Larvik sentrum

Utsiktseiendom med sjarm og sjel - sentral beliggenhet - vakker hage og fine uteplasser - godkjent utleiedel - solrikt

Jegersborggata 22 , 3257 Larvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Thomas Østmo
Thomas Østmo Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner
Kristin Sundling
Kristin Sundling Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

76%

eier sin egen bolig

69%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

48%

har bolig mellom 60-120 kvm

17%

er barnefamilier

37%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 183 m²
Bruksareal 213 m²
Tomt 468 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1750
Gårdsnummer 3020
Bruksnummer 1003
Energimerking G
FINN.no 302358581
Sist endret 07.06.2023 16:13
Prisantydning 6 900 000,-
Totalpris 7 086 520,-

Beregnet totalkostnad

6 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 900 000,-)) 200,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 186 520,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 086 520,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/Thomas Andre Østmo & Kristin Sundling har gleden av å presentere Jegersborggata 22!

Dette er en flott og sjarmerende enebolig med godkjent utleiedel beliggende sentralt I Larvik. Området er meget attraktivt og har gangavstand til Larvik sentrum med et godt og variert servicetilbud. Her kan du leve det urbane livet med kort vei til caféer, restauranter, kulturliv og butikker. Dersom du trenger et avbrekk fra bylivet så ligger fantastiske Bøkeskogen en kort rusletur unna - her er det flust av fine gangstier og turløyper som kan brukes året rundt. Sommerstid er det ikke langt til fine badeplasser, både ved sjøen og i Farris. Vinterstid kan du gå på ski i det flotte løypenettet i Vestmarka. Boligen ligger i kort avstand fra både togstasjonen og E-18 - perfekt for deg som pendler til jobb eller ofte er på reise.

Boligen ble opprinnelig bygget i 1750, men har siden den gang fått en rekke oppgraderinger. I moderniseringen som er utført, har man lykkes i å bevare eiendommens uttrykk - dette er blitt en både praktisk og trivelig bolig. Boligen er innredet i lyse og fine farger og har en god planløsning.

Fra inngangsdøra kommer du inn i entréen hvor det er plass til å sette fra seg sko og yttertøy. Videre er det et fint flislagt bad med deilig boblekar, samt at boligen også har et eget vaskerom - meget praktisk for barnefamilier. "Gamlestua" er en sjarmerende stue med åpen peis og plass til ønsket møblement. Videre er det stort kjøkken med plass til spisebord og god plass til matlaging. Stua er husets hjerte og blir fort det stedet man tilbringer mest tid. Her er det god plass til flere sittegrupper, super for deg som liker å ha gjester på besøk. Fra stua er det utgang til en stor terrasse med en utsikt som er klar for å ta pusten fra deg - her har du nemlig nydelig utsikt ut Larviksfjorden. Terrassen har god plass til det du måtte ønske av sittegrupper, solsenger og parasoll - her ligger det meste til rette for å trives. Midtsommer er det deilig sol på terrassen til ca. kl. 20:30 ifølge selger. Boligens øverste etasje har gang med plass til kontorpult, trivelig bad og 3 gode soverom. I underetasjen finnes det en godkjent utleieleilighet - en super måte å spe på nedbetalingen av boliglånet. Leiligheten har soverom, bad, samt stue og kjøkken i åpen løsning.

Tomta er pent opparbeidet med belegningsstein, gressplen, blomsterbed og diverse beplantning. Det er gode parkeringsmuligheter i egen gårdsplass og i garasjen. Hagen byr på god boltreplass for både to- og firbente. Med flere fine uteplasser kan du enkelt flytte deg rundt på tomta etter vær og vind. Uteplassen i tilknytning til hagen er usjenert og intim og er utmerket når du vil sitte i koselige omgivelser med god mat eller drikke. Her kan virkelig sommeren nytes - enten på dagen mens sola steker eller langt ut i de sene nattetimer med levende lys på bordet. På eiendommen er det i tillegg et frittliggende uthus. Uthuset er innredet som en leilighet med gang, soverom, bad, stue og kjøkken, men er ikke godkjent som leilighet eller rom for varig opphold da det ikke er søkt bruksendring av rommene.

Dette er en super bolig for deg som ønsker å bo sentralt i Larvik. Boligen fremstår som godt vedlikeholdt - her kan du flytte rett inn i uten å måtte tenke på oppussing. Boligen er smakfullt og helhetlig innredet og har gode rom som sammen med vinduene gir et luftig og lyst preg. Dette er en bolig det er lett å trives i.

