Bisjord

Frittliggende enebolig med stor(1,8 mål), fin tomt og uteplasser. 3 soverom. Biloppstillingsplasser

Hammerlia 19 , 3261 Larvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Knut Leinæs
Knut Leinæs Partner / Advokat / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

91%

eier sin egen bolig

70%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

57%

har bolig på over 120 kvm

8%

av boligene er nyere enn 20 år

41%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 110 m²
Bruksareal 158 m²
Tomt 1 877 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 5
Soverom 3
Byggeår 1952
Gårdsnummer 1026
Bruksnummer 22
Energimerking G
FINN.no 261682675
Sist endret 28.06.2022 14:56
Prisantydning 3 400 000,-
Totalpris 3 498 992,-

Beregnet totalkostnad

3 400 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 85 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 400 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 98 992,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 498 992,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/ Knut Leinæs har gleden av å presentere Hammerlia 19!

Dette er en frittliggende enebolig med stor tomt beliggende på Bisjord i Larvik.
Boligen er over tre plan, samt ett kaldloft med lav takhøyde.
Boligen har oppholdsrommene beliggende i 1. etasje med kjøkken og bad fra 2013, stue med peis og plass til både spisebord og sofa.
Oppe i 2. etasje er det 3 soverom, hvorav det ene soverommet har adkomst via det andre soverommet. Det er etablert utgang til tak fra det ene soverommet. Det er ingen dokumentasjon på at det er søkt om takterrasse, og det mangler sikring i form av rekkverk.
I kjelleren er det to uinnredede rom, adkomst via trappehals på fremsiden av huset.

Stor og flott tomt med god plass til å boltre seg på. Hagen kan brukes hele året, og viser seg fra sin fineste side sommerstid. Tomta er pent opparbeidet med stor plen, busker, trær og blomsterbedd. Her har du rikelig med plass til både lek og avslapning. Har du litt grønne fingre så kan du virkelig få utfoldet deg med planting av blomster, grønnsakshage eller friske urter. Eiendommen byr på mange fine uteplasser.
Ut fra stuen i 1.etasje er det sydvestvendt veranda med plass til sittegruppe, med direkte adkomt til hagen. Lengre inne på tomten er det bygd en frittliggende terrasse, med plass til sittegruppe.

Gruslagt gårdsplass med biloppstillingsplasser.

Ditt neste hjem?

Innhold

Boligen inneholder følgende:
Kjeller med to uinnredede kjellerrom.
1.etasje med vindfang, trappegang, bad, kjøkken og stue med utgang til terrasse på ca 23 m2.
2.etasje med trappegang og tre soverom, hvorav ett med utgang til tak.

Standard

Dette er en enebolig fra 1952. Boligen er oppgradert i tidligere år med bla: ny isolering og panel på hus, nytt kjøkken og bad i 2013 og diverse elektriske arbeid.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning med profilerte fronter fra Epoq, nytt i 2013. Gulv i laminat, veggflater med malte panelplater og himlingsflater med malt panelbord. Benkeplate i laminat med nedfelt oppvaskkum i komposittmateriale. Integrert stekeovn og nedfelt keramisk koketopp. Ventilator med avtrekk. Vannrør i kobber og avløpsrør i plastmateriale.

Bad
Bad fra år 2013 med belegg på gulv og himling med panel. Veggflater med baderomsplater med flisimitasjon montert av nåværende eier som egeninnsats. Innredning med lyse slette fronter og heldekkende dobbel servant med ett-greps blandebatterier. Installasjoner er: gulvmontert toalett, dusjkabinett, dobbel servant, veggmontert elektrisk stråleovn og opplegg for vaskemaskin. Vannrør i kobber. Avløpsrør i plastmateriale. Elektrisk avtrekksvifte i yttervegg.

