Viksfjord

Usjenert beliggende hytte med fantastisk utsikt over Viksfjord og sen kveldssol - to båtplasser - anneks

Prestegårdsskogen 34 , 3280 Tjodalyng

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Knut Leinæs
Knut Leinæs Partner / Advokat / Eiendomsmegler
Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 67 m²
Bruksareal 72 m²
Tomt 1 000 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 1968
Gårdsnummer 1038
Bruksnummer 19
Energimerking G
FINN.no 262497758
Sist endret 28.06.2022 11:57
Prisantydning 6 500 000,-
Totalpris 6 673 742,-

Beregnet totalkostnad

6 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 162 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 500 000,-)) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 173 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 673 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/ Knut Leinæs har gleden av å presentere Prestegårdsskogen 34 beliggende usjenert i idylliske Viksfjord med en fantastisk utsikt og kveldssol!

Hytta ligger høyt i terrenget og har en stor hage med diverse beplanting, samt flere fine uteplasser. Det medfølger to båtplasser i felles flytebryggeanlegg beliggende ca. 300 meter fra hytta, det er i tillegg store fellesområder.
Tar du sjøveien er det kort vei til bl.a. Stavern som sommerstid er kjent for sitt pulserende liv med et variert og godt tilbud av kafeer, restauranter, butikker, vinmonopol, apotek og gallerier. For den aktive er det fine turområder og gode kajakkforhold. Det er bilvei med bom helt frem til hytta, med mulighet til parkering for flere biler.

Hytta har et innbydende overbygd inngangsparti. Gangen leder inn til bad og to soverom. Kjøkkenet holder grei standard og stua er lys med store vindusflater. Fra stue er det direkte utgang til romslig terrasse med herlig sjøutsikt over Viksfjord. Det er i tillegg et anneks på eiendommen. Ved ønske om større plass, er det muligheter for å kunne bygge/utvide hytta. Av kommuneplanens arealdel følger det at hytter kan utvides til 130 kvm BYA + 50 kvm markterrasse. Dette inkluderer et anneks eller bod.

Velkommen på visning!

Innhold

Hytten inneholder: Gang, bad med dusj og wc, teknisk rom, to soverom, stue og kjøkken.
Anneks inneholder: Stort soverom og bod.
Under hytta er det noe lagringsrom med lav takhøyde.

Standard

Kjøkken: Kjøkken av eldre årgang med en-stavs eikebord på gulvet. Vegger og skråtak med malt trepanel. Mosaikkflis på vegg bak oppvaskkum.
Innredning med profilerte underskapdører og slette overskapdører. Laminert benkeplate med nedsenket oppvaskkum i metall og ett-greps
blandebatteri. Nisje for komfyr og kjøleskap. Avtrekksvifte integrert i overskap. Vannrør i kobber/plastmateriale og avløpsrør i plastmateriale fra
ukjent årstall.

Øvrige rom: Alle rom utenom bad har enstavs eikeparkett på gulv. Vegger og himlinger/skråtak med trepanel. Malt i stue/kjøkkendel og gang. Plassbyggede garderobeskap på teknisk rom og begge soverom. Fryseskap plassert på lite soverom. Naturlig ventilasjon via luker i yttervegger.

Baderom: Klassisk hyttebad med wc, dusj og servant som av takstmann ikke er vurdert som et fullverdig bad fordi det mangler veggmembran og åpent sluk. Gulv belagt med belegg, vegger og himling med malt trepanel. Innredning med profilerte fronter. Laminert benkeplate med nedsenket servant og ett-greps blandebatteri. Vannrør i kobber og plastmateriale fra ukjent årstall. Avløpsrør i plastmateriale fra ukjent årstall. Mekanisk avtrekk.

Det er flere punkter i tilstandsrapporten som en bør være ekstra oppmerksom på. Dette er:
TG 2 Vesentlige avvik (alder, slitasje, skader mv):
- Kjøkken: Innredningen mangler en skuffefornt. Forøvrig normale bruksmerker.
- Øvrige rom: Det ble stedvis observert sprekker mellom gulvbord. Det ble registrert hull etter gamle gjennomgjøringer i gulvbelegg på bad. Anbefales tettet. Det anbefales å etablere sluk og membranoppkant på bad for å bedre lekkasjesikkerheten i rommet.
Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon: Stedvis skader på /og løse stubbloftsplater. Medfører fare for at gnagere finner vei inn i konstruksjonen/hytten. Dragere under stubbloft synes å være underdimensjonert og stedvise nedbøyninger ble registrert. Ytterligere undersøkelser og tiltak anbefales. Det vurderes at fasader har behov for overflatebehandling.
Dører og vinduer: Vinduer som er av eldre dato, og det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på vinduer hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.
Yttertak-Hovedtak: Taktekkingen bærer preg av elde og slitasje. Mosegrodd på nordsiden. Tiltak anbefales. Taket ble besiktiget ved å fysisk være på taket. Taket er en lukket konstruksjon, og det kan ikke verifiseres at det er etablert tilstrekkelig lufting av konstruksjonen. Ytterligere undersøkelser anbefales.
Balkonger, terrasser, veranda etc.: Rekkverkshøyder er under 0,9 meter. Avvik fra gjeldende forskrift. Tiltak kan anbefales. Bjelker under hovedterrasse er underdimensjonert/har for langt spenn. Krever oppfølging og jevnlig ettersyn.
Grunnmur, fundamenter: Søylefundamenter synes stedvis å være provisorisk og underdimensjoner. Tiltak bør påregnes.

