Helgeroa

Pen familiebolig m/garasje. Flott opparbeidet uteområde. Svært gode utsikts- og solforhold. Godkjent utleieleilighet

Torpesvingen 4 , 3295 Helgeroa

VISNINGER

31. januar tirsdag kl. 16:30-17:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Anders Fremmerlid Glasø
Anders Fremmerlid Glasø Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

80%

eier sin egen bolig

83%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

59%

har bolig på over 120 kvm

32%

av boligene er nyere enn 20 år

32%

er barnefamilier

Type / Eierform Tomannsbolig / Selveier
Primærrom 148 m²
Bruksareal 148 m²
Tomt 405 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 2007
Gårdsnummer 4094
Bruksnummer 126
Energimerking D
FINN.no 287527476
Sist endret 25.01.2023 09:41
Prisantydning 4 490 000,-
Totalpris 4 616 270,-

Beregnet totalkostnad

4 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 200,- (Pantattest kjøper) 112 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 490 000,-)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 126 270,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 616 270,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/Anders Fremmerlid Glasø har gleden av å presentere Torpesvingen 4!

Dette er en fin halvpart av vertikaldelt tomannsbolig beliggende på populære Torpefeltet i Helgeroa. Området er meget barnevennlig og rolig. Boligen er fra 2007 og består av 2 boenheter, i 1. etasje finnes det nemlig en godkjent utleieleilighet. Hovedboligen har inngang fra byggets bakside hvor det også finnes en fin terrasseplatting. Her kommer du inn i en stor gang hvor det også er tilkomst til et meget praktisk vaskerom. Herfra tar du trappen opp til boligens 2. etasje hvor det er stor stue med herlig vedovn, kjøkken med profilerte fronter og integrerte hvitevarer, lekkert bad med både badekar og dusj, samt to gode soverom. Fra stua er det utgang til en stor terrasse hvor du kan nyte deilige dager i sola. Her er det god plass til det du måtte ønske av utemøbler, solseng og grill. I følge selger er det deilig sol på uteplassen til ca. kl. 21:45 midtsommer.

Leiligheten har eget inngangsparti fra fremsiden av boligen og inneholder entré, stue i åpen løsning, kjøkken med integrerte hvitevarer, pent bad og to soverom. Ved leilighetens inngangsparti finnes det også en koselig terrasseplatting og en liten hage. Utleiedelen er super som en ekstra inntektskilde eller for deg som har større hjemmeboende barn.

Tomten er pent opparbeidet med asfaltert gårdsplass, belegningsstein, koselig hage og hekk. Hagen er inngjerdet mot naboen noe som gjør den litt mer privat. Hagen er super for både to- og firbente sommerstid. Her kan barna leke mens foreldrene slapper av på terrassen. Gode parkeringsmuligheter i garasje og på egen gårdsplass. Boligen er delikat innredet i lyse og moderne farger. Det har også blitt utført et løpende vedlikehold av boligen siden byggeår så her kan du flytte rett inn i uten å måtte tenke på oppussing. Her har du en fin bolig som dekker de fleste behov, enten for familien, paret eller deg som bor alene.

Fra boligen er det kort vei til Søndersrød med matbutikk, post i butikk, legekontor og apotek. For deg med små barn så ligger Torpeløkka barnehage rett ovenfor veien. Det er heller ikke langt til Berg barneskole og Nesjar idrettsanlegg. Det er også kort vei til fine sandstrender, svaberg og marinaen med kiosk og restauranter. I tillegg er det flust av fine turområder hvor bla. Kyststien er verdt et besøk. Sommerperler som Nevlunghavn og Stavern ligger heller ikke langt unna, og er absolutt verdt et besøk sommerstid. Ellers finnes du Larvik sentrum med sitt gode og varierte tilbud innen kort kjøreavstand fra boligen.

Ditt neste hjem?

Innhold

Boligen inneholder:
1. etasje: To entréer, kjøkken, vaskerom, bad, stue og to soverom.
2. etasje: Kjøkken, bad, stue og to soverom.

Standard

Halvpart av vertikaldelt tomannsbolig fra 2007 beliggende i Helgeroa. Boligen holder en normal god innvendig standard.

Innvendige overflater:
Tre-stavs parkett og fliser på gulv.
Vegger med panelplater.
Himlinger med takessplater og MDF-panel.

