Stavern

Praktisk og moderne enebolig på hjørnetomt i barnevennlig område - kort vei til Stavern - salg av kontraktsposisjon

Grevleløkka 10 , 3294 Stavern

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Knut Leinæs
Knut Leinæs Partner / Advokat / Eiendomsmegler
Martin Sundet
Martin Sundet Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

74%

eier sin egen bolig

79%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

43%

har bolig på over 120 kvm

30%

av boligene er nyere enn 20 år

24%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Eierseksjon
Primærrom 153 m²
Bruksareal 158 m²
Soverom 4
Byggeår 2022
Gårdsnummer 4040
Bruksnummer 227
FINN.no 261692727
Sist endret 11.06.2022 19:52
Prisantydning 5 970 000,-
Totalpris 5 984 492,-

Beregnet totalkostnad

5 970 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 13 150,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 526 000,-)) -------------------------------------------------------- 14 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 984 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse av prosjektet

Velkommen til Grevleløkka - et nyere boligfelt under utvikling like utenfor Stavern!

Boligfeltet vil bestå av en variert bebyggelse med kombinasjon av frittliggende eneboliger, eneboliger i rekke og leiligheter. Eneboligen vil gå over to plan og inneholde stue og kjøkken i åpen løsning, fire soverom, vaskerom, to bad og bod. Det medfølger carport med sportsbod i bakkant.

Her bor du i et rolig og barnevennlig område med gangavstand til Stavern, barnehage og skole, samt flotte turområder. Det er fine grøntarealer rundt tomtene med nærlekeplass og kort vei til Kyststien, strender og svaberg. Noen få hundre meter unna finner du et stort idrettsanlegg med fotballbane, treningsapparater og en flott diskgolfbane i naturskjønne omgivelser.

Det gjøres oppmerksom på at bildene i annonsen/salgsoppgaven er av en tilsvarende bolig med ulike tilvalg, og avvik vil forekomme.

Ta gjerne kontakt for en gjennomgang av prosjektet!

Prosjektet/selskapet/eiendommen

Eneboligen vil ha god innvendig standard med tidsriktig farge- og materialvalg. Praktisk og god planløsning med 4 soverom, 2 bad og eget vaskerom. Stor stue i delvis åpen løsning til kjøkkenet og utgang til romslig terrasse med gode solforhold.

Kjøkken
Stilren kjøkkeninnredning fra Sigdal eller tilsvarende med hvitevarer fra Siemens eller tilsvarende. Egen kjøkkentegning for omfang og eksakt leveranse vil bli utarbeidet senere i samarbeid med utførende entreprenør.

Kjøkken og stue blir i delvis åpen løsning med mye lys og god romfølelse.

Stue
Lys og romslig stue med god plass til møblering av spisestue og sofagruppe. Stua vil få store vindusflater som gir godt med naturlig lysinnslipp til rommet. Fra stua blir det utgang til stor terrasse med gode solforhold.

Bad/vaskerom
Eneboligen leveres med to bad - ett i hver etasje. Badene vil bli flislagt på gulv med flotte 30x30 cm grå fliser.  I dusjsone leveres tilsvarende flis på vegger, samt  i mindre format på 5x5 cm på gulv. Forøvrig sparklet og malt gips på veggene. Det blir varmekabel i gulv og spotter i himling. Hvit baderomsinnredning med bredde på 90 cm.

Boligen får i tillegg et eget praktisk vaskerom i 1. etasje

Soverom
Det blir fire gode soverom i boligen, hvorav tre i 1. etasje og ett i 2. etasje.

Overflater
Boligen leveres med flott 14 mm enstavs eikeparkett fra anerkjent leverandør på gulv i alle rom bortsett fra bad og deler av entréen. Slette vegger og himling av gips som blir sparklet og malt. Rørføringer vil i all hovedsak bli skjult bak innkassinger og i helt eller delvis nedforede gipshimlinger.

Ventilasjon
Det blir montert mekanisk avtrekk fra våtrom og kjøkken med tilluft via spalteventiler i vinduer og/eller ventiler i fasade. Avtrekksvarmepumpe med innebygd varmtvannstank og Fancoil blir montert.

