Vindfjell

Sjarmerende og usjenert tømmerhytte med kort vei til idylliske turområder, skogsvann og skiløyper

Grønliveien 197 , 3748 Siljan

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Martin Sundet
Martin Sundet Eiendomsmegler
Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 46 m²
Bruksareal 46 m²
Tomt 1 485 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1936
Gårdsnummer 14
Bruksnummer 58
Energimerking G
FINN.no 276083077
Sist endret 06.06.2023 19:37
Prisantydning 1 190 000,-
Totalpris 1 231 020,-

Beregnet totalkostnad

1 190 000,- (Prisantydning) Omkostninger 200,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 29 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 190 000,-)) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 41 020,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 231 020,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

"Vindfjellstua" er en nasjonalromantisk tømmerhytte et rolig og naturskjønt område. Her får du en fin ro fra en ellers hektisk og moderne hverdag. Nærområdet byr på flere flotte og idylliske turområder med oppkjørte skiløyper, usjenerte og smale turstier, og flere skogsvann med fiskemuligheter.

Drømmer du om det enkle hytteliv passer denne hytta perfekt for deg. Hytta har ikke innlagt strøm, men tilbyr god, gammeldags hyttekos med parafinlamper og stearinlys. Det er heller ikke innlagt vann, men det går en bekk/Å rett ved hytta hvor du kan hente vann. Koselig utedo som tømmer seg selv.

Fin hytte fra 1936 som trenger kjærlighet, men er et godt potensiale for deg som ser etter noe ekte og originalt, og som vil leve i pakt med naturen.

Nå har du muligheten til å oppleve et helt spesielt eventyr!

Innhold

Hytta går over to plan og inneholder:

1. etasje
Stue: 14.8kvm
Soverom: 8.1kvm
Kjøkken: 5.3kvm

2. etasje (utvendig adkomst fra terrasse)
Tilgjengelig via utvendig trapp og lem.
Soverom1: 12.9kvm (gulvareal 23kvm)
Soverom2: 6.6kvm

Ute er det oppført en utedo med vedlager.

Standard

Tømmerhytta er en av de sjeldne, og ble opprinnelig oppført i 1936. Hytta er bygd med solide materialvalg, dog må det påregnes renovering, særlig av røykløpet. De innvendige overflater består av heltrebord på gulv, samt laftestokker i vegger og panel i himlinger. Her har du en primitiv hytte uten strøm/vann/avløp hvor du kan trekke deg tilbake, koble av, og leve i takt med naturen.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

De fleste punktene i tilstandsrapporten har fått tilstandsgrad 2 og 3, hovedsakelig på grunn av alder/slitasje.
Tilstandsgrad 2:
Grunnmur og fundamenter - Skjevheter i fundament, samt materialsvekkelse i treverk.
Taktekking - alder.
Nedløp og beslag - det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur.
Byggegrunn - naturlige skjevheter/setninger.

Tilstandsgrad 3:
Veggkonstruksjon - råte. Enkelte stokker er skiftet ut, dette er typisk nedre del av vegg mot fundament hvor fuktopptak oftest oppstår. Kostnadsestimat : 50 000 - 100 000,-.
Takkonstruksjon/loft - det er ingen lufting i konstruksjonen. Lufting/ventilering bør etableres.
Vinduer - råteskade. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000,-.
Ytterdør - råteskade, samt brutt opp del av karm og rammeverk må utbedres. Ytterdør er brutt opp del av karm og rammeverk må utbedres. Kostnadsestimat : Under 10 000,-.
Overflater - skader/slitasje. Kostnadsestimat 10 000 - 50 000,-.
Etasjeskille/gulv mot grunn - skjevhet. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000,-.
Pipe og ildsted - Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke. Det er påvist sprekker og/eller riss i pipe. Det er påvist betydelige sprekker i pipe. Kostnadsestimat : 50 000 - 100 000,-.

For ytterligere opplysninger om hyttas tilstand, se tilstandsrapport fra takstmann vedlagt salgsoppgaven.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende i egenerklæringsskjemaet:
Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
- Vet ikke. Hytta står på "påler" og det er hulrom under hytta for gjennomlufting.

Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?
- Ja. Pipe har vært tilsyn på og MÅ repareres.

Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader i boligen?
- Ja. Det har tidligere vært skiftet tak til blikktak, noen av bunnstokkene er skiftet til impregnerte da det var råte i disse.

Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som: rotter, mus, maur eller lignende?
- Ja. Mus er alltid på skogshytter.

Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
- Ja, kun faglært (Morten Leinæs). Skiftet gulv på terrasse og håndtak.

Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?
- Ja, takstmann nå ved salg gjennom megler, og feiervesenet.

Tilleggskommentar:
Utedo er også vedskjul, her er taket skiftet for mange år siden til blikktak. Etter mange år er det noe lekkasje i tak på utedo. Utedoen fungerer bra og tømmer seg ved hjelp av naturen. Vann hentes i bekken eller ha med vannkanne. Det er ikke strøm, men gasskomfyr og parafinbrenner

Beliggenhet

Drømmer du om en enkel skogshytte i stille og rolige omgivelser passer eiendommen deg perfekt! Hytta ligger særdeles usjenert til i ett med naturen på Vindfjell. Her kan du nyte et fristed i naturskjønne omgivelser og koble helt av fra det raske, moderne livet.