Ditt neste hjem?

Innhold

1. etasje:
Kjøkken 25 kvm
Stue 36,2 kvm
Gamlestua 19,8 kvm
Entre 14,6 kvm
Bad 7,8 kvm
Vaskerom 4,6 kvm

Loft:
Loftsgang 17 kvm
Soverom 12 kvm målbart areal.
Soverom 8,7 kvm målbart areal
Soverom 5 kvm målbart areal
Bad 3,7 kvm

Leilighet i kjeller:
Stue/kjøkken 19 kvm
Bad 4,2 kvm
Soverom 4,8 kvm

Standard

Boligen ble ifølge tilstandsrapporten opprinnelig bygget i 1750 og senere tilbygget i 1920 og 1983. Boligen holder en normal god innvendig standard.

Innvendige overflater:
Gulv: Parkett, malte tregulv, eikeplank og fliser.
Vegg: Malt panel.
Himling: Malt panel.

Kjøkken:
Kjøkkenet har eikeplank på gulv, samt malt panel på vegger og himling. Malt eikekjøkken fra Sivesind med profilerte fronter, samt benkeplate i heltre eik og kompositt. Det er integrerte hvitevarer i form av oppvaskmaskin, stekeovn og platetopp. Rommet er ventilert via ventilator over platetopp.

Bad 1. etasje:
Badet har fliser på gulv og vegger, samt himling med malt panel. Av installasjoner finnes toalett, servant med innredning, dusjkabinett og innebygget boblekar. Rommet er ventilert via mekanisk avtrekk på vegg.

Vaskerom:
Vaskerommet har fliser på gulv, samt malt panel på vegger og himling. Av installasjoner finnes vaskekum i stål og opplegg for vaskemaskin. Rommet er ventilert via mekanisk avtrekk på vegg.

Bad loft:
Badet har fliser på gulv, samt malt panel på vegger og himling. Av installasjoner finnes toalett, servant med innredning og dusjkabinett. Rommet er ventilert via mekanisk avtrekk på vegg.

Kjøkken i leilighet:
Kjøkkenet ligger i åpen løsning med stua og har kjøkkeninnredning med malte speildørsfronter og benkeplate i heltre eik. Rommet er ventilert via ventilator.

Bad i leilighet:
Badet har fliser på gulv og vegger, samt malte slette flater i himling. Av installasjoner finnes toalett, servant med innredning, dusjkabinett og opplegg til vaskemaskin. Rommet er ventilert via mekanisk avtrekk på vegg.

VVS/Teknisk:
Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann og avløp via septik. Det er planlagt utskifting av VA-anlegget med oppstart våren 2023.
Boligen har vannrør i kobber og plast, samt avløpsrør i plast.
2 stk. varmtvannsberedere, en til hovedboligen og en til leiligheten, disse er på 200 liter fra 2013 og 300 liter fra 2004.
Oppvarming skjer via elektrisitet, vedfyring og 2 stk. varmepumper.
Det er mekanisk ventilasjon fra våtrom og kjøkken, øvrige rom er ventilert med lufteventiler.
Boligen har skjult og åpent elektrisk anlegg, det er fire sikringsskap i boligen.

Boligen har de siste 20 årene gjennomgått utskiftninger og oppgraderinger som:
-Pusset opp leiligheten 2014.
-Innredet uthus 2010.
-Skiftet kledning på hoveddel av boligen 2005-2007.
-Skiftet taktekking og undertak på hoveddel av bolig 2006.
-Pusset opp bad 2. etg. 2006.
-Skiftet de fleste innvendige vann og avløpsrør 2005.
-Pusset opp bad og vaskerom 1. etg. 2003.
-Skiftet alle vinduer i boligen i perioden 2001-2014.

Inntatt i salgsoppgaven følger tilstandsrapport fra takstmann med tilstandsvurdering av boligens bygningsdeler.

Beliggenhet

Boligen ligger fint til i Larvik sentrum med kort vei til butikker, caféer og restauranter, kjøpesenteret Amfi samt et mangfold av andre tilbud og tjenester. Skog og mark befinner seg like i nærheten, her ligger Bøkeskogen som en naturperle på toppen av Larvik. Området byr på mange fasiliteter blant annet serveringssted, utescene, friidrettsbane og flotte løyper.