Oppvarming
Det blir levert varmekabler på bad og i entre med flis. Tilvalgsmulighet for vannboren gulvvarme og/eller varmefolie i de rom som er ønsket avhengig av hvor langt utbygger har kommet i byggeprossesen..

Se leveransebeskrivelse vedlagt i salgsoppgaven for nærmere informasjon.

Salg av kontraksposisjon

Denne salgsoppgaven gjelder salg av kontraktsposisjon av en bolig som er under oppføring. Ny kjøper overtar alle selgers rettigheter og forpliktelser iht. opprinnelig kontrakt, herunder betalingsvilkår og de lovpålagte garantier. Opprinnelig salgsoppgave og kontrakt følger vedlagt salgsoppgaven. Det forutsettes at kjøper har gjennomgått grundig den opprinnelige kjøpekontrakten med tilhørende vedlegg, før bud inngis.
Handelen reguleres av kjøpekontrakt som inngås etter at kjøpstilbud på kontraktposisjonen er akseptert. Det tas forbehold om at utbygger aksepterer transport av opprinnelig kontrakt, og utbygger står fritt til å akseptere eller avslå ny kjøper. Det tar også forbehold om at garantistiller godkjenner transport av garanti. Eventuelle forbehold som opprinnelig kjøper har tatt må også være avklart.

Det er stilt garanti på 3 % av opprinnelig kjøpesum iht. buofl. § 12. Garantien økes til 5 % fra overtakelse og løper deretter i fem år.
Garantien er beregnet med utgangspunkt i den opprinnelige kjøpesummen, dvs. uten vederlaget for kontraktsposisjon og ev. tilvalg o.l.
Ved signering av kontrakt skal kjøper av kontraktsposisjonen betale opprinnelig kjøpers (selger) innbetalt forskudd, samt beløpet for selve kontraktsposisjonen. Selgers innbetalte beløp frigis og utbetales etter dette til selger. Dersom det i avtalen mellom entreprenør og selger er avtalt forskuddsbetaling i samsvar med bustadoppføringslova § 47 aksepterer kjøper at kjøpers innbetalte beløp frigis til fordel for selger mot at kjøper overtar selgers fordring mot entreprenøren. Kjøpesummen for kontraktsposisjonen (merverdi)  vil stå på eiendomsmeglerforetakets klientkonto inntil boligen er overtatt og hjemmel tinglyst på ny kjøper.

Forventet fremdrift

Antatt ferdigstillelse 4. kvartal 2022.

Eierform

Eierseksjon

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et rolig område nær Rakke i Stavern. En liten rusletur unna boligfeltet finner man deilig sandstrand og svaberg med gode bademuligheter.

Stavern sentrum ligger ikke langt unna - her kan man ta bilen, sykkelen eller beina fatt. Med koselige smågater med eldre trehusbebyggelse og en flott skjærgård er Stavern et populært sted å bo og feriere i. Fra eiendommen er det gangavstand til barne- og ungdomsskole, samt matbutikk og idrettsanlegg.

Om sommeren er Stavern kjent for sitt pulserende liv med et variert og godt tilbud av sommeråpne kafeer, restauranter, butikker og gallerier. I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud og mindre arrangementer som gjør Stavern til et attraktivt sted. Det er flust av strender, svaberg og flotte bademuligheter i området. For de som er glad i naturen kan man benytte seg av Kyststien - den strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa.

For den aktive er det flotte turmuligheter i nærheten og den populær Kyststien kan anbefales. Den strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa. Deler av Kyststien er også fremkommelig med barnevogn.

En runde med diskgolf i Stavern kan anbefales. Banen, som ligger et steinkast unna, er godt opparbeidet i nyere tid hvor du finner flere hull i et trivelig skogs- og parkområde. Diskgolf har blitt en meget populær idrett i Norge og passer for hele familien.

En kort kjøretur unna finner man Larvik Golfklubb - en av Norges beste golfbaner. Her finnes det 2 golfbaner med henholdsvis 9 og 18 hull. Banen har internasjonal standard, er av høy kvalitet og er en av de banene med lengst spillesesong i landet.