Følgende arbeider er gjort i hjemmelshavers tid:
2011/2012 - Huset ble isolert og panelt på nytt. Alt som er flatt på loft er etterisolert med 10 cm.
2012 - Alle soverom som går imot kryprom er isolert med 10 cm. Gulv i kryprom er isolert med 10 cm.
2013 - Kjøkken oppgradert med innredning. Røropplegg utført av Bolig-Rør. Bad pusset opp, alt røropplegg er utført av Bolig-Rør. Gravd ny kloakk, utført av Per Helge Hybbestad. Lagt opp nytt elektrisk på kjøkken, bad og gang. Arbeid utført av Elektro A. Sjølyst AS. Det foreligger ikke dokumentasjon på arbeidene. Pr. utarbeidelse av salgsoppgave er det gjort henvendelse til de ulike håndtverksbedriftene vedr. dokumentasjon på utført arbeid, men er ikke besvart. 
Det foreligger samsvarserklæringer fra Elektro A. Sjølyst på følgende arbeider utført i 2017 og 2018: lagt opp strøm i trappeoppgang, gang og to soverom i 2. etasje, ny kurs og opplegget i stue. dimmer til lys i trappegang 2. etasje. 

Hjemmelshaver informerte at det var litt fuktinnsig i kjeller i 2010.

Det er flere punkter i tilstandsrapporten som en bør være ekstra oppmerksom på. Dette er:
TG2 Vesentlige avvik (alder, slitasje, skader mv.):
- Bad: Mangler ventilasjonsspalte på dør/terskel. Veggplater er montert som egeninnsats, og bærer preg av lite fagmessig utførelse. Ikke montert sokkellist hele veien under baderomsplater. Rørgjennomføringer med mangelfull tetthet flere steder i gulv. Utførelsen mht bruk av slukmansjett og membran er stedvis uoversiktlig, og det kan derfor ikke verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer. Dårlig fallforhold til sluk.
- Kjøkken: Ventilator har redusert effekt. Lite hakk i benkeplaten registrert.
- Rom under terreng: Stedvise symtomer på vegger som kan indikere utilsiktet fuktighet. Det registreres riss/sprekker på vegg i stort kjellerrom, som kan tyde på setninger eller jordtrykk. Trappehals har veggplater med synlige fuktmerker. Stedvis pussavflassing på mur. Det er fortsatt gjenstående arbeider med ferdigstillelse av himling.
- Krypekjeller: Krypekjelleren har marginal inspeksjonsmulighet og derfor ikke forsvarlig kontrollert. Konstruksjonen har erfaringsmessig vist seg skadeutsatt og derfor med høy risiko. Det anbefales sterkt å etablere inspeksjonsmulighet for å kunne besiktige arealet.
- Loft innredet: Ikke tilfredsstillende ventilasjon, må etableres. Himling har stedvis synlige skjevheter/nedbøyninger, observasjon gjort i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng.
- Loft - uinnredet: Luftespaltene mellom taksperrene er i hovedsak tettet med isolasjon, redusert ventilering av kaldtloftet. Det  registreres spor etter gnagere. Ukjent om det er pågående aktivitet eller ikke.
- Teknisk anlegg: De deler av vannrør som er fra byggeår har fått TG2 grunnet alder, materialvelg og usikker restløpetid.
- Elektrisk anlegg: Kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999, bør gjennomføres en utvidet el-kontroll.
- Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon: Vindskier og dekkbord bærer preg av høy slitasjegrad. Utvendige flater har stedvis etterslep på vedlikehold.
- Dører og vinduer: Råte påvist i baderomsvindu. Ikke etablert utvendige vannbrett over og under vindu i vindfang. Fare for fuktinntregning i konstruksjonen.
- Yttertak: Symptomer på slitasje og elde er registrert. Usikker restlevetid. Deler av konstruksjonen er lukket og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Kan ikke verifiseres at det er etablert tilstrekkelig lufting i/ved gesims.
- Yttertak over utvendig trappehals til kjeller: Yttertaktekking bærer preg av lite fagmessig utførelse med den risiko dette innebærer. Konstruksjonen er skjult og ikke tilgjengelig for inspeksjon og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. TG 2 er satt for og belyse risiko.
- Balkong/ terrasser: Takterrassen: Utførelse av asfaltpapp mot vegg har stedvis lite fagmessig utførelse. Konstruksjonen krever ventilasjon mellom sjiktene og kan ikke verifiseres om at er etablert.
Terrasse fra stue: Stedvise råteskader i rekkverk samt stedvise skjevheter i rekkverk og i terrassen observert.
Markterrasse: Rekkverkshøyden er stedvis lavere enn dagens forskritskrav. Overflatebehandlingen er stedvis slitt og trenger fornying.
- Utvendig trapper: Rekkverkshøyden er mindre enn dagens forskriftskrav, og må utbedres med tanke på sikkerheten. Lysåpning mellom rekkverksbord er for stor ifht. forskriftskrav.
- Grunnmur: Det registreres stedvise riss/sprekker på grunnmur. Dette kan ikke utelukkes å skyldes setninger i grunnen.
- Drenering: Det er høyst usikkert om grunnmuren er fuktsikret med grunnmursplater eller tilsvarende. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut i fra alder. TG2 for å belyse risiko.
- Stikkledninger og tanker: Stikkledning for vann: På grunn av ukjent alder og at materialene er skjult i grunn bør denne vies spesiell oppmerksomhet.  TG2 settes for å belyse risiko.