Fra boligen er det gangavstand ned til sjøen, hvor du bla. finner Indre Havn som de senere årene er vesentlig oppgradert. Her er det tilrettelagt for aktiviteter og det er ypperlig med bl.a. volleyball, bading fra stupetårn og minigolf. Langs strandpromenaden er det også flere sommeråpne spisesteder. Litt lengre unna ligger Bølgen Kulturhus, Fritzøe Brygge og fantastiske Farris-Bad - et av Norges beste spa-hotell.

Det er også kort vei til E-18, jernbanen og bussforbindelser. Det er heller ikke langt til barnehager, Mesterfjellet barne- og ungdomsskole, samt Thor Heyerdal videregående skole hvor du også finner Jotron Arena - byens storstue og hjemmebane til Larvik håndballklubb.

Nydelige sommerperler som Stavern, Nevlunghavn og Helgeroa er kun en liten kjøretur unna. Det er flust av strender, svaberg og flotte bademuligheter i området. For de som er glad i naturen kan man benytte seg av Kyststien - den strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa.

Løpende kostnader

Det er frivillig å være medlem av  Steinane- Jegersborg velforening. Ca. kr. 200,- pr år.
If forsikring med superdekning kr. 8 278,- pr år.
Fiber fra Telenor kr. 549,- pr. mnd.

I tillegg kommer det kostnader til kommunale avgifter, eiendomsskatt, innboforsikring og strøm/oppvarming.

Ovenstående er basert på nåværende eiers senere års forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

Det er noen punkter i tilstandsrapporten som en bør være ekstra oppmerksom på.

Dette er konstruksjoner som ikke er undersøkt:
Rom under terreng - Ikke mulig å foreta hulltaking i underetasje i utsatte konstruksjoner.
Vaskerom - Hulltaking er ikke foretatt da fuktutsatt vegg ligger mot våtrom.
Bad 1. etasje - Hulltaking er ikke foretatt da våtsone ligger mot vaskerom.
Utvendige vann- og avløpsledninger - Alder på avløpsledninger er ikke kjent.

Dette er tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
Veggkonstruksjon utvendig - Noe ufagmessig avslutning av kledning ned mot vannbordet over terrassedør. Noe liten avstand fra kledningsbord og ned til skifer på gulv ved leilighet. Det er noe begynnende råte nederst på enkelte kledningsbord på tilbygget.

Dette er tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak:
Tilbygget del utvendig - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Taktekkingen og undertekking har oppbrukt det meste
av sin forventede levetid.

Nedløp og beslag - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Takrenner og nedløp som er fra 1983 har alder og værslitasje og har oppbrukt sin forventede levetid (takrenner fra 2006 er i god stand og har god restlevetid). Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.

Takkonstruksjon/loft - Det er noe skjevheter i gammel takkonstruksjon, regnes som en naturlig konsekvens av byggemetoder og elde (takkonstruksjonen antas å være dimensjonert og isolert etter de krav som gjaldt på byggetidspunktet.). Innvendig konstruksjon er ikke kontrollert.

Balkonger, terrasser og rom under balkonger - Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. (Rekkverkshøyde er 97cm, dagens krav er 100cm.) Det er ikke membran over betongdekke ned mot garasje (deler av gulvet under terrassen har trebjelkelag). Overgangen mellom dekke og beslag mot takrenne virker noe ufagmessig utført. Eier opplyser at dekke er påstøpt med type vanntett betong. Det er rust på spikere/stifter på rekkverk, samt noe malingsavskalling.

Etaskjeskille/gulv mot grunn - Målt høydeforskjell på over 15mm gjennom hele rommet gir TG2 iht. godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10-20mm innenfor en lengde på 2 meter gir TG2 iht. godkjente måleavvik. Høydeforskjeller antas å skyldes alder og naturlige setninger som følge av alder og byggetidens byggemetoder. Det er montert 6mm trinnlydsplate ned mot leiligheten. Opprinnelig krav er 36 mm, men det er gitt fravik for dette.

Radon - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Pipe og ildsted - Teglsteinspipe har en innkledd side på loft, det er et generelt krav om at alle sider på teglsteinpiper skal være synlige (ellementpiper kan klees inn på to sider). Ved branntilsyn ble det opplyst at det kunne lages en inspeksjonsluke på innkledd side. Selger har etablert inspeksjonsluke.

