Larvik

Vestvendt enebolig med store flotte terrasser. Isolert garasje med innredet loft.

Grøttinglia 42 , 3261 Larvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Thomas Østmo
Thomas Østmo Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

91%

eier sin egen bolig

71%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

76%

har bolig på over 120 kvm

7%

av boligene er nyere enn 20 år

35%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 150 m²
Bruksareal 186 m²
Tomt 424 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1983
Gårdsnummer 1013
Bruksnummer 35
Energimerking G
FINN.no 281234749
Sist endret 25.11.2022 21:09
Prisantydning 4 400 000,-
Totalpris 4 524 020,-

Beregnet totalkostnad

4 400 000,- (Prisantydning) Omkostninger 200,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 110 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 400 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 124 020,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 524 020,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Grøttinglia 42!

Dette er en koselig enebolig med god planløsning og intern beliggenhet på boligfeltet. Barnevennlig med ingen gjennomgangstrafikk.
Boligen holder en god standard og selger har vedlikeholdt boligen gjennom årene.
Den ligger på en fjelltomt og er pent opparbeidet med plen, bedd med blomster og busker.

Boligen går over to plan og praktisk planløsning: Underetasjen inneholder 2 soverom, flislagt bad, rom innredet som vaskerom og bod. En etasje opp er det et soverom og bad samt stor stue og kjøkken. Stuen er åpen og har god plass til sofa, og spiseplass. Lekker vegghengt biopeis som skaper lun stemning, fint plassert ved spiseplassen. Store vindusflater ut mot verandaen som tar inn det fine utsynet av natur og åkre. Fra kjøkken er det utgang til stor terrasse med gode solforhold. Terrassen gir plass til flere sittegrupper og direkte tilgang til stue på kortsiden av garasjen.
Isolert garasje med plass til 2 biler og loftsstue over. Garasjen har god takhøyde og brukes også som hobbyrom.

Fra Grøttinglia er det kort vei til Meny Blinken eller Rema 1000 Skreppestad for handling av dagligvare hele uken. Sykkelavstand til Halsen idrettsplass på Bergeskogen, med hall, baner og klubbhus. Gåavstand til barne- og ungdomsskole.

Velkommen til visning!

Innhold

Enebolig over to plan:
1 etasje:
Stue/kjøkken: 48,8
Soverom: 15,1
Bad: 3,1
Stue over garasje: 19,4 (denne settes som P-rom i rapport)

Underetasje:
Entre: 13,7
Gang: 4,2
Bad: 5,2
Vaskerom: 6,9
Soverom 1: 13,5
Soverom 2: 11,3
Kontor: 4,0
Bod: 2,9
Garasje: 32,6

Stue over garasje er byggemeldt som disponibelt rom og er derfor ikke godkjent som rom til varig opphold. Se pkt om ferdigattest for mer informasjon.

Standard

Dette er en enebolig oppført i 1983, som går over to plan. Boligen ligger fint til i Grøttinglia, et boligfelt med småhusbebyggelse.
Boligen ligger på opparbeidet fjelltomt med plen, bedd, blomster og busker.

Innvendige overflater
Gulv: Laminat og flis.
Vegger: Malte flater, tapet og MDf panel plater.
Himling: Malte flater, panel, MDF panel og tak-ess plater.
Det var noe uferdige overflater i bod som tilsier TG2.

Kjøkken
Flott Kvik kjøkken fra 2020 i delvis åpen løsning mot stue. Det er laminat på gulv, malte flater på vegg og himling. Downlights i tak. Kompositt både i benkeplate og på vegg. Det er montert innebygde enheter som oppvaskmaskin, stekeovn/mikroovn, kjøl/fryseskap, dampovn og induksjonstopp.
Selger opplyser at innebygde installasjoner er app styrt. Det er montert vannføler i benkeskap i 2022. Det er komfyrvakt i vifte. Det er montert en vifte over induksjonstopp. Den har avtrekk ut fra rommet. Det er i følge selger innebygd komfyrvakt i vifte og vifte er app styrt.

Bad 1. etasje
Flislagt bad fra begynnelsen av 2000-tallet. Ifølge selger er badet gjort som egeninnsats av forrige eier.
Det er flis på gulv, vegger og plater i tak. Varmekabler i gulv. Det er registrert motfall på gulv. Av installasjoner finnes toalett, dusjkabinett, skap og innredning/vask. I følge selger skal dusjkabinett byttes før salg. Noe sprekker på veggfliser over dør. Ukjent sluk og membran da det ikke ble foretatt noe besiktigelse av sluk pga. manglende tilkomst. Sluk ligger under dusjkabinett og det var vanskelig å komme til sluk. Naturlig avtrekk. Det er tilluft v/dør. Det ble foretatt hulltaking i trapp (stue). Ikke påvist eller observert tegn til fukt.

Bad underetasje
Flislagt bad med varmekabler renovert i 2011. Flis på gulv og vegger, panel og downlights i himling.  Av installasjoner finnes vegghengt toalett, badekar og innredning/vask. Noe slitasje ble observert nederst på innredning mot badekar.
Ukjent sluk og membran, ikke besiktiget pga manglende tilkomst. Sluk er plassert under badekar. Naturlig avtrekk. Det er tilluft v/dør.

Vaskerom underetasje
Vaskerom er pusset opp i nyere tid ved bruk av egeninnsats i følge selger. Det presiseres at rommet har ikke sluk og kan derfor ikke ansees som et våtrom. Ukjent ihht. membran.
Det er varmekabler og fliser på gulv, flis på vegg og MDF panel i himling. Av installasjoner finnes opplegg for vaskemaskin og innredning/vask.
Elektrisk styrt vifte. Det er ikke tilluft v/dør. Det er ikke foretatt hulltaking da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner.

Det er blitt utført noe oppussing/renovering de senere år.
Det er bl.a:
2022 - Montert vannføler i diverse rom
2021 - Ny taktekking på boligen
2021 - Nytt kompositt dekke på terrasse
2020 - Nye balkongdører
2020 - Montert vv-tank
2020 - Nye sikringer og en del nytt el-opplegg
2020 - Renovert kjøkken
2020-tallet - Noen nye vinduer
2019 - Pusset opp gang i underetasje
2016 - Ny ytterdør til entre
2016 - Ny vedovn og montert flis/skifer på pipevanger
2015-2016 - Bygget garasjedel
2011 - Renovert bad i underetasjen
2011 - En del nytt el-opplegg
2010-tallet - Noen nye vinduer
Begynnelsen av 2000-tallet - Pusset opp bad i 1 etg.
* Pusset opp vaskerom
* For det meste nytt røropplegg

Det er noen punkter i tilstandsrapporten som en bør være oppmerksom på.
Dette er tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik:
- Vaskerom: Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet. Rommet har ikke sluk og kan derfor ikke ansees som et våtrom. Kostnadsestimat : 50 000 - 100 000,-.

Dette er tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
- Takkonstruksjon/Loft: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er påvist fuktskjolder i undertak/takkonstruksjon. Det ble observert noe fuktskjolder, svertesopp og mørke partier i undertak og v/loftsluke. Lufteventiler er ikke montert i gavl vegger, noe begrenset lufting i gesimser. Det må sies at luke til loft var noe utett v/himling i gang, dette kan forårsake kondens på loft ihht. varmetap.
- Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Deler av rekkverk er under 100 cm.
Det ble observert at søyler til terrasse står i bakken og er utsatt for fukt.
- Utvendige trapper: Det ble observert noe løse fliser
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
- Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Avvik: Det er montert liggende rekkverk.
- Vaskerom: Det er påvist gulv og vegger at noen fliser har bom (hulrom under) og noe manglende fuger. Utført v/egeninnsats.
- Bad 1. etasje: Det er påvist sprekker i fliser. Utført v/egeninnsats. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet. Rommet har kun naturlig ventilasjon.
- Bad u.etg: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet. I følge selger og flislegger er det membran i rommet. Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Rommet har kun naturlig ventilasjon.
- Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
- Ventilasjon: Påvist mangelfull Mangler ventiler i noen rom i underetasjen.
- Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Mangler klemlist.
- Terrengforhold: Fall inn mot bygning på en side.
- Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløps- og vannledninger.

Dette er tilstandsgrad IU - ikke undersøkt
- Vaskerom og Bad: Det er ikke foretatt hulltaking da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner. Røropplegg ligger vendt mot yttervegg.

For ytterligere informasjon om boligens tilstand, se tilstandsrapport fra takstmann inntatt i salgsoppgaven. Interessenter må lese tilstandsrapporten nøye før inngivelse av bud.

Beliggenhet

Velkommen til Grøttinglia, et barnevennlig boligområde omkramset med flott natur og fine turområder. Det er rundløype rett bak huset på 1-2 og 3 km som er fine til tur og joggerunder, og på vinterstid er det skispor både på jordet nedenfor og bak huset, ifølge selger. Dette skisporet går rundt hele Tjølling og til "Kubakken" som er en akebakke med lys og gapahuk for alle.

Grøttinglia og nærområdet kan på sommerstid tilby flere mulighet for fisking og bading. Vi anbefaler en tur til Seilerhytta Kro, som ligger ca 2 km fra boligen, en populær restaurant i idylliske omgivelser - omkranset av strand, badeplasser og brygger. Kanskje du liker seiling?
Er du glad i båtliv er dette en fantastisk beliggenhet med nærhet til Viksfjord.

Fine bademuligheter på Huestranda ved Kaupang. Rekkeviksbukta er kjent som et av de beste badestedene langs østsiden av Larviksfjorden. Videre er det kort vei til idylliske Gonsbukta badeplass - en meget populær badeplass med flott sandstrand, stupebrett og svaberg.
Hummerberget ved Gon er et yndet turområde hvor du kan følge kyststien nesten helt til Kaupang.

Barneskolen Østre Halsen og båthavnen Hølen ligger kun 1,5 km fra boligen. Oterøya er et annet herlig friluftsområde, med gangbro fra fastlandet. Sukkersletta er et fint turområde med bålplass og fine badestrender. 

Fra boligen er det fin sykkelavstand til Halsen idrettsplass på Bergeskogen, med hall, baner og klubbhus. Klubben har et godt tilbud innen håndball og fotball. I tillegg er det kort vei til lekeplass, treningssenter og svømmehall. Det er ca. 4,7 km til Larvik sentrum med hyggelige butikker og ikke minst Batteristranda. Her finner du Bølgen kulturhus og Farris Bad, der sistnevnte har en av Nordens mest innholdsrike spaavdelinger. Renoverte Grand Hotel er også blitt en flott attraktsjon i Larvik Kommune. Her kan du nyte en weekend eller god middag i en av hotellets/kvartalets gode restauranter.

Løpende kostnader

Boligen er tilknyttet Altibox som leverandør av internett, koster 750,- pr. mnd. RiksTV er leverandør av kabel-tv, ingen dekoder. Kostnad ikke oppgitt.
Dagens eier har estimert et strømforbruk på ca. 16.000 kwh for inneværende år.
Boligen er forsikret gjennom Gjensidige og har årlig premie er kr. 9.842,-.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats.
Firmanavn: Isaksen flis. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Oppusset bad i 1.etg med gips membran og flis. Nytt el og røropplegg. 2011.
- Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Firmanavn Isaksen flis. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Oppusset bad i 1.etg med gips membran og flis. 2011.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun faglært. Firmanavn: Larvik kommune. Sandefjord rørhandel.
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Hadde kontroll av hovedrør ifbm kontroll av vanntrykk. Ny vvt og nytt røropplegg til kjøkken 2020.
- Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
Ja. Kommentar: Har vært mus i krypkjeller. Dette ble tettet ved å støpe gulv. 2019
- Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja. Kommentar: Liten fuktinnsig på tak ved frost. Taktekking lagt ny i 2021.
- Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats.
Firmanavn: Glassmester Blomquist. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Byttet vinduer, verandadører, inngangsdør, kledning, taktekking, takrenner, nedløp, pipe og lufte beslag 2019-2022. Bygget garasje med loftstue 2015.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner. Ja, kun faglært. Firmanavn: Jeg er selv elektriker.
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Sikringsskap nytt i 2021. Elektrisk anlegg i kjøkken og stue 2.etg nytt i 2021. Nytt elektrisk anlegg i 1.etg nytt i 2012-2019.
- Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? Ja. Kommentar: Site Service A/S.
- Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag? Nei. Kommentar: Klargjort for elbil lader med egen underfordeling i garasje.
- Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)?
Ja. Kommentar: Har byttet bruk av tomt sør for bolig med nabo. Nabo benytter tomt på fjellet bak huset.

Boligens areal

Primærrom: 150 kvm, Bruksareal: 186 kvm

U . etasje:
Bruksareal: 99 m².
Primærrom: 63 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, 2 soverom, kontor, vaskerom og bad.

1. etasje:
Bruksareal: 87 m².
Primærrom: 87 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue/kjøkken, soverom, bad og stue over garasje.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Eiendommen har tilkomst fra Kaupangveien og inn til Grøttinglia.

Det vil bli skiltet med Leinæs & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisning. Benytt gjerne kartet i annonsen til å lage adkomstbeskrivelse.

Tomt

Areal: 424 kvm, Eierform: Eiet tomt

Boligen står oppført på fjell.
Selger opplyser at de har kjøpt en del av naboens tomt (gnr.1013/bnr. 26), og arealet skal måles opp og overføres til denne eiendommen. Se kartutsnitt, kjøpt areal er markert blått.
Selger opplyser videre at plenarealet foran huset og deler av hagen mot syd (der trampolinen står) er opparbeidet på eiendommen til bonden og nabo (gnr.1013/bnr. 26). Selger har disponert dette området mot vedlikehold av tomten. Det er ingen skriftlig avtale rundt dette. Megler har vært i kontakt med grunneier (bonden) som bekrefter at samme ordning vil gjelde for ny eier. Eier av gnr 1013 bnr 26 opplyser at bruk av de kvm (ca 17-20 kvm) som er på deres eiendom på nedsiden av fjellet må avtales med dem.

Garasje / Parkering

Ja. Det er parkeringsmuligheter i garasje.
Parkering på gruset gårdsplass som tilhører bonden.

Byggemåte

Det er støpt dekke i underetasjen. Grunnmur av lettklinker blokker som er pusset og malt på utvendige fasader.
Veggkonstruksjoner av standard trekonstruksjoner/reisverk, det er stående kledning på fasader. Trolig isolasjon i yttervegger ihht. krav fra byggeår. Takkonstruksjon med saltak og kaldt loft, det er shingel som tekking. Det er ny taktekking på boligen i 2021 i følge selger.
Det ble ikke observert musebånd på befaringen, men i følge Moelven er det montert musetett på boligen. I følge selger er musebånd montert høyt opp på kledning på garasjedel og det er i tillegg montert musekost på boligdel.
Vinduer av ulik alder, de fra byggeår kan tilsi TG2. Delvis overbygd terrasse oppført i trekonstruksjoner og det er kompositt på deler av dekke.
Det er krypkjeller under deler av boligen med tilkomst fra luke i vegg i entre. Det er synlig fjell i rommet. Det ble observert noe eldre fuktskjolder i bjelkelag/stubbloft mot kjøkken. Montert 2 stk. lufteventiler i rommet. Ikke tegn til fukt på fjell på befaringen.

Det er bygget en garasje på ca. 33 m2 i tilknytning til boligens underetasje. Det er støpt plate og den er oppført i lettklinker blokker og trekonstruksjoner. Det er kledning og pussede fasader. På garasjedel er tekking fra 2015-2016 ihht. oppføring av bygning. Det er shingel som taktekking. Plater på innvendige vegger/himling. Det er montert stål/aluminium port og elektrisk portåpner, på siden av garasje er det montert en ytterdør i stål/aluminium. Noe løst rekkverk på trapp til stue.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det forligger ferdigattest datert 22.02.1985 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.
I 2013 ble det godkjent bruksendring av garasje til boligrom, riving bod og oppføring av garasje som tilbygg til boligen. Det foreligger ikke ferdigattest på tiltaket.

Rom over garasjen, som idag er innredet som stue, er byggesøkt som disponibelt rom.
Disp rom er  ikke rom  til varig opphold. Skal rommet brukes til varig opphold bør kjøper søke Larvik kommune om bruksendring. 
Kjøper overtar eiendom slik den står idag.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Barnehage / skole i området

Oversikt over nærmeste barnehage og skoler:
Valby barnehage (0-5 år)
Guriskogen barnehage (0-6 år)
Bergeskogen barnehage (1-6 år)

Østre Halsen skole (1-7 kl.)
Valby skole (1-7 kl.)
Mellomhagen ungdomsskole (8-10 kl.)
Thor Heyerdahl videregående skole

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindriner for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Boligen har følgende oppvarming: Varmekabler (bad, vaskerom, ett soverom og entre), vedovn og varmeovn.
Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene mangler oppvarmingskilde, overtas boligen slik den fremstår på visning.

Larvik kommune har registrert 1 ildsted og 1 røykløp på eiendommen.
Larvik kommune opplyser at siste feiing ble utført 01.12.2020 og siste tilsyn var 12.03.2021.
Pipestokk av lettklinker fra byggeår. Feieluke ble observert på bad i underetasje.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 12 030 pr. år (årsprognose fra Larvik kommune 2022)

Det betales avgift for: Vann, avløp, standard renovasjon og feie- og tilsynsgebyr.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 615 571 pr. 31.12.20
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 216 054 pr. 31.12.20

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boliger i reguleringsplanen Grøttinglia fra 16.12.1977. Eiendommen er også avsatt til bolig i kommuneplanen vedtatt 06.10.2021.

Nord for eiendommen ligger en ubebygd tomt, denne er regulert til boligbebyggelse. Det er pt ikke mottatt nabovarsel for bygging av tomten.

Togtrase går forbi noen hundre meter fra eiendommen.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen reguleringsplaner under arbeid innenfor 100 meter fra eiendommen.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen servitutter/tinglyste rettigheter registrert.

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.
Privat vei til boligen.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg per utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 99 40 44 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Grøttinglia 42, 3261, Larvik, Gnr. 1013 bnr. 35 i Larvik kommune

Oppdragsnummer

22-22-0068

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.