Stavern / Brunla

Meget velholdt og solid enebolig på Brunlafeltet - energieffektivt hus - dobbel garasje - stor tomt

Vestveien 16 , 3292 Stavern

VISNINGER

21. mai lørdag kl. 12:00-12:45

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Knut Leinæs
Knut Leinæs Partner / Advokat / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

88%

eier sin egen bolig

82%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

55%

har bolig på over 120 kvm

36%

av boligene er nyere enn 20 år

43%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 184 m²
Bruksareal 228 m²
Tomt 1 078 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1972
Gårdsnummer 4044
Bruksnummer 369
Energimerking D
FINN.no 258341753
Sist endret 13.05.2022 19:24
Prisantydning 5 600 000,-
Totalpris 5 753 992,-

Beregnet totalkostnad

5 600 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 140 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 600 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 153 992,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 753 992,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/Knut H. Leinæs har gleden av å presentere Vestveien 16!

Dette er en fin enebolig beliggende i rolige og barnevennlige omgivelser på Brunla. Både Lysheim barnehage og Jordet skole ligger kun en liten rusletur unna. Her bor du fint til ikke langt unna både Stavern og Larvik sentrum. Det er også gangavstand til matbutikk, samt fine turområder som kan brukes året rundt.

Fantastiske Stavern ligger ikke langt unna og byr på et yrende sommerliv.  Her er det koselige smågater med eldre trehusbebyggelse og flotte skjærgårder. Om sommeren er Stavern kjent for sitt pulserende liv med et variert og godt tilbud av sommeråpne kafeer, restauranter, butikker, gallerier. Larvik sentrum byr på et rikt utvalg av butikker, kjøpesentre og mye mer. Det er gode bussforbindelser med nærmeste stopp ved Coop Extra Holmejordet.

Planløsningen går over 2 plan og gir en effektiv utnyttelse av boligens arealer. Boligens 1. etasje har gang, stor stue med god plass til flere sittegrupper, fint kjøkken med plass til spisebord, bad med deilig badekar, og 3 gode soverom. Sokkeletasjen er innredet med gang, soverom, praktisk vaskerom, bad med tilkomst til badstue, krypkjeller og 4 boder - perfekt for deg som trenger god plass til oppbevaring.

Boligen har en fin beliggenhet med hyggelig veranda og hage. Her kan du invitere venner og familie til hyggelige grillkvelder på varme sommerdager. Det er en østvendt balkong på ca. 3 kvm i tillegg til en sydvendt, delvis overbygget terrasse på totalt 53 kvm. Stor tomt på ca. 1. mål som er pent opparbeidet med gårdsplass med belegningsstein, plen og diverse beplantning. Gode parkeringsmuligheter i dobbel garasje og i gårdsplassen.

Ditt neste hjem?

Innhold

Boligen inneholder:
1. etasje: To ganger, kjøkken, bad, stue, garasje og tre soverom.
Sokkeletasje: Gang, bad, badstue, soverom, vaskerom, fire boder og råkjeller/krypkjeller.

Standard

Enebolig over to plan oppført i 1972. Boligen holder en normal god innvendig standard.

Innvendige overflater:
Gulv med laminat, fliser, samt en og tre-stavs parkett.
Vegger med tapet og malte slette flater.
Himlinger med malte slette flater og takessplater.

Bad:
Badet er fra ca. 2000 og har fliser på gulv og vegger, samt himling med malt slett flate og innfelte downlights. Av installasjoner finnes vegghengt toalett, innbygget badekar og dobbel servant med innredning. Det er varmekabler i gulvet.

Bad sokkeletasje:
Badet er fra ca. 1999 og har fliser på gulv og vegger, samt himling med malt slett flate og innfelte downlights. Av installasjoner finnes vegghengt toalett, dusjkabinett og servant med innredning. Fra badet er det også adkomst til badstue. Det er varmekabler i gulvet og rommet er ventilert via mekanisk avtrekk.

Vaskerom:
Vaskerommet er fra ca. 1999 og har fliser på gulv, vegger med tapet, samt himling. Av installasjoner finnes vaskeromsinnredning og nedsenket utslagsvask.

Kjøkken:
Kjøkkenet er fra ca. 2000 og har gulv belagt med skipsgulv, vegger av panelplater og flis, samt himling med MDF-panel. Kjøkkeninnredningen har profilerte fronter, laminert benkeplate og nedsenket oppvaskkum. Det er integrerte hvitevarer i form av stekeovn, mikro og platetopp. Rommet er ventilert via avtrekksvifte over platetopp.

VVS/Teknisk:
Vannrør i kobber og metall fra forskjellige årstall.
Avløpsrør i plastmateriale fra forskjellige årstall.
Stakeluke og hovedstoppekran plassert i råkjeller/krypkjeller.
Boligen har i dag fiber og tv fra Altibox iflg. selger.
Det er montert elbillader.
Boligen har i hovedsak naturlig ventilasjon.
Varmepumpe av typen Bosch tilkoblet radiatorer.
Ellers elektrisk oppvarming og vedfyring.
Sentralstøvsuger.

Det er noen punkter i tilstandsrapporten som en bør være ekstra oppmerksom på.
Dette er tilstandsgrad 2:
Bad - Bomlyd i enkelte fliser, alder og utførelse på membran/tettesjikt, ikke tilfredsstillende fallforhold på gulv mtp. lekkasjesikkerhet og ikke byttet sluk.
Bad sokkeletasje - Bomlyd i enkelte fliser, alder og utførelse på membran/tettesjikt og ikke tilfredsstillende fallforhold på gulv mtp. lekkasjesikkerhet.
Vaskerom - Manglende mekanisk avtrekk, devise sprekker i tapet, bomlyd i enkelte fliser, alder og utførelse på membran/tettesjikt, ikke foretatt fuktmåling/hulltaking og 40mm motfall på gulv mot sluk.
Rom under terreng - Insekter som trives i fuktig miljø påvist i stor bod.
Krypkjeller/råkjeller- Fuktsymptomer på gulv.
Innvendige trapper - Åpninger i rekkverk og trapp, samt kun rekkverk på en side.
Etaskjeskiller 1. etg. - Skjevheter på kjøkken.
Elektrisk anlegg - Kun samsvarserklæring på deler av anlegget og utettheter rundt kabelføringer i sikringsskap.
Dører - Slitasje på terrassedør ved kjøkkenet.
Yttertak - Taket er ikke inspisert, kun besiktiget fra bakkeplan.
Terrasse - Rekkverk er stedvis for lavt ihht. gjeldende forskrift.
Grunnmur - Påvist vertikale riss.
Drenering - Usikker fuktsikring, saltutslag/kalkutslag på betonggulv og alder på drenering.

Dette er tilstandsgrad 3:
Rom under terreng - Forøyde fuktverdier. Kostnadsestimat: kr. 10 000,- til 50 000,-.
Etaskjeskiller sokkeletasje - Skjevheter i gang og soverom. Kostnadsestimat: kr. 50 000,- til 100 000,-.

Inntatt i salgsoppgaven følger tilstandsrapport fra takstmann med tilstandsvurdering av boligens bygningsdeler.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et rolig og etablert boligområde på Brunla i Stavern. Herfra er det kort vei til barnehage, skole, dagligvare, flotte turområder og Stavern sentrum. Stavern er en liten perle langs Vestfoldkysten. Med koselige smågater med eldre trehusbebyggelse og flotte skjærgårder er Stavern et populært sted å bo og feriere i. Om sommeren er Stavern kjent for sitt pulserende liv med et variert og godt tilbud av sommeråpne kafeer, restauranter, butikker, gallerier. I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud og mindre arrangementer som gjør Stavern til et attraktivt sted. Det er flust av strender, svaberg og flotte bademuligheter i området. For de som er glad i naturen kan man benytte seg av Kyststien - den strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa.

En kort kjøretur unna finner man Larvik Golfklubb - en av Norges beste golfbaner. Larvik sentrum er også kun en bil- eller busstur unna. Her finnes butikker, kafeer og restauranter, kjøpesenteret Amfi samt et mangfold av andre tilbud og tjenester. Fra Larvik sentrum er det kort vei til kjøpesenteret Nordbyen samt gangavstand til flotte turområder i Bøkeskogen og Farris både sommer og vinter. Larvik sentrum kan også by på nærhet til Indre Havn, jernbanen og annen offentlig transport, Kulturhuset Bølgen, Fritzøe Brygge, Farris Bad og strandpromenaden til Tollerodden.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, både faglært og ufaglært/egeninnsats. Firmanavn: ABC rørlegger. Redegjør for hva som ble
gjort av hvem og når: VVS, 2000-2001.
- Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende? Ja. Inntaksledning for vann i plast montert.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun faglært. Firmanavn: ABC rørlegger Gustavsen VVS. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Byttet vannledning, byttet vann og avløpsledninger. 2000-2010.
- Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Ja. Overgang fjell-mur.
- Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja. Sprekker i mur, skjevheter i gulv i sokkel og vaskerom.
- Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som: rotter, mus, maur eller lignende? Ja. Synlige propper i ytterkledning etter innsprøyting mot skadedyr. Utført 1998.
- Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, både av faglært og ufaglært/egeninnsats. Firmanavn: Byggmester Eftedal. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Tak, bæring, påbygg, vinduer og dører.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, både av faglært og ufaglært/egeninnsats. Firmanavn: Andebu El/Sommerfeldt El/Svein Andersen rør. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Installasjon, automatsikringer, elbil lader. Varmeveksler.
- Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. El-anlegg og branntilsyn.
- Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag? Ja. Elektrikern Bjørnar Schøn.
- Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)? Ja. Søndre del av hage på eiendommen er fylling.

Boligens areal

Primærrom: 184 kvm, Bruksareal: 228 kvm

Sokkeletasje:
Bruksareal: 109 m².
Primærrom: 65 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad, badstue, vaskerom og soverom.
I tillegg er det råkjeller/krypkjeller og 4 boder som s-rom.

1. etasje:
Bruksareal: 119 m².
Primærrom: 119 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, to ganger, stue, kjøkken, bad og tre soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Adkomst direkte fra Vestveien.

Boligen er merket med "Til-salgs"-plakat fra Leinæs & Partners og det vil bli skiltet til fellesvisning.

Se også kartskissen til høyre i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler.

Tomt

Areal: 1 078 kvm, Eierform: Eiet tomt

Eiendommen er etablert i grunnboka via analogt målebrev den 16.02.1972. Viser til historiske målebrev for areal og beskrivelse av eiendommen. Eiendommens plassering i kartet kan avvike fra eiendommens faktiske plassering i marka. Oppgitt areal i eiendomskartet er tilsvarende usikkert, og er kun beregnet ut fra grensene i matrikkelen.

Garasje / Parkering

Parkering i dobbel garasje og i egen gårdsplass.

Byggemåte

Bygget er oppført på støpt betong mot grunn, samt noe ringmur i betong. Grunnmur i betongkonstruksjoner og lettklinkerblokker. Yttervegger, etasjeskiller og tak i trekonstruksjoner. Fasade med stående og liggende trekledning. Saltak belagt med glassert takstein.

For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten som er inntatt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen er byggesøkt i henhold til tegninger vedlagt salgsoppgaven.

Det foreligger ferdigattest datert 18.10.1972 for eiendommen. Dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.

I 1998 ble det godkjent tilbygg under gammel veranda på 20 kvm. Det foreligger ikke ferdigattest for tiltaket.

Larvik kommune opplyser at det ikke foreligger plantegninger i deres arkiv, så det kan ikke med sikkerhet sies hva rommene i boligen opprinnelig er byggesøkt som.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Oppvarming skjer via elektrisitet, vedfyring og varmepumpe tilknyttet radiatorer.

Larvik kommune opplyser at siste feiing og tilsyn ble utført kontrollert 06.12.2019.

Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene mangler oppvarmingskilde, overtas boligen slik den fremstår på visning.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Lys grønn - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger opplyser om et årlig energiforbruk på 20 000 kwh.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 12 030 pr. år (årsprognose fra Larvik kommune)
Det betales avgift for: Vann, avløp, renovasjon og feiing.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 913 647 pr. 31.12.20
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 289 127 pr. 31.12.20

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et regulert område og er avsatt til bolig i kommuneplanens arealdel. Kopi av reguleringsplan for Brunlafeltet følger inntatt i salgsoppgaven

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen servitutter/tinglyste rettigheter registrert.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg pr. utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Hvitevarer på kjøkkenet medfølger. Hengelampe over kjøkkenbord og i hjørne på stue medfølger ikke.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger inntatt i salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til knut@leinaes.no eller SMS: 92 05 35 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Vestveien 16, 3292, Stavern, Gnr. 4044 bnr. 369 i Larvik kommune

Oppdragsnummer

22-22-0093

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.