Krypkjeller - Kjelleren ansees å være en enkel grovkjeller. Det var noe kjellerlukt i kjeller. Det er ikke uvanlig at det kan forekomme noe tilsig av
fukt i kjeller.

Innvendige trapper - Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.

Vaskerom - Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet (gulvet har mindre fall enn det som er anbefalt etter
dagens forskrift). Det er antagelig membran på gulv, men utført uten mansjetter (arbeidene er utført med egeninnsats av eier).

Bad 1. etasje - Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Hovedgulv har noe mindre fall til sluk enn dagens krav. Det er ikke oppkant ved dørterskel. Arbeidene med våtrommet og membran er utført med egeninnsats av eier (det foreligger ikke dokumentasjon). Badet og membran har oppbrukt mye av sin forventede levetid.

Bad loft - Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Gulvet har svakt fall til sluk, fallet er noe mindre en
dagens krav. Evnt. arbeider knyttet til membran er ikke dokumentert (arbeidene er utført med egeninnsats av eier).

Bad leilighet (kjeller) - Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Hovedgulvet er flatt og det er ikke oppkant ved dørterskel. Arbeidene med membran er utført med egeninnsats av eier (arbeidene er ikke dokumentert).

Ventilasjon - Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen (det er ikke lufteventiler i stue hovedhus og soverom i leilighet).

Varmesentral - Varmepumpene er av eldre dato og har oppbrukt sin levetid.

Drenering - TG2 settes med bakgrunn i manglende drenering på øvrig bolig.

Grunnmur og fundamenter - Noe setninger og sprekker må forventes på eldste del av grunnmur.

Septiktank - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på septiktank (eiendommen skal tilknyttes offentlig avløp innen kort tid).

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats. Rørlegger ABC Rør. Nytt røropplegg hoved hus 1. etg. Ca. 2005, 2. etg. ca. 2006. Bryggerhus ca. 2010. Kjellerleilighet ca. 2013.
- Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Egeninnsats. Ny smøremembran. Ca. 2005, 2. etg. ca. 2006. Bryggerhus ca. 2010. Kjellerleilighet ca. 2013.
- Foreligger det dokumentasjon på arbeidene? Nei. Dokumentasjon i vannskap.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats. ABC Rør / kommunen. Kloakklukt i gammel stue i hovedhus. Tok røyktest av kloakksystemet. Ingen feil ble avdekket.
- Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Ja. Har hatt vanninnsig fra terrasse til kjellerleilighet. Er utbedret i 2021.
- Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja. Naturlig i et hus fra ca. 1750. Ingen unormale sprekker.
- Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader i boligen? Ja. Har hatt råteskader i bunnsvill Hovedhus. Dette er utbedret på hovedhus. I bryggerhus var gulvet full av råte. Nå er det støpt såle.
- Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende? Ja. Har hatt en rotte som kom inn gjennom et gammelt rør som sto ubrukt og utett inn i huset fra Jegersborggata. Dette røret er nå fjernet ifb. med nytt VA anlegg i Jegersborggata. Det var borebiller i bryggerhus gulv før restaurering. Nå støpt gulv.
- Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja. Fra terrasse hovedhus ned til kjellerleilighet. Utbedret 2021.
- Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats. RIISE A/S. Egeninnsats opp gjennom årenes løp de siste 18 årene.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun faglært. Meg selv. Utskiftning av el-anlegg på det meste av eiendommen opp gjennom årene.
- Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? Nei. Er utført av meg som fagmann med sertifikat nr. 28976.
- Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. LEDE skal ta en elsjekk Ila Mai.
- Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser? Ja. Det skal legges nytt vann og avløps system i tilknytning til eiendommen med oppstart våren
2023.
- Kjenner du til om det foreligger påbud/heftelser/krav/manglende tillatelser vedrørende eiendommen? Ja. Eiendommen ligger i grensen til båndlagt sone mtp. ny tog trasé i Larvik. Se vedlagt besvarelse fra kommunen ved arealplanlegger Ole Sannes Riiser.
- Selges eiendommen med utleiedel, leilighet eller hybel eller lignende? Ja.
- Hvis ja, er rommene som benyttes til ovennevnte godkjent til beboelse (rom til varig opphold) av bygningsmyndighetene? Ja. Dette er en godkjent utleiedel av huset.
- Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest? Ja. Manglene ferdigattest på huset.
- Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger? Ja. Tilstandsvurderinger og boligsalgsrapporter av eldre datoer, samt ny tilstandsvurdering ihht. dagens regler.
- Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)? Ja. Hevd, veirett med nærmeste nabo med felles inngang mellom husene.

