Stavern

Hytte på stor selveiertomt nær sjøen - sen kveldssol og utsikt - mulighet for båtplass - fin terrasse

Ramnsveien 106 , 3294 Stavern

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Knut Leinæs
Knut Leinæs Partner / Advokat / Eiendomsmegler
Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 55 m²
Bruksareal 58 m²
Tomt 1 788 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1979
Gårdsnummer 4122
Bruksnummer 45
Energimerking G
FINN.no 298672693
Sist endret 15.05.2023 13:50
Prisantydning 6 200 000,-
Totalpris 6 366 270,-

Beregnet totalkostnad

6 200 000,- (Prisantydning) Omkostninger 200,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 155 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 200 000,-)) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 166 270,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 366 270,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/Knut H. Leinæs har gleden av å presentere Ramnsveien 106!

Nå kan du sikre deg denne hytta med fantastisk beliggenhet ved Ødegårdsbukta på Ramn litt utenfor Stavern. Hytta ligger fint til i et populært hytteområde med meget kort vei til sjøen og båthavn - så her kan du rusle ned i badetøyet og nyte en deilig dukkert og herlige svaberg. Dette er en koselig hytte med stort potensiale, her kan du velge å pusse opp for å skape ditt ferieparadis. Beliggenheten er sentral i forhold til sommerperlene Stavern, Helgeroa og Nevlunghavn med et variert og godt tilbud av butikker, spisesteder og et rikt kulturliv.

Det er bilvei helt frem til hytta og plass til flere biler på tomta. Hytta har i dag privat avløp via septik og privat sommervann, men det er lagt nytt vann og avløp med kommunal tilknytning inn på tomten, som er klart til å kobles til hytta. Området er et godt etablert hytteområde med både organisert velforening og vann- og avløpslag. Det er også mulighet for leie av båtplass i Ødegården småbåthavn, konferer megler for ytterligere informasjon.

Hytta har alt på ett plan og inneholder: Entré, gang med tilkomst til hyttas 3 soverom, kjøkken med plassbygget kjøkkeninnredning, stue med plass til flere sittegrupper, en bod til oppbevaring og bad med servant og dusjkabinett.

Utendørs er det god boltreplass for både store og små. Stor tomt som er pent opparbeidet med gressplen. Det er en fin terrasse i tilknytning til stua - denne er sydvestvendt slik at du har meget gode solforhold her. Her kan de voksne slappe av i solveggen mens barna leker fint i hagen. Deler av terrassen er takoverbygget og skaper en fin uteplass som kan brukes selv på regnfulle dager. Denne uteplassen er også ekstra fin på kveldstid - da blir det lunt og godt her, og med levende lys og godt selskap skaper du enkelt en magisk stemning på fine sommerkvelder.

For de som er glad i å gå på tur går den fantastiske Kyststien forbi området. Kyststien er en populær turløype som er godt merket og tilrettelagt. Her kan du velge å følge stien via Rakke og mot Stavern, eller ta veien mot vest i retning Nevlunghavn til Helgeroa. En fin sommerdag er også et besøk i Stavern sentrum verdt en tur. Stavern byr på et yrende sommerliv med butikker, restauranter, vinmonopol, bakeri og mye mer. For de aller minste (og de voksne) kan et besøk på Foldvik Familiepark gi gode sommerminner.

På tide å oppfylle hyttedrømmen?

Innhold

Entré, gang, bad, bod, stue, kjøkken og tre soverom.

Standard

Hytta ble oppført i 1979 og holder en normal innvendig hyttestandard. Hytta er i ganske original stand og det bør derfor påregnes oppgraderinger og oppussing.

Innvendige overflater:
Gulv med en-stavs heltrebord.
Vegger og himlinger med trepanel.

Bad:
Badet er fra byggeår og er oppført som et klassisk "hyttebad". Det er belegg på gulv, samt vegger og himlinger med trepanel. Av installasjoner finnes servant og dusjkabinett. Rommet er ventilert via naturlig ventilasjon.

Kjøkken:
Kjøkkenet er fra byggeår og har en-stavs heltrebord på gulv, samt vegger og himlinger med trepanel. Det er plassbygget kjøkkeninnredning i heltre. Rommet er ventilert via Avtrekksvifte integrert i overskap.