TG3 Store eller alvorlige avvik (strakstiltak nødvendig):
- Etasjeskiller- Kjeller: Det er merkbare skjevheter i kjelleren. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i stort kjellerrom er målt til 97 mm. Årsak til skjevhetene er uvisst og ikke vurdert. Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng.
- Brann: Brannslukkerutstyr er utgått/ikke forskriftsmessig vedlikeholdt. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 1000.
- Balkong/terrasse: Rekkverk er for lavt i forhold til gjeldende forskrift. I tillegg er avstand mellom gulv og tvertbjelke i front mer enn dagens forsikriftskrav på maks 5 cm. Strakstiltak med etablering av forskiftsmessig rekkverk må påregnes. Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000

TGIU Ikke undersøkt:
- Innvendige pipeløp og funksjonalitet er ikke vurdert.
- Takgjennomføringer: Kun vurdert fra innside loft med de begrensinger det innebærer.
- Skorsteiner over tak: Kun vurdert fra bakkeplan med de begrensinger det innebærer.
- Fundamenter: Fundamenter er naturgitt skjult, og det er for øvrig ingen sikre og dokumenterte opplysninger om type fundamenter som huset har.
- Byggegrunnens beskaffenhet er ukjent.

For fullstendig  detaljert informasjon må interessentene lese i tilstandsrapporten.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et veletablert og barnevennlig boligområde på Bisjord. På boligfeltet er det fotballbane, skøytebane, flere lekeplasser, samt gang- og sykkelsti til barnehager og skoler.
Her bor du i rolige omgivelser med flotte turområder i umiddelbar nærhet, f.eks Valbyskogen.
Boligen ligger i enden av veien, som går over til gang- og sykkelsti.

Øya handelsområde ligger kort vei unna og kan by på gode handlemuligheter. Nærmeste dagligvare er Rema 1000 på Skreppestad og Coop Extra Tjølling. Gode bussforbindelser til både Larvik og Sandefjord.

Forsikring

Gjensidige
Polisenummer: 88521549

Boligens areal

Primærrom: 110 kvm, Bruksareal: 158 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 48 m². 

1. etasje:
Bruksareal: 73 m².
Primærrom: 73 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, trappegang, bad, stue og kjøkken.

2. etasje:
Bruksareal: 37 m².
Primærrom: 37 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trappegang og 3 soverom.

Deler av 2.etasje er ikke måleverdig areal grunnet lav takhøyde under skråtak og derfor ikke medregnet i areraloppsettet.
Utvendig trappehals til kjeller er ikke medregnet i arealoppsettet.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Kjør riksvei 303 mot Tjølling fra Gloppe bru. Ta til venstre inn Rauanveien og deretter første til venstre opp Hammerlia. Eiendommen ligger da helt i enden av veien på høyre hånd.

