Lydhus/Stavern

Hytte med særpreg i populært område nær Stavern - kort vei til sjøen og leid båtplass på Lydhusstranda - enkel standard

Hummerbakkveien 108 , 3294 Stavern

VISNINGER

22. mai søndag kl. 15:00-16:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Kristin Sundling
Kristin Sundling Eiendomsmegler MNEF / Partner
Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 55 m²
Bruksareal 61 m²
Tomt 500 m² / Festet tomt
Soverom 3
Byggeår 1970
Gårdsnummer 4125
Bruksnummer 1
Energimerking G
FINN.no 258211913
Sist endret 13.05.2022 15:24
Prisantydning 2 700 000,-
Totalpris 2 778 742,-

Beregnet totalkostnad

2 700 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 67 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 700 000,-)) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 78 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 778 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/Kristin Sundling har gleden av å presentere Hummerbakkveien 108!

Hytta ligger fint til ved Lydhus nær Naverfjorden. Dette er et populært hytteområde som har nærhet til strender, svaberg og fine naturområder. Fra hytta kan du rusle ned til sjøen for en deilig dukkert på de varme dagene. Hytta ligger i fin weekend-avstand fra flere av de store byene på Østlandet og det er bilvei helt frem til hytta. Fra Oslo tar det i underkant av 2 timer med bil.

Eiendommen består av 2 bygg som tilsammen utgjør hytta. Fløyen som var den opprinnelig hytta inneholder stue og kjøkken i åpen løsning, hems, toalettrom og en bod. Sidefløyen inneholder 3 soverom. Mellom byggene er det en takoverbygget terrasse som forbinder de to fløyene. På den ene ytterveggen er det anlagt en enkel dusjanretning med varmt vann fra berederen inne. I tillegg er det en utvendig bod til oppbevaring.

Fine sommerdager nytes utendørs. Her kan du skape ditt sommerparadis utendørs med fine sittegrupper, grill, solsenger og vakre blomster i krukker. Tomta rundt hytta inviterer til lek og moro for barna. Det er også inngått avtale om leie av båtplass på Lydhusstranda - perfekt for deg som foretrekker å nyte sommeren på sjøen.

Området byr på en rekke sommeraktiviterer for stor og små. For de som er glad i å gå på tur går den fantastiske Kyststien forbi området. Kyststien er en populær turløype som er godt merket og tilrettelagt. Stien strekker seg fra Stavern til Helgeroa og byr på et variert turterreng. En fin sommerdag er også et besøk i Stavern sentrum verdt en tur. Stavern byr på et yrende sommerliv med butikker, restauranter, vinmonopol, apotek, bakeri og mye mer. For de aller minste (og de voksne) kan et besøk på Foldvik Familiepark gi gode sommerminner.

Hytta holder en enkel standard og har behov for litt ekstra kjærlighet. Hytta har i dag et etterslep av vedlikehold både inn- og utvendig og passer nok aller best for deg som ønsker å ta i et tak. Her har du et godt utgangspunkt - og med en god dose pågangsmot og arbeidsinnsats kan dette bli en virkelig flott hytte.

På tide å oppfylle hyttedrømmen?

Innhold

1. etasje:
Stue og kjøkken: 27 kvm
Toalettrom: 1.9 kvm
Bod: 1.7kvm
Hems: 7.5kvm

Utebod: 2.2kvm

Sidebygg:
Soverom 1: 5kvm
Soverom 2: 5kvm
Soverom 3: 6.6kvm

Bod: 1.7kvm

Standard

Hytte over ett plan og hems beliggende nær Lydhus. På eiendommen ble det på 1970-tallet oppført en enkel hytte med ett rom og hems før denne på 1980-tallet ble tilbygget med en sidedel innredet med totalt tre soverom. Hyttas konstruksjoner er eldre, det er dog foretatt noen oppgraderinger i nyere tid, men det må likevel påregnes oppgraderingstiltak både inn- og utvendig.

Innvendige overflater:
Gulv av vinylbelegg og heltrebord.
Vegger av malte plater og trepanel.
Himlinger av trepanel.

Kjøkken:
Kjøkkenet ligger i åpen løsning med stua og har vinylbelegg på gulv, vegger av tapetserte plater og himling av plater, tapet og panel. Kjøkkeninnredningen er en kombinasjon av heltre- og foliert trekonstruksjoner. Det er ikke montert ventilator.

WC:
Enkelt toalettrom med vinylbelegg på gulv, samt vegger og himling av malte plater. Av installasjoner finnes toalett og servant med skapinnredning.
Rommet mangler ventilasjon, men det kan luftes via vindu.

VVS/Teknisk:
Eiendommen er tilkoblet kommunalt vann- og avløp.
Avløpsrør og vannledning av plast. Innvendige trykkvannsrør av kobber.
115 liter varmtvannstank fra 1994 plassert i bod.
Enkelt el.anlegg med eldre porselensikringer montert i åpen sikringsskapet i bod.
Oppvarming via elektrisitet og vedfyring.
Hytta har kun naturlig ventilasjon.

