Ranvika ved Ula

Familiehytte med flott sjøutsikt - gangavstand til båtplass, strand og sjøbod i Ranvika

Nedre Såtåsvei 20 , 3280 Tjodalyng

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Knut Leinæs
Knut Leinæs Partner / Advokat / Eiendomsmegler
Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 83 m²
Bruksareal 86 m²
Tomt 1 000 m² / Festet tomt
Soverom 4
Byggeår 1974
Gårdsnummer 1106
Bruksnummer 2
Energimerking G
FINN.no 267917393
Sist endret 12.08.2022 09:10
Prisantydning 5 300 000,-
Totalpris 5 443 742,-

Beregnet totalkostnad

5 300 000,- (Prisantydning) Omkostninger 132 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 300 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 143 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 443 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Nedre Såtåsvei 20!

Hytta ligger fint til i Ranvika i sjønære omgivelser med vakker natur og flott sjøutsikt. Det er sol fra tidlig morgen og rusleavstand ned til sjøen for en deilig dukkert på de varme dagene. Dette er en familievennlig hytte i et populært hytteområde med en usjenert beliggenhet i terrenget. Umiddelbar nærhet til fantastiske tur og rekreasjonsmuligheter med bl.a. kyststien og lokale stier som er egnet for store og små - til fots eller på sykkel. Sommerstid er det konserter, markeder og utstillinger i området.

Hytta ligger i fin weekend-avstand fra flere av de store byene på Østlandet. Fra Oslo tar det ca. 1,5 timer med bil. Det er bom på vei til hytta, og bilvei frem til felles parkeringsplass ca. 40 meter nedenfor hytta. Det er også mulig å kjøre helt frem til døren. Fra hytta er det underkant av 10 minutters gange ned til vannet og stranda.  Det er også havneanlegg med badebrygge, fine sitteplasser, båtplass og sjøbod i et naust som eier disponerer. Rettigheten er ikke tinglyst, men bekreftes av grunneier og er forankret hos vellet.

Planløsningen består av fire soverom, bod, baderom med vaskemaskin og dusjnisje, stue med peis og store vindusflater. Kjøkken ligger i delvis åpen løsning. Fra stuen er det utgang til romslig terrasse med flott sjøutsikt.

Hytta er tilkoblet offentlig vann og avløp.


Velkommen til visning!

Innhold

Hytta inneholder:
1. etasje: Bad, wc, to ganger, fire soverom og innvendig bod. Terrasse
2. etasje: Stue med åpen kjøkken løsning. Terrasse

Sjøbod ved bryggeanlegget medfølger hytta, denne ligger i naust 1, dør 3.

Standard

Hytte beliggende i Ranvika mellom Larvik og Sandefjord. Adkomst via gruset bomveg. Skrånet fjelltomt. Sydvendt terrasse på ca. 33 m2 i 2. etg. Nordøstvendt terrasse i 1. etg på ca. 17 m2. Hytten er oppdelt i 4 "avdelinger" med egne inngangsdører.

Kjøkken
Kjøkken fra byggeår. Gulv belagt med en-stavs heltre gulvbord. Vegger og skråtak med malt trepanel. Innredning med profilerte fronter. Laminert
benkeplate med nedsenket oppvaskkum i metall og ett-greps blandebatteri. Frittstående komfyr og kjøleskap. Vannrør i kobber og avløpsrør i plastmateriale fra ca. 2016.

Bad
Bad fra 2016. Gulv og dusjhjørne belagt med flis. Øvrige vegger og himling med trepanel. Innredning med profilerte fronter. Heltre benkeplate med
nedsenket servant og ett-greps blandebatteri. Speil, overskap og lysarmatur med stikkontakt. Opplegg for vaskemaskin. Varmekabler. Dusjhjørne
med dobbel dusj. To-greps blandebatterier og hånddusj. Gulvstående toalett. Vannrør i forkrummet kobber og avløpsrør i plastmateriale fra 2016.

Toalettrom
Toalettrom fra ca. 2016. Gulv belagt med terrassebord. Vegger og himling med trepanel. Vegghengt servant med ett-greps blandebatteri. Gulvstående toalett. Vannrør i forkrummet kobber og avløpsrør i plastmateriale fra 2016.

Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
Vannrør i kobber og avløpsrør i plastmateriale hovedsaklig fra 2016. VVB av typen Høiax 200L fra 2016 og hovedstoppekran plassert på bad. Hytten
har naturlig ventilasjon.

Det er flere punkter i tilstandsrapporten som en bør være ekstra oppmerksom på. Dette er:

TG 2 Vesentlige avvik (alder, slitasje, skader mv.):
- Bad: Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel må etableres. Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning. Mekanisk avtrekk må etableres. Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning. Mekanisk avtrekk må etableres. Sprekker i overgang oppkantflis/trepanel registrert. Krever oppfølging og jevnlig ettersyn.

Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Det er ikke etablert veggmembran i våtsone ved servant. Krever oppfølging og jevnlig ettersyn.

Lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt anbefales. Det ble målt på tilfeldig sted og målingen viste en høydeforskjell på 4 mm. Fallet er mindre enn 1:50 i en avstand på 80 cm. Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til sluk ved VVB er på tilfeldig sted målt til ca. 10 mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet.

- Kjøkken: Ikke mekanisk avtrekk. Krever ombygging. Kjøkkeninnredningen bærer preg av alder/slitasje.

- Øvrige rom - 1. etg: Dørbladet til enkelte innerdører har kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes. Krever justering av dørblad/dørkarm.

- Elektrisk anlegg: Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999. Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

- Yttertak - Hovedtak: Tekking (undertak, lekter og yttertekking) Symptomer på slitasje og elde er registrert, selv om det ikke ble observert tegn på lekkasjer eller skader. TG2 er valgt for å belyse at bygningsdelen har en alder og tilstand som tyder på behov for tiltak i fremtiden.

- Balkonger, terrasser, veranda etc: Tettesjiktet opplyses å være fra ca. 2016. Tettesjiktet er skjult og ikke tilgjengelig for inspeksjon. Det er ikke observert tegn på lekkasjer eller skader. Rekkverket har horisontale åpninger større enn 5 cm, Avviker fra gjeldende forskrift. Tiltak anbefales.

- Terrasser / platting på terreng: Rekkverket har horisontale åpninger større enn 5 cm, avviker fra gjeldende forskrift. Tiltak anbefales.


TG3 Store eller alvorlige avvik:
- Toalettrom (ikke våtrom): Ingen ventilasjon. Mekanisk avtrekk må etableres. Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel må etableres. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000

- Etasjeskiller - 2. etg: Det er merkbare skjevheter i kjøkken/stue. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i rommet er målt til 48 mm. Årsak til skjevhetene er uvisst.

- Etasjeskiller - 1. etg: Det er merkbare skjevheter på soverom. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i rommet er målt til 35 mm. Årsak til skjevhetene er uvisst. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000

TGIU Ikke undersøkt:
- Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon: Deler av stubbloft ble ikke besiktiget, grunnet redusert tilgjengelighet. Yttligere undersøkelser anbefales.

- Yttertak - Hovedtak: Taket er en lukket konstruksjon. Inspeksjon ikke mulig. Svai i takkonstruksjonen ble registrert. Yttligere undersøkelser anbefales.

- Drenering: Helhetsvurdering

For fullstendig detaljert informasjon må interessentene lese tilstandsrapporten vedlagt salgsoppgaven.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i Ranvika mellom Ula og Kjerringvik. Hytta ligger på et fjell med gode solforhold på formiddag og utover ettermiddagen. Herfra er det kort vei til herlige strender, svaberg og generelt gode bademuligheter. Det er ellers fine turmuligheter i området. Kort vei til fine badestrender i Ranvika, Kjerringvik og Ula.

Fantastiske Ula ligger ikke langt unna. Her er det et yrende liv sommerstid med uteservering og marina. Her kan du nyte båtlivet, svaberg, bølgeskvulp og måkeskrik på varme sommerdager. Gangavstand til Kjerringvik. Både Larvik og Sandefjord er en liten kjøretur unna og har butikker, kafeer og restauranter, samt et mangfold av andre tilbud og tjenester.

Båtlivet ligger like i nærheten - denne hytta disponerer båtplass i felles havneanlegg. En varm sommerdag er det ekstra fint å ta båten over til populære Stavern. Stavern er en perle langs kysten og er særlig kjent for sitt fantastiske pulserende sommerliv med et variert og godt tilbud av sommeråpne kafeer, restauranter, butikker, gallerier.

Løpende kostnader

Pliktig medlemskap i Ranvika og Såtås vel utgjør kr. 2055,- pr. år, inkluderer båtplass og veiavgift.
Styreleder for velet informerer at den ene bryggen skal utbedres, og i den forbindelse skal det innbetales kr. 3.000,- fra hver rettighetshaver i tillegg til de 2.000,- pr. år. Denne innbetalingen begynte for 2 år siden, og ny eier må påregne kostnad for dette i år, evt årene frem til bryggen er utbedret. Eksakt kostnad for utbedringen er uviss, og det skal stemmes over i generalforsamlingen i velet om det skal tas opp lån eller om det blir innkreving fra rettighetshaverne.

Årlig vedlikeholdsavgift til det private VA-laget utgjør kr. 2500,- pr. år til V&A Ranvika og Såtås hyttefelt. Betales direkte til grunneier.

I følge selger ligger årlig strømbruk på ca. 6000 kwh, beroende på hvor ofte man bruker hytta.

Forsikring

If forsikring

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, både av faglært og ufaglært/egeninnsats.
Firmanavn: Holmestrand Rørleggerbedrift AS, Peder Kjøll, Elektrikergruppen AS, Ghintas Bygg AS, Tømrer Julius Messel, (svigersønn), egeninnsats.
Redegjør for hva som ble gjort og når: Det ble bygget bad og toaletter av ovenfornevnte i 2015-2016. Ghintas Bygg AS sto for flislegging og maling.

Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Ja.
Firmanavn: Holmestrand Rørleggerbedrift AS og tømrer Julius Messel, (svigersønn)
Redegjør for hva som ble gjort og når: Badet er fornyet fra bunnen, inkl. tettesjikt, membran og sluk.

Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Ja. Fakturaer og bilder.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Ja, kun av faglært.
Firmanavn: Holmestrand Rørleggerbedrift AS
Redegjør for hva som ble gjort og når: Nytt VVS system i 2016.

Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja. Rehabilitering tetning rundt pipe.

Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun av faglært og ufaglært/egeninnsats
Firmanavn: Tømrer Julius Messel, (svigersønn), og egeninnsats.
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Nytt terrassegulv 2015-2016

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,
sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kun faglært.
Firmanavn: Peder Kjøll Elektrikergruppen AS
Redegjør for hva som ble gjort og når: Vesentlig fornying av el-anlegget inkl. nytt sikringsskap, ekstra jording, legging av varmekabler til bad, kontroll av hele anlegget 2016.

Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om
lavspenningsanlegg)?
Ja. Foreligger hos Peder Kjøll Elektrikergruppen AS.

Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,
sentralfyr, ventilasjon)?
Ja. Branntilsyn utført i 2021 uten kommentarer.

Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare,
tinglyste forhold eller private avtaler)?
Ja. Offentlig vann og avløp via privat fellesanlegg, (HSG AS).

Boligens areal

Primærrom: 83 kvm, Bruksareal: 86 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 47 m².
Primærrom: 44 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, wc, to ganger og fire soverom

2. etasje:
Bruksareal: 39 m².
Primærrom: 39 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue og kjøkken

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Fra Tjøllingveien retning Sandefjord sving til høyre inn på Ulaveien. Sving deretter til venstre inn på Skisakerveien, i førstkommende kryss ta til venstre og følg Ranvikaveien i ca. 4 km. Sving deretter til venstre inn på Nedre Såtåsvei.

Det vil bli skiltet med Leinæs & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisning. Benytt gjerne kartet i annonsen til å lage adkomstbeskrivelse.

Tomt

Areal: 1 000 kvm, Eierform: Festet tomt, Festeavgift: 10939

Festeavgiften utgjør pt. 10.939,- per år, og betales forskuddsvis hvert år med forfall den 01.06.
Grunneier, Ingjerd Andersen Østlie og Bjørn Uno Østlie, har ifølge festekontrakten forkjøpsrett. Grunneier informerer at forkjøpsretten ikke skal benyttes.

Festekontrakten ble inngått i 1968 med en festetid på 20 år regnet fra 1/5 1974. Etter tomtefesteloven blir festeforholdet automatisk videreført etter dette, og man har derfor evigvarende festerett.
Festeavgiften kan justeres hvert 10 år etter økning av KPI, og festeavgiften kan etter dagens lovverk ikke økes utover økning i konsumprisindeksen.

Neste regulering av festeavgift i 2024. Ny eier må forvente en festeavgift på ca. kr 14 000.

Framfeste er ikke tillatt. Det er ikke tillatt å drive forretningsmessig virksomhet på tomta/hytta.
Grunneier har opplyst at tomten kan innløses. Konferer megler for opplysning om pris.

Eiendommen som er etablert med festekontrakt den 02.08.1968, er ikke oppmålt av kommunen. Viser til festekontrakten for areal og beskrivelse av eiendommen. Eiendommens plassering i kartet kan avvike fra eiendommens faktiske plassering i marka. Oppgitt areal i eiendomskartet er tilsvarende usikkert, og er kun beregnet ut fra grensene i matrikkelen.

Festekontrakten er lagt ved i salgsoppgaven. For øvrig gjelder reglene i Lov om tomtefeste av 20. desember 1996 nr. 106.

Ved ytterlige spørsmål oppfordrer vi til å ta kontakt med megler.

Garasje / Parkering

Parkeringsplass(er) 40 m fra hytta, med mulighet for å kjøre helt frem.

Byggemåte

Hytten er oppført på søylefundamenter og stubbloft. Etasjeskillere, yttervegger og tak i trekonstruksjoner. Fasade belagt med liggende trekledning.
Saltak tekket med shingel. Vinduer i 2 og 1-lags glass fra byggeår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Hytta er byggemeldt i tråd med vedlagte tegninger fra 1971. Innredning av arealet under terrassen med bad, wc og bod er ikke byggemeldt pr utarbeidelse av prospekt, men søknad om godkjenning av dette ble sendt 2. august 2022. Det forventes å være en kurant sak da det ikke endrer det bebygde arealet på eiendommen.

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest.

Adgang til utleie

Hvis festeren leier bort sin hytte mer enn 14 dager i året, må han betale eieren 25% av vanlig utleiepris i hytteområdet.

Oppvarming

Elektrisk og vedfyring.
Larvik kommune opplyser at det har vært branntilsyn/feiing på eiendommen den 03.08.2020

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket er ifølge selger ca. 6000 kWh pr. år.

Kommunale avgifter

Kr. 7 643,75 pr. år

Det betales kommunale avgifter for vann, avløp og renovasjon.
Det er fire gebyrterminer i året med forfall i februar, mai, august og november.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr. 312.087.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Regulering

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse med bevaring av landskap og vegetasjon ihht reguleringsplan Hovland Søndre datert 10.08.2008. Ifølge kommuneplanens arealdel 2021-2033 er eiendommen regulert til fritidsbebyggelse. Den ligger under hensynssone H910_1 som sier at reguleringsplan skal fortsatt gjelde.

Av kommuneplanens arealdel følger det at hytter kan utvides til 130 kvm BYA + 50 kvm markterrasse. Dette inkluderer et anneks eller bod.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen reguleringsplaner under arbeid innenfor 100 meter fra eiendommen.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1968/3399-2/30  Festekontrakt - vilkår  
02.08.1968 
festetid: 20 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 600
BESTEMMELSER OM FORLENGELSE
LEIEN KAN REGULERES
KONTRAKTEN KAN IKKE OVERDRAS/UTLEIES UTEN SAMTYKKE FRA
HJEMMELSHAVER/UTLEIER
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2006/7422-3/30   ** Nye vilkår - feste  
21.09.2006 
Årlig festeavgift: 9500
Gjelder fra 2007.

Ta kontakt med megler for kopi av rettigheten.

Vei/vann/avløp

Privat vei til hytta.
Kommunalt ledningsnett via et privat VA-anlegg og private stikkledninger. Eier/VA-laget er selv ansvarlig for private stikkledninger til fritidsboligen.

Tilbehør

Det vesentligste av innbo/løsøre på eiendommen forutsettes å medfølge.
Putekasse, utestoler, sittegruppe ved peisen, bilder på vegg i stuen medfølger ikke.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til knut@leinaes.no eller SMS: 92 05 35 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Nedre Såtåsvei 20, 3280, Tjodalyng, Gnr. 1106 bnr. 2 Fnr. 9 i Larvik kommune

Oppdragsnummer

22-22-0150

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.