Sentrum/Bøkelia

Sentrumsnær flermannsbolig innredet med 4 leiligheter - supert utleieobjekt - umiddelbar nærhet til Bøkeskogen

Øvre Bøkeligate 31A , 3256 Larvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Thomas Østmo
Thomas Østmo Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

60%

eier sin egen bolig

50%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

41%

har bolig mellom 60-120 kvm

18%

er barnefamilier

25%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 257 m²
Bruksareal 262 m²
Tomt 469 m² / Fellestomt
Soverom 7
Etasje 1
Byggeår 1903
Gårdsnummer 3020
Bruksnummer 1337
Energimerking G
FINN.no 315808513
Sist endret 14.09.2023 14:31
Prisantydning 7 500 000,-
Totalpris 7 703 520,-

Beregnet totalkostnad

7 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 200,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 187 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 500 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 203 520,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 703 520,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/Thomas Østmo har gleden av å presentere Øvre Bøkeligate 31A!

I Larvik, mellom sentrumskjernen og Bøkeskogen, ligger denne eiendommen som består av 4 leiligheter. Eiendommen har en sentral og fin beliggenhet, med meget kort vei til alt Larvik sentrum kan tilby. Her kan du leve det urbane livet med kort vei til cafeer, restauranter, kulturliv og butikker, men likevel nyte naturen i Bøkeskogen rett ved. Bøkeskogen byr på flotte turløyper som kan brukes hele året, samt at det er tennisbaner kun få minutters gange unna eiendommen. Det er også kort vei til fine badestrender, både langs sjøen og i Farris. Til tross for sin sentrale beliggenheten er området rolig med lite gjennomgangstrafikk i gata.

Tomta er stor og en opparbeidet med stor hage med gressplen og diverse beplanting. Her er det god plass for både store og små, samt mange muligheter for å opparbeide fine uteplasser. Her har du god plass til det du måtte ønske av utemøbler, grill, solseng og parasoll. For de med litt grønne fingre kan man også lage en flott grønnsakshage her hvor du dyrker dine egne grønnsaker og urter til dagens middag. Sommerstid kan hagen nytes langt ut i de sene timer dersom vær og vind tillater det.

De 4 leilighetene ligger i byggets underetasje, 1. etasje og 2. etasje. Noen av leilighetene har også flott utsikt mot sjøen. Leilighetene har gode planløsninger og inneholder følgende:

Seksjon 1 - underetasje: Vindfang, gang, stue og kjøkken i åpen løsning, toalettrom, bad og 2 soverom.
Seksjon 2 - 1. etasje mot vest: Vindfang, stue og kjøkken i åpen løsning, bad og soverom.
Seksjon 3 - 1. etasje mot øst: Vindfang, gang, stue og kjøkken i åpen løsning, bad og soverom.
Seksjon 4 - 2. etasje: Entré, gang, stue, kjøkken, bad og 3 soverom.

Det er tidligere vært godkjent verandaer til leilighetene og carport med takterrasse. I samme sak var det også godkjent en tomannsbolig med parkeringskjeller med inngang fra Mellom Bøkeligate. Megler har tegninger på dette. Godkjenningen gikk ut på tid 03. juni 2021 og tiltaket må søkes på nytt

Standard

Bolig med varierende tilstand og standard. Se rapport for mer informasjon.

Det er blitt utført noe oppussing/renovering de senere år.
Det er bl.a:
2023 - Ny vv-tank til underetasjen
2022 - Ny vv-tank til leilighet øst 1 etg.
2016 - Noen nye vinduer

* Nyere vedovn i 2 etg.
* Pusset opp kjøkken 2 etg.
* Pusset opp bad/vaskerom 2 etg.
* Nyere vv-tank til leilighet 2 etg.

På innvendige overflater er det benyttet:
Gulv: Parkett, laminat, heltre plank, flis, teppe og belegg
Vegger: Malte flater og MDF panel plater
Himling: Malte flater og MDF panel

Stedvis slitasje/skader på gulv, merke i himling soverom 1 etg. vest, noe "bom" og ødelagte gulvfliser i stue og entre underetasje, og noe manglende lister i 2 etg.

Leilighet 2. etasje:
Kjøkken er pusset opp i nyere tid, og har parkett på gulv, malte flater på vegg og i himling. Innredning med profilerte fronter og benkeplate i foliert spon/MDF. Noe merker på benkeplate. Integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, stekeovn og platetopp. Det er montert vannføler i benkeskap. Det
bør monteres komfyrvakt. Det er montert en vifte på kjøkken med avtrekk ut av rommet.

Badet er pusset opp i nyere tid og har flis på gulv og vegger, malte flater i himling. Varmekabler i gulv. Plastsluk og synlig smøremembran i sluk, ikke noe klemring. Manglende utførelse/åpning ved dørterskel. Av installasjoner finnes toalett, dusjnisje, opplegg for vaskemaskin, skap og innredning/vask. Det var lekkasje på blandebatteri på vask på befaringen. Elektrisk styrt vifte (snor). Det er tilluft v/dør. Det er utført hulltaking på soverom og det ble observert at det er montert plastfolie på vegg mot bad. Dette er feil plassering og montering av plastfolie ihht. type konstruksjon. Det ble observert antydning til fukt i konstruksjonen (på gulv/bunnsville).

Leilighet 1. etasje Vest:
Kjøkken med overflateslitasje og elde. Heltre plank på gulv, himling og vegger med malte flater. Innredning med glatte fronter og benkeplate med foliert spon/MDF. Mangler noen dørhåndtak. Det er montert en vifte på kjøkken og har avtrekk ut av rommet.

Bad med malte flater i himling, flislagte vegger og belegg på gulv. Varmekabler i gulv. Manglende tilkomst til sluk fra rom utenfor nisje pga. nisjekant. Noe riss i fuger på vegger. Av installasjoner finnes toalett, dusjnisje, opplegg for vaskemaskin, skap m/speil og enkel servant. Toalett er festet med skruer i gulv, og det bør festes med lim/silikon. Vask var løs på befaringen. Elektrisk styrt vifte (snor) og tilluft v/dør. Det ble foretatt hulltaking i stue. Ikke påvist eller observert tegn til fukt, men det var plank/trevirke og at det ikke lot seg kontrollere helt inn til bad.

Leilighet 1. etasje Øst:
Eldre kjøkken med belegg på gulv, malte flater i himling og på vegger. Innredning er eldre med profilerte/glatte fronter som er malt og benkeplate i foliert spon/MDF. Noe løse hengsler på befaringen. Det er montert en vifte på kjøkken, har avtrekk ut av rommet.

Bad med belegg på gulv, flis på vegger og malte flater i himling. Av installasjoner finnes toalett, dusjkabinett, opplegg for vaskemaskin, varmeovn, Det er skader/sprekker på belegg v/dør og manglende utførelse v/rørgjennomføringer på gulv. Noe riss i fuger på ytterhjørne vegg. Ukjent sluk pga. manglende tilkomst under dusjkabinett. Det var løs el-ledning på gulv v/vask. Naturlig avtrekk og tilluft v/dør. Foretatt hulltaking på soverom uten funn av fukt, men må sies at det vaar stående plank og det lot seg ikke kontrollere helt inn til badet.

Leilighet underetasje:
Bad/vaskerom med varmekabler og belegg på gulv, flis på vegger og malte flater i himling. Av installasjoner finnes dusjkabinett, opplegg for vaskemaskin, skap og innredning/vask. Begrenset fall på rommet. Elektrisk styrt vifte og tilluft v/dør. Noe små hull i fliser. Ukjent sluk grunnet manglende tilkomst under dusjkabinett. Utført hulltaking på soverom og det ble observert at det er montert plastfolie på vegg mot bad/vaskerom. Dette er feil plassering og montering av plastfolie ihht. type konstruksjon. Det ble observert tegn til fukt og svertesopp i konstruksjonen.

Kjøkken med flis på gulv, malte flater på vegger og i himling. Innredning med profilerte/glatte fronter og benkeplate i foliert spon/MDF. Noe "bom" i gulvfliser. Det er montert en vifte og den har avtrekk ut av rommet.

Toalettrom med belegg og varmekabler i gulv, malte flater på vegger og i himling. Av installasjoner finnes toalett og enkel servant. Det er naturlig avtrekk og det er tilluft v/dør.

Tekniske installasjoner
Innvendige vannrør av kobber av ukjent alder. Hovedkran er plassert i utvendig bod underetasje.
Avløpsrør er trolig av plast og støpejern/soil.
Det er montert naturlig avtrekk med ventiler i diverse oppholdsrom. Mangler ventil i noen rom i hver leilighet.
Leilighet 1 etg. vest: OSO VV-tank på 147 liter fra 1984. Plassert i utvendig bod underetasje.
Leilighet øst 1 etg: OSO VV-tank på 194 liter fra 2022. Plassert i utvendig bod underetasje.
Leilighet 2 etg: HØIAX VV-tank på 200 liter av nyere dato. Plassert i utvendig bod underetasje.
Leilighet underetasje: VV-tank på ca. 200 liter som er montert i 2023 (etter befaringen). Plassert i utvendig bod underetasje.
Det må sies at det ikke er utført noe kontroll, kun mottatt faktura for ny vv-tank. El-tilkobling er derfor ikke kontrollert og er ikke med i TG0.

For ytterligere informasjon om boligens tilstand, se tilstandsrapport fra takstmann inntatt i salgsoppgaven. Interessenter må lese tilstandsrapporten nøye før inngivelse av bud.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i Bøkelia i Larvik sentrum med kort vei til butikker, caféer og restauranter, kjøpesenteret Amfi samt et mangfold av andre tilbud og tjenester. Skog og mark befinner seg rett bak eiendommen, her ligger Bøkeskogen som en naturperle på toppen av Larvik. Området byr på mange fasiliteter blant annet serveringssted, utescene, friidrettsbane og flotte løyper.

Fra eiendommen er det gangavstand ned til sjøen, hvor du bla. finner Indre Havn som de senere årene er vesentlig oppgradert. Her er det tilrettelagt for aktiviteter og det er ypperlig med bl.a. volleyball, bading fra stupetårn og minigolf. Langs strandpromenaden er det også flere sommeråpne spisesteder. Litt lengre unna ligger Bølgen Kulturhus, Fritzøe Brygge og fantastiske Farris-Bad - et av Norges beste spa-hotell.

Det er også kort vei til E-18, jernbanen og bussforbindelser. Det er heller ikke langt til barnehager, Mesterfjellet barne- og ungdomsskole, samt Thor Heyerdal videregående skole hvor du også finner Jotron Arena - byens storstue og hjemmebane til Larvik håndballklubb.

Nydelige sommerperler som Stavern, Nevlunghavn og Helgeroa er kun en liten kjøretur unna. Det er flust av strender, svaberg og flotte bademuligheter i området. For de som er glad i naturen kan man benytte seg av Kyststien - den strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 (Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak):
- Nedløp og beslag: Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på  renner/nedløp/beslag.
- Veggkonstruksjon: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Stedvis noe slitasje. Manglende utførelse v/trapp til leilighet øst 1 etg.
- Takkonstruksjon/Loft - 2: Eldre konstruksjon
- Utvendige trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
- Utvendige trapper - 2: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
- Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter og på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
- Etasjeskille/gulv mot grunn - 2 - 3 - 4: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter og på over 15 mm gjennom hele
rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
- Pipe og ildsted: Pipevanger er ikke synlige. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. Det var ikke 4 synlige sider på pipeløp i gang
underetasje.
- Rom Under Terreng: Plastfolie på yttervegg mot terreng.
- Innvendige trapper: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
- Bad/vaskerom 2. etg: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
- Bad/vaskerom 1. etg vest: Toalett er festet med skruer i gulv, det må sies at dette er risiko ihht. fukt i gulv/konstruksjonen. Toalett bør festes med lim/silikon. Vask var løs på befaringen.
- Bad/vaskerom 1. etg øst: Rommet har kun naturlig ventilasjon.
- Kjøkken 1. etg. øst: Noe elde og slitasje
- Kjøkken 1. etg vest: Noe slitasje og elde. Mangler noen dørhåndtak.
- Stue/kjøkken underetasje: Noe slitasje og elde. Noe "bom" i gulvfliser.
- Toalettrom underetasje: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.
- Ventilasjon: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.
- Varmtvannstank 1. etg vest: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år.
- Elektrisk anlegg 2 etg.: Anbefales el-sjekk ihht. alder.
- Elektrisk anlegg underetasje: Anbefales el-sjekk ihht. observasjoner og alder.
- Elektrisk anlegg 1 etg. vest: Anbefales el-sjekk ihht. alder.

Følgende punkter har fått tilstandsgrad 2 (Avvik som kan kreve tiltak):
- Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen og på undertak. Antydning til råte på pynt på møne. Kostnadsestimat på råteskade: 10 000 - 50 000,-.
- Vinduer: Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte vindusglass, noen glassruter som er punktert eller sprukne, og at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Noe råte i vannbrett. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000,-.
- Dører: Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller
lukke. Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Mulig avvik ihht. lyd- brannkrav på noen dører. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000,-.
- Overflater: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000,-.
- Innvendige dører: Enkelte av innvendige dører har en del slitasje. Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Det er ikke montert bunnskinne på skyvedør mellom gang og stue i leilighet 1 etg. øst. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000,-.
- Bad/vaskerom underetasje: TG2 settes ut fra alder. Det er noe små hull i veggfliser. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000,-.
Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000,-.
Rommet er et våtrom hvor det ved etablering var krav om "uavhengig kontroll", men det foreligger ingen dokumentasjon på at det er utført "uavhengig kontroll". Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000,-.
- Bad/vaskerom 2. etg: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Smurt membran i sluk, ikke noe klemring. Manglende utførelse/åpning ved dørterskel. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000,-.
Det var lekkasje på blandebatteri på vask på befaringen. Kostnadsestimat: Under 10 000,-.
- Bad/vaskerom 1. etg vest: Noe riss i fuger på vegger. TG2 settes også ut fra alder. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000,-.
Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på yggetidspunktet. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000,-.
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen og membranløsningen. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000,-.
- Bad/vaskerom 1. etg øst: Noe riss i fuger på ytterhjørne vegg. TG2 settes også ut fra alder. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000,-.
Det er påvist at gulvoverflaten har sprekker. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. TG2 settes også ut fra alder. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000,-.
- Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000,-.
- Varmtvannstank 2. etg: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Kostnadsestimat: Under 10 000,-.
- Varmtvannstank 1. etg øst: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Kostnadsestimat: Under 10 000,-.
- Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det mangler eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler utvendig fuktsikring av grunnmuren - ved kjeller/underetasje. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000,-.
- Grunnmur og fundamenter: Stedvis tegn til sprekker/riss i fuger på steinblokker. Kostnadsestimat: Under 10 000,-.

Følgende punkter har fått tilstandsgrad 3 (Store eller alvorlige avvik):
- Etasjeskille/gulv mot grunn - 2: Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet og over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000,-.
- Etasjeskille/gulv mot grunn - 2 - 3: Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter og over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000,-.
- Bad/vaskerom underetasje: Hulltaking er foretatt og det er påvist avvik i konstruksjonen. Det ble observert tegn til fukt og svertesopp i konstruksjonen. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000,-.
- Bad/vaskerom 2. etg: Hulltaking er foretatt og det er påvist avvik i konstruksjonen. Det ble observert feil ihht. oppbygning av konstruksjonen, det ble observert plastfolie på vegg mot bad. Det ble observert antydning til fukt i konstruksjonen (på gulv/bunnsville). Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000,-
- Bad/vaskerom 1. etg øst: Det er påvist tegn på utettheter på våtrommet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000,-.
- Elektrisk anlegg 1 etg. øst: El-opplegg: Er av forskjellig alder. Løs ledning på bad/vaskerom. Anbefales el-sjekk ihht. observasjoner og alder. Kostnadsestimat: Under 10 000,-.
- Branntekniske forhold 2 etg: Brannslukningsutstyr har overgått 10 år. Det må kjøpes nytt brannslukningsutstyr. Kostnadsestimat: Under 10 000,-.
- Branntekniske forhold 1 etg. vest: Brannslukningsutstyr har overgått 10 år. Det må kjøpes nytt brannslukningsutstyr. Det mangler røykvarsler i leiligheten. Dette må monteres. Kostnadsestimat: Under 10 000,-.
- Branntekniske forhold underetasje: Brannslukningsutstyr har overgått 10 år. Det må kjøpes nytt brannslukningsutstyr. Kostnadsestimat: Under 10 000,-.

Viser til tilstandsrapporten for mer informasjon om konsekvens/tiltak til tilstandsgradene.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats. Firmanavn: Flisesenteret. Lagt fliser på bad i 2 etg - over eksisterende belegg.
- Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Vet ikke.
- Foreligger det dokumentasjon på arbeidene? Vet ikke.
- Er arbeidet byggemeldt? Vet ikke.
- Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja. Muren mot nabo - nord - Kontrollert av resolve/ Gjensidige og funnet at den er rett og ikke er fare eller feil.
- Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger? Ja. På mur mot nabo nord.

Boligens areal

Primærrom: 257 kvm, Bruksareal: 262 kvm

Leilighet 1. etasje Vest:
Bruksareal: 43 m².
Primærrom: 43 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, soverom og bad/vaskerom.

Leilighet 1. etasje Øst:
Bruksareal: 50 m².
Primærrom: 50 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, soverom, gang og bad/vaskerom.

2. etasje:
Bruksareal: 90 m².
Primærrom: 90 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, 3 soverom, gang og bad/vaskerom.

Leilighet underetasje:
Bruksareal: 79 m².
Primærrom: 74 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue/kjøkken, 2 soverom, gang, toalettrom og bad/vaskerom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Boligen er merket med "Til-salgs"-plakat fra Leinæs & Partners og det vil bli skiltet til fellesvisning.
Se også kartskissen i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler.

Tomt

Areal: 469 kvm, Eierform: Fellestomt

Garasje / Parkering

Parkering på tomten eller gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Byggemåte

Følgende informasjon vedrørende byggemåte fremkommer i tilstandsrapport utarbeidet av Contaxt AS v/Petter Christiansen:

Det er støpt dekke i underetasjen. Grunnmur av lettklinker blokker, steinblokker og teglstein. Veggkonstruksjoner av standard trekonstruksjoner/reisverk (trolig stående plank i eldre deler), det er stående kledning på fasader. En gavl vegg av mur konstruksjoner. Takkonstruksjon med saltak og ark, det er takstein som tekking.

For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten som er inntatt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen, dette grunnet at eiendommen ble oppført før plan-og bygningsloven ble vedtatt.

Eiendommen ble ifølge Larvik kommune godkjent med 4 leiligheter i 1988. Det foreligger ikke ferdigattest for dette tiltaket. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest.

Vedlagt salgsoppgaven foreligger godkjente tegninger på veranda, carport, takterrasse og en tomannsbolig med parkeringskjeller med adkomst  Mellom Bøkeligate (nederst del av tomt.).

Det foreligger originale byggetegninger på Øvre Bøkeligate 31A, ta kontakt med megler dersom interessenter ønsker å få disse oversendt.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Oppvarming skjer via elektrisitet (Varmekabler og panelovner) og vedfyring (stue 2. etg.).

Larvik kommune opplyser at det ikke er utført tilsyn på eiendommen. Siste utførte feiing var i 2009.

Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene mangler oppvarmingskilde, overtas boligen slik den fremstår på visning.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 49 956 pr. år Det betales avgift for: Vann, avløp, renovasjon, feie- og tilsynsgebyr.

De kommunale avgiftene fordeler seg slik:
Seksjon 1: kr. 14 349,- pr. år.
Seksjon 2: kr. 11 093,- pr. år.
Seksjon 3: kr. 11 093,- pr. år.
Seksjon 4: kr. 13 421,- pr. år.

Eiendomsskatt

Det er innført eiendomsskatt i Larvik kommune. Eiendomsskatten skal innkreves sammen med kommunale avgifter, normalt 4 ganger i året. Første innkreving for 2023 skjer 3. og 4. kvartal 2023. Satsen for 2023 er for boliger 1 promille av Skatteetatens formuesgrunnlag. For fritidsboliger er satsen den samme, men grunnlaget er egne takster utarbeidet våren 2023.  Satsen kan maksimalt økes opp til 4 promille i 2026. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Seksjon 1:
Formuesverdi som primærbolig kr. 600 105 pr. 31.12.21
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 160 378 pr. 31.12.21

Seksjon 2:
Formuesverdi som primærbolig kr. 342 827 pr. 31.12.21
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 234 178 pr. 31.12.21

Seksjon 3:
Formuesverdi som primærbolig kr. 378 730 pr. 31.12.21
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 363 427 pr. 31.12.21

Seksjon 4:
Formuesverdi som primærbolig kr. 676 354 pr. 31.12.21
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 434 873 pr. 31.12.21

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område og er avsatt til bolig i kommunedelplan for Larvik by. Eiendommen omfattes av hensynssone H120_1 som omhandler sikring av injeksjonsområde for Farriskilden. Eiendommen omfattes også av bestemmelsesområde sentrumssone for byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav.  Se kommunedelplan for Larvik by for mer informasjon eller utdrag av de relevante bestemmelsene som følger inntatt i salgsoppgaven.

Det foregår arbeid med reguleringsplan for Bergeløkka. Formålet med planen er å fastsette rammene for utvikling av en ny bydel på Bergeløkka. Se https://www.arealplaner.no/larvik3805/arealplaner/search og søk opp ID 202104 for ytterligere informasjon eller konferer megler.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen servitutter/tinglyste rettigheter registrert foruten om seksjoneringen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg pr. utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Hvitevarer som står i de 4 leilighetene i dag - medfølger - også vaskemaskiner.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger. Enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig, samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen.  Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 99 40 44 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Ihht eierseksjonsloven § 23 kan ikke en kjøper erverve mer en to bolgseksjoner. Ved salg en kjøper må eiendommen reseksjoneres.

Selger vil stå for reseksjoneringen.
Reseksjonering skal være en formalitet men selger tar allikevel forbehold om at reseklsjoneringen blir godkjent.
Skulle den ikke bli det vi kontrakten kanseleres og begge parter vil bære sine egne eventuelle utgifter med saken

§ 23Begrensninger i muligheten til å kjøpe boligseksjoner
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve en boligseksjon hvis ervervet fører til at man blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet.

Første ledd gjelder tilsvarende hvis et erverv av en boligseksjon eller av aksjer eller andeler i et selskap fører til at flere enn to av boligseksjonene eies av noen som har slik tilknytning til hverandre:

a.             eierne er nærstående som nevnt i aksjeloven § 1-5 første ledd
b.             eierne er selskaper i samme konsern. Aksjeloven § 1-3 gjelder tilsvarende, likevel slik at det regnes som konsern også hvis morselskapet har en annen foretaksform enn aksjeselskap
c.             eierne er selskaper som en fysisk person alene eller sammen med nærstående har bestemmende innflytelse over. Aksjeloven §§ 1-5 og 1-3 gjelder tilsvarende.
Annet ledd bokstav a er ikke til hinder for at en nærstående erverver en boligseksjon som den nærstående selv eller dennes nærstående skal bruke som egen bolig.Ihht til Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Øvre Bøkeligate 31A, 3256, Larvik, Gnr. 3020 bnr. 1337 i Larvik kommune

Oppdragsnummer

22-22-0071

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.