Det er noen punkter i tilstandsrapporten som en bør være ekstra oppmerksom på. For bygningsdeler som er gitt tilstandsgrad 3 er det satt et estimert kostnadsintervall.

Dette er tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
Nedløp og beslag - Ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur.
Overflater - Slitasje.
Pipe og ildsted - Alder gir TG2.
Kjøkken - Skader og fuktskjolder på overflater og innredning.
WC - Rommet mangler mekanisk avtrekk.
Vannledninger - Alder gir TG2.
Avløpsrør - Alder gir TG2 samt ikke tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg.
Ventilasjon - Mangelfull ventilasjon.
Varmtvannstank - Alder gir TG2.
Byggegrunn - Setninger og sprekker.
Utvendige vann- og avløpsledninger - Alder gir TG2.

Dette er tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak:
Veggkonstruksjon - Ingen eller liten lufting av kledning mot grunnmur, samt påvist råte og fuktskader.
Drenering - Alder gir TG2.
Fundamenter - Setninger.

Dette er tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik:
Takkonstruksjon/loft - Ingen lufting i konstruksjonen. Kostnadsestimat: kr. 10 000,- til 50 000,-.
Vinduer - Fukt/råteskader. Kostnadsestimat: kr. 50 000,- til 100 000,-.
Etasjeskille - Fuktskader, samt målt høydeforskjell på over 30mm gjennom hele rommet. Kostnadsestimat: kr. 50 000,- til 100 000,-.
Innvendige trapper - Ikke montert rekkverk. Kostnadsestimat: kr. 10 000,- til 50 000,-.
Kjøkken - Rommet mangler ventilasjon. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
Elektrisk anlegg - Kostnadsestimat: kr. 10 000,- til 50 000,-.
Branntekniske forhold - Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
Terrengforhold - Terreng faller inn mot bygning. Kostnadsestimat: kr. 10 000,- til 50 000,-.

Inntatt i salgsoppgaven følger tilstandsrapport fra takstmann med tilstandsvurdering av boligens bygningsdeler.

Beliggenhet

Hytta ligger ved Lydhus med kort vei til fantastiske Naverfjorden - en sommerperle langs kysten mellom Stavern og Helgeroa. Fra hytta kan du rusle ned til en av områdets mange sandstrender eller flotte svaberg. Området er meget populært blant feriegjestene og byr på aktiviteter for store og små. For deg som er glad i å gå tur er det flere fine turområder i nærheten. Hva med å teste ut den populære Kyststien? Stien strekker seg fra Stavern til Helgeroa og byr på variert turterreng med svaberg, strender og skog.

Det er i underkant av 7 km til Stavern sentrum med butikker - perfekt avstand for en sykkeltur. Stavern er særlig godt kjent for sine koselige smågater med eldre trehusbebyggelse og ikke minst sitt pulserende sommerliv. Stavern har et godt og variert tilbud av butikker, spisesteder, bakeri, vinmonopol, apotek og mye mer. I Stavern er også matbutikkene søndagsåpne hele året. I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud og mindre arrangementer som gjør Stavern til et attraktivt sted.

Foldvik familiepark ligger innenfor sykkelavstand unna hytta og byr på avslappende hygge med underholdning for liten og stor. Aktivitetsparken passer perfekt for barnefamilier og må oppleves med sitt tilbud som dyr, badeland, minigolf, teater, akebakke, traktorkjøring og mye mer.

Boligens areal

Primærrom: 55 kvm, Bruksareal: 61 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 53 m².
Primærrom: 46 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue og kjøkken, 3 soverom og toalettrom.
I tillegg finnes 3 boder på totalt 6 kvm som s-rom.

Hems:
Bruksareal: 8 m².
Primærrom: 8 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Leinæs & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisning. Benytt gjerne kartet i annonsen til å lage adkomstbeskrivelse.

Tomt

Eierform: Festet tomt, Festeavgift: kr. 6908,- pr. år

Festeavgiften betales forskuddsvis hvert år med forfall den 01.05.

Eiendommen er etablert i grunnboka med registreringsbrev den 22.05.1984, og er ikke oppmålt av kommunen. Det vises til festekontrakten for areal og beskrivelse av eiendommen. Eiendommens plassering i kartet kan avvike fra eiendommens faktiske plassering i marka. Oppgitt areal i eiendomskartet fra kommunen og i salgsoppgaven er tilsvarende usikkert, og er kun beregnet ut fra grensene i matrikkelen.

I følge grunneier er tomten en punktfestetomt hvor grenser bør avklares (ved punktfeste er det ikke definerte grenser til eiendommen. Man disponerer det som faller seg naturlig i marka, oppad begrenset til ett mål). Kommunen opplyser at eiendommen er registrert som festet tomt der eiendommen er etablert i matrikkelen via registreringsbrev fra 1984. Festekontrakten beskriver tomtens beliggenhet med kartskisse og et areal på 973 kvm. Tomteareal er usikkert, og avvik kan forekomme.

Festekontrakten ble inngått 01.08.1968 med festetid fra 01.02.1969 til 01.02.1989. 01.02.1989 ble festekontrakten forlenget med 20 år. Festekontrakten utløper i 2029. Etter tomtefesteloven blir festeforholdet automatisk videreført etter dette, og man har derfor evigvarende festerett. Det må påregnes at det blir foretatt en oppjustering av festeavgiften i tråd med markedsverdien av tomten ved festeforholdets utløp. I 2021 så var satsen/maksimalgrensen på kr. 13.027,- pr. mål/dekar, denne reguleres iht. endring i konsumprisindeksen.

Festeavgiften indeksreguleres hvert femte år i samsvar med prosentvis endring i konsumprisindeksen. Festeavgiften ble sist regulert i 2019, neste tidspunkt for KPI-regulering av festeavgiften er i 2024.

Grunneier, Kristen Lydhus Amundrød, har ifølge festekontrakten ikke forkjøpsrett, men overdragelsen av festeretten krever samtykke fra grunneier.

Det er ikke tillatt med forretningsmessig virksomhet på tomta.

Det er ikke tillatt med fremleie av festeretten.

Ved ytterlige spørsmål oppfordrer vi til å ta kontakt med megler Kristin Sundling.

Garasje / Parkering

Parkering på tomta ved hytta.
Det er inngått avtale om leie av 2,5 meter båtplass på Lydhusstranda (Plass nr 17) og her kan du ha båt inntil 18 fot. Årlig leie er pt. kr 5.200,-.

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Schau Takst AS v/Einar Schau:

Bygget er oppført med søylefundamenter og bjelker til grunnens løsmasser. Hyttas yttervegger består av tradisjonelt stenderverk. Utvendig er fasader kledd med trepanel. Tak er tekket med nyere shingel, det er ikke montert renner og nedløp. Vinduer er jevnt over gamle enkeltglassvinduer fra byggeår, dog 2 stk. Velux takvinduer fra 2005.

For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten som er inntatt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse ifølge. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Larvik kommune opplyser at hyttas tilbygg ble godkjent i 1986, samt at veranda ble godkjent i 1972.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele hytta.

Oppvarming

Oppvarming skjer via elektrisitet og vedfyring.

Larvik kommune opplyser at det ikke har vært tilsyn/feiing på denne eiendommen. Hyttas ildsted mm. er dermed ikke kontrollert.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 7 643,75 pr. år (årsprognose fra Larvik kommune)
Det betales avgift for: Vann, avløp og renovasjon.

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 337 970 pr. 31.12.2020

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et regulert område. Eiendommen er avsatt til fritidsbebyggelse i reguleringsplanen og kommuneplanens arealdel. Reguleringskart med bestemmelser ligger inntatt i salgsoppgaven.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen reguleringsplaner under arbeid innenfor 100 meter fra eiendommen.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1992/1660-4/30 Erklæring/avtale tinglyst 17.03.1992 
- Pant for forfalt festeavgift

1992/1660-6/30 Festekontrakt - vilkår tinglyst 17.03.1992 
Festetid: 20 år
Årlig festeavgift: NOK 700
Bestemmelser om forlengelse
Bestemmelser om regulering av leien
Bestemmelse om bebyggelse
Kan ikke overdras/framleies uten samtykke fra hjemmelshaver/utleier
 
1992/1661-5/30 ** Nye vilkår - feste tinglyst 17.03.1992 
Festetid: 20 år
Nye vilkår

Rettigheter på 3805-4125/1:
1992/1660-5/30  Best. om adkomstrett tinglyst 17.03.1992 
Rettighetshaver: Knr: 3805 Gnr: 4125 Bnr: 1 Fnr: 34 F
- Adkomstrett til fots over eierens eiendom, samt bruk av kjørevei forutsatt felles vedlikeholdsansvar.

Dokumentene følger inntatt i salgsoppgaven.

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det offentlige vannet er helårsvann, men iflg. tilstandsrapporten ligger ikke hytta i frostfri konstruksjoner og det må forventes således å kun gi sommervann. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Adkomst via privat vei. Det må påregnes kostnader etc. til vedlikehold av veien.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg pr. utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og selger har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da selger aldri har bebodd den. Kjøper oppfordres derfor til å undersøke eiendommen grundig, gjerne med fagfolk.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kristin@leinaes.no eller SMS: 95 92 09 52 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Hytta er nedvasket før visning og det vil ikke bli foretatt ytterligere rengjøring. Hytta overtas slik den fremsto på visning.

Diverse

Takstmann opplyser i tilstandsrapporten at det er synlig hulltakinger med plugger i flere deler av hyttas vegger - vegger antas å være behandlet for
maur. Dette kan ikke bekreftes eller avkreftes av selger. Takstmann registrerte ikke noen synlige maur av vesentlighet pr. befaring.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Hummerbakkveien 108, 3294, Stavern, Gnr. 4125 bnr. 1 Fnr. 34 i Larvik kommune

Oppdragsnummer

22-22-0064

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.