Tilleggskommentar:
Det er planlagt Utskifting av VA anlegg med oppstart etter påsken 2023.

Boligens areal

Primærrom: 183 kvm, Bruksareal: 213 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 108 m².
Primærrom: 108 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, kjøkken, stue, gamlestua, vaskerom og bad.

Loft:
Bruksareal: 47 m².
Primærrom: 47 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, 3 soverom og bad.

Leilighet i kjeller:
Bruksareal: 28 m².
Primærrom: 28 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, soverom, stue og kjøkken.

I tillegg finnes en garasje på 30 m² som s-rom.

På eiendommen finnes det også et uthus, dette er utelatt fra arealsummeringen, men er oppmålt til 44 m². Uthuset er innredet med entré, bad, stue og kjøkken. Det gjøres oppmerksom på at det ikke er godkjent bruksendring av rommene i uthuset til varig opphold, se punkt om ferdigattest for mer info.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Adkomst direkte fra Jegersborggata og Schultzes gate.

Boligen er merket med "Til-salgs"-plakat fra Leinæs & Partners og det vil bli skiltet til fellesvisning.

Se også kartskissen til høyre i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler

Tomt

Areal: 468 kvm, Eierform: Eiet tomt

Eiendommen er etablert med analogt målebrev den 11.02.1919. Viser til historiske målebrev for areal og beskrivelse av eiendommen. Eiendommens plassering i kartet kan avvike fra eiendommens faktiske plassering i marka. Oppgitt areal i eiendomskartet er tilsvarende usikkert, og er kun beregnet ut fra grensene i matrikkelen.

Garasje / Parkering

Parkering i garasje og egen biloppstillingsplass.  Ellers gode parkeringsmuligheter i gatene.

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av TA Takst & Eiendom As v/Thorbjørn Andersen og opplysninger gitt fra selger:

Boligen er oppført i byggetidens sperrekonstruksjoner. Boligen er antagelig oppført i tømmer og bindingsverkskonstruksjoner, utvendig kledd med
stående trekledning. Hovedboligen er tekket med skifertakstein med papp som undertekking.

For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten som er inntatt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest fra byggeår da dette ikke var innført på den tiden.

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 30.11.1983 for tilbygg. Denne er gitt med følgende arbeider som gjenstår:
- Fullføre arbeid med taktekking inkl. taknedløp og montering av stigetrinn for feiers adkomst til pipe.
- Muring av peis i 1. etg. som vist på godkjent tegning.
- Planering utvendig/permanent inngangsparti.

Det foreligger ferdigattest datert 20.01.2016 for riving og gjenoppføring av garasje.

Det foreligger ferdigattest datert 25.04.2023 for tiltak internt mellom eksisterende boenheter. Tiltaket omfatter omgjøring fra hybel til selvstendig utleieleilighet.

Dokumentene følger inntatt i salgsoppgaven.

På eiendommen finnes det også et frittliggende uthus. Uthuset er innredet som et anneks med gang, soverom, bad, stue og kjøkken. Det gjøres oppmerksom på at innredede rom i uthuset ikke er omsøkt eller godkjent av kommunen, noe som er et krav ved bruksendring. Det er uklart om de aktuelle rommene oppfyller tekniske krav slik at de kan godkjennes for varig opphold etter gjeldene tekniske forskrift. Kjøper bærer selv ansvaret for å søke godkjenning, og utføre nødvendige arbeider, dersom man ønsker å bruke disse rommene som soverom og kjellerstue.

Adgang til utleie

Utleiedelen er godkjent som egen boenhet og kan lovlig leies ut. Leiligheten er pt. utleid, men vil bli levert ledig for kjøper til overtagelse.

Oppvarming

Oppvarming skjer via elektrisitet, vedfyring og varmepumpe.
Det er varmekabler i de fleste oppholdsrom med unntak av soverom.

Larvik kommune opplyser at siste feiing på eiendommen ble utført 11.11.2020 og siste tilsyn 22.01.2020.
På tilsynet i 2020 ble det registrert følgende avvik:
- Sotluke for nær brennbart materiale.
- Innekledd pipeside - må lage inspeksjonsmulighet til innekledd pipeside i 2. etg.

Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene mangler oppvarmingskilde, overtas boligen slik den fremstår på visning.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger opplyser om et årlig energiforbruk på ca. 26900 kwh. Dette er inkludert uthus og leilighet i kjeller.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 23 483,75 pr. år (årsprognose fra Larvik kommune)
Det betales avgift for: Vann, avløp, renovasjon og feiing.

Det betales for 2 abonnement på eiendommen.

Eiendomsskatt

Det er innført eiendomsskatt i Larvik kommune. Eiendomsskatten skal innkreves sammen med kommunale avgifter, normalt 4 ganger i året. I 2023 vil den bli krevd inn i termin 3 og termin 4. Satsen er 1 promille av Skatteetatens formuesgrunnlag for 2023. Satsen kan maksimalt økes opp til 4 promille i 2026.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 120 184 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 032 663 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Boligen er registrert i SEFRAK-registerert. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig. For meldepliktige bygninger (bygninger som er eldre enn 1850), er det lovfestet i §25 i Kulturminneloven at en vurdering av verneverdien må gjøres før søknad om endring eller rivning kan bli godkjent.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er avsatt til bolig i kommunedelplan for Larvik by. Eiendommen omfattes av bestemmelsesområde BEV_3 som sier at Patrisierbebyggelsen med tilhørende hager skal bevares. Eiendommen omfattes også av bestemmelsessone sentrumssone som omhandler bestemmelser for byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav i området. Se kommunedelplan for Larvik by for mer informasjon eller utdrag av de relevante bestemmelsene som følger inntatt i salgsoppgaven.

Eiendommen er båndlagt til Jernbanetunnel og tilhørende teknisk infrastruktur. Båndleggingen skal sikre at det ikke foretas tiltak i
grunnen som vanskeliggjør planarbeidet og gjennomføringen av jernbanetiltaket. Tunnelsone innebærer at større tiltak på bakkenivå, som større og mindre byggesaker, reguleringsplaner, omregulering mm. kan tillates så lenge dette ikke medfører store terrenginngrep. Energibrønner er ikke tillatt.
Se "generelle opplysninger om arealplaner" og utdrag av den relevante bestemmelsen fra kommunedelplan som følger inntatt i salgsoppgaven.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Det foreligger planlegging av detaljregulering for Helsekvartalet og legevakt, gbnr 3020/614 m.fl. Planområdet er ca. 36 dekar og formålet med arbeidet er offentlig bygg- institusjon. Se https://www.arealplaner.no/larvik3805/arealplaner/search og søk opp ID 202201 for ytterligere informasjon eller konferer megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1877/90063-1/30  Bestemmelse iflg. skjøte tinglyst 29.11.1877 
Rettighetshaver: Knr: 3805 Gnr: 3020 Bnr: 1005
- Bestemmelse om at portrommet mellom eiendommene er felles for eierne, samt at eieren av Gbnr. 3020/1005 fra nevnte portrom har fri innkjørsel til sin bolig.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via septiktank som ligger inne i kommunal tømmeordning. Larvik kommune har planer om separering av vann og avløpsledninger i området. Dette vil føre til pålegg om separering av private stikkledninger og utkobling av septiktank. Eieren fikk imidlertid utsted et varselbrev om et slikt pålegg. Foreløpige planer tar sikte på anleggsstart i april 2023. Selger dekker kostnader ifbm. sanering av VA-systemet.

Offentligrettslig pålegg

Se punkt om vei/vann/avløp.

Tilbehør

Hovedhus: Alle integrerte hvitevarer medfølger, inkl. side-by-side på kjøkken.
Følgende tilbehør i hovedhuset medfølger ikke:
Hovedstue - Hyller til bilder over TV.
Kjøkken - Skap til gamle kopper, taklampe og hylle til pyntehandkle.
Gang - Skap til teskjeer, nøkkelskap og 2 vegglysestaker.
Loftstue - Settekasse.
Soverom/kvistrom - Liten hvit hylle.
Vaskemaskin, tørketrommel og fryseboks medfølger ikke.

Leilighet: Hvitevarer medfølger ikke.

Uthus: Frittstående kjøleskap medfølger ikke.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger inntatt i salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 99 40 44 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Jegersborggata 22, 3257, Larvik, Gnr. 3020 bnr. 1003 i Larvik kommune

Oppdragsnummer

22-22-0050

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.