Nordbylia

Flott familiebolig på romslige 267 kvm i barnevennlig boligområde - Solrike uteplasser og hage - 2 garasjer

Nordbylia 31 , 3271 Larvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Thomas Østmo
Thomas Østmo Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

87%

eier sin egen bolig

61%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

61%

har bolig på over 120 kvm

97%

av boligene er eldre enn 20 år

43%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 222 m²
Bruksareal 267 m²
Tomt 903 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1982
Gårdsnummer 2008
Bruksnummer 74
Energimerking F
FINN.no 285779314
Sist endret 02.06.2023 19:51
Prisantydning 4 960 000,-
Totalpris 5 100 020,-

Beregnet totalkostnad

4 960 000,- (Prisantydning) Omkostninger 200,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 124 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 960 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 140 020,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 100 020,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Vi har gleden av å presentere Nordbylia 31!

Dette er en enebolig fra 1982, med tilbygg fra 1997, som går over to plan og har 2 enkle garasjer i boligens underetasje.
Den er romslig av størrelse og har god plass til å boltre seg på.
I boligens underetasje er det entre, kjellerstue, 2 soverom, bad, vaskerom og boder. Det er flislagt på alle gulv, og varmekabler i gulvene.
Opp i 1. etasje er det to stuer med store og mange vindusflater, kjøkken, 2 soverom  og bad. Her er det lagt parkett (lønn) i hele etasjen, bortsett fra bad som er flislagt.
Utgang til fin, delvis overbygget og solrik terrasse fra stuen på 26 kvm. Denne er plassert over garasjene.

Tomten er romslig og pent opparbeidet med plen, busker og blomsterbedd. Det er flere koselige sitteplasser på tomten, og en kan flytte seg etter solen. Det er hekker og rekkverk i både jern og tre som fint deler opp tomten. Ifølge selger er det sol fra "den står opp", til den går ned ca kl 19.00 midtsommers. Asfaltert oppkjørsel.

Boligen ligger fint til i rolige og barnevennlige omgivelser. Fra boligen er det kort vei til skoler, barnehage, butikker og kjøpesenter. Fine turmuligheter i nærheten med bla. Vestmarka med mange merkede turløyper.

Ditt neste hjem?

Innhold

1 etasje:
Stue 1: 57,7
Stue 2: 25,2
Bad: 3,5
Soverom 1: 6,6
Soverom 2: 15,0
Gang: 2,3
Kjøkken: 13,4

Underetasje:
Entre: 2,0
Gang: 13,7
Soverom 1: 23,0
Soverom 2: 8,2 (Dette rommet har for lite vindu til å være godkjent til varig opphold)
Bod 1: 2,0
Bod 2: 3,2
Stue: 33,4
Bad: 5,0
Vaskerom: 4,7
Garasje 1: 15,5
Garasje 2: 22,0

Standard

Dette er en bolig fra 1982, som etter byggeår har fått påbygg og blitt fortløpende vedlikeholdt. Det har kun vært en eier av boligen.

Innvendige overflater
Gulv: Parkett, flis, betong (bod) og belegg (bod)
Vegger: Malte flater og tapet
Himling: Panel, tak-ess plater og bjelker

Kjøkken
Kjøkken er ifølge selger pusset opp i ca. 2000 og er av merket Mobalpa. Profilerte fronter i MDF/spon/kryssfiner/heltre, og benkeplate i larvikitt. Det er parkett på gulv, malte flater og fliser på vegg, og panel og bjelker i himling. Det er montert downlights i taket (feil utførelse ihht. plastfolie mot loft og kasser, se TG2). Innebygde enheter: oppvaskmaskin, stekeovn, kjøleskap og platetopp. I følge selger er platetopp noe defekt da den ikke virker på utvide soner på ett par plater og det er noe ødelagt glass/deksel under vifte. Det er montert vannføler i benkeskap. Det er montert en vifte (Røroshette) over platetopp.

Bad 1. etasje
Bad fra 1997 med varmekabler i gulv. Flis på gulv, våtromsplater på vegg og tak-ess plater i himling.
Av installasjoner finnes toalett (nytt i 2013), dusjkabinett (nytt i 2013), skap og innredning/vask. Plastsluk og synlig belegg som ligger i klem i sluk. Elektrisk styrt vifte. Det er tilluft v/dør. Vindu med vindusventil. Det er utført hulltaking i stue og det ble observert at det er montert plastfolie på vegg mot bad. Dette er feil plassering og montering av plastfolie ihht. type konstruksjon. Det ble ikke observert fukt i konstruksjonen eller på overflater v/bruk av fuktmåler på befaringen.

Bad underetasje
Bad er i følge selger renovert i 2013, og har varmekabler i gulv. Flis på gulv og vegger, tak-ess plater i himling. Av installasjoner finnes toalett, dusjkabinett, skap og innredning/vask. Plastsluk, ikke synlig membran i sluk. Elektrisk styrt vifte. Det er tilluft v/dør. Det er ikke foretatt hulltaking da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner. Røropplegg ligger vendt mot vaskerom og bod (murvegg).

Vaskerom
Vaskerom ligger innenfor badet og er ifølge selger renovert i 2013. Varmekabler og flis på gulv, flis på vegg og panel i himling. Av installasjoner finnes opplegg for vaskemaskin, vv-tank og utslagsvask/benkeplate. Asko vaskemaskin og Miele tørketrommel medfølger. Plastsluk og synlig membran i sluk. Elektrisk styrt vifte. Vindu over vaskekum og veggventil. Det er tilluft v/dør og naturlig avtrekk i vegg. Det er ikke foretatt hulltaking da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner. Røropplegg ligger vendt mot yttervegg.

Tekniske installasjoner
Innvendige vannrør av kobber, det meste av eldre dato. Hovedkran er plassert på vaskerom.
Avløpsrør av plast, det meste av eldre dato.
Det er montert naturlig avtrekk med ventiler i diverse oppholdsrom (vindusventiler og veggventiler)
Det er montert et Flexit ventilasjonsanlegg i boligen i 2021, hoveddel er plassert på loft.
Det er montert en luft-luft varmepumpe i stue 1 etg. Montert i 2010, utført service i 2013 og 2017 ifølge selger.
OSO VV-tank på 200 liter fra 2009. Den står plassert på vaskerom. El-kontrollør har montert ny ledning fra OSO på VV-tank (29/11-22)
El-skap: Bod i underetasjen. Automat sikringer. Hovedsikring: 63A. El-opplegg: Er av forskjellig alder.

Dokumentasjon på utført el-kontroll kan fåes ved henvendelse til megler.

Det er blitt utført noe oppussing/renovering de senere år.
Det er bl.a:
2022 - Takfornying
2022 - Kjøpt ny brannslukker
2022 - Utført el-kontroll
2021 - Montert Flexit ventilasjonsanlegg
2013 - Renovert bad i underetasjen
2013 - Renovert vaskerom i underetasjen
2013 - Nytt toalett og dusjkabinett på bad i 1 etg.
2013 - Ny drenering på deler av boligen (vest og nord 2013)
2012 - Ny membran/protan tekking på terrassedekke (sør)
2011 - Ett nytt på vindu på soverom 1 etg.
2010 - Montert luft-luft varmepumpe
2009 - Ny vv-tank
ca. 2000 - Pusset opp kjøkken
1997-1998 - Rehabilitering av pipe
1997 - Pusset opp bad i 1 etg.
1997 - Tilbygg
* Montert støttemur av stein og asfaltert innkjøring

Beliggenhet

Boligen ligger i et rolig område i Nordbylia. Området egner seg godt for barnefamilier. Her bor du med kort vei til skoler, barnehage og butikker. Gode handlemuligheter med bla. Nordbyen kjøpesenter, Larvik sentrum og Amfi kjøpesenter ikke langt unna.

Meget gode turmuligheter i nærheten med bla. Vestmarka - et flott turområde sommer som vinter. Turområdet byr på turstier, fiskevann og løypenett. I tillegg er det flotte lysløyper i vakre bøkeskogen og herlige bademuligheter i Farris-vannet. På Fagerli er det ett flott idrettsanlegg hvor du kan teste ut den populære aktiviteten diskgolf på en pent opparbeidet bane med 18 hull i skogsområdet.

Nydelige sommerperler som Stavern, Nevlunghavn og Helgeroa er kun en liten kjøretur unna. Det er flust av strender, svaberg og flotte bademuligheter i området. For de som er glad i naturen kan man benytte seg av Kyststien - den strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa.

En kort kjøretur unna finner man Larvik Golfklubb - en av Norges beste golfbaner. Her finnes det 2 golfbaner med henholdsvis 9 og 18 hull. Banen har internasjonal standard, er av høy kvalitet og er en av de banene med lengst spillesesong i landet.

Løpende kostnader

Boligen er tilknyttet Altibox fra Viken Fiber som leverandør av kabel-tv og internett, og har kostnad på kr. 1.279,- pr mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke. 
Dagens eier har hatt et strømforbruk på ca. 17.250 kwh det siste året. 
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

Gjensidige
Polisenummer: 84103189

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
Utvendig
- Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen og undertak.
- Nedløp og beslag: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
- Veggkonstruksjon: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur.
- Takkonstruksjon/Loft: Det er fra loft/kryploft påvist indikasjoner på at det er punktering av dampsperre, som medfører svekket effekt av dampsperrefunksjonen. Det ble observert fuktskjolder i undertak ved pipe/gjennomføringer. Stedvis noe begrenset lufting i gesimser.
- Vinduer: Noe slitasje og elde.
- Dører: Noe slitasje og elde.
- Balkonger, terrasser og rom under balkonger (gjelder begge rekkverk): Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Dagens krav er 100 cm på rekkverk.
- Andre utvendige forhold: Noe fuktskjolder/saltutslag på yttervegger.

Innvendig
- Etasjeskille/gulv mot grunn 1 etg: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i
standardens krav til godkjente måleavvik.
- Etasjeskille/gulv mot grunn u.etg: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i
standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i
standardens krav til godkjente måleavvik.
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
- Rom Under Terreng: Det er gjennom hulltaking i stue u.etg påvist høyt fuktnivå inne i trekonstruksjonen i hulltakingen, men ikke påvist fuktskader i dette området. Høy luftfuktighet kan over tid føre til muggvekst eller sverting av materialer. Samtidig kan materialer og konstruksjoner bli ødelagte.
Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv og inn i kjellermur.
- Innvendige trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav
til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav.
- Vaskerom: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Fukt i tilliggende konstruksjoner: Det ble observert svake fuktutslag v/bruk av fuktmåler på yttervegg.
- Bad underetasje: Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet. Det ble observert svake fuktutslag v/bruk av fuktmåler på yttervegg.
- Bad 1. etasje: TG2 settes ut fra alder. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Eldre overflater og varmekabler tilsier TG2.
Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen og på membranløsningen. Hulltaking er foretatt og det er påvist avvik i konstruksjonen. Det ble observert feil ihht. oppbygning av konstruksjonen, det ble observert plastfolie på vegg mot bad.
- Kjøkken: I følge selger er platetopp noe defekt da den ikke virker på utvide soner på ett par plater. Noe ødelagt glass/deksel under vifte.
- Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger
- Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
- Elektrisk anlegg: Det ble observert/informert følgende: Downlights: Ja, i kjøkken og astort soverom i underetasjen. Det er observert avvik på kjøkken (mot loft). El-kontroll: Utført 30.11.2022. Det er observert avvik på innfelte downlights på kjøkken og mot loft. Plastfolie er brutt og det bør påregnes utbedringer ihht. dette. Avvik utbedres ikke før salg.

- Drenering: Drenering/fuktsikring fra byggeår 1982. Antydning til fuktutslag i rom under terreng. Det ble observert svake fuktutslag på våtrom og at det ble observert tegn til fukt v/hulltaking i kjellerstue.
- Terrengforhold: Noe fall inn mot bygning på en side.
- Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger og utvendige vannledninger.

Inntatt i salgsoppgaven følger tilstandsrapport fra takstmann med tilstandsvurdering av boligens bygningsdeler.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven.

Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
Ja. Huset ligger i en skråning. Etter en del år vistes det fukt nederst på muren innvendug i bad mot vest og vaskerom på hjørnet mot vest og nord (og andre rom som vender mot bratt skråning i vest). En årsak: Dreneringsrør som var lagt for høyt i følge rapporten som maskinentrepenør Ole Martin skrev etter omfattende arbeid med graving og ny drenering i 2013.
Manviks rapport:
"Manvik 12/4-13
I første del av mars -13 ble det gravd opp bak Nordbylia 31. Dette på grunn av at deler av kjeller var fuktig og hadde vært det i mange år. Muren var for så vidt fin, men det var fylt inntil med leire. Det kunne hatt gått bra, om ikke det var for at drensrøret var lagt for høyt i forhold til kjellergulv. (Bunn rør hadde samme høyde som kjellergulv på deler av strekket.) En annen faktor var at sålen var støpt rett og som gjorde at innhakket på bakmuren sto 30 - 40 cm inn på sålen. Vannet som rant ned langs platon landet på sålen og deler av dette trakk inn i kjeller. Det er nå støpt kiler mellom mur og såle, samt 3 lag murtett til slamming av mur. Drensrøret er senket til riktig dybde, (20 cm under gulv) og ny platon er montert. Det er fylt inntil med singel helt opp til terreng. Eksisterende drens og taknedløpsledninger, (som ikke er byttet) er spylet reine og drenskom er tømt for slam. Det er nyttet spyle/sugebil til jobben. Vennlig hilsen Ole M. Manvik"
Så langt Manviks rapport.
Ny jordledning lagt. Et punkt på en av fakturaene: Kobberweld til jording m/klemmer.

Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Hvis nei, gå til punkt 3.
Ja, kun av faglært.
Firmanavn: Maskinentreprenør Ole Martin Manvik, Septik & Miljøservice AS, Sandefjord (spyling), murmester Jan Eide AS, Gustavsen VVS A/S (rørlegger), Sommerfelt Elektro AS
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Graving langs hele muren mot vest og en del mot nord og ny drenering av Ole Martin Manvik
m/mannskap i 2013 Høyttrykkspyling av drenering av Septik & Miljøservice AS, Sandefjord (bestilt av Manvik). Se gjengivelse av Manviks rapport ovenfor. Sommerfelt Elektro AS la varmekabler på bad og vaskerom + nytt elektrisk anlegg i disse våtrommene, murmester Jan Eide AS la membran og foretok ellers flislegging av golv og vegger i både bad og vaskerom, rørleggerfirma Gustavsen VVS A/S hadde ansvar for røropplegg, nytt toalett, nytt dusjkabinett, ny varmtvannstank og baderomsmøbler.

Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Ja.
Firmanavn: Murmester Jan Eide AS
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Membran fornyet av murmester Jan Eide AS i 2013.

Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Ja. Har dokumentasjonen samlet i permer.

Er arbeidet byggemeldt?
Nei. Tror ikke det.

Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
Ja. Fuktmerker nederst på vegg (mur) som vender mot vest og bratt skråning + litt av muren på hjørnet mot nord. Gjelder underetasje. Ved ny drenering ble det avdekket feil ved dreneringa gjort i 1982 da huset ble bygd. Maskinentreprenør Ole Martin Manvik med mannskap foretok ny drenering i 2013.

Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?
Ja. Fyringsforbud av varabrannsjef Torbjørn Veseth 1997. Årsak: Ved inspeksjon ble det konstatert sprekker i røykpipe og sideforskyvning på 5 - 10 mm i fuge fordi elementene ikke var satt riktig sammen. Feilen ble oppdaget da jeg skulle fjerne kombinert parafin-og vedovn og få montert en elementpeis i stedet. Hovedetasjen. Murerfirma Geir Haug, Skien, utførte rehabiliteringa i januar 1998. Pipen ble rehabilitert med KOPEX rør. Det kom nytt brev fra varabrannsjef Torbjørn Veseth: Larvik Brann- og feiervesen har mottatt melding om at skadene på Deres pipe er reparert og fyringsforbudet oppheves med umiddelbar virkning.

Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja. Det ble lekkasje i smøremembranen på den påbygde terrassen fra 1997. Vannet trengte ned i garasjen under.

Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun av faglært. Byggmester Kjell Engebretsen, Sandefjord, Protan Tak AS, Drammen, Murmester Jan Eide AS, blikkenslager Hermann Nilsen & Sønner, Reidar Lund & Sønn AS, Takfornying Larvik AS
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Fasade: Nordbylia 31 ble påbygd i 1996/1997. Ansvarlig for prosjektet var byggmester Kjell
Engebretsen, Sandefjord. Huset ble forlenget mot sør (større stue og ny terrasse (hovedetasjen). Under ny terrasse ble det garasje nr. to.
På nordøst-siden ble det bygd et stort arbeidsrom både i hovedetasjen og underetasjen. Sistnevnte rom danner en vinkel på huset.
Protan Tak AS monterte ny terrassemembran på den påbygde terrassen fra 1997. Protan G 1,5. Og foretok EPS-falloppbygging. 2013.
Murmester Jan Eide AS: Forskalling, armering og betong + flisarbeid. 2012
Hermann Nilsen & sønner A: Blikkenslagerarbeid. 2012.
Reidar Lund & Sønn AS: Rekkverk i tre på ny terrasse. 2013.
Takfornying Larvik AS: Vask/dyprensing av takstein, impregnering og to ganger med sort maling fra Drywood. Juli 2022.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kun av faglært.
Firmanavn: Hafa Elektro AS. Sommerfelt Elektro AS
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Årsskiftet 2009/2010: Montering av varsel-lamper på uteveggen.
2010: Montering av MITSUBISHI varmepumpe. Sommerfelt Elektro AS.
2021: Bytte av loftsvifte og regulator, 3 trinn. Merke: FLEXIT. Gjelder for kjøkken og bad i
hovedetasje + bad og vaskerom i underetasje. Sommerfelt Elektro AS.
2021: Skifte til LED-spotter i kjøkkentaket, 6 stk. Med dimmer. Sommerfelt Elektro AS
2022: Bytte av defekt lampe på loft + bytte til vippebryter til denne lampa. Sommerfelt Elektro AS.

Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
Ja. 30.11.2022: El-kontroll av hele boligen i Nordbylia 31 av Sommerfelt Elektro AS. Utført av Elkontrollør Jan Erik Tvetene.

Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
Ja. 5 år etter ferdigstillelse av Nordbylia 31 ble det gitt tillatelse til å innrede kjelleretasjen. Huset som stod ferdig i 1982 var et typehus på 90 m2, valgt fra katalog hos byggmester Hans Sannes. Som enslig byggherre kunne jeg ikke få husbanklån til et hus på 90 m2. Huset måtte
forminskes til 75 m2. Ny tegning ble laget. I 1987 (5 år etter byggeåret) ble kjelleren innredet med peisestue, lite hobbyrom, bod og enkelt
bad. Byggmester Kjell Engebretsen og Larvik Rørhandel hadde ansvar for arbeidet + Faugstad for elektrisk anlegg. (Peisestue, hobbyrom/soverom, bod og enkelt bad. Høyde under taket: Vel 220 cm. Arbeidsrommet som ble påbygd i underetasjen i 1996/1997 fikk en takhøyde på 240 cm. Her ble
det støpt golv lavere enn resten av bygningen. Dette rommet vender mot øst, mot hagen og veien.

Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene?
Nei. Jeg kan ikke svare presist på dette, men siden regelen var at jeg kunne innrede etter 5 år, så går jeg ut fra at det var greit uten å søke. Jeg vet ikke om de ansvarlige har meldt om innredningen av rommene i kjelleren.

Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?
Ja. Tilstandsvurdering: Byggmester Ragnar Nordrum foretok en tilstandsvurdering etter påbygging i 1996/1997. Han påpekte avvik som ble utbedret.

Tillegskommentar:
I nov. 2008 fikk jeg en stor vannskade i hovedetasjen i forbindelse med arbeid på oppvaskmaskinen. Flere golv måtte tømmes for møbler, brytes opp og tørke over flere måneder. Det ble en forsikringssak. Jeg var den gang i IF Skadeforsikring. IFs samarbeidspartner, bygg- og tømrermester Torolf Stenersen, Sandefjord, fikk i oppdrag av IF å rehabilitere golvet m.m. i store deler av hovedetasjen. Ved påbygging i 96/97 hadde Engebretsen lagt fine golv med parkett (lønn). Svært mye måtte fjernes og erstattes med ny lønneparkett. Mer informasjon om saken kan man få ved å søke opp skadenummer XY25238-teh hos IF. Registrert kontaktperson for skadelidt: Ottar Mo. Min mann og jeg bodde da bortimot et år i mitt barndomshjem i Bjørnsonsvei 12 (nå Øvre Nanset 6). Det stod tomt. Denne boligen hadde jeg leid bort fra 1987 etter at min mor døde. Støttemurer rundt en del av tomta, 2011: Nyeste del langs veien fra postkassa og nordover er satt opp av murmester Jan Eide AS. Betong, armering, forskalling, isolasjon og mørtel. Naturstein fra Klåstadbruddet, bearbeidet av Vidar Kristoffersen (Firma: Vibe Kristoffersen Stein) I muren er det formet en nisje med plass til søplebøttene. Ryddig!

Håndgelender på mur, 2010: Produksjon og montering av smijernsgelender på steinmur. Utført av Arne-Johan Rauan
(Rauan Jern mekaniske verksted.) Eldste del av støttemuren, 1998. Utført av anleggsgartner Per-Erik Halvorsen. Muren utført i naturstein, vrakstein fra
steinindustrien på Risøya i Stavern.

Verisure alarmsystem. Oppgraderte alarmsystemet i Nordbylia 31 i 2015. Der er 5 kameradetektorer, 3 magnet (i dører), 2 betjeningspanel (soverom og inngang), 1 sirene, 1 sentral, 2 røykvarslere + HL røyk, 2 kodebrikker.

Jeg har bekostet nettinggjerde mot naboene (syd og nord). Mot nabo (vest) har vi montert stolper med kjetting mellom. Naboen eier en bratt skråning ned mot min eiendom (Nordbylia 31). Mot den andre naboen i vest, som også eier en bratt skråning ned mot min eiendom, har jeg foreløpig bare ei snor.

Det er montert låser på de aller fleste vinduene i boligen.

Det er parkett (lønn) i alle rom i hovedetasjen.

Mobalpa kjøkken (fransk) er montert i år 2000. (Gulli, Barkåker)

Alle rom i underetasjen er flisbelagt og har varmekabler. (Bod med sikringsskap har gammelt vinylbelegg. Annen bod har maltbetonggolv, uten kabel.)

Boligens areal

Primærrom: 222 kvm, Bruksareal: 267 kvm

U . etasje:
Bruksareal: 140 m².
Primærrom: 95 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, 2 soverom, stue, bad og vaskerom.

1. etasje:
Bruksareal: 127 m².
Primærrom: 127 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjøkken, 2 stuer, 2 soverom, bad og gang.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Eiendommen har innkjøring fra bl.a. Nansetgata og inn til Nordbyveien, deretter inn til Nordbylia.

Boligen er merket med "Til-salgs"-plakat fra Leinæs & Partners og det vil bli skiltet til fellesvisning.

Se også kartskissen til høyre i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler.

Tomt

Areal: 903 kvm, Eierform: Eiet tomt

Opparbeidet tomt med plen, bedd, busker, trær, blomster, etc. I utgangspunktet utmark ifølge selger. Noen store og mindre steiner på sørlige del av hagen. Det er asfaltert innkjøring og forstøtningsmur av stein i innkjøring, og i front av tomta, langs veien.

Ifølge selger er drenering på 2 sider (vest og nord) av boligen fra 2013, resterende er fra byggeår 1982.
Byggegrunn er ukjent. Grunnmur av lettklinkerblokker som er pusset og malt på utvendige fasader. Det ble ikke observert tegn til sprekker/riss. Skråning fra vest. Noe fall inn mot bygning på en side. Overflatevann bør føres bort fra bygning på utsatte områder på sikt.

Garasje / Parkering

Det er 2 enkle garasjer i boligens underetasje.
Ellers gode parkeringsmuligheter på tomten/innkjøring.

Byggemåte

Det er støpt dekke i underetasje. Grunnmur av lettklinker blokker som er pusset og malt på utvendige fasader.
Oppført av tradisjonelle trekonstruksjoner med
stående tømmermannskledning fra byggeår og 1997 (tilbygg). Trolig isolasjon i yttervegger ihht. krav fra byggeårene. Stedvis lite lufting bak kledning.Takkonstruksjon med valmet tak og kaldt loft, det er takstein som tekking.

Det er bygget 2 stk. enkle garasjer på ca. 22 kv og 16 kvm i tilknytning til boligens underetasje. Det er støpt plate på grunn. Det er støpt betong, lecaplank og lettklinker blokker som overflater i garasjer. Det er montert vippeporter av trevirke. For det meste normal slitasje. Noe fuktskjolder/saltutslag på yttervegger.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 14.10.1982 for eiendommen. Dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven. Denne er gitt med følgende merknader om arbeid som gjenstår:
- Kjeller: Innlistning av vinduer i hobbyrom. Det støpes i pipeløp til bunn av feierluke. Kloakkrør som står opp av gulv må tettes. Hyller i matbod.
- 1. etg.: Oljekamin må anmeldes. Belegg på stuegulv.
- Utvendig: Tilkobling av takvannsnedløp. Stigetrinn på tak for feiing. Trapp ved inngang. Noe tilbakefylling langs murer.
Dette arbeidet må være fullført innen 01.01.1983.
Selger opplyser at gjenstående arbeider er utført

Tilbygg godkjent av kommunen i 1996. Dette omfattet forlengelse av stue og vinkel i den andre enden med soverom og arbeidsrom i 1 og 2 etasje, samt ekstra garasje.
Fasadeendring godkjent i 1985. Det ble satt inn et vindu i stuen 2. etasje.

Gjør oppmerksom på at det minste soverommet i underetasjen på godkjente plantegninger er byggemeldt som arbeidsrom. Rommet har for lite vindu til å være godkjent til varig opphold. Skal dette brukes som permanent soverom, så må vinduet byttes.

I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Barnehage / skole i området

Oversikt over nærmeste barnehage og skoler:
Trollsteinen barnehage (0-5 år) ca 0.6 km
Villa Kulla Barnehage ca 2.9 km
Nanset barnehage (0-6 år) ca 3 km

Fagerli skole (1-7 kl.) ca 1.7 km
Hedrum barneskole (1-7 kl.) ca 1.8 km
Hedrum ungdomsskole (8-10 kl.) ca 1.8 km
Thor Heyerdahl videregående skole ca 4.5 km

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Oppvarming skjer via varmekabler på badene og i underetasje, vedovn i stue 1 etasje og underetasje, luft-luft varmepumpe plassert i stue 1. etasje, ellers bruk av panelovner.

Pipestokk av lettklinker fra byggeår. Det er montert ildsted av typen peis m/innsats i stue 1 etg. og stue underetasje. I følge selger er det utført rehabilitering (montert stålrør) av pipe i 1997-1998.
Larvik kommune opplyser at siste utførte feiing var i 2016. Branntilsyn i 2011 ble ikke utført da ingen var hjemme ved varslet tilsyn. Siste utførte tilsyn var i 2000.

Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene mangler oppvarmingskilde, overtas boligen slik den fremstår på visning.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 12 030 pr. år (årsprognose fra Larvik kommune)
Det betales avgift for: Vann, avløp, renovasjon og feiing.

Det er innført eiendomsskatt i Larvik kommune for 2023. Satsen er 1 promille av Skatteetatens formuesgrunnlag for 2023. Satsen kan maksimalt økes opp til 4 promille i 2026.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 188 180 pr. 31.12.20
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 277 449 pr. 31.12.20

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål og kjørevei. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. Eiendommen er avsatt til bolig og veg i Kommunedelplan for Larvik by.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen reguleringsplaner under arbeid innenfor 100 meter fra eiendommen.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1951/2302-1/30 Bestemmelse om gjerde tinglyst 20.10.1951
- Gjerdehold er hovedbrukets eier uvedkommende.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg pr. utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 99 40 44 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Nordbylia 31, 3271, Larvik, Gnr. 2008 bnr. 74 i Larvik kommune

Oppdragsnummer

22-22-0140

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.