Rekkevik

Lekker villa på 450 kvm - fantastisk utsikt - kveldssol - båtplass - badeplass - 2 utleiedeler - Ikke boplikt

Rekkevik Brygge 9 , 3260 Larvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Knut Leinæs
Knut Leinæs Partner / Advokat / Eiendomsmegler
Thomas Østmo
Thomas Østmo Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

83%

eier sin egen bolig

95%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

54%

har bolig på over 120 kvm

45%

av boligene er nyere enn 20 år

30%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 396 m²
Bruksareal 450 m²
Bruttoareal 486 m²
Tomt 566 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 7
Soverom 7
Byggeår 2006
Gårdsnummer 1002
Bruksnummer 554
Energimerking C
FINN.no 257407665
Sist endret 27.10.2022 10:03
Prisantydning 15 900 000,-
Totalpris 16 313 520,-

Beregnet totalkostnad

15 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 397 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 15 900 000,-)) 200,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 413 520,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 16 313 520,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Vi har gleden av  presentere Rekkevik Brygge 9!

Dette er en flott, stor og innholdsrik villa med to utleiedeler. En hybel med egen inngang og en separat leilighet. Båtplass medfølger i Hølen Båthavn.
Boligen ligger på en fantastisk utsiktstomt i en blindvei med lite trafikk. Garasje med direkte ankomst til huset. Bredde: Ca 577. Lengde: Ca 535 cm. Direkte adkomst fra garasjen til boligen.

Tomten er pent opparbeidet med asfalt foran garasjen og betongstøpte terrassearealer. Det er flere fine uteområder med plass til sittegrupper. Eiendommen er pent rammet inn av fine murer som skaper et fint skille mot områdene rundt. På den store terrassen har man flott utsikt utover Larviksfjorden og ut fjorden. Terrassen har adkomst fra flere rom i boligen. Her er det flust av flotte uteplasser som har fine bruksområder etter vær og behov. Det er veldig gode solforhold på eiendommen.

Hoveddel:
Hoveddelen har god planløsning og inneholder bla: Entré, gjestetoalett, syd og vestvendt stue med nydelig utsikt ut fjorden. Alle rommene som ligger mot sjøen har store vinduer som gjør at du får mest mulig ut av den vakre utsikten i tillegg til rikelig med naturlig lys inn i boligen. Ved inngang til stue er det en flott peis. Stua har, sammen med spisestue og kjøkken, en åpen løsning som gir ekstra god utnyttelse av rommene. Kjøkkenet holder god standard og har rikelig med skap og benkeplass.
Opp trappen til  2.etasje er soveromsavdelingen. Her der det to nesten like soveromsfløyer der begge har stue, to soverom og romslige bad, Ut fra stuene er det tilgang til sydvendt balkong med nydelig utsikt ut Larviksfjorden.
Undertasjen har direkte adkomst til garasjen, og eget vaskerom med dusj og oppbevaring. Det er klessjakt fra hovedbad til vaskerom.

Hybel: I tilknyttning til hoveddelen, er det idag innredet en hybel med separat inngang. Her er det kjøkken, stue, soverom og bad.

Takstmann har påpekt i rapporten at stue/kjøkken ikke har stort nok vindu til  være godkjent som rømningsvei.
Vinduet er ca 89x78 cm og skulle dermed være stort nok. Det har imidlertid en midtstolpe som gjør at åpningen blir for liten. Vinduet  bør byttes til tilsvarende vindu som er på soverommet. Vinduene har samme størrelse og det er dermed en enkel jobb å skifte vinudet.

Separat 3/4-roms leilighet:
Boligen inneholder også en egen utleidedel med separat inngang. Utleiedelen går over to plan og inneholder entré, stue og kjøkken i åpen løsning, bad og wc i 1. etasje. Ned trappen er det stue/soverom, 2 soverom, bad og gang/bod. Det er også utgang fra underetasjen. Leiligheten har den samme fantastiske utsikten og med private uteplasser.

Ønsker du deg en solid innholdrik villa på en av Larviks beste adresser med nydelig utsikt, båtplass og badebrygge rett nedenfor eiendommen kan dette være ditt drømmehjem.

Velkommen til visning!

