregulering av fellesutgiftene.

Andel fellesgjeld

Andel fellesgjeld for denne boligen utgjør kr. 101 874,- pr. siste tilgjengelige opplysninger fra forretningsfører.
I forbindelse med gjennomføringen av rehabiliteringsprosjektet i sameiet vil denne leiligheten få en økning i andel fellesgjeld på ca. kr. 100 435,-. Det vil ikke være IN-ordning på det nye lånet i sameiet. Se punkt om vedlikehold for mer informasjon.

Andel formue

Andel formue gjør for denne boligen kr. 10 126,-. En slik andel formue brukes ofte til vedlikehold av bygningsmassen, og spares opp gjennom månedlige fellesutgifter.

Sameie

Sameiet Ohlselia Panorama, org.nr. 975 424 162, består av 58 boligseksjoner.
Styreleder i sameiet er Per Nilsen.
Forretningsfører i sameiet er LABO.
Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Seksjonseieren skal vedlikeholde bruksenheten og eventuelle tilleggsdeler.
Se vedtektenes punkt 4. ang. vedlikeholdsplikt, dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.
Det ble på ekstraordinært sameiermøte avholdt 25.10.2021 vedtatt at sameiet kan gå i gang med finansiering av rehabiliteringsprosjektet REHAB 2021. Det er lagt til grunn en prosjektkostnad på kr. 26 000 000,-, hvorav 5 700 000,- skal finansieres som et låneopptak i sameiet med løpetid på 25 år og rente 3,55%, og de resterende 20 300 000,- skal innbetales som egenkapital av sameierne.
Prosjektet vil derfor medføre at denne leiligheten får en økning i andel fellesgjeld på ca. kr. 100 435,-. Ifølge styreleder vil dette ikke medføre økte felleskostnader.
Kjøper må påregne å innbetale det beløp som legges til fakturering som egenkapital for denne leiligheten. Beløpet er antatt til ca. kr. 357 691,- og antas å senest måtte innbetales 01.08.2022.
Dersom man skal finansiere dette via et privat lån i banken med forutsetning om en løpetid på 25 år og rente på 2,75% vil dette utgjøre ca. kr. 1 657,- pr. mnd. Det presiseres at tallene over er estimerte ut fra dagens betingelser.
Estimert byggestart er august/september 2022 og byggetiden er estimert til å vare i ca. 14 måneder.
Styret skal ha 1 eller 2 representanter med i byggeprosessen, sammen med prosjektleder (ansatt LABO).
Følgende skal utføres i forbindelse med rehabiliteringsprosjektet:
- Rive kledning på alle endevegger og vegger på balkongsider som man må bruke stillas for å komme til.
- Tilleggsisolerer disse veggene med 100mm isolasjon, dvs. at tykkelsen på isolasjonen blir 200mm.
- Montere ny vindtetting, utlufting og Steniplater.
- Kledning inne på balkongene skal ikke skiftes ut.
- Skifte ut alle vinduer på balkongsider og endevegger utenom vinduer på endevegger i trappeganger.
- Vinduer på oppløft skiftes ut.
- Skifte ut alle balkongdører.
- Montere ventiler i yttervegger.
- Skifte ut diverse beslag, takrenner og nedløp.
Konferer megler for ytterligere informasjon om prosjektet.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 60308096125, Nordea Bank
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 03.11.2021: 2.9% pa.
Antall terminer til innfrielse: 37
Saldo per 03.11.2021: 1 120 642
Andel av saldo: 30 656
Første termin/første avdrag: 29.09.2017 ( siste termin 29.12.2030 )
Lånenummer: 60308096117, Nordea Bank
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 03.11.2021: 2.9% pa.
Antall terminer til innfrielse: 83
Saldo per 03.11.2021: 3 956 611
Andel av saldo: 71 219
Første termin/første avdrag: 29.09.2017 ( siste termin 29.06.2042 )
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Bygningsmassen er forsikret i IF Skadeforsikring (Polisenummer: SP0003114956) via sameiet og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Siste tilsendte regnskap gjelder for året 2020. Regnskapet viser et overskudd på kr. 365 410,-. I budsjett for 2021 er det lagt til grunn at sameiet skal gå med kr. 586 000,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene er inntatt i salgsoppgaven. Vi anbefaler alle interessenter til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler og regnskap før bud inngis.