Hytta ligger på Vindfjell, ca 8 minutter fra Breivann og Viddaseter med bil, som er et godt utgangspunkt for flotte skiløyper. Nærområdet byr på flere usjenerte og idylliske skiløyper rundt Vindfjelltraktene. Ønsker du en lenger skitur kan du blant annet ta turen opp til Viddaseter. For ytterligere informasjon om løypenettet i nærområdet se www.vindfjellsamarbeidet.no. Ellers har du kortreiste turstier og et rikelig bær- og sopptilbud rett utenfor døren. Her kan du rusle ut av hytta og oppleve god norsk natur på sitt beste! Ta gjerne turen til Gåladammen, en halv km fra hytta, som brukte å frakte tømmer i forrige århundre. Åa er brukt til tømmerfløting i gamle dager til Farris.

Breivann ligger en kort kjøretur unna, og byr sommerstid på flott båt- og badeliv, samt fine fiskemuligheter. Ta gjerne kajakken ut på vannet og utforsk Breivann og Langevann i naturskjønne omgivelser.

Kjærra Fossepark ligger en kort kjøretur unna eiendommen og er kjent for sitt gode laksefiske. Et steinkast fra Kjærra Fossepark ligger Høyt & Lavt aktivitetspark. Parken passer godt for både store og små og byr på utfordringer i ulike vanskelighetsgrader. Dette er Skandinavias største klatrepark.

Hytta ligger med kort kjøreavstand fra flere sentrale byer på Østlandet som inviterer til mye bruk av hytta.

Løpende kostnader

Det må påregnes noe løpende kostnader til vedlikehold av vei. For tilliggende hytter betales det ca. kr. 1 000,- i året for vedlikehold og brøyting av veien.

Boligens areal

Primærrom: 46 kvm, Bruksareal: 46 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 28 m².
Primærrom: 28 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: stue, kjøkken, og soverom

2. etasje:
Bruksareal: 18 m².
Primærrom: 18 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: to soverom.

2. etasje har ikke tilstrekkelig lysinnslipp til å tilfredsstille dagens krav til oppholdsrom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Fra Skiensveien ta av til Breivann på Breivannveien. Følg veien 1,7 km og ta til venstre og hold til høyre i første sving. Ta deretter til venstre i Y-krysset etter 600 meter. Følg veien, og etter 2 km ligger hytta på høyre hånd.

Det vil bli skiltet med Leinæs & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisning. Benytt gjerne kartet i annonsen til å lage adkomstbeskrivelse.

Tomt

Areal: 1 485 kvm, Eierform: Eiet tomt

Eiendommen er etablert i grunnboka via målebrev fra 1988. Eiendommen er ikke oppmålt i nyere tid, og det må påregnes mindre avvik fra eiendommens faktiske plassering i marka. Oppgitt areal er hentet fra Siljan kommune.

Garasje / Parkering

Parkering langs grusvei på grunneiers eiendom like ved hytta.

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Schau Takst ASX v/ Einar Schau:
Trestokker på steinfundamenter. Yttervegger av laftestoker. Vinduer har enkeltglass og stedvis innvendige varevinduer. Takverk av trestokker anlagt som åsdragere på bærpunkter i tre. Tak er tekket med bølgeblikkplater over eldre, slitt papp.

Ferdigattest / brukstillatelse

Siljan kommune har ikke opplysninger om ferdigattest/midlertidig brukstillatelse for hytta. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet.

I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele hytta.

Oppvarming

Oppvarming via vedfyring, parafin eller gass.

Skien brann- og feievesen har utført brannteknisk inspeksjon i hytta. Kommunen kommenterer at det mangler røykvarsler i 1. og 2. etasje, og at brannslukningsapparatet anbefales byttet da nåværende apparat har utgått levetid. Kommunen kommenterer videre at det er registrert noen avvik for ildsteder/røykløp. Det er kommet et pålegg fra feievesenet i Siljan kommune om at pipa på utbedres. Rapporten fra kommunen følger vedlagt salgsoppgaven, og interessenter oppfordres til å lese denne.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 1 012 pr. år

Kommunale avgifter består av eiendomsskatt til Siljan kommune, samt feiing og tilsyn. Faktura gjelder for hele året  for denne eiendommen,
og sendes ut i slutten av februar, med forfall 15/3.

Det må påregnes gebyr for fritidsrenovasjon. Gebyr for fritidsrenovasjon for 2021 er kr. 1 562,- + mva. pr. år.

EIendomsskatt

Siljan kommune har eiendomsskatt på alle eiendommer i kommunen med promillesatsene 4 ‰ for fritidseiendommer. Se forøvrig https://www.siljan.kommune.no/innhold/mest-brukt/skatter-og-avgifter/[heading-h2-2

Formuesverdi

Formuesverdi for inntektsåret 2020 : 117 092,-.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er avsatt til LNFR i henhold til kommuneplanens arealdel for Siljan kommune, datert 16.06.2015.

I LNFR-områder er det ikke tillatt med ny bebyggelse eller annen bygge- og anleggsvirksomhet enn den som har direkte tilknytning til landbruk eller næring. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen servitutter/tinglyste rettigheter registrert.

Vei/vann/avløp

Privat vei. Hytta har ikke innlagt vann, men det går en bekk ca. 20 meter nord fra eiendommen hvor det er mulig å hente vann. Utedo.

Tilbehør

Hytta vil ikke bli ytterligere rengjort etter visning.

Innbo og løsøre kan medfølge handelen etter nærmere avtale. Mye av hyttas innbo har lang historie, og det anbefales å kontakte selger for å lære bakgrunnen for eventuelt innbo du ønsker skal medfølge. Gamle, antikke skap i hele hytta følger i utgangspunktet ikke med.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 94 98 75 29 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.  

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Grønliveien 197, 3748, Siljan, Gnr. 14 bnr. 58 i Siljan kommune

Oppdragsnummer

22-21-0358

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.