Hagtvedt

Sjarmerende idyll på landet med drøye 3 måls tomt - småbruksfølelse - u. boplikt - solrikt - godt vedlikeholdt

Hagtvetveien 103 , 3270 Larvik

VISNINGER

29. juni onsdag kl. 18:00-19:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Martin Sundet
Martin Sundet Eiendomsmegler
Knut Leinæs
Knut Leinæs Partner / Advokat / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

87%

eier sin egen bolig

63%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

80%

har bolig på over 120 kvm

5%

av boligene er nyere enn 20 år

27%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 181 m²
Bruksareal 297 m²
Tomt 3 155 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1930
Gårdsnummer 2052
Bruksnummer 47
Energimerking G
FINN.no 262482189
Sist endret 24.06.2022 13:31
Prisantydning 4 690 000,-
Totalpris 4 823 242,-

Beregnet totalkostnad

4 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 117 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 690 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 133 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 823 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Drømmer du om et fristed på landet? Nå har du mulighet til å realisere drømmen!

Hagtvetveien 103 er et sjarmerende tun i fredfulle og naturskjønne omgivelser. Boligen er godt vedlikeholdt og er betydelig påkostet av dagens eier. God planløsning med bla. to gode stuer i hovedetasjen, og et stort Country Home kjøkken med bakerovn og grue. I tillegg er det en frittliggende garasje/sommerstall.

Tomten er på drøye 3 mål som passer perfekt for deg som trenger masse boltreplass. Velstelt hage opparbeidet med prydbusker og frukttrær, gruslagt innkjøring, og store plenområder. Eiendommen har optimale solforhold og flere fine uteplasser.

Her bor du fritt og landlig, men likevel sentralt med flere byer i Vestfold/Telemark innen 30 min. kjøring. Buss til/fra Larvik forbi eiendommen.

Velkommen til visning!

Innhold

Eneboligen går over to plan i tillegg til kjeller.
Planløsningen består av:
1. etg: Entré, bad, to stuer, kjøkken og spisestue.
2. etg. Gang, mellomgang, hems, toalettrom, walk-in-closet og tre soverom.

Kjeller med gode lagringsmuligheter.

Det er i tillegg oppført en frittliggende garasje/sommerstall.

Standard

Eneboligen ble opprinnelig oppført på 1930-tallet, og fremstår godt vedlikehold over tid, og er betydelig påkostet av dagens eier. De innvendige overflatene består av enstavs heltrebord, og fliser. Vegger av tapet, teglstein og malt trepanel. Himlinger med trepanel.

Bad
Badet ligger i 1. etasje og er fra 2003. Flislagt på gulv og vegger, med malt trepanel øverst på veggene. Det er varmekabler på gulv, samt opplegg til vaskemaskin. Badet inneholder plassbygd hjørnekar, toalett, dusjhjørne, samt servant med skapinnredning. Vannrør av typen kobber og avløpsrør i plastmateriale fra 2003. Naturlig ventilasjon.

I 2. etasje finner du i tillegg et praktisk toalettrom med flislagt gulv og varmekabel. Vegger og himling med trepanel. Naturlig ventilasjon via spalte i vindu.

Kjøkken
Stort kjøkken med god oppbevaringsplass i skap og skuffer. Innredninger med profilerte fronter og teglstein, og benkeplate i heltre. Praktisk kjøkkenøy som inviterer til felles matlaging. Nisje for komfyr og oppvaskmaskin, samt frittstående kjøleskap. Vegghengt avtrekksvifte over komfyr/platetopp. Vannrør i kobber og avløpsrør i plastmateriale. På kjøkkenet er det også en flott bakerovn hvor du kan steke brød eller invitere til pizzakvelder.

VVS/teknisk:
Vannrør i kobber og metall.
Avløpsrør i plastmateriale.
Varmtvannsbereder fra 2022 på 200 liter i kjeller.
Hovedstoppekran plassert i kjeller.
Varmepumpe ra 2019 av typen Panasonic plassert over kjøkkendør.
Det er etablert kaldt og varmt utevann.
Elektrisk anlegg fra ukjent årstall. Sikringsskap med automatsikringer plassert i kjeller og på hems i 2. etasje.

På eiendommen er det i tillegg oppført en frittliggende garasje/sommerstall med betongdekke.

Det har vært noe fuktinnsig i kjellerveggen mot øst.

For ytterligere opplysninger om boligens tilstand, se tilstandsrapport fra takstmann og selgers egenerklæringsskjema vedlagt salgsoppgaven.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i naturskjønne og fredfulle omgivelser på Hagtvedt i Hedrum. Her bor du omkranset av jorder, skog og idylliske småbruk. Eiendommen ligger fritt i terrenget med optimale solforhold fra tidlig morgen til sent på kveld. Med flere fine uteplasser gir dette et godt utgangspunkt for å nyte sommeren ute.

Nærområdet byr på flotte turområder og fiskemuligheter med bla. laksefiske i Lågen. Meløstranda ligger en kort kjøretur unna. Svært barnevennlig sandstrand ved campingplass hvor du bla. finner volleyballbane, kiosk og flytebrygge. Meløstranda/Åsrumvannet har et av landets høyeste badetemperaturer sommerstid. Klatreparken Høyt og Lavt Vestfold ligger litt lenger nord i Lågendalen. Sørlandsidyllene Stavern, Nevlunghavn og Helgeroa når du raskt med bil.

Selv om du bor landlig med god avstand mellom naboene, er det kort vei til de fleste Vestfoldbyene. Tønsberg, Sandefjord, Larvik, og Porsgrunn ligger alle innen 30 minutters kjøring fra eiendommen. I tillegg er det fergeforbindelser og flyplass i kort kjøreavstand. Buss til/fra Larvik forbi huset.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
Badet i 1. etasje: Lufttilførsel/mekanisk avtrekk må etableres. Stedvise sprekker/riss i flisfuger i dusjsonen. Det er ikke mulig å verifisere om slukmansjett og klemring er benyttet eller om monteringen er korrekt. Gjelder sluk under innbygget boblekar. Det er ikke observert synlige skader, men membranen har en alder som tilsier at restlevetiden er ukjent. Det er ikke foretatt hulltaking/fuktmåling grunnet våtsonens plassering mot yttervegg og dobbel vegg mot kjøkken. Det er stedvis motfall på gulvflater utenfor dusjsonen. Fare for vannansamling. Lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt anbefales.
Kjøkkenet: Kjøkkeninnredningen bærer stedvis preg av alder/slitasje. Det er noe knirk i gulvet. Bruksslitasje registrert.
Toalettrommet: ikke mekanisk avtrekk som bør etableres.
Øvrige rom i 1. etasje: Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser. Gulv med treflater, samt innerdører, bærer stedvis preg av slitasje.
Rom under terreng (kjeller): Det er observert saltutslag / kalkutslag på gulv/vegger som tyder på fuktvandring i konstruksjonen.
Krypkjeller: Terrenget rundt bygget har stedvis fall mot grunnmur. Fare for forhøyet fuktbelastning mot grunnmur. Krypkjelleren har symptomer som tyder på forhøyet fuktighet. - Kalt/saltutslag på ringmur. Krypgrunnsavfukter kan være et alternativ for å minske luftfuktighet og vektprosent i treverk. Det ble observert spor etter gnagere.
Loft innredet 2. etasje: Gulvets konstruksjoner har synlige nedbøyninger i himling i 1. etg, noe som kan tyde på underdimensjoneringer. Enkelte gulver er slitt/aldringspreget. Deler av loftet er bruksendret, og har ikke lengre den opprinnelige råloftfunksjonen. Det er en lukket konstruksjon, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som fuktrisikokonstruksjoner. TG2 er valgt for å belyse risiko, selv om det ikke ble observert skader eller symptomer på skader. Enkelte innerdører bærer preg av slitasje.
Loft uinnredet/råloft: Redusert ventilering av kaldtloftet. Det ble observert spor etter gnagere og veps.
Innvendige trapper: Det er kun rekkverk/håndløper på en side, og oppfyller ikke dagens krav.
Tekniske anlegg, VVS anlegg: TG2 er valgt på vannrør i boligen som er fra husets opprinnelige byggeår og eldre ukjente årstall. Stoppekran er av eldre type. Anbefalt brukstid er vurdert til å være passert. Selger informerer om at hovedstoppekran skal skiftes.
Vinduer: Enkelte vinduer bærer preg av slitasje og elde. Det er ikke observert synlige skader av større betydning.
Yttertak: Stedvise knekte takstein registrert. Løse mønepanner. Det er stedvis for lite overdekning takstein/gradrenner. Det kan ikke verifiseres at det er etablert tilstrekkelig lufting i/ved gesims. Takrenner bærer stedvis preg av alder/slitasje.
Terrasser: Søyler/pilarer som danner fundamenter har stedvis skjevheter.
Drenering: Takvann har stedvis kun utkast og det er ikke forsvarlig bortledning av vannet fra grunnmuren. Utvendig terrengfall er stedvis feil og heller inn mot grunnmur. Det er observert saltutslag / kalkutslag på grunnmur som tyder på fuktvandring i konstruksjonen. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut ifra alder.
Stikkledninger og tanker: Utvendige vannrør har en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert.
Garasje/sommerstall: Det er foretatt en forenklet og overordnet vurdering av tilstanden og det er relativt høy slitasjegrad som gjør at det anbefales utbedrende tiltak. -Takplater inneholder asbest, og det kreves spesielle tiltak ved eventuell utskiftning.

Tilstandsgrad 3:
Etasjeskiller 2. etasje: Det er merkbare skjevheter på hovedsoverom. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i rommet er målt til ca 55 mm. Årsak til skjevhetene er uvisst. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Sjablongmessig prisanslag kr. 10-50 000,-.

Grunnmur: Det registreres omfattende sprekkdannelser/skjevheter på grunnmur i krypkjeller. Tiltak må påregnes. Sprekker/riss observert forøvrig også. Sjablongmessig prisanslag kr. 100-300 000,-. Selger har etter utarbeidelse av tilstandsrapport undersøkt utfordringer knyttet til husets bæring mot grunnmur mot øst. ASO AS har estimert kostnaden for utbedringen til ca. kr. 30 000,-. Forholdet vil bli utbedret av selger så snart som mulig etter overtakelse ved å etablere ny støtte under dragere som i dag hviler på grunnmur. Kjøper kan i stedet velge å få et prisavslag på kr 40.000.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
Sopp. Badet ble totalrenovert 2003-4.

Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, kun faglært (Byggmester Arve Ståle Olsen AS)
Badet ble totalrenovert 2003-4. Badekaret var tidligere nedsenket og det ble funnet sopp under gulvet. I tillegg til fullstendig soppsanering (Anticimex + MycoTeam) ble krypkjeller/lufting reetablert. Arbeidet ble ledet av Byggmester Arve Ståle Olsen AS og hans underleverandører. Det er ikke oppdaget soppangrep ved inspeksjoner siden.

Selger har ikke kopi av dokumentene fra 2003/2004, og kjenner ikke til om arbeidene ble byggemeldt, men at alt er gjort av byggmester.

Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Ja (Arve Ståle Olsen AS)

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Ja, kun av faglært (Ing. Dagfinn Nordstrøm (ansvarsrett))
Nytt minirenseanlegg 2004-5. Ny utekran med varmt/kaldt vann 2021: Terje Larsen VVS AS.

Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
2012: Fukt i kjeller langs vegg mot vest. Utbedret ved drenering mot syd og langs hele veggen mot vest. Det er gammel "kjellerrenne" under gulvet. Denne ble lagt i rør og ført videre ut av boligen. 2022: Fukt i kjeller ved vanninntak (øst).

Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?
2003-4: Utvidet brannmur ved gammel støpejernsovn i spisestuen. Det er en sprekk i brannmuren på motsatt side.

Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
Gulv i 2. etg. (soverom) er skjevt.

Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som: rotter, mus, maur eller lignende?
Tidligere maur i kjeller. Sanert av Anticimex. Ikke sett noe senere. Noen få mus i kjeller. Forebygges med åtestasjoner fra Anticimex. Tidligere noe mus i skyvedørsvegg mellom stuene, nå er det tettet med musebørster under utvendig panel mot syd og ingen mus i siste vinter.

Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
Råteskade ved ark mot syd. Reparert av faglært (Byggmester Arve Ståle Olsen AS).

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kun faglært (ELTEL, Skagerak. Faugstad Elektro AS, OneCo Elektro AS)
Ny inntakssikring. Jordfeilsbryter/overspenningsvern. El-sjekk.

Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
Kopier sendt takstmann.

Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
El-sjekk.

Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?
Kun vanlige rapporter fra Anticimex ifm. jevnlige kontroller (serviceavtale). Også fast serviceavtale på minirenseanlegget.

Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)?
Privat avtale om anledning til sjekk av spillvannsrør på jordet.

Boligens areal

Primærrom: 181 kvm, Bruksareal: 297 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 58 m².

1. etasje:
Bruksareal: 108 m².
Primærrom: 108 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, to stuer, kjøkken og spisestue.

2. etasje:
Bruksareal: 73 m².
Primærrom: 73 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Gang, stue, wc, hems, walkin og tre soverom. Deler av 2. etasje er ikke måleverdig grunnet lav takhøyde, men har svært god bruksverdi.

Garasje/sommerstall:
Bruksareal: 58 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Adkomst direkte fra Hagtvetveien.

Det vil bli skiltet med Leinæs & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisning. Benytt gjerne kartet i annonsen til å lage adkomstbeskrivelse.

Er du i tvil, ring megler.

Tomt

Areal: 3 155 kvm, Eierform: Eiet tomt

Stor og skjermet tomt i naturskjønne omgivelser. Gruset gårdsplass, store plenområder, og en velstelt hage med prydbusker og frukttrær. Stort og flott kastanjetre på hjørnet av tomta.

Garasje / Parkering

Svært gode parkeringsmuligheter på stor gårdsplass og i garasje.

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Anticimex v/ Jarle Dalen Myrengen:
Boligen er oppført på grunnmur i betongstein og delvis lettklinkerblokker. Delvis krypkjeller. Yttervegger, etasjeskillere og tak i trekonstruksjoner.
Fasade med stående trekledning. Saltak belagt med betongtakstein. Vinduer i 2-lags glass hovedsakelig fra 80-tallet. Ytterdører fra forskjellige
ukjente årstall.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke brukstillatelse/ferdigattest i kommunens arkiver. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Det foreligger godkjente tegninger av eneboligen med ukjent årstall. Dagens planløsning er noe annerledes enn de byggesøkte tegningene, hvor badet i 1. etasje opprinnelig er byggesøkt som soverom, samt en noe annerledes planløsning i 2. etasje hvor bla. hovedsoverommet er byggesøkt som stue. Hemsen er opprinnelig byggesøkt som loft. Eiendommen overtas av kjøper som forevist på visning, og kjøper bærer selv ansvaret for å søke eventuell bruksendring.

Kommunen opplyser at det ble godkjent ombygging av eiendommen i 1989, men at det ikke foreligger vedtak i kommunens arkiver. Det foreligger heller ikke tegninger av garasjen da den endret bygningstype fra landbruksbygning til garasje.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Fin peis med dører i hovedstua. Spisestua har etasjeovn fra Ulefoss. Kjøkkenet har grue i tilknytning til bakerovnen.

Det ble montert varmepumpe i 2019.

Larvik kommune opplyser at siste feiing av røykløpet ble gjort i november 2018, og siste tilsyn ble utført juni 2009. Feier kommer uke 24/2022 ifølge selger.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 10 014 pr. år

Det betales kommunale avgifter for vann, slam, renovasjon, samt feie- og tilsynsgebyr. Det er fire gebyrterminer i året med forfall i februar, mai, august og november.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 906 343 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 262 835 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et område som ikke er detaljregulert, men er avsatt i kommuneplanen til landbruk-, natur- og friluftsformål for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag,

Eiendommen er underlagt bestemmelseområde for spredt bolig-, fritids- eller næringsbebyggelse (LNF-B).

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen reguleringsplaner under arbeid innenfor 100 meter fra eiendommen.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen servitutter/tinglyste rettigheter registrert.

Vei/vann/avløp

Offentlig vann.
Avløp til privat septikanlegg (minirenseanlegg) som er med i en kommunal tømmeordning.
Offentlig vei.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg per utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt.

Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til knut@leinaes.no eller SMS: 92 05 35 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Hagtvetveien 103, 3270, Larvik, Gnr. 2052 bnr. 47 i Larvik kommune

Oppdragsnummer

22-22-0153

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.