Tomt

Areal: totalt ca. 1877,6 kvm. Eierform: Eiet tomt.
Eiendommen er fordelt på tre bnr. og har følgende arealer:
Gnr. 1026, bnr. 22: 863,6 kvm (Kommunens beregnede arealer).
Gnr. 1026, bnr. 35: 167 kvm (beregnet areal ifølge kommunen.) Areal: 149 kvm ifølge målebrev datert 20.08.1971.
Gnr. 1026, bnr. 36:  847 kvm (beregnet areal ifølge kommunen). Areal: 958 kvm ifølge målebrev datert 20.08.1971.

Bnr. 22: Eiendommen er etablert med skylddelingsforretning den 22.04.1950. Viser til skylddelingsforretningen for beskrivelse av eiendommen. Eiendommens plassering i kartet kan avvike fra eiendommens faktiske plassering i marka. Oppgitt areal i eiendomskartet er tilsvarende usikkert, og er kun beregnet ut fra grensene i matrikkelen.
Oppgitte arealer på bnr. 35 og 36 er hentet fra målebrev datert 20.08.1971.

Arealer oppgitt i målebrev på bnr. 36 og arealer oppgitt hos kommunen samstemmer ikke. Kommunen informerer at det i 2011 ble utført grunnavståelse til Statens Vegvesen, og det ble tatt ca. 134 kvm av bnr. 36. Dette gikk til gang- og sykkelsti. Dette kan være grunnen til at arealet mellom målebrev og beregnet areal på bnr. 36 spriker.

Grensene til eiendommene på fjellet, ovenfor og langs veien er målt opp i nyere tid og har derfor nøyaktige grenser. Tomtestørrelsen antas derfor ikke å fravike i stor grad fra det som er oppgitt fra kommunen.

Eiendommens tilleggsarealer (bnr 35 og 36) burde sammenslås med gbnr. 1026/22.
Sammenslåing er gratis og veiledning kan fåes ved hendvendelse til saksmottak Geodata - Tlf. 98231865.

Garasje / Parkering

Gruslagt gårdsplass med biloppstillingsplasser.

Byggemåte

Boligen er oppført med støpt gulv mot grunn og grunnmur i betongkonstruksjon. Vindfang er fundamentert på søyler. Etasjeskillere i trebjelkelag.
Yttervegger i trekonstruksjon med utvendig liggende trekledning. Vinuder i 2-lags glass med karmer og rammer i tre. Yttertaket har saltaksform og tekket med betongtakstein. Oppvarming er via elektrisitet og vedfyring. Naturlig ventilasjon stedvis via veggvetiler. Separat avtrekk fra kjøkken og bad.

Ferdigattest / brukstillatelse

Kommunen opplyser at det ikke foreligger godkjente bygningstegninger/brukstillatelse/ferdigattes av boligen i deres arkiver. Det foreligger ikke oversikt over hva de ulike rommene er byggesøkt som, eller hvilke rom som er godkjent til varig opphold.
I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.
 
Det foreligger byggegodkjenning av tilbygg på huset: Nytt inngangsparti fra 1975, og tilbygg stue datert 13.05.1976.
Det er etablert utgang til tak over tilbygget fra det ene soverommet i 2. etasje. Det finnes ingen dokumentasjon på at det er søkt om takterrasse hos kommunen, eller at tak er bygt til slikt bruk. Det er laget overbygg over utvendig kjellertrapp på siden av huset, det det foreligger ikke dokumentasjon på at overbygget er byggesøkt.
I hagen er det bygd en frittliggende terrasse på ca 33 kvm, denne er ikke byggesøkt. Etter det vi kan se er det et søknadspliktig tiltak men uten krav til ansvarsretter.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvar for evt. pålegg fra kommune og kostnad forbundet med dette.

Barnehage / skole i området

Flere barnehager i nærheten, som Bisjord FUS, Valby og Guriskogen barnehage.

Barne- og ungdomsskoler:
Valby skole (1-7 kl.) ca 0.9 km
Tjodalyng barne- og ungdomsskole (1-10 kl.) ca 2.9 km
Østre Halsen skole (1-7 kl.) ca. 2.8 km
Mellomhagen ungdomsskole (8-10 kl.) ca. 1.8 km

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Boligen har følgende oppvarmingskilder: Elektrisitet og peis i stuen.

Det er ett ildsted i boligen, ett pipeløp.
Status tilsyn: 15.02.2019 utført. Status feiing: 03.06.2021 utført.
Det ble på sist kontroll notert følgende: Vedr skorstein: noe slitte fuger i skorsteinen - bør på sikt rehabiliteres.(2019)

Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Det ble fakturert kr. 11.839,- i 2021 for kommunale avgifter.
Årsprognosen for 2022 er kr. 12.030,-.
Betales for vann, avløp, renovasjon og feie-og tilsynsgebyr.

Kommunale avgifter forfaller til betaling 4 ganger pr. år.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 770 316 pr. 31.12.20
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 773 138 pr. 31.12.20

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommene er regulert til boligformål ihht eldre reguleringsplan Bisjordkollen datert 02.10.1985. En mindre del av tomtene er regulert til annen veigrunn, ifølge eldre reguleringsplan Fv. 303 - GS-vei, Hegdal - Tjøllingvollen datert  31.01.1996.
Ihht Kommunedelsplan datert 06.10.2021 er eiendommen regulert til bolig og vei.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Alle tre bnr ligger i gul støysone for trafikk, samt deler av bnr. 36 og 22 ligger i rød støysone.

Eiendommen ligger i et område for mulig marin leire, i likhet med de fleste eiendommer i Larvik kommune.
Marin leire er leire som har lagt seg på havbunnen etter at isen trakk seg tilbake etter siste istid, da havet stod mye høyere enn det gjør i dag. Derfor finner man marin leire i store deler av Larvik kommune, og Østlandet generelt.
Ved utbyggingstiltak på eiendommen, vil behovet for nærmere undersøkelser melde seg først dersom eiendommen også ligger i et aktsomhetsområde. Et aktsomhetsområde er sjeldent kartlagt på forhånd. Se NVEs veileder 1/2019, som utgangspunkt for dette.
Enhver husstand må forholde seg til grunnforholdene i sine byggesaker. Enkle tilbygg behandles etter enklere prosedyrer enn opprettelse av nye boenheter.

Offentlige planer

Ingen reguleringsplaner under arbeid innenfor 100 meter fra eiendommen.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.
Ny eier må fylle ut egenerklæring om konsesjonsfrihet på bnr. 36 og 35.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Tinglyst: 15.11.1961, dagboknr. 3887: Bestemmelse om vannledning.
Eiendommen og naboer (bnr. 20 og 21) fikk tillatelse til å legge felles vannledning gjennom fylkes vei 299. Vegvesnets betingelser vedtatt. 

Eiendommen har følgende rettigheter:
Tinglyst: 03.05.1955, dagboknr. 1023: Bestemmelse om veg  
Denne eiendommen og naboen (bnr.20) gis rett til å bruke den smale veien som adkomstvei til eiendommen og fylkesvei, mot at de må holde veien i stand. Hvis eierne av bnr. 20 og 22 ønsker gjerde langs veien, skal de selv bekoste og vedlikeholde gjerdene.

Tinglyst 01.09.2021, dagboknr.1071891: Bestemmelse om kloakkledning  
Denne eiendommen har kloakkledning over tomten til Gnr. 1026, bnr. 20.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg per utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til knut@leinaes.no eller SMS: 92 05 35 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

Adresse og matrikkel

Hammerlia 19, 3261, Larvik, Gnr. 1026 bnr. 22 i Larvik kommune

Oppdragsnummer

22-22-0036

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.