TG3 Store eller alvorlige avvik (strakstiltak nødvendig):
Ingen

TGIU ikke undersøkt:
- Andre VVS-tekniske anlegg (eksempelvis luft/luftvarmepumpe): Varmepumpe er ikke kontrollert. Anbefales utført av teknisk komponent personell.

For fullstendig detaljert informasjon må interessentene lese i tilstandsrapporten.

Beliggenhet

Fritidseiendommen ligger idyllisk til i Viksfjord i et attraktivt hytteområde med nydelig utsikt og umiddelbar nærhet til vannet. Tar du sjøveien er det kort vei til vakre Svenner fyr og Stavern, det er lagt til rette for båter i området med flere brygger og fortøyningsmuligheter. Det er mange flotte turveier langs sjøen og det er flust av små holmer og skjær - her har du både nærhet til sjø og landlige omgivelser. Viksfjord ligger skjermet og er derfor ikke like værutsatt som resten av kysten, noe som gjør det til et paradis, blant annet er det et yndet mål for kajakkpadlere.

Kyststien i Tjølling ligger i gangavstand fra hytta og strekker seg langt med mange flotte turområder og idylliske steder som Bjønnes og Kaupang. Det er mulig å gå hele veien på fine stier og veier. Seilerhytta er et populært samlingssted på turen hvor du kan nyte god mat i idylliske omgivelser, her er det også mulig å legge til med båt.

Dagligvarehandel ligger på Tjøllingvollen ca. 5 min unna eiendommen. For ytterligere servicetilbud er det kort vei til både Larvik og Sandefjord, med flere restauranter og butikker. På Løveskogen idrettspark (ca. 2.5 km fra hytta) finnes en rekke fotballbaner. Fra hytta er det ca. 5 minutters gange ned til egen båtplass, som ligger i et felles flytebryggeanlegg. Kun 1,5 time fra Oslo.

Løpende kostnader

Andel fellesutgifter Prestegårdsskogen Sameie. Pt kr 850,- som dekker drift av sameiet, herunder bommer og veier. Sameiet eier i felleskap hele området Prestegårdsskogen i et tingsrettslig sameie.

Vann og avløp. Dette anlegget eies og driftes av Prestegårdsskogen VA Drift AS. For helårs vann- og avløptilkobling faktureres det for 2022 ca 4.400,- Dette dekker driften av vann- og avløpsanlegget, herunder årlig service av kvernpumpe på hver hytte.

Prestegårdsskogen og Omegn Hytteeierforening. Årlig kontingent er kr 250. Dette dekker medlemskap i og driften av denne foreningen, som er eier av Prestegårdsskogen VA Drift AS. Om man velger å ikke være medlem av denne foreningen, frasier man seg samtidig retten til å være med å bestemme over vann- og avløpsselskapet.

Eier disponerer to båtplasser i båtforeningens anlegg som kan følge i handelen. Man må være medlem i båtforeningen og det koster 2500 kroner i året for hver av båtplassene. Båtplassene kan selges eller leies ut.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, både av faglært og ufaglært/egeninnsats.
Firmanavn: Rørleggersenteret
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Innlagt vask, vannklosett og dusjkabinett

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun av faglært
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: dameiet har felles vann & kloakkanlegg (2019)

Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f.eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende? Ja. Dårlig trekk, pipa har ikke vært i bruk siden 2012. Tilsyn & feiing vil bli utført 28.06.22

Kjenner du til om det er utført arbeider av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Kun av faglært.
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Det ble lagt inn nytt el-anlegg ifm vann- og kloakk i 2019.

Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja. Har hatt kontroll for ca 10 år siden.

Boligens areal

Primærrom: 67 kvm, Bruksareal: 72 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 61 m².
Primærrom: 56 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad, kjøkken, stue og to soverom

Anneks:
Bruksareal: 11 m².
Primærrom: 11 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Soverom

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Fra Larvik sentrum: Følg Rv 303 mot Sandefjord, frem til Tjøllingvollen. Ta av til høyre inn Vikveien, ved Tjodalyng ungdomsskole.
Følg Vikveien nedover gjennom boligfelt, og over jernbaneovergang. Ta av første vei 90 gr. til høyre - Vikerøyveien. Følg så denne veien nedover forbi bryggeanlegget og avkjøring til Vikerøya - og videre frem til bom inn til Prestegårdsskogen. Kjør deretter ca 350 m og hytta ligger på venstre side. Det er skiltet med Leinæs & Partners.

Er du i tvil, ring megler.

Tomt

Areal: 1000 kvm. Eierform: Eiet tomt. Festeavgift: 1.

Eiendommen er etablert som et punktfeste på bruksnummer 19. Det er hytteeierne i Prestegårdsskogen som sammen eier bruksnummer 19. Man er således bortfester og fester. Megler har derfor ansett dette mer som en selveiertomt enn en festetomt. Interessenter oppfordres til å snakke med megler dersom de har spørsmål til ordningen. I mangel av andre holdepunkter følger det av tomtefesteloven at man fester en tomt på ca 1000 kvm.

Hytta er en del av et hyttefelt med 37 hytter (tomter) fordelt på ca. 157 mål. Dette området var opprinnelig festet av Staten, men ble kjøpt ut av eierne i 2001. Etter det har man opprettholdt festekontrakten (men med seg selv som en av de 37 eierne). Sameiet er organisert slik at hver hytte har ca. ett mål som sin "tomt" med naturlig avgrensning rundt hytta, og at det øvrige arealet er fellesområde for alle sameierne. I og med at tomteområdet er et sameie vil alle større beslutninger kreve enighet blant flertallet av sameierne.

Garasje / Parkering

Parkering på tomt.

Byggemåte

Hytte med anneks, beliggende i Viksfjord i Larvik Kommune. Ankomst via bomveg. Stedvis skrånet tomt med fjell, plenarealer, grus og diverse beplantning. Frittstående anneks med soverom og bod. Sydvestvendt terrasse på ca. 50 m2. Sydøst vendt platting på ca. 9 m2 og frittliggende terrasse på ca.17 m2.  Hytten har naturlig ventilasjon og luft-til-luft varmepumpe.

Hytten er oppført på søylefundamenter og stubbloft. Yttervegger og tak i trekonstruksjoner. Fasade med stående trekledning. Saltak tekket med shingel. Vinduer i 2-lags glass fra 2000, 2004, 1999 og byggeår. Terrassedør fra 1999. Ytterdør fra ukjent, nyere årstall.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger godkjente tegninger av hytta og anneks fra 1973.

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Deler av terrassen mot vest skulle vært byggesøkt da avstanden til terreng overstiger 0,5 meter. En søknad om dette antas kurant, da totalt fotavtrykk er langt under de 130 kvm BYA som aksepteres i kommuneplanen. Øvrige markterrasser skal være tillatt uten søknad dersom disse er under 0,5 meter over bakken. Kjøper overtar risiko for dette, og det vil ikke kunne fremmes krav mot selger som følge av at kommunen gir pålegg om endring/rivning/tilbakeføring eller lignende.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Ved og elektrisk.

Ingen merknader fra feier.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 7 643,75 pr. år

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 292 732 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).
Kr 292 732 pr 31.12.20

Regulering

Eiendommen er uregulert, men avsatt til fritidsbolig i kommuneplanen.
Bestemmelsene i kommuneplanen gir rett til å bygge/utvide hytter inntil 130 kvm BYA + 50 kvm markterrasse. Dette inkluderer et anneks eller bod.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Det er utfordringer med oppblomstring av grønnalger i indre del av Viksfjord. Det pågår kontinuerlig arbeid med å fjerne dette i sesongen, også gjennom sameiet i Prestegårdsskogen og via lokale bonder.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Eiendommen er registrert som fritidsbolig og det er derfor ikke boplikt.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1969/4327-2/30FESTEKONTRAKT - VILKÅR
08.09.1969
FESTETID: 25 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 250
Bestemmelser om regulering av leien
Bestemmelser om forlengelse
Pant for forfalt festeavgift
Bestemmelser om prioritetsvikelse
Med flere bestemmelser
GJELDER FESTE
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Vei/vann/avløp

Privat vei m/bom fra Vikerøyveien.
Sameiet har eget vann- og avløpsanlegg med private stikkledninger som er koblet til det kommunale anlegget. Dette ble fullført i 2019 og er godkjent av kommunen. Pt er det sommervann i hytta, men det er muligheter for helårs vanntilkobling.

Tilbehør

Hytta overleveres i hovedsak slik den fremsto på visning uten ytterligere ren og ryddiggjøring. Enkelte personlige gjenstander fjernes så som f.eks bilder i stua og skjenk i annekset.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til knut@leinaes.no eller SMS: 92 05 35 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Prestegårdsskogen 34, 3280, Tjodalyng, Gnr. 1038 bnr. 19 Fnr. 46 i Larvik kommune

Oppdragsnummer

22-22-0152

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.