Adkomst

Direkte fra Helgeroveien.

Byggemåte og standard

Hentet fra leveransebeskrivelsen:
Bygningen utføres med bærekonstruksjon i hovedsak av treverk. Fasadeveggene utføres med trekledning. Terrasser får impregnert terrassegulv. Utforming av rekkverk på terrasse vil være i treverk. Innvendige vegger utføres med stenderverk kledd med gipsplater. Mineralull i alle innevegger.

Leveranser utføres i henhold til gjeldende forskrifter. Teknisk forskrift TEK'17 er gjeldende for dette prosjektet. Der ikke annet fremgår av kontrakt, beskrivelser eller tegninger, gjelder Norsk Standard NS 3420 normalkrav til toleranser for ferdige overflater i bygninger, ref. fellesbestemmelser del 1.

Bebyggelsen

Første etasje inneholder romslig gang, tre gode soverom, bad, vaskerom, samt bod.

I andre etasje blir det stor stue med delvis åpen kjøkkenløsning, hovedsoverom og bad. Fra stue blir det utgang til stor sydvendt terrasse.

Det medfølger 1 parkeringsplass i carport og en biloppstillingsplass foran carport. Det blir tilrettelagt for ladepunkt for el-bil. Det leveres uisolert sportsbod i bakkant av carport.

Det gjøres oppmerksom på at det ikke blir vindu i trapp eller på badet i 2. etasje.

Areal

Bruksareal: 158 m².
Primærrom: 153 m².
Følgende rom er oppgitt som primærrom: 4 soverom, stue/kjøkken, 2 bad, vaskerom og gang.
Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: innvendig bod.

I tillegg er det sportbod på 5 kvm.

Arealene som er opplyst er hentet fra salgstegninger. Det tas forbehold om at avvik i arealene kan forekomme ved en oppmåling av bygget etter ferdigstillelse.

Tomt/tomteareal

Gruset biloppstillingsplass og i carport, for øvrig arronderes tomten med stedlige masser.

Tomten eies av seksjonseierne iht. seksjonsbegjæring/sameievedtekter, og er seksjonert som tilleggsdel til seksjonen (boligen). Med boligen følger da eksklusiv bruksrett over seksjonert uteareal. Se forøvrig oppmålingsforretningen med kart vedlagt salgsoppgaven for grensebeskrivelser av utearealet.

De deler av eiendommen som ikke skilles ut til boligbebyggelse vil bli fellesareal gjennom et realsameie som opprettes. Det vil bli pliktig medlemskap i velforening for å ivareta områdets fellesarealer. Eventuell avgift er ikke fastsatt per i dag og vil eventuelt bli fastsatt av medlemmene etter ferdigstilling av byggeprosessen på området.

Parkering

Det medfølger 1 parkeringsplass i carport og en biloppstillingsplass foran carport. Det blir tilrettelagt for ladepunkt for el-bil.

Tilvalg

Endringsarbeid kan kun kreves for en verdi av inntil 15 % av kjøpesummen. Eventuelle tilvalg faktureres direkte fra entreprenør dersom disse avtales etter kontraktsinngåelse.

Muligheter for tilvalg vil være avhengig av hvor langt man er kommet i byggeprosessen.

Selger har gjort følgende tilvalgsbestillinger som vil bli levert med boligen, og som er inkludert i prisen:

VVS
Oppgradert til et svart blandebatteri på kjøkkenet.
Pris - 4 807,-.
Modell - Tapwell ARM 184.

Kjøkken
Selger har oppgradert kjøkkenet til Sigdal Horisont snø, hvit med benkeplate 652 Delaware stein.
Pris - 92.647,-.

Elektro
Det blir spotter over gang, stue og kjøkken.
Pris - 27.225,-.

Totalt - kr 124.679,- for tilvalg.

Utenomhusarealer

Dersom de utvendige arealene ikke er ferdigstilt ved overtakelse av boligen, kan kjøper holde tilbake en del av kjøpesummen. Ev. gjenstående arbeid skal utføres så snart arbeidet praktisk kan utføres av hensyn til årstid. Selger er forpliktet til å ferdigstille arbeidet og fremskaffe ferdigattest innen rimelig tid og senest før den midlertidige brukstillatelsen er utløpt.

Sameiet/forretningsfører

Det vil bli opprettet et sameie, og ved kjøp av bolig medfølger rett og plikt til å være medlem av felles sameie. Seksjonsnummer og eierbrøk bestemmes i forbindelse med seksjonering.

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. lov om eierseksjoner §23.

Velforening

Dersom en rasjonell forvaltning av fellesareal eller offentlig myndighet krever det, kan selger etablere velforening eller lignende som kjøper og/eller eierseksjonssameiet skal være medlem av. Kostnadene ved forvaltning av slikt fellesareal vil bli fordelt på medlemmene.

Vedtekter/husordensregler

Vedtekter medfølger i prospektet. Det blir ikke lagt opp til husordensregler.

Vedtektene er en del av salgsprospektet og inneholder viktige opplysninger om organiseringen/eierformen. Det er viktig at en gjør seg godt kjent med disse før det inngås avtale om kjøp.

Husdyrhold

Det blir ikke lagt opp til forbud mot dyrehold.

Adgang til utleie

Det blir ikke lagt opp til hindringer mot utleie av hele boenheter.

Forsikring

Bygg og eiendom vil være forsikret av utbygger frem til overtagelse. Kjøper er ansvarlig for å tegne forsikring fra og med overtakelse.

Pengeheftelser

Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

Vei/vann/avløp

Boligene vil bli tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett. Grevleløkka er en kommunal vei, med adkomst til fylkesvei.

Tinglyste rettigheter og servitutter/heftelser

Kopi av grunnboksutskriften og de enkelte heftelsene kan fås ved henvendelse megler.

På hovedeiendommen som eiendommen er fradelt fra, er det tinglyst servitutter i form av erklæringer/avtaler som vil følge med til grunnboken for denne eiendommen. Det gjøres oppmerksom på at kjøpers bank vil få prioritet etter ev. tinglyste rettigheter/servitutter ved en tinglysning av pantedokument(er).

Selger kan tinglyse bestemmelser som vedrører sameiet, naboforhold eller forhold pålagt av myndighetene. Videre kan selger tinglyse bruksretter til fremtidige byggetrinn.

Selger forbeholder seg retten til å selge sine rettigheter og forpliktelser overfor kjøper til 3. mann.

Formuesverdi

Formuesverdi fastsettes av Skatteetaten i etterkant av at man har overtatt boligen (første årsskifte etter tinglyst hjemmel).

For 2019 var satsene 25% av boligverdien for primærbolig og 90% av boligverdien for sekundærbolig. Dersom formuesverdien overstiger 30% av markedsverdi for primærbolig, eller markedsverdien for sekundærbolig kan formuesverdien kreves nedjustert.

Ta kontakt med megler eller Skatteetaten ved spørsmål.

Reguleringsmessige forhold

Eiendommen er regulert boligbebyggelse - konsentrert småhusbebyggelse i reguleringsplanen Enigheten.

Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse i kommuneplanen, og er underlagt hensynsone H910_1 om at reguleringsplanen fortsatt skal gjelde, samt  bestemmelsesområde for enhetlig bebyggelsesstruktur.

Offentlige planer: Det pågår rullering av kommuneplanen.

Offentlige forbehold

Kjøper aksepterer at det på eiendommen kan påheftes servitutter/erklæringer som måtte bli påkrevd av offentlig myndighet, deriblant erklæring som regulerer drift og vedlikehold av fellesområder, og drift og vedlikehold av energi nettverk m.m.

Konsesjon/odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Da det er boplikt i denne delen av Larvik kommune må kjøper undertegne egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet som bekrefter at boligen vil bli benyttet til helårsbolig.

Pris

Kjøpesummen i avtaleforholdet: kr. 5 450 000,-.
Prisantydning for kontraktsposisjon (inkludert tilvalgskostnader): kr. 520 000,-.

Omkostninger:
Dokumentavgift 13 150,- *
Tingl.gebyr skjøte 585,-
Tingl.gebyr pantedokument 585,-
Pantattest kjøper 172,-
= kr 14 492 (Omkostninger totalt)
------------------------------------------------------------------------
= kr 5 984 492,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at kontraksposisjonen selges til prisantydning.

*Dokumentavgift beregnes ut fra andel tomteverdi, 526 000,-

Pris for tilkoblingsgebyr for TV/bredbånd avhenger av valgt leverandør og vil komme i tillegg til ovennevnte omkostninger. Interessenter oppfordrer til å undersøke selv med foretrukket leverandør for kostnader og tilgjengelighet for ønsket produkt.

Estimerte felleskostnader

Det legges ikke opp til at det skal betales felleskostnader i sameiet. Styret kan vedta felleskostnader dersom de ønsker dette etter overtakelse.

Kommunale avgifter

Disse er ikke fastsatt ennå da boligene ikke er bygget og seksjonert. Larvik kommune fastsetter endelige kommunale avgifter (inkl. eventuell eiendomsskatt) og det tas derfor forbehold om dette. Kommunale avgifter faktureres direkte til enhver kjøper fra Larvik kommune.

Oppgjør

Kjøper skal innbetale et forskudd på 10 % av hele kjøpesummen ved kontraktsinngåelse som sikkerhet for betaling. Selger vil stille en garanti ihht. Bustadoppføringslova § 47 for å få forskuddet utbetalt. Renter på forskuddet tilfaller selger så snart garantien er stilt. Dersom selger ikke velger å stille garanti vil forskuddsbetalingen bero på meglers klientkonto inntil skjøte er tinglyst på kjøper.

Ved forsinket betaling med mer enn 21 dager for beløpet som forfaller ved kontraktsinngåelse og 30 dager for andre avtalte innbetalinger, har selger rett til å heve kjøpet og foreta dekningssalg.

Innbetalingen av 10 % ved kontraktsinngåelse skal være i form av ubundet egenkapital. Det vil si at det ikke skal etableres pant i boligen (eller i eiendommen hvor boligen inngår) som sikkerhet for kjøpers finansiering av håndpenger.

Selgers standard kjøpekontrakt er tilpasset Bustad-oppføringslova og kan ikke forventes benyttet ved salg til kjøpere som ikke er forbrukere og som dermed faller utenfor Bustadoppføringslova. For slike kjøpere vil det kunne gjelde særskilte betingelser, blant annet må det forventes et forskudd tilsvarende 20 % av kjøpesummen innbetalt ved kontraktunderskrift. Kjøper må senest innen signering av kontrakt fremlegge finansieringsbevis.

Meglerhuset Leinæs AS er ansvarlig for å gjennomføre det økonomiske oppgjøret i det opprinnelige avtaleforholdet.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.

Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til knut@leinaes.no eller SMS: 920 53 533 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Garantier

Selger er etter Bustadoppføringslova §12 pliktig til å stille garanti på 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% av kjøpesummen i 5 år etter overlevering.

Til det er dokumentert at det foreligger garanti i samsvar med paragrafen her, har forbrukeren rett til å holde tilbake alt vederlag. Overføring av innbetalt beløp til selger er avhengig av selgers garantistillelse i.h.t. Bustadoppføringslova § 47.

Salgsbetingelser

Ved salg til forbruker selges boligen iht. bustadoppføringslova.

Prosjektet retter seg mot forbrukere som ønsker å erverve bolig til eget bruk. Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse der kjøper anses som profesjonell/investor, eller når boligen er ferdigstilt. I slike tilfeller vil handelen i hovedsak reguleres av avhendingslova. Selger kan velge å selge etter Bustadsoppføringslova.

Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier.

Ferdigattest

Selger skal fremskaffe ferdigattest for boligen. Kjøper er kjent med at slik ferdigattest normalt vil foreligge først en god stund etter overtagelse. Dersom ferdigattest ikke foreligger gjennomføres overtagelsen mot midlertidig brukstillatelse.

Salg av kontraktsposisjon

Dersom kontrakten/seksjonen ønskes videresolgt før overtagelse vil det påløpe et gebyr fra Selger for merarbeid i forbindelse med salget. Dette kan faktureres/innkreves av megler.

Videresalg kan ikke gjøres uten Selgers samtykke. Ervervet vil etter slik godkjenning kunne tinglyses direkte til tredjemann, men selger vil i forhold til oppgjør og kontraktsvilkår for øvrig kunne forholde seg til kjøper 1.

Avbestilling

Kjøper kan avbestille ytelsen eller deler av denne, jf. bustadoppføringslova §§ 52-54. Ved avbestilling før igangsettingstillatelse er innvilget påløper et avbestillingsgebyr på kr. 30.000,-. Ved avbestilling etter innvilgelse av igangsettingstillatelse påløper et avbestillingsgebyr på 10 % av total kontraktssum (inkl. mva.).

Overtagelse

Antatt overtagelse 02.12.2022.

Energimerking

Boligen vil energimerkes når de er ferdig oppført. Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten.

Bustadoppføringslova

Bustadoppføringslova av 13. juni 1997 nr. 43. Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse der kjøper anses som profesjonell/investor. I slike tilfeller vil handelen i hovedsak reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93. og ulovfestet entrepriserett.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Kjøpekontrakter

Avtale om kjøp av bolig forutsettes inngått iht. bindende kjøpsbekreftelse/budskjema som følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Leinæs AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Øvrige forbehold

Tegninger, animasjoner og fotografier i prospektet er av illustrativ karakter og definerer ikke nøyaktig innhold av selgers leveranse. Det gjøres særskilt oppmerksomt på at bildene i salgsoppgaven er tatt av en tilsvarende bolig, og at det er gjort tilvalg som ikke medfølger i standardleveransen.

Det kan forekomme avvik mellom byggebeskrivelse og plantegninger. I slike tilfeller går byggebeskrivelsen foran. Dersom det er avvik mellom prospekt/internettside og leveransebeskrivelse, er det den endelige leveransebeskrivelsen i kontrakten som gjelder. Omfanget av leveransen er begrenset til denne. Det tas forbehold om trykkfeil i leveransebeskrivelse og prospekt.

Alle opplysningene i dette salgsprospektet er gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og nødvendige, forutsatt at det ikke reduserer den generelle standarden. Kjøper aksepterer, uten prisjustering, at utbygger har rett til å foreta slike endringer. Eksempel på slike endringer kan være innkassing av tekniske anlegg, mindre endring av boligens areal eller lignende. Det gjøres oppmerksom på at det i noen tilfeller kan komme sjakter og/eller rørføringer som ikke er vist på tegninger.

Selger forbeholder seg retten til å endre sameiets størrelse, leie ut usolgte seksjoner, samt endre forutsetninger på usolgte boliger, herunder endre priser.

Det leveres ikke garderobeskap som standard. Garderobeskap kan bestilles i forbindelse med tilvalgsprosessen.

Utbygger tar forbehold om å foreta endringer i utformingen av utomhusarealene i forbindelse med videre utbygging av området.

Dersom utomhusarbeider ikke er fullført skal forholdet behandles på samme måte som en mangel med et forholdsmessig tilbakehold  av kontraktssummen inntil disse arbeidene er utført. Overtakelse av fellesareal skal gjennomføres med sameiets styre.

Kjøper må senest innen signering av kontrakt fremlegge finansieringsbevis. Kontraktsmøte avholdes innen rimelig tid etter aksept på kjøpstilbud. Det forutsettes at skjøte tinglyses på ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg, må det tas forbehold om dette i bindende kjøpsbekreftelse.

Kjøper er kjent med at selgers kontraktsmessige leveranse fremkommer av situasjonsplan og tegninger som følger vedlagt til prospektet/kjøpekontrakten. Det tas forbehold om mindre justeringer på tegninger og arealer i forbindelse med utarbeidelse av arbeidstegninger. Det gjøres for øvrig oppmerksom på at de plantegninger som er inntatt i dette prospekt kan inneholde avvik i forhold til de mer detaljerte plantegninger. Tegninger i målestokk kan