Innhold

Hoveddel: 1. etasje:
Entré: 14.6 kvm
Stue: 43kvm
Kjøkken: 19.5kvm
Toalettrom: 2kvm

2. etasje
Stue1: 22kvm
Stue2: 21.5kvm
Soverom1: 8kvm - merk, stor andel av arealet utgjr garderobeskap
Soverom2: 15.2kvm
Soverom3: 9.3kvm
Soverom4: 13kvm
Bad 1: 11kvm
Bad 2: 9.5kvm

Underetasje:
Trappegang: 7.8kvm
Vaskerom/dusjbad: 6.3kvm
Garasje med direkte adkomst til boligen: 30.6kvm

2-roms Hybel:
Entré: 2.5kvm
Bad: 3.5kvm
Stue og køjkken i åpen løsning: 25.2kvm
Soverom1: 9.6kvm

3-roms Leilighet:
1. etasje:
Entrè: 11kvm
Bad: 4.5kvm
Toalettrom: 1.4kvm
Stue: 38.5kvm
Kjøkken i åpen løsning: 14kvm
Trappegang: 9.5kvm

Underetasje:
Stue/soverom: 24.5kvm
Soverom 2: 6.7kvm
Soverom 3: 10.8kvm
Bad: 4.5kvm
Bod1: 3.5kvm
Bod2: 13kvm

Standard

Boligbygg med utleiedel, samt hybel innredet i 2017. Ligger fint til med gode solforhold og utsikt, men bygget ligger også værutsatt. Bygningen har gjennomgende god teknisk standard og boligen(hoveddel) besitter over middels god innvendig standard. Det er utført noe løpende vedlikehold av boligen over tid, som bla. fasade malt/beiset de siste årene og innvendig malearbeider i flere rom i 2022.

Innvendige overflater:
Gulv i enstavs eikeplank, parkett og fliser.
Vegger av sparklet og malt gips.
Himling av sparklet og malt gips.

Hoveddel:
Kjøkken: Stort kjøkken med god benke- og skapplass. Gulv av enstavs eikeplank Slottsgulv i stue/kjøkken fra 2017-2018. Vegger og himling av sparklet og malt gips. Innredningen har fronter av malt MDF, skrog av foliert spon, samt benkeplate av foliert sponkjerne. Noe avflasset frontfoliering på skapfronter. Integrerte hvitevarer fra Miele fra byggeår. Ventilator over stekeovn med utblåsning til yttervegg.

Bad 2. etg vestside: Badet har fliser på gulv og vegger, samt himling av sparklet og malt gips. Av installasjoner finnes dusjhjørne, servant med skapinnredning, bide og vegghengt toalett. Nisje for vaskemaskin anlagt. Ventilasjonsanlegg.

Bad 2. etg sydvendt side: Badet har fliser på gulv og vegger, samt himling av sparklet og malt gips. Av installasjoner finnes dusjhjørne, boblebadekar fra Hurricane, servant med skapinnredning, samt vegghengt toalett. Koblingsskap for rør-i-rør-system montert på vegg. Ventilasjonsanlegg.

Wc 1. etg: Gulv og vegger av fliser. Varmekabler. Himling av sparklet og malt gips. Av installasjoner finnes vegghengt toalett og servant. Rommet er ventilert via boligens ventilasjonsanlegg. På vegg finnes sikringsskap, samt koblingsskap for rør-i-rør-system.

Vaskerom: Vegger og gulv av fliser. Himling av sparklet og malt gips. Av installasjoner finnes opplegg til vaskemaskin og tørketrommel, dusjanretning på vegg, 300 liter varmtvannstank, samt er anlagt skittentøyssjakt ovenfra. På vegg er anlagt to stk koblingsskap - det ene er benyttet til signalkabler for TV etc.

Utleiedel:
Kjøkken: Gulv av parkett, vegger og himling av sparklet og malt gips. Innredningen har fronter av malt MDF, samt benkeplate og skrog av foliert spon. Frittstående hvitevarer. Trykkvannsrør i form av rør-i-rørsystem, samt avlp av plast. Rommet har noe slitasje, dog intet mer enn hva som m forventes
etter kjøkkenets alder, fra byggeår. Komfyrvakt og vannstopper ikke montert. Ventilator er oppgitt  ha utblåsning til friluft.

Bad 1. etg: Badet har fliser på gulv og vegger, samt himling av sparklet og malt gips. Av installasjoner finnes dusjhjørne, opplegg til vaskemaskin, samt servant med skapinnredning. Normal slitasjegrad - noe tegn til fukt i fronter for servantinnredning. Ventilasjonsanlegg.

Bad 2 u. etg: Nytt fra 2017. Badet har fliser på gulv og vegger, samt himling av sparklet og malt gips med innfelte downlights. Varmekabler i gulv. Av installasjoner finnes dusjnisje, vegghengt toalett, samt servant med skapinnredning. Koblingsskap for rr-i-rr-system. Ventilasjon via elektrisk avtrekksvifte på yttervegg. Tilluft under dørblad.