VVS/Teknisk:
Hytta har i dag avløp via privat septikanlegg og privat sommervann.
Det er lagt nytt vann og avløp med kommunal tilknytning inn på tomten, men ikke koblet til hytta.
Vannrør i kobber og avløpsrør i plastmateriale fra byggeår.
Varmtvannstank av typen RS 120 fra 1999 plassert i entré.
Elektrisk anlegg fra byggeår hvor sikringsskap med skrusikringer er plassert i entré.
Oppvarming skjer via elektrisitet og det er naturlig ventilasjon.

Inntatt i salgsoppgaven følger tilstandsrapport fra takstmann med tilstandsvurdering av boligens bygningsdeler.

Beliggenhet

Hytta ligger fint til ved Ødegårdsbukta på Ramn i Stavern. Fra hytta er det sandalavstand til sjøen med mange fine svaberg og holmer hvor man kan ligge alene. Ellers byr området på mange fine strender innen kort avstand.

Den fantastiske sommerbyen Stavern ligger en liten kjøretur unna og byr på koselige smågater med eldre trehusbebyggelse og flotte skjærgårder. Om sommeren er Stavern kjent for sitt pulserende liv med et variert og godt tilbud av sommeråpne kafeer, restauranter, butikker, gallerier. I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud og mindre arrangementer som gjør Stavern til et attraktivt sted.

Sommerperler som Helgeroa og Nevlunghavn ligger heller ikke langt unna. I Helgeroa er det bla. kiosk, restaurant, matbutikk og marina. Helgeroa kan også by på flere sandstrender, svaberg og flott turterreng. Nevlunghavn er en liten tidligere fiskerlandsby med et koselig miljø med fiskeutsalg på brygga og trivelige smågater. Du bør også ta turen innom populære Nevlunghavn Bakeri & Conditori - et samlingssted for fastboende og turister. Ta gjerne turen ut til fantastiske Mølen - Nordens første UNESCO Europeiske Geopark og byr på spektakulære gravrøyser, landets største rullesteinstrand og et spennende svaberglandskap. Mølen er også en del av den fantastiske kyststien på 35 km som strekker seg fra Helgeroa til Stavern og er en populær turdestinasjon for både store og små.

Foldvik familiepark ligger ca. 8 minutters kjøring unna hytta og byr på avslappende hygge med underholdning for liten og stor - absolutt verdt et besøk for barnefamilien.

Løpende kostnader

Pliktig medlemskap i Ramn Vel, kr. 2000,- i 2023 (vanligvis kr. 1000,- pr. år ifølge selger).
Det må også påregne kostnader til det private VA-laget i området, disse er pt. ikke kjent.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

Det er noen punkter i tilstandsrapporten som en bør være ekstra oppmerksom på.

Dette er konstruksjoner som ikke er undersøkt:
Loft, kontroll av diffusjonssperre og inspeksjonsmulighet - Det er lagret gjenstander på loftet ved befaringstidspunktet, som begrenser inspeksjonsmuligheten. Ytterligere undersøkelser anbefales.
Vannrør - Vann var på befaringsdagen ikke tilkoblet, og vannrør ble dermed ikke tilstrekkelig vurdert.
Byggegrunn - Byggegrunnens beskaffenhet er ukjent.
Vann- og avløpsledninger - Ikke undersøkt.

Dette er tilstandsgrad 2:
Bad:
Helhetsvurdering - TG2 er gitt på grunn av rommets alder med tanke på tettesjikt, røropplegg samt andre installasjoner. Det er ikke etablert veggmembran. Kun naturlig lufting, mekanisk avtrekk må etableres. Manglende luftespalte under innerdør, medfører redusert avtrekkseffekt. Kostnader for utbedringer/utskiftninger må påregnes innen rimelig tid. Hulltaking ikke utført grunnet vegger uten membran og det blir kun dusjet i kabinett.

Kjøkken:
Helhetsvurdering - TG2 er gitt på grunn av kjøkkenets alder med tanke på innredninger, overflater, røropplegg samt andre installasjoner. Krever oppfølging med jevnlig tilsyn.

Øvrige rom:
Overflater gulv - Gulvet bærer preg av slitasje/elde og krymping.

Loft:
Ventilasjon - Luftespaltene mellom taksperrene er i hovedsak tettet med isolasjon, noe som fører til redusert ventilering av kaldtloftet.

VVS/Teknisk:
Varmtvannstank - TG2 er gitt på grunn av alder og tilstand. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning innen rimelig tid. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Elektrisk anlegg:
Forenklet vurdering av det elektriske anlegget - Det er ikke gjennomført vedlikehold på det elektriske anlegget, og det foreligger ingen dokumentasjon.
Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon:
Fasader ink. kledning - Fasaden har stedvis etterslep av vedlikehold. Stedvise råteskader observert. Tiltak bør påregnes.

Dører:
Dører - Ytterdører er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/ overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse dørene sammenlignet med dører fra nyere dato.

Yttertak:
Tekking (undertak, lekter og yttertekking) - Tekkingen er noe mosegrodd mot vest og ved pipe, dette kan medføre forkortet levetid. Bør renses.
Takgjennomføringer - Tekkingen/tetting rundt lufterør er noe oppsprukken, tiltak anbefales.
Skorsteiner over tak - Murpuss på skorstein har synlige slitasje. Tiltak anbefales.
Gesimsløsninger - Det kan ikke verifiseres at det er etablert tilstrekkelig lufting i/ved gesims. Tiltak anbefales.

Terrasse:
Terrasse på terreng - Det er observert noe skjevheter i konstruksjonen. Terrassen bærer preg av etterslep av vedlikehold. For liten høydeforskjell på terrassegulv og innvendig gulv medfører fare for vanninndriv - terrassegulv bør senkes.

Fundamenter:
Fundamenter - Sprekker i enkelte fundamenter observert. Krever oppfølging og jevnlig ettersyn.

Dette er tilstandsgrad 3 - disse er gitt med et sjablongmessig prisanslag for utbedring:

Brann:
Røykvarslere - Det er ikke røykvarslere iht. forskrift i boligen. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 1000.
Brannslokkingsutstyr - Det er ikke brannslukkingsutstyr iht. forskrift i boligen. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 1000.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Ja, råte i vindski mot nordøst.
- Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats. Firmanavn: Oddvar Sørum, Stavern hadde rørleggeropplegget på 1980-tallet. Det har vært montert Snurredass, nå demontert.
- Er arbeidet byggemeldt? Ja. Trolig meldt av Oddvar Sørum.
- Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende? Nei. Har pipe uten ildsted.
- Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader i boligen? Nei. Kun nevnte vindski.
- Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Nei. Husker ikke.

Boligens areal

Primærrom: 55 kvm, Bruksareal: 58 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 58 m².
Primærrom: 55 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, bad, stue, kjøkken og tre soverom.
I tillegg finnes en bod på 3 m² som s-rom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Leinæs & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisning. Benytt gjerne kartet i annonsen til å lage adkomstbeskrivelse.

Tomt

Areal: 1 788 kvm, Eierform: Eiet tomt

Eiendommen er etablert med skylddelingsforretning den 16.06.1966. Viser til skylddelingsforretningen for areal og beskrivelse av eiendommen. Eiendommens plassering i kartet kan avvike fra eiendommens faktiske plassering i marka. Oppgitt areal i eiendomskartet er tilsvarende usikkert, og er kun beregnet ut fra grensene i matrikkelen.

Garasje / Parkering

Parkering på tomta.

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Anticimex AS:

Hytta er oppført på fundamenter av lettklinkerblokker og stubbloft. Yttervegger, etasjeskiller og tak i trekonstruksjon. Fasade med liggende og stående trekledning. Saltak tekket med shingel. Vinduer i 2-lags glass fra 2013 og 2006. Ytterdør fra byggeår.

For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten som er inntatt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 20.09.1982 for eiendommen. Dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.

Det gjøres oppmerksom på at badet i hytta opprinnelig er tegnet inn som bod på godkjente byggetegninger. Det er ikke søkt bruksendring av rommet. Det er uklart om det aktuelle rommet oppfyller tekniske krav slik at det kan godkjennes for varig opphold etter gjeldene tekniske forskrift bl.a. til rømningsveier og lys. Kjøper bærer selv ansvaret for å søke godkjenning, og utføre nødvendige arbeider, dersom man ønsker å bruke dette rommet som rom for varig opphold.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele hytta.
Det er tinglyst en erklæring på eiendommen med forbud mot leie til forening, feriekoloni, kiosk, kafé eller lignende institusjon.

Oppvarming

Oppvarming skjer via elektrisitet. Det er pipe i hytta, men det er ikke etablert ildsted.

Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene mangler oppvarmingskilde, overtas hytta slik den fremstår på visning.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 4 742,50 pr. år (årsprognose fra Larvik kommune 2022)
Det betales avgift for: Vann, renovasjon og slam.

Det er innført eiendomsskatt i Larvik kommune for 2023. Satsen er 1 promille av Skatteetatens formuesgrunnlag for 2023. Satsen kan maksimalt økes opp til 4 promille i 2026.

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 308 696 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er i hovedsak regulert til LNRF i kommuneplanens arealdel. En mindre del av eiendommen, ca. 378 kvm, er avsatt til fritidsbebyggelse. En mindre del av eiendommen omfattes av reguleringsplan for Ødegården småbåthavn med formål parkbelte i industriområde, samt jord- og skogbruk. Kopi av dokumentet kan fås ved henvendelse til megler.

Eiendommen ligger i 100-metersonen, men bak byggegrensen mot sjøen. Bak byggegrensen kan man påregne å få tillatelse til totalt 90kvm BYA + 50 kvm markterrasse. Dette gjelder dog kun den delen av eiendommen som er avsatt til fritidsbebyggelse i kommuneplanens arealdel. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1966/3096-2/30 Bestemmelse iflg. skjøte/bestemmelse om veg/urådighet tinglyst 05.08.1966
- Rett til å benytte felles bade- og båtplass under hovedbruket.
- Rett til å benytte felles veg gjennom utmarken fra hovedveien til parsellen.
- Parsellen må ikke utparselleres.
- Forbud mot salg eller leie til forening, feriekoloni, kiosk, kafé eller lignende institusjon.

1980/3861-1/30 Erklæring/avtale tinglyst 16.06.1980
- Avtale om grensepunkter/grenselinjer mellom Ramnsveien 106 og nabo mot vest.

2020/2724524-2/200 Bestemmelse om vann/kloakk tinglyst 10.07.2020 21:00 
Rettighetshaver:  Ramn vann og avløpslag SA
Org.nr: 919582243
Kan ikke slettes uten samtykke fra: Larvik kommune
Org.nr: 918082956
Kan ikke slettes uten samtykke fra: Ramn vann og avløp AS
Org.nr: 920723500
Kan ikke slettes uten samtykke fra: Ramn vann og avløpslag SA
Org.nr: 919582243
- Ramn vann og avløpslag SA har evigvarende rett til legging og vedlikehold av pumpestasjoner og ledninger, herunder stikkledning for vann og avløp som vist på kartbilag.
- Eier av Ramnsveien 106 skal være ansvarlig med en forholdsvis andel i drift og vedlikehold av felles vann- og avløpsledning med tilhørende pumper fra eget tilknytningspunkt på felles stikkledning til kommunal hovedledning.

Kopi av dokumentene følger inntatt i salgsoppgaven.

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei og avløp via privat septikanlegg. Hytta har sommervann. Det er lagt nytt vann og avløp med kommunal tilknytning inn på tomten, men ikke koblet til hytta. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

På tomten står det gammel slamkum/filtreringskum som bør fjernes/saneres når nytt avløp blir tilkoblet.

Det er ikke toalett i hytta i dag. Det var tidligere en snurredass som nå er fjernet.

Selger opplyser at det vil bli etablert et nytt VA-lag trolig i april/mai. Dette vil bli et privat VA-lag som omfatter ca. 80 hytter i området. Evnt. kostnader ifbm. dette et pt. ikke kjent.

Tilbehør

Tilbehør og løsøre kan diskuteres med selger dersom man ønsker at noe av dette skal følge med.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den. Kjøper oppfordres derfor til å undersøke eiendommen grundig, gjerne med fagfolk.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 05 35 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Ramnsveien 106, 3294, Stavern, Gnr. 4122 bnr. 45 i Larvik kommune

Oppdragsnummer

22-22-0130

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.