Ohlselia/Stavern

Pen selveierleilighet i Ohlselia - trappefri adkomst - tiltalende leilighet - utsikt - garasjeplass - 2 bad

Ohlselia 8B , 3290 Stavern

VISNINGER

18. mai onsdag kl. 16:00-17:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Kristin Sundling
Kristin Sundling Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

80%

eier sin egen bolig

91%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

38%

har bolig på over 120 kvm

33%

av boligene er nyere enn 20 år

44%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 96 m²
Bruksareal 96 m²
Tomt 10 654 m² / Fellestomt
Soverom 2
Etasje 1
Byggeår 1987
Gårdsnummer 5001
Bruksnummer 909
Energimerking F
FINN.no 258049507
Sist endret 18.05.2022 07:52
Prisantydning 3 600 000,-
Totalpris 3 787 136,-
Fellesutgifter 3 334,-

Beregnet totalkostnad

3 600 000,- (Prisantydning) 88 144,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 688 144,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 90 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 600 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 98 992,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 787 136,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/Kristin Sundling har gleden av å presentere Ohlselia 8B!

Dette er en fin og praktisk selveierleilighet beliggende i populære Ohlselia i Stavern. Området er rolig og barnevennlig. Det er gangavstand til Stavern sentrum med et godt utvalg av butikker, kafeer, restauranter og mer. Stavern er for mange kjent som "sommerbyen" med sitt yrende folkeliv sommerstid bestående av fastboende og turister. Det er også kort vei til strender, svaberg, båthavn og flotte turområder.

Leiligheten går over 2 plan og ligger i byggets 1. og 2. etasje. 1. etasje har gang, 2 gode soverom med god plass til dobbeltseng og praktisk skyvedørsgarderobe, bad med deilig badekar med luftdyser og eget vaskerom. 2. etasje har alt du trenger i det daglige med gang, trivelig stue med plass til salong-gruppe og spisestue, lekkert kjøkken med moderne innredning og et pent bad. Fra stua er det utgang til en koselig balkong med fin utsikt. Her kan du nyte en av Staverns mange soldager - midtsommer har du sol på uteplassen til ca. kl. 19:00 ifølge selger. Det er god plass til hagemøbler slik at du kan skape din egen lille oase utendørs.

Denne leiligheten disponerer en egen parkeringsplass i sameiets felles garasjeanlegg. Har du gjester på besøk så er det gjesteparkering på sameiets tomt. Det medfølger også en egen utebod på bakkenivå - perfekt for deg som har behov for litt ekstra oppbevaring.

Dette er en leilighet det er lett å trives i. Leiligheten fremstår som lys og tiltalende og er stort sett pusset opp i nyere tid. Her har du en flott leilighet med flytt-rett-inn standard. Sameiet skal gjennomføre et større rehabiliteringsprosjekt som bla. omfatter ny kledning, etterisolering og utskiftning av vinduer og balkongdører.

Ditt neste hjem?

Innhold

1. etasje:
Gang: 14.5 kvm
Soverom 1: 11 kvm
Soverom 2: 10.7 kvm
Baderom: 5.3 kvm
Vaskerom: 4.8 kvm

2. etasje:
Gang: 5.1 kvm
Stue: 25.6 kvm
Kjøkken: 11 kvm
Dusjbad: 4.5 kvm

Standard

Treroms selveierleilighet beliggende i et etablert boligsameie i Ohlselia i Stavern. Bygget er fra ca. 1987 og er vedlikeholdt av sameiet over tid. Leiligheten går over to plan og framstår å være vesentlig oppusset i 2017. Leiligheten besitter en normal god innvendig standard.

Innvendige overflater:
Laminat på gulv.
Vegger av malte tapeter.
Himlinger av sparklet og malt gips.

Vaskerom:
Vaskerommet har fliser på gulv, samt vegger og himling av malte plater. Av installasjoner finnes varmtvannstank og opplegg til vaskemaskin. Rommet er ventilert via byggets avtrekksanlegg.

Bad 1. etasje:
Badet opplyses å være renovert av forrige eier antatt 2009. I 2017 ble rommet oppgradert med ny servantinnredning, speil og blandebatteri i dusj. Rommet har fliser på gulv og vegger, samt himling av malt betong. Av installasjoner finnes dusjhjørne med senket gulv, servant med skapinnredning, hjørnebadekar med luftdyser og vegghengt toalett. Rommet er ventilert via elektrisk avtrekksvifte til luftekanal.