Husdyrhold

Husdyrhold er ifølge vedtektene ikke tillatt. Selv om det er vedtatt forbud mot dyrehold, kan bruker av seksjonen holde dyr dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for de øvrige brukere av eiendommen.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 100 kvm, Bruksareal: 105 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 63 m².
Primærrom: 58 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, vaskerom, kjøkken og stue.
I tillegg finnes en bod på 5 kvm som s-rom.
3. etasje:
Bruksareal: 42 m².
Primærrom: 42 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad og tre soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Adkomst direkte fra Ohlselia.
Leiligheten er merket med "Til-salgs"-plakat fra Leinæs & Partners og det vil bli skiltet til fellesvisning.
Se også kartskissen til høyre i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler.

Tomt

Areal: 10 654 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal for sameiet.

Garasje / Parkering

Det medfølger egen parkeringsplass i felles garasjeanlegg.
Det er i tillegg gjesteparkeringsplasser på felles parkeringsplass.
Parkeringsplassen kan kun leies ut til personer som er bosatt i sameiet og må meldes til styret.

Byggemåte

Følgende informasjon vedrørende byggemåte fremkommer i tilstandsrapport utarbeidet av Anticimex AS:
Bygget er oppført på støpt betong mot grunn. Grunnmur i betong. Yttervegger i betong og trekonstruksjoner. Tak av typen saltak, belagt med betongtakstein. Fasader belagt med liggende trekledning.
For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten som er inntatt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 25.06.1987 for eiendommen. Dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.
I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten. Styret i sameiet skal underrettes skriftlig om alle leieforhold.

Oppvarming

Oppvarming skjer via elektrisitet og vedfyring.
Larvik kommune opplyser at det ikke er registrert utført branntilsyn på eiendommen av nyere dato. Siste feiing ble utført 29.10.2019.
Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene mangler oppvarmingskilde, overtas boligen slik den fremstår på visning.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 11 435,90 pr. år (årsprognose fra Larvik kommune)
Det betales avgift for: Vann, avløp, renovasjon og feiing.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 733 114 pr. 31.12.19
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 639 210 pr. 31.12.19
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et regulert område og er avsatt til bolig i Kommunedelplan for Stavern by (en del av eiendommen, 158 kvm, er avsatt til vei og 93 kvm av eiendommen er avsatt til uteoppholdsareal). Eiendommen omfattes av følgende hensynssoner:
ENH_1 som sier at nye tiltak skal tilpasse/videreføre den enhetlige bebyggelsesstrukturen i området.
BEV_7 som sier at bygninger og anlegg skal bevares.
Se de relevante bestemmelsene i kommunedelplan for Stavern by, som er inntatt i salgsoppgaven.
Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Ohlselia og Ohlselia, - felt A, samt bebyggelsesplan for Ohlselia felt B. Kopi av dokumentene kan fås ved henvendelse til megler.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er boplikt i denne delen av Larvik kommune og kjøper må undertegne rødt egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som bekrefter at eiendommen vil bli benyttet som helårsbolig. Merk at det ikke er krav om at kjøper selv benytter eiendommen som helårsbolig og at kravet kan oppfylles ved utleie.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1985/8298-1/30 Best. om vann/kloakkledn. tinglyst 25.09.1985
- Bestemmelser om opparbeidelse av vann- og avløpsnett i området.
1986/1192-5/30 Best. om garasje/parkering tinglyst 10.02.1986
- Bestemmelser om opparbeidelse av biloppstillingsplasser.
1986/8167-1/30 Erklæring/avtale tinglyst 16.10.1986
- Panterett uten opptrinnsrett til sameiet for NOK 50.000,- med prioritet 90% av lånetakst til enhver tid.
1986/8202-2/30 Seksjonering tinglyst 17.10.1986
Snr: 12
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 18/1000
- Eiendommen er oppdelt i 58 seksjoner.
Kopi av dokumentene følger inntatt i salgsoppgaven.

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Adkomst fra offentlig vei inn på privat vei på sameiets tomt.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg pr. utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kristin@leinaes.no eller SMS: 95 92 09 52 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg. Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom "as is" til forbruker.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.
Fra 01.01.2022 endres avhendingsloven slik at det ikke lengre er adgang til å selge "as is" til forbrukerkjøper. Dette innebærer at alle forhold som ikke fremgår av ny tilstandsrapport vil kunne utgjøre en mangel. Kjøper plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Ohlselia 10C, 3290, Stavern, Gnr. 5001 bnr. 909 snr. 12 orgnr. 975424162 i Larvik kommune
Ideell andel av sameiet: 18/1000

Oppdragsnummer

22-21-0292

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.