Torstrand

Lys og arealeffektiv selveierleilighet - lettstelt og praktisk - gangavstand til tog, sentrum, sjø og strand

Storgata 78 , 3262 Larvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Kristin Sundling
Kristin Sundling Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

69%

eier sin egen bolig

56%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

64%

har bolig mellom 60-120 kvm

7%

av boligene er nyere enn 20 år

16%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 29 m²
Bruksareal 29 m²
Tomt 564 m² / Fellestomt
Soverom 1
Etasje 3
Byggeår 1963
Gårdsnummer 3020
Bruksnummer 293
Energimerking G
FINN.no 255637383
Sist endret 06.05.2022 13:01
Prisantydning 1 390 000,-
Totalpris 1 433 742,-
Fellesutgifter 1 688,-

Beregnet totalkostnad

1 390 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 34 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 390 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 43 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 433 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/Kristin Sundling har gleden av å presentere Storgata 78!

Ute etter en sentralt beliggende og praktisk leilighet? Da bør du ta en kikk på denne selveierleiligheten. Leiligheten ligger på Torstrand med kort vei til butikker, bakeri, spisesteder, skoler, idrettsanlegg og transport. Det er også mange fine turområder og flotte badestrender like i nærheten. Du trenger ikke bil for å bo her - her er det gangavstand til det meste.

Dette er en pen leilighet som er godt vedlikeholdt og som inneholder det du trenger. Leiligheten ligger luftig til i byggets 3. etasje mot syd og fremstår som lys og trivelig. Leiligheten har stue og kjøkken i åpen løsning. I stua er det plass til sofa, salongbord og evnt. et lite spisebord om ønskelig. Fra stua har du også noe utsikt. Kjøkkenet har innredning med lyse, slette fronter og integrerte hvitevarer i form av stekeovn og platetopp. Badet er flislagt og har deilig gulvvarme. I tilknytning til stua finnes det også en sovealkove som er stor nok til en seng og nattbord. Det er montert calling anlegg m/døråpner i leiligheten.

I kjelleren finnes det et felles vaskerom i tillegg til en egen bod. Det er noen felles biloppstillingsplasser i bakgården på sameiets tomt. Her slipper du også å tenke på trappevask, da dette er satt bort av sameiet. Det er lave felleskostnader i sameiet, så her bor du rimelig.

Dette er en perfekt leilighet for pendleren, utleieren eller førstegangskjøperen som vil bo med nærhet til det meste.

Velkommen til visning!

Innhold

Leiligheten ligger i 3. etasje og inneholder:

Stue og kjøkken: 22,6 kvm
Bad: 2,1 kvm
Sovealkove: 3,6 kvm

Standard

Selveierleilighet beliggende i 3. etasje i leilighetsbygg på Torstrand. Bygget ble oppført i ca. 1963. Det er foretatt en oppussing av flere av leilighetens overflater i nyere tid.  Leiligheten holder en normal god innvendig standard.

Innvendige overflater:
Gulv: Laminat
Vegger: Malte flater
Himling: Malte flater

Bad:
Badet ble pusset opp i 2010-2011 ifølge selger. Det er fliser på gulv og vegger, samt himling av malte flater med downlights. Av installasjoner finnes toalett, dusjnisje og servant med innredning. Det er varmekabler i gulvet og rommet er ventilert via elektrisk (fuktstyrt) vifte.

Kjøkken:
Kjøkkenet ligger i åpen løsning med stua og har laminat på gulv, vegger av fliser og malte flater, samt himling av malte flater. Kjøkkeninnredningen er fra IKEA og har skap av MDF/spon/kryssfiner og benkeplate i heltre. Det er integrerte hvitevarer i form av stekeovn og keramisk topp. Rommet er ventilert via ventilator over platetopp.

VVS/Teknisk:
Leiligheten er tilknyttet kommunalt vann- og avløpsnett.
Innvendige trykkvannsledninger er av kobber/plast og hovedledning/avløp er av plast/støpejern. Røropplegg av forskjellig alder.
Selger opplyser at det er lagt inn ny vannledning (den er ikke tilkoblet), etablert ny bunnledning og at det er lagt nye avløpsrør fra bygning til gate.
VV-tanker står plassert i fellesareal i kjeller.
Det er montert sentralfyranlegg og det er radiator i leiligheten. Selger opplyser at det er omgjort til GUP tank og forberedt for Bio fyring i nyere tid.
Det er boret 2 stk. energibrønner ca. 250 til 300 meter dype, for bruk til varmepumpe ifølge selger.
Sikringsskap er plassert i felles gang.