Bad 2. etasje:
Badet opplyses å være renovert av forrige eier antatt tidlig 2000-tallet. Rommet har fliser på gulv og vegger, samt himling av malt betong. Av installasjoner finnes Porsgrund Showerama dusjkabinett, servant med skapinnredning og toalett. Rommet er ventilert via elektrisk avtrekksvifte med sensorstyring, selger opplever at vifta er ustabil.

Kjøkken:
Kjøkkenet har fliser på gulv, vegger av malt tapet og Alloc-plater på vegg mellom over og underskap, og over vaskekum, samt himling av malte betongelementer. Kjøkkeninnredning fra IKEA fra 2017 med fronter og skrog av foliert spon, samt benkeplate av foliert sponkjerne. Rommet er ventilert via ventilator over stekeovn med utblåsning til yttervegg.

VVS/Teknisk:
Bygget er tilkoblet kommunalt vann- og avløpsanlegg.
Innvendig stoppekran tilkoblet hovedvannledning plassert i vaskerom.
Innvendige trykkvannsledning av kobber.
El.anlegg betydelig oppgradert med blant annet digitale termostater, samt Elko Plussbrytere. Eldre sikringer i el.skap.
Boligen har avtrekk på kjøkken og bad, forøvrig kun naturlig ventilasjon.
Oppvarming skjer via elektrisitet.

Følgende oppgraderinger er foretatt:
*oversikten er ikke nødvendigvis komplett
2009 - Oppusset bad 1. etg. i tidligere eierskap (årstall ikke bekreftet).
2017 - Skiftet termostater og brytere til Elko Pluss. Digitale termostater med touch.
2017 - Ny spotlamper i hovedetasje.
2017 - Ny kjøkkeninnredning fra IKEA med integrerte hvitevarer, samt malt vegger og himlinger i rommet.
2017 - Montert vindu på kjøkken.
2017 - Skiftet innredning på bad 1. etg.
2017 -  Overflatemalt flere rom.
2018 - Stue 2. etg. og soverom 1. etg. malt.

Det er noen punkter i tilstandsrapporten som en bør være ekstra oppmerksom på.
Dette er tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
Vinduer - Sprekker og værslitte karmer utvendig.
Dører - Sprekker og værslitte karmer utvendig.
Balkong - Alder på tettesjikt/membran og for lav høyde på rekkverk iht. dagens krav.
Vaskerom - Alder på membran og manglende styrt tilluftsventilering.
Bad 1. etasje - Alder på membran og ikke foretatt hulltaking i vegg bak våtsone.
Bad 2. etasje - Alder på membran, ikke foretatt hulltaking i vegg bak våtsone og manglende styrt tilluftsventilering.
Ventilasjon - Mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.

Dette er tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak:
Bad - Avvik i fall til sluk iht. krav på byggetidspunktet.
Kjøkken - Ikke montert komfyrvakt.

Inntatt i salgsoppgaven følger tilstandsrapport fra takstmann med tilstandsvurdering av boligens bygningsdeler.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et populært område i Ohlselia i Stavern - en liten perle langs Vestfoldkysten. Med koselige smågater med eldre trehusbebyggelse og flotte skjærgårder er Stavern et populært sted å bo og feriere i.

Om sommeren er Stavern kjent for sitt pulserende liv med et variert og godt tilbud av sommeråpne kafeer, restauranter, butikker, gallerier. I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud til mindre arrangementer som gjør Stavern til et attraktivt sted. Det er flust av strender, svaberg og flotte bademuligheter i området. For de som er glad i naturen kan man benytte seg av Kyststien - den strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa.

En kort kjøretur unna finner man Larvik Golfklubb - en av Norges beste golfbaner. Her finnes det 2 golfbaner med henholdsvis 9 og 18 hull. Banen har internasjonal standard, er av høy kvalitet og er en av de banene med lengst spillesesong i landet.

Gode bussforbindelser til Larvik sentrum.

Felleskostnader

3 334,- pr. mnd. Felleskostnadene inkluderer: Styrehonorar, revisjonshonorar, forretningsførerhonorar, renter og avdrag på fellesgjelden, vedlikehold, kabel- tv og bredbånd, forsikring, strøm i fellesarealer og andre driftskostnader.

I tillegg betales det kr. 250,- pr. mnd. i tilleggsytelse for strøm el-bil. Inkludert denne kostnaden utgjør de månedlige felleskostnadene kr. 3 584,-.

Det vil ikke bli foretatt noen økning i felleskostnadene i forbindelse med rehabiliteringsprosjektet, se punkt om vedlikehold for mer informasjon.