Wc 1. etg: Gulv og vegger av fliser. Himling av sparklet og malt gips. Av installasjoner finnes vegghengt servant, samt vegghengt toalett.
Avtrekk via ventil i himling - forventes tilkoblet byggets ventilasjonsanlegg.

Hybel:
Kjøkken: Nytt kjøkken med innredning fra 2017. Gulv av laminat, vegger og himling av sparklet og malt gips. Innredning med fronter av MDF, samt skrog og benkeplate av foilert spon, komfyrvakt montert. Vannstopper ikke montert. Siemens ventilator over platetopp, integrerte hvitevarer. Ventilator har utblåsning til friluft.

Bad u.etg: Nytt fra 2017. Badet har fliser på gulv og vegger, samt himling av sparklet og malt gips. Av installasjoner finnes vegghengt toalett, servant med skapinnredning, opplegg til vaskemaskin, nisje for varmtvannstank (115 liter), samt dusjnisje med glassdrer. Ventilasjon i form av vifte med utbålsning til friluft. Tilluft anlagt.

Det er noen punkter i tilstandsrapporten som en bør være ekstra oppmerksom på. Dette er:
TG2 Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
- Pipe og ildsted: Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe.
- Rom under terreng: Synlig fuktgjennomgslag i grovbod tilgjengelig fra terreng og leilighetens underetasje.
- Vaskerom og alle bad unntatt Bad 2 i u.etasje: Avvik i fallforhold til sluk ifht krav i forskrift p byggetidspunktet.
- Bad u. etg/ 1. etg: Var krav om "uavhengig kontroll" ved etablering av bad. Mangler slik dokumentasjon.
- Bad 1.etg/Bad 2.etg: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen.
- Vaskerom: ikke foretatt hulltaking pga påvist sprekker i fliser, som tilsier at renovering/utbedring må foretas.
- Wc/Wc2: Ikke pvist tilfredstillende løsning for synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
- Bad u.etg: Hydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran v/dørterskel er mindre enn 25 mm. Avvik i krav til hydeforskjell/fall-løsning på våtrommet.
- Bad 2 u.etg: Hydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran v/dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk.
- Vannledning: Påvist at evt. lekkasjevann fra rør-i-rør system ikke ledes til sluk eller annen kompenserende løsning.
- Innsiden av grunnmuren har misfarging.

TG2 Avvik som kan kreve tiltak:
- Utvendig veggkonstruksjon: Det er påvist spredte råteskader i bordkledning.
- Radon: Ikke foretatt måling i utleiedeler
- Vaskerom: Mangler styrt tilluftventilering og over havlparten av forventet levetid er oppbrukt på membran.
- Bad 2: Over havlparten av forventet levetid er oppbrukt på membran.
- Terrengforhold: registrert noe fall mot murer.

TG3 Store eller alvorlige avvik:
- Balkonger, terrasser: Det er påvist fukt/råteskader i konstruksjonen. Mangler rekkverk enkelte steder. Kostnadsestimat: 10.000 - 50.000,-.
- Tomteforhold Forstøtningsmur: Manglende rekkverk/sikring ut ifra dagens krav. Kostnadsestimat: 10.000 - 50.000,-.

Tilstandsrapport og egenerklring er vedlagt prospektet. Interessenter m lese tilstandsrapporten nye fr inngivelse av bud.

Beliggenhet

Eiendommen har svært attraktiv beliggenhet i blindvei på Rekkevik. Tomten ligger høyt og fritt, med sol store deler av dagen. Flere usjenerte uteplasser med sen kveldssol og fin sjøutsikt over Larviksfjorden.

Dette er et ettertraktet og barnevennlig boligområde med nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud.

Stedet kan skilte med vakker natur, fine turområder, samt mulighet for fisking og bading. Fra eiendommen er det bare en kort rusletur ned til flotte fellearealer som sameiet (som denne boligen er en del av) med bademuligheter. Ellers er det kort vei til sandstrendene på Saltverket og Rekkeviksbukta. Hummerberget ved Gon er et yndet turområde hvor du kan følge kyststien nesten helt til Kaupang.

Fra eiendommen er det gangavstand til Halsen idrettsplass på Bergeskogen med hall, baner og klubbhus. Klubben har et svært godt tilbud innen fotball og håndball. Ønsker du å spise ute, så er det bare en kort spasertur til populære Seilerhytta med en variert og god meny i hyggelige omgivelser ved sjøen.

En kort kjøretur unna finner du Larvik Golfklubb. Her kan du spille golf i vakre omgivelser på Fritzøe gård. Banen holder internasjonal standard og er en av banene i landet med lengst spillesesong.

Larvik sentrum ligger i behagelig sykkelavstand fra eiendommen, og byr på blant annet Bølgen kulturhus, Farris Bad, samt alt av bymessige fasiliteter.

Løpende kostnader

Pliktig medlemsskap av Bikkjeglova Sameie, med 1/11 eierbrøk. Det er knyttet til vedlikehold av fellesarealet på gnr. 1002, bnr. 545. Ingen årskontigent, men sameiet innkaller midler ved behov. Det er dugnadsplikt. Det er ingen kjente planer p.t.

Båtplass nr. 9 i Knøl`n Båtforening medfølger. Rettigheten til båtplass er ikke tinglyst, men følger eiendommen. Det er årlige utgifter pt. kr. 2.000,- pr år. Kjøper må sette seg inn i og følge vedtektene.

Kabel-tv, internett, strøm og innboforsikring kommer i tillegg. Selgerne har ikke bebodd eiendommen og har ikke kunnskap om kostnader knyttet til dette. Disse kostnadene vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Boligens areal

Primærrom: 396 kvm, Bruksareal: 450 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 173 m².
Primærrom: 119 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue/kjøkken, Stue, Soverom x 3, Bad x 2, Vaskerom, Trapperom x 2 og Gang.
Sekundærrom: 54 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Garasje og bod x 2.

1. etasje:
Bruksareal: 158 m².
Primærrom: 158 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang x 2, Stue x 2, Kjøkken, Bad og Wc x 2.

2. etasje:
Bruksareal: 119 m².
Primærrom: 119 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue x 2, Soverom x 4 og Bad x 2.

Se pkt Innhold for informasjon om størrlese og innhold i hoveddel, leilighet osv.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Fra rundkjøringen på Gloppe følg Gonveien. Ta av til høyre rett etter Rekkevik Sykehjem og ned til Rekkevik Brygge. Ta første vei til venstre og deretter rett til venstre. Eiendommen ligger på venstre hånd.

Det vil bli skiltet med Leinæs & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisning. Benytt gjerne kartet i annonsen til å lage adkomstbeskrivelse. Er du i tvil, ring megler.

Tomt

Areal: 566 kvm, Eierform: Eiet tomt.

Pent opparbeidet tomt med flere fine uteplasser.

Ved innkjøringen til eiendommen er det en snuhammer. Se vedlagte situasjonskart for grenser.

Eiendommen eier en ideell ellevtedel av bnr 545 - "Bikkjeglova" - som i hovedsak er område avsatt til fellesområde i henhold til reguleringsplanen med bl.a. felles brygge med opparbeidet oppholdsareal og bademuligheter. Fellesarealet forvaltes av sameiet som bl.a. har eget styre.

Garasje / Parkering

Ja. Parkering i stor garasje med halvannen ganger stor garasjeport. For øvrig gateparkering i veien frem til veien ned til brygga. Gjesteparkering på inntil 2 timer på sameiets veigrunn langsmed muren mot syd.

Byggemåte

Bygget er hovedsakelig fundamentert mot fast fjell med drenerende grusmasser som drenerende funksjon mellom betong og fjell.
Grunnmurer oppført av tradisjonelle lecablokker, eller tilsvarende letteklinkeprodukt, fra byggeår. For deler av bygget er benyttet lecaplank etasjeskillerelementer.
Boligens tak er tekket med glasert tegltakstein. Flere vindskier festet med vinkeljern / stålbraketter. Yttervegger av stenderverkskonstruksjoner. Fasader er kledd med kraftlig trepanel med dobbelfalset profil. Selger oppgir at alle fasader er malt/beiset i løpet av siste par år.
Omfattende betongstøpte terrassearealer på store deler av eiendommen. Det er på flere av disse montert rekkverk av aluminium og PVC, samt glass.
Pipestokk av lecaelementer (eller tilsvarende fabrikat) i opprinnelig stand fra byggeår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det er utstedt midlertidig brukstillatelse i 2006, samt ferdigattest i 2014 og i 2016.
Det har vært flere komplekse byggesaker knyttet til eiendommen. Etter gjennomgang av mottatte dokumenter fra kommunen, samt samtaler med kommunen og flere naboer, er det klarlagt at det ikke er uavklarte forhold.
Interessenter gjøres oppmerksomme på at det under den vestlige uteplassen er en garasje som er tettet igjen da man tidligere ikke fikk tillatelse til å ha garasje her.

Takstmann har påpekt i rapporten at stue/kjøkken i hybel ikke har stort nok vindu til  være godkjent som rømningsvei.
Vinduet er ca 89x78 cm og skulle dermed være stort nok. Det har imidlertid en midtstolpe som gjør at åpningen blir for liten. Vinduet  bør byttes til tilsvarende vindu som er på soverommet. Vinduene har samme størrelse og det er dermed en enkel jobb å skifte vinudet.

Barnehage / skole i området

Gonveien barnehage, Østre Halsen barneskole og Mellomhagen ungdomsskole. Alle i kort avstand fra eiendommen.

Larvik kommune har fritt skolevalg for elever som skal begynne på 1. og 8. trinn, noe som gir ekstra fleksibilitet for valg av skole.

Adgang til utleie

Eiendommen er registrert i Larvik kommune som en enebolig med sekundærleilighet. I tillegg har hoveddelen en godkjent hybel som leies ut. Det er utstedt ferdigattest på bruksendring fra boder til oppholdsrom i hybelen.  Takstmann har påpekt i rapporten at stue/kjøkken ikke har stort nok vindu til  være godkjent som rømningsvei. Vinduet er ca 89x78 cm og skulle dermed være stort nok. Det har imidlertid en midtstolpe som gjør at åpningen blir for liten. Vinduet  bør byttes til tilsvarende vindu som er på soverommet. Vinduene har samme størrelse og det er dermed en enkel jobb å skifte vinudet.
For å ivareta rømningskrav skal det anlegges fast installasjon på vegg slik at evnt rømning enkelt kan foretas.
Likeledes registreres å være anlagt terrassedekke/inngangsparti over vinduet utvendig for ett soverom i underetasjen, samt vil forholdsvis dyp vindusbrønn for et øvrig kjellervindu kunne være problematisk å rømme fra ved mye snø.
Det er ikke foretatt radonmåling i leilighetene som leies ut.

Leiligheten er utleid for:        
-               Kr 14.000 eks tv, strøm og internett.
-               Tidsbestemt leieavtale, utløper 01.07.2022.

Hybel er utleid for:
-               Kr 9.000 pr mnd inkl tv, strøm og internett
-               Tidsbestemt leieavtale, utløper 30.09.2024.
-               Oppsigelsestid: 3 mnd.

Selger avtaler med kjøper om leieavtale skal sies opp ved inngåelse av kjøpekontrakt

Oppvarming

Boligen har disse oppvarmingskildene:
Hoveddelen har gulvvarme, termostatovner og peis i stuen.
Leilighetene har gulvvarme og termostatovner.

Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Pipestokk av lecaelementer (eller tilsvarende fabrikat) fra byggeår.
I stue hovedetasje er det montert stor «marmorpeis» med åpnebare glassdører i front. I stue for leiligheten finnes en tradisjonell Jøtul vedovn med glassfelt i dør. Ovnen er montert på underlag av fliser. Omramming av malte lettbetongelementer har ei sprekk - ingen betydning utover estetikk.

Siste tilsyn gjort 28.04.2016, siste utført feiing i 2017.
Feiing 2021 ikke utført pga ikke motatt svar på varsel.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger har ikke oppgitt energiforbruk for boligen. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 21 319 pr. år.
Prognose for 2022 er kr. 21.749,-

Det betales pr idag kommunale avgifter for to bruksenheter i følge kommunen.
Det betales kommunale avgifter for vann, avløp, renovasjon samt feie- og tilsynsgebyr.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 2 252 403 pr. 31.12.20
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 8 108 652 pr. 31.12.20

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig i reguleringsplan Rolighets verft - Endring BN 2, 3 og 4 vedtatt 01.07.1997. Eiendommen er også avsatt til bolig i kommuneplanen vedtatt 06.10.2021.

Det er ingen pågående reguleringssaker i direkte tilknytning til eiendommen.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Eiendommen ligger ca 50 meter fra vannet i strandsonen.

Offentlige planer

Ingen kjente offentlige planer som berører denne eiendommen.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er ingen tinglyste heftelser eller rettigheter på boligeiendommen.
Eier får imidlertid overta eierandel til felles privat bryggeanlegg mv. Det er for denne eiendommen tinglyst noen bruksretter for andre eiendommer i nærområdet.

Vei/vann/avløp

Kommunen opplyser om at det er kommunal vei frem til tomten. Offentlig vann og avløp uten septik.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg per utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd eiendommen. Selger har derfor ikke  kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig gjennomgang av tilstandsrapport, eng grundig  besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 05 35 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.  

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Rekkevik Brygge 9, 3260, Larvik, Gnr. 1002 bnr. 554 i Larvik kommune

Oppdragsnummer

22-21-0363

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.