Bad 1. etasje:
Badet har fliser på gulv og vegger, samt himling med MDF-panel og innfelte downlights. Av installasjoner finnes vegghengt toalett, dusjkabinett, servant med innredning og opplegg til vaskemaskin. Det er varmekabler i gulvet og rommet er ventilert via avtrekksventil i himling.

Bad 2. etasje:
Badet har fliser på gulv og vegger, samt himling med MDF-panel og innfelte downlights. Av installasjoner finnes toalett, dusjkabinett, badekar og servant med innredning. Det er varmekabler i gulvet og rommet er ventilert via avtrekksventil i himling.

Vaskerom:
Rommet har fliser på gulv og vegger, samt himling med takessplater. Av installasjoner finnes opplegg til vaskemaskin og arbeidsbenk i heltre med nedsenket utslagsvask. Det er varmekabler i gulvet og rommet er ventilert via avtrekksventil i himling

Kjøkken 1. etasje:
Kjøkkenet har tre-stavs parkett på gulvet, vegger av panelplater og "kitchenboard", samt himling med takessplater. Kjøkkeninnredningen er fra 2013 og har profilerte fronter og laminert benkeplate. Det er integrerte hvitevarer i form av kjøl/frys, oppvaskmaskin, stekeovn og platetopp. Rommet er ventilert via ventilator over platetopp.

Kjøkken 2. etasje:
Kjøkkenet har tre-stavs parkett på gulvet, vegger av panelplater, samt himling med takessplater. Kjøkkeninnredningen har profilerte fronter og laminert benkeplate. Det er integrerte hvitevarer i form av kjøl/frys, oppvaskmaskin, stekeovn og platetopp. Rommet er ventilert via ventilator over platetopp.

VVS/Teknisk:
Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann og avløp.
Vannrør av typen rør i rør system og avløpsrør i plastmateriale fra byggeår.
To varmtvannstanker innbygget under trapp i 1. etasje.
Varmepumpe fra 2013 plassert ved kjøkken/stue i 1. etasje.
Vannskap plassert på bad i 1. etasje og på vaskerom 1. etasje.
Det elektriske anlegget er i hovedsak vurdert å være fra boligens byggeår.
Sikringsskap med automatsikringer er plassert i begge entréer.
Oppvarming via elektrisitet, varmepumpe og vedfyring. Naturlig ventilasjon.

Følgende oppgraderinger er foretatt ifølge selger:
*oversikten er ikke nødvendigvis komplett
2021- Nytt baderomsmøbel og speil på bad i 2. etg. La også nytt tak med spotter.
2021 - Byttet ytterdør 1. etg i front.
2021 - Malt huset utvendig flere ganger siden 2012, sist 2021.
2020 - La nytt tak med spotter i gang 1. etg.
2019 - Kjøkkenet i 2. etg. ble utvidet fra en L til en U for å få bedre plass, samt byttet benkeplate og vask med armatur.
2017 - Byttet kjøleskap kjøkken 2. etg.
2016 - Lagt gulv på loftet.
2015 - Satt inn varmepumpe i 1. etg.
2014 - Lagt brostein og asfalt.
2013 - Ble satt inn IKEA kjøkken 1. etg.
2013 - Ferdigstilt bad i 1. etg.
2013 - Bygd plattinger foran og bak huset.
2013 - Leilighet i 1. etg. godkjent (etter fikk laget bad, satt inn kjøkken og satt inn branndør mellom leilighetene).

Inntatt i salgsoppgaven følger tilstandsrapport fra takstmann med tilstandsvurdering av boligens bygningsdeler.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i Helgeroa som er særlig godt kjent for sin koselige atmosfære og liv om sommeren. Fra boligen er det kort vei til Søndersrød med matbutikk, post i butikk, legekontor og apotek. Det er kort vei til både barnehage og barneskole. Helgeroa byr også på en flott marina med kiosk og restauranter, i tillegg til flere fine sandstrender, svaberg og flott turterreng. Den populære Kyststien går forbi området og bør oppleves. Stien strekker seg fra Helgeroa via Nevlunghavn og til Stavern og byr på en spennende og variert turterreng.

Idylliske Nevlunghavn ligger ikke langt unna, og er en perfekt destinasjon for en sykkeltur. Nevlunghavn er en liten tidligere fiskerlandsby, som står på UNESCOs liste over verneverdige tettsteder, med trange smågater med eldre trehusbebyggelse omkranset av vakker naturskjønn skjærgård. I Nevlunghavn er det et koselig miljø med fiskeutsalg på brygga, populært bakeri, trivelige små restauranter og gjestgiveri. Du bør også ta turen innom  populære Nevlunghavn Bakeri & Conditori - et samlingssted for fastboende og turister.

En kort kjøretur unna finner du populære Stavern som er en liten perle langs Vestfoldkysten. Med koselige smågater med eldre trehusbebyggelse og flotte skjærgårder er Stavern et populært sted å bo og feriere i. Om sommeren er Stavern kjent for sitt pulserende liv med et variert og godt tilbud av sommeråpne kafeer, restauranter, butikker, gallerier. I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud og mindre arrangementer som gjør Stavern til et attraktivt sted.

Larvik sentrum er kun en bil- eller busstur unna. Her finnes butikker, kafeer og restauranter, kjøpesenteret Amfi samt et mangfold av andre tilbud og tjenester. Fra Larvik sentrum er det kort vei til kjøpesenteret Nordbyen samt gangavstand til flotte turområder i Bøkeskogen og Farris både sommer og vinter. Larvik sentrum kan også by på nærhet til Indre Havn, jernbanen og annen offentlig transport, Kulturhuset Bølgen, Fritzøe Brygge og strandpromenaden til Tollerodden.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter kr. 18 721,25,- pr. år
If forsikring, ca. kr. 10000,- pr. år.
Telenor- TV og internett/bredbånd, ca. kr. 1100,- pr. mnd.
Frivillig å være medlem i Helgeroa vel ca. kr. 250,- pr. år.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

Det er noen punkter i tilstandsrapporten som en bør være ekstra oppmerksom på.
Dette er konstruksjoner som ikke er undersøkt:
Vaskerom - Det er ikke utført hulltaking/fuktmåling grunnet våtsonens plassering mot yttervegg.
Varmtvannsbereder - Ikke inspisert grunnet redusert tilkomst under trapp.
Stakeluke - Avløpsrørene er skjult og eventuell stakeluke er ikke lokalisert.
Yttertak - Taket er ikke inspisert grunnet is og snø, samt sikkerhetsmessige årsaker.
Terrasse/balkong - Tetteskjikt er skjult, og ble derfor ikke besiktiget/vurdert.
Byggegrunn - Byggegrunnens beskaffenhet er ukjent.
Utvendig terreng - Det er stedvis ikke mulig å vurdere terrengfall, grunnet plassering av plattinger.

Dette er tilstandsgrad 2:
Bad 1. etasje - Ikke etablert ventilasjonsspalte ved dør/terskel, kun naturlig ventilasjon, ikke registrert drenering fra innebygget sisterne, sprekte veggfliser bak toalett, utilfredsstillende tettedetaljer ved rørgjennomføringer tilknyttet avløpsrør under servant, ca. 10 mm nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk.
Bad 2. etasje - Ikke etablert ventilasjonsspalte ved dør/terskel, kun naturlig ventilasjon, utilfredsstillende tettedetaljer ved rørgjennomføringer tilknyttet avløpsrør under servant, ca. 11 mm nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk.
Vaskerom - Ikke etablert ventilasjonsspalte ved dør/terskel, kun naturlig ventilasjon og hull i veggflis/membran ved veggkran fra tidligere innfestning.
Kjøkken 1. etasje - Vannrørene er ikke plugget mot varerør (fare for lekkasje) og svelling i benkeplate ved oppvaskkum (tyder på manglende tetting).
Kjøkken 2. etasje - Gulv bærer preg av slitasje.
Øvrige overflater - Parkettgulv bærer preg av slitasje og sprekker i garasjegulv.
Loft - Luftespaltene mellom taksperrene er stedvis tettet med isolasjon, og det ble observert kondens/rim i forbindelse med dette.
Innvendige trapper - Knirk i trappen.
Radon - Ikke foretatt radonmålinger i boligen.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja. Var en liten lekkasje i taket på garasjen, dette kom ifra terrassen som er over. Dette ble utbedret i 2013.
- Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun faglært. Tømrer Åsmund midtgarden. Lagt ny membran av Åsmund i terrasse i 2 etg i 2013.
- Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser? Ja. Kommer et felt på nedsiden av oss mot Helgeroa., på sikt. Har ikke noe betydning for denne
eiendommen. Denne er på nedsiden av barnehage.
- Selges eiendommen med utleiedel, leilighet eller hybel eller lignende? Ja.
- Hvis ja, er rommene som benyttes til ovennevnte godkjent til beboelse (rom til varig opphold) av bygningsmyndighetene? Ja. Alt er godkjent av bygningsmyndigheten.

Boligens areal

Primærrom: 148 kvm, Bruksareal: 148 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 74 m².
Primærrom: 74 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: To entréer, bad, vaskerom, kjøkken, stue og to soverom.

2. etasje:
Bruksareal: 74 m².
Primærrom: 74 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjøkken, stue, bad og to soverom.

Det finnes også en garasje på 13 kvm, en denne er utelatt fra arealoppmålingen da den kun har inngang fra utsiden.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Adkomst direkte fra Torpesvingen.

Boligen er merket med "Til-salgs"-plakat fra Leinæs & Partners og det vil bli skiltet til fellesvisning.

Se også kartskissen til høyre i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler.

Tomt

Areal: 405 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkering i garasje og på egen gårdsplass. Selger opplyser også at det er mulighet for gjesteparkering ca. 50 m lenger opp i gata.

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Anticimex AS og opplysninger gitt fra selger:

Bygget er oppført på støpt betong mot grunn. Yttervegger, etasjeskiller og tak i trekonstruksjoner. Fasade med liggende trekledning. Saltak tekket med betongtakstein. Vinduer i 2-lags glass, terrassedør og ytterdører fra byggeår.

For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten som er inntatt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for eiendommen datert 18.05.2009 og ferdigattest for utleieleiligheten datert 07.01.2014. Dokumentene følger inntatt i salgsoppgaven.

Lekestua i hagen er ikke omsøkt eller godkjent i kommunens arkiv.

Interessenter gjøres oppmerksomme på at megler ikke har mottatt informasjon fra kommunen som tilsier at utvidelsen av terrassen i 2. etasje er byggesøkt. Eiendommens bebyggelse er kun byggesøkt i henhold til tegninger vedlagt salgsoppgaven, som er mottatt fra kommunen. Dette er et søknadspliktig tiltak og selger har ikke undersøkt muligheten for å få dette godkjent av kommunen. Kjøper må eventuelt gjøre dette selv, og bærer risikoen for at disse eventuelt ikke skulle bli godkjent av kommunen. Kontakt megler ved spørsmål rundt dette.

Adgang til utleie

Utleiedelen er godkjent som egen boenhet og kan lovlig leies ut.
Ved utleie er det krav til forsvarlige radonverdier.

Oppvarming

Oppvarming skjer via elektrisitet, varmepumpe og vedfyring.

Det er varmekabler i gulv i vaskerom, soverom i 1. etasje, begge entréer og bad.

Ildstedet i boligen var ikke registrert hos Larvik kommune, men selger har sendt inn melding om dette til kommunen.

Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene mangler oppvarmingskilde, overtas boligen slik den fremstår på visning.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger opplyser om et årlig energiforbruk på ca.11 000 kwh.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 18 721,25 pr. år (årsprognose fra Larvik kommune)
Det betales avgift for: Vann, avløp og renovasjon.

Det betales for 2 abonnement på eiendommen.

Det er innført eiendomsskatt i Larvik kommune for 2023. Satsen er 1 promille av Skatteetatens formuesgrunnlag for 2023. Satsen kan maksimalt økes opp til 4 promille i 2026.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 866 844 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 120 638 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er hovedsakelig regulert til bolig i reguleringsplan for Torpefeltet (en liten del av eiendommen, 27 kvm, er avsatt til anlegg for lek) og til bolig i bebyggelsesplan for Torpefeltet - Felt B11 og B12. Kopi av dokumentene følger inntatt i salgsoppgaven. Eiendommen er avsatt til bolig i kommuneplanens arealdel (en liten del av eiendommen, 4 kvm, er avsatt til veg).

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er boplikt i denne delen av Larvik kommune og kjøper må undertegne rødt egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som bekrefter at eiendommen vil bli benyttet som helårsbolig. Merk at det ikke er krav om at kjøper selv benytter eiendommen som helårsbolig og at kravet kan oppfylles ved utleie.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen servitutter/tinglyste rettigheter registrert.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg pr. utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Hvitevarer medfølger med unntak av frittstående kjøleskap som står i garasjen. Lampe over spisebord og vegghengte lamper i stue i 2. etasje medfølger ikke.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger inntatt i salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 85 99 58 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Eiendommen er tilknyttet Øvre Torpefeltet vel. I følge selger betales det ingen kontingent for medlemskapet.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Torpesvingen 4, 3295, Helgeroa, Gnr. 4094 bnr. 126 i Larvik kommune

Oppdragsnummer

22-22-0146

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.