Det er blitt utført en del oppussing/renovering de senere år:
2021 - Pusset opp noen innvendige overflater
2010-2011 - Pusset opp bad
* Innerdører av nyere dato
* Pusset opp kjøkken
* Nyere røropplegg i leilighet

Det er noen punkter i tilstandsrapporten som en må være ekstra oppmerksom på.
Dette er tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
Vinduer - Enkelte vinduer er vanskelige å åpne/lukke, samt værslitasje/sprekker i trevirke.
Etaskjeskille/gulv mot grunn - Høydeforskjell på mellom 10-20mm innen en lengde på 2m utløser TG2.
Bad - Rommet mangler styrt tilluftsventilering. Avvik i fallforhold til sluk iht. krav, samt mindre høydeforskjell enn 25mm fra topp slukrist til gulv ved dørterskel.
Avløpsrør - Alder utløser TG2.
Ventilasjon - Mangelfull ventilasjon i ett eller flere rom.
Elektrisk anlegg.

Dette er tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik:
Bad - Ikke observert membran i sluk. Kostnadsestimat: 50.000,- til 100.000,-.

Det er ikke foretatt hulltaking da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner. Inntatt i salgsoppgaven følger tilstandsrapport fra takstmann med tilstandsvurdering av boligens bygningsdeler.

Beliggenhet

Leiligheten ligger sentralt til i Larvik ved Torstrand. Fra leiligheten er det kort vei til butikker, spisesteder, skoler og barnehage. En liten rusletur unna finner du bla. fiskebutikk, bensinstasjon og populære Majas bakeri. Her kan du rusle bort tidlig på morgningen for å kjøpe deilig nybakt brød. Området byr også på flere fine badestrender med bla. Tollerodden og flotte Karistranda. Det er kort vei bla. Indre Havn med sommeråpne restauranter, volleyballbane og stupetårn. Litt lengre unna ligger Bølgen Kulturhus, Fritzøe Brygge og fantastiske Farris-Bad - et av Norges beste spa-hotell. Larvik sentrum ligger heller ikke langt unna og byr på et godt og variert servicetilbud. Det er gode transportmuligheter med både buss og tog i nærheten.

Felleskostnader

1 688 pr. mnd. Fellesutgiftene inkluderer: Strøm, kabel-TV, trappevask, felles bygningsforsikring, øvrig vedlikehold og drift av sameiet.

Det gjøres oppmerksom på at beslutninger fattet av styret som f.eks. vedlikeholdsarbeider ol. kan medføre økning i felleskostnadene og/eller fellesgjelden. Det er normalt at det foretas en årlig indeksregulering av fellesutgiftene. Iflg. opplysninger fra sameiets regnskapskontor må det påregnes en økning av felleskostnadene i 2022 for å dekke opp løpende kostnader - særlig har strømprisene økt -  samt underdekning fra 2021. Det er pt. ikke kjent hvor stor økningen blir eller når den trer i kraft.

Andel fellesgjeld

Forretningsfører opplyser at sameiet ikke har noen fellesgjeld utover løpende kostnader.

Andel formue

Andel formue gjør for denne boligen kr. 5 256,- pr. 31.12.2020. En slik andel formue brukes ofte til vedlikehold av bygningsmassen, og spares opp gjennom månedlige fellesutgifter.

Sameie

Sameiet Dronningens gate 14 orgnr. 918 322 205.

Sameiet består av 16 boligseksjoner, 1 næringsseksjon og 1 garasjeseksjon.

Styreleder i sameiet er Alf Sverre Wroldsen.

Forretningsfører for sameiet er Aider regnskap.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det fremkommer ingen spesifikke bestemmelser ang. vedlikehold i sameiets vedtekter. Vedlikehold for den enkelte seksjonseier følges av Eierseksjonsloven §32.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Bygningsmassen er forsikret via sameiet i Gjensidige (Polisenummer: 56694633) og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Siste tilsendte regnskap gjelder for året 2020. Regnskapet viste et underskudd på kr. 119 522,-. Underskuddet skyldes i hovedsak vedlikehold/arbeider knyttet til energibrønner. I budsjett for 2021 er det ikke lagt opp til verken overskudd eller underskudd, men at sameiet skal gå i null. Regnskap og budsjett følger inntatt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene er inntatt i salgsoppgaven. Vi anbefaler alle interessenter til å sette seg inn i sameiets vedtekter før bud inngis. Megler har ikke mottatt ordensregler fra sameiet.

Husdyrhold

I følge styreleder er det ikke tillatt med husdyr i sameiet. Dersom særlig gode grunner taler for det og dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige seksjonseierne kan man sende en søknad til styret om dette.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 29 kvm, Bruksareal: 29 kvm

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport fra takstmann. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

3. etasje:
Bruksareal: 29 m².
Primærrom: 29 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, soverom, stue og kjøkken.
Det er noe lite areal ihht. ønsket areal for soverom. Rommet er i utgangspunktet sammen med stue, men er satt som soverom i tilstandsrapporten. Rommet mangler vinduer og fungerer i praksis som en sovealkove. Fellesarealer og bod i kjeller er ikke med i arealberegninger.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Adkomst direkte fra Storgata og inn på sameiets tomt.

Leiligheten er merket med "Til-salgs"-plakat fra Leinæs & Partners og det vil bli skiltet til fellesvisning.

Se også kartskissen til høyre i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler.

Tomt

Areal: 564 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal for sameiet.

Eiendommen er etablert med analogt målebrev den 01.07.1878, og senere oppmålt på nytt med analogt målebrev. Viser til historiske målebrev for areal og beskrivelse av eiendommen. Eiendommens plassering i kartet kan avvike fra eiendommens faktiske plassering i marka. Oppgitt areal i eiendomskartet er tilsvarende usikkert, og er kun beregnet ut fra grensene i matrikkelen.

Garasje / Parkering

Parkering på felles område i bakgård. Det er ikke faste plasser som hører til den enkelte leilighet og det er færre plasser enn antall leiligheter.

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Contaxt AS v/Petter Christiansen:

Bygget er oppført i mur/teglkonstruksjoner og det er stedvis plater på fasader. Takkonstruksjon og tekking er ukjent.

For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten som er inntatt i salgsoppgaven

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse ifølge. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten. Ved utleie må styret informeres.

Oppvarming

Oppvarming skjer via elektrisitet og oljefyring.

Sameiet holder på med etablering av energibrønner og varmepumpe. To energibrønner er allerede etablert. Dette vil etterhvert medføre en reduksjon i energiforbruket knyttet opp til strøm og fyring. Selger opplyser at det er foretatt flere oppgraderinger de seneste årene, slik som ny oljefyr, GUP tank, brenner, varmtvannstanker, vaskemaskiner, tørketromler og bunnledninger.

Larvik kommune opplyser at det ikke har vært utført branntilsyn på eiendommen.

Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene mangler oppvarmingskilde, overtas boligen slik den fremstår på visning

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 10 108,61 pr. år
Det betales avgift for: Vann, avløp og renovasjon.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 288 938 pr. 31.12.20
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 040 176 pr. 31.12.20

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Kopi av reguleringsbestemmelser kan fås ved henvendelse til megler. Eiendommen er avsatt til sentrumssone i Kommunedelplan for Larvik by. Eiendommen omfattes av hensynssone H730_1 som omhandler båndlegging etter lov om kulturminner.

Eiendommen omfattes også at bestemmelsesområde BEV_4 som omhandler bevaring av det helhetlige kulturmiljøet i området.

Det foregår reguleringsarbeid for Mesterfjellet og Torstrand skole, samt Herregården og omkringliggende arealer. Planområdet er ca. 50 daa og formålet med planarbeidet er å regulere mulig etterbruk av gamle Mesterfjellet og Torstrand skoler. Se http://tema.webatlas.no/larvik/planinnsyn og søk opp ID 201213 for ytterligere informasjon eller konferer megler.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1986/9996-3/30 Erklæring/avtale tinglyst 15.12.1986
Panterett uten opptrinnsrett til sameiet
For: NOK 5000
Med prioritet etter 90& av første tinglyste overdragelsespris
Gjelder denne registerenheten med flere
- Til sikkerhet for den enkelte sameiers forpliktelser overfor sameiet er det tatt pant i hver seksjon på kr. 5000,-.

1986/9996-2/30 Seksjonering tinglyst 15.12.1986 
Opprettet seksjoner:
Snr: 9
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 66/1434
- Kopi av dokumentet kan fås ved henvendelse til megler.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg pr. utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger kan ikke tegne boligselgerforsikring ref. vilkår. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kristin@leinaes.no eller SMS: 95 92 09 52 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Selger opplyser i sitt egenerklæringgskjema at det har vært meldt om tidvis tett og tørt sluk på badet. Høsten 2020 var det en lekkasje som medførte at det kom litt vann på gulv inne i boder mot vest. Selger opplyser også at det for noen år siden ble observert kakerlakker, dette ble da sanert for via et firma.

Opplysningene vedrørende sameiet/økonomi er hentet fra salg av leilighet i dette sameiet i 2021 siden forretningsfører og eier har bekreftet at de ikke er kjent med endringer.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Storgata 78, 3262, Larvik, Gnr. 3020 bnr. 293 snr. 9 i Larvik kommune
Ideell andel av sameiet: 66/1434

Oppdragsnummer

22-22-0010

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.