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, beslutninger fattet av styret som f.eks. vedlikeholdsarbeider ol. kan medføre økning i felleskostnadene og/eller fellesgjelden. Det er normalt at det foretas en årlig indeksregulering av fellesutgiftene.

Andel fellesgjeld

Andel fellesgjeld for denne boligen utgjør kr. 88 144,- pr. siste tilgjengelige opplysninger fra forretningsfører.

I forbindelse med gjennomføringen av rehabiliteringsprosjektet i sameiet vil denne leiligheten få en økning i andel fellesgjeld på ca. kr. 94 725,-. Det vil ikke være IN-ordning på det nye lånet i sameiet. Se punkt om vedlikehold for mer informasjon.

Andel formue

Andel formue gjør for denne boligen kr. 8 671,-. En slik andel formue brukes ofte til vedlikehold av bygningsmassen, og spares opp gjennom månedlige fellesutgifter.

Sameie

Sameiet Ohlselia Panorama, org.nr. 975 424 162, består av 58 boligseksjoner.

Styreleder i sameiet er Per Nilsen.

Forretningsfører i sameiet er LABO.

Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.

Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Seksjonseieren skal vedlikeholde bruksenheten og eventuelle tilleggsdeler.
Se vedtektenes punkt 4. ang. vedlikeholdsplikt, dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.

Det ble på ekstraordinært sameiermøte avholdt 25.10.2021 vedtatt at sameiet kan gå i gang med finansiering av rehabiliteringsprosjektet REHAB 2021. Det er lagt til grunn en prosjektkostnad på kr. 26 000 000,-, hvorav 5 700 000,- skal finansieres som et låneopptak i sameiet med løpetid på 25 år og rente 3,55%, og de resterende 20 300 000,- skal innbetales som egenkapital av sameierne.

Prosjektet vil derfor medføre at denne leiligheten får en økning i andel fellesgjeld på ca. kr. 94 725,-. Det vil ikke være IN-ordning på det nye lånet. Ifølge styreleder vil dette ikke medføre økte felleskostnader.
Kjøper må påregne å innbetale det beløp som legges til fakturering som egenkapital for denne leiligheten. Beløpet er antatt til ca. kr. 337 352,- og antas å senest måtte innbetales 01.08.2022.
Dersom man skal finansiere dette via et privat lån i banken med forutsetning om en løpetid på 25 år og rente på 2,75% vil dette utgjøre ca. kr. 1 562,- pr. mnd. Det presiseres at tallene over er estimerte ut fra dagens betingelser.

Estimert byggestart er august/september 2022 og byggetiden er estimert til å vare i ca. 14 måneder.
Styret skal ha 1 eller 2 representanter med i byggeprosessen, sammen med prosjektleder (ansatt LABO).

Følgende skal utføres i forbindelse med rehabiliteringsprosjektet:
- Rive kledning på alle endevegger og vegger på balkongsider som man må bruke stillas for å komme til.
- Tilleggsisolerer disse veggene med 100mm isolasjon, dvs. at tykkelsen på isolasjonen blir 200mm.
- Montere ny vindtetting, utlufting og Steniplater.
- Kledning inne på balkongene skal ikke skiftes ut.
- Skifte ut alle vinduer på balkongsider og endevegger utenom vinduer på endevegger i trappeganger.
- Vinduer på oppløft skiftes ut.
- Skifte ut alle balkongdører.
- Montere ventiler i yttervegger.
- Skifte ut diverse beslag, takrenner og nedløp.

Konferer megler for ytterligere informasjon om prosjektet.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 60308096125, Nordea Bank
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 25.04.2022: 3.4% pa.
Antall terminer til innfrielse: 35
Saldo per 25.04.2022: 1 066 955
Andel av saldo: 25 944
Første termin/første avdrag: 29.09.2017 ( siste termin 29.12.2030 )

Lånenummer: 60308096117, Nordea Bank
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 25.04.2022: 3.4% pa.
Antall terminer til innfrielse: 81
Saldo per 25.04.2022: 3 887 508
Andel av saldo: 62 200
Første termin/første avdrag: 29.09.2017 ( siste termin 29.06.2042 )

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Bygningsmassen er forsikret i IF Skadeforsikring (Polisenummer: SP0003114956) via sameiet og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Siste tilsendte regnskap gjelder for året 2020. Regnskapet viser et overskudd på kr. 365 410,-. I budsjett for 2021 er det lagt til grunn at sameiet skal gå med kr. 586 000,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene er inntatt i salgsoppgaven. Vi anbefaler alle interessenter til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler og regnskap før bud inngis.

Husdyrhold

Husdyrhold er ifølge vedtektene ikke tillatt. Selv om det er vedtatt forbud mot dyrehold, kan bruker av seksjonen holde dyr dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for de øvrige brukere av eiendommen.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Ja. En svak lyd fra vegg når noen bruker dusj eller vask.
- Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som: rotter, mus, maur eller lignende? Ja. Har sett noen sukkermaur om våren.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Nei. Gjort av tidligere eier.
- Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag? Ja. Installert elbillader i felles garasjeanlegg.
- Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedrørende eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld? Ja. Det er vedtatt utbedringer i sameiet.
- Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i sameiet/laget/selskapet som: rotter, mus, maur eller lignende? Ja. Noen sukkermaur om høsten.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 96 kvm, Bruksareal: 96 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 48 m².
Primærrom: 48 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, vaskerom, bad og 2 soverom.

2. etasje:
Bruksareal: 48 m².
Primærrom: 48 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad, stue og kjøkken.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Adkomst direkte fra Ohlselia.

Leiligheten er merket med "Til-salgs"-plakat fra Leinæs & Partners og det vil bli skiltet til fellesvisning.

Se også kartskissen til høyre i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler.

Tomt

Areal: 10 654 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal for sameiet.

Garasje / Parkering

Det medfølger egen parkeringsplass i felles garasjeanlegg. Det er installert elbillader.
Det er i tillegg gjesteparkeringsplasser på felles parkeringsplass.

Parkeringsplassen kan kun leies ut til personer som er bosatt i sameiet og må meldes til styret.

Byggemåte

Bygget har yttervegger og etasjeskillere av betong, samt frontfasade i trekonstruksjoner.

For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten som er inntatt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 25.06.1987 for eiendommen. Dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.

I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten. Styret i sameiet skal underrettes skriftlig om alle leieforhold.

Oppvarming

Oppvarming skjer via elektrisitet.

Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene mangler oppvarmingskilde, overtas boligen slik den fremstår på visning.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger opplyser om et strømforbruk de siste 12 mnd. på 15 344 kwh.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 11 130,30 pr. år (årsprognose fra Larvik kommune)
Det betales avgift for: Vann, avløp og renovasjon.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 632 768 pr. 31.12.20
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 277 963 pr. 31.12.20

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et regulert område og er avsatt til bolig i Kommunedelplan for Stavern by (en del av eiendommen, 158 kvm, er avsatt til vei og 93 kvm av eiendommen er avsatt til uteoppholdsareal). Eiendommen omfattes av følgende hensynssoner:
H540_1 som sier at verdifull grønnstruktur skal være førende for hvordan nye tiltak plasseres og utformes.
ENH_1 som sier at nye tiltak skal tilpasse/videreføre den enhetlige bebyggelsesstrukturen i området.
BEV_7 som sier at bygninger og anlegg skal bevares.
Se de relevante bestemmelsene i kommunedelplan for Stavern by, som er inntatt i salgsoppgaven.

Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Ohlselia og Ohlselia, - felt A, samt bebyggelsesplan for Ohlselia felt B. Kopi av dokumentene kan fås ved henvendelse til megler.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er boplikt i denne delen av Larvik kommune og kjøper må undertegne rødt egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som bekrefter at eiendommen vil bli benyttet som helårsbolig. Merk at det ikke er krav om at kjøper selv benytter eiendommen som helårsbolig og at kravet kan oppfylles ved utleie.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1985/8298-1/30 Best. om vann/kloakkledn. tinglyst 25.09.1985
- Bestemmelser om opparbeidelse av vann- og avløpsnett i området.

1986/1192-5/30 Best. om garasje/parkering tinglyst 10.02.1986
- Bestemmelser om opparbeidelse av biloppstillingsplasser.

1986/8167-1/30 Erklæring/avtale tinglyst 16.10.1986
- Panterett uten opptrinnsrett til sameiet for NOK 50.000,- med prioritet 90% av lånetakst til enhver tid.

1986/8202-2/30 Seksjonering tinglyst 17.10.1986
Snr: 25
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 16/1000
- Eiendommen er oppdelt i 58 seksjoner.

Kopi av dokumentene følger inntatt i salgsoppgaven.

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Adkomst fra offentlig vei inn på privat vei på sameiets tomt.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg pr. utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger inntatt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kristin@leinaes.no eller SMS: 95 92 09 52 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Ohlselia 8B, 3290, Stavern, Gnr. 5001 bnr. 909 snr. 25 orgnr. 975424162 i Larvik kommune
Ideell andel av sameiet: 16/1000

Oppdragsnummer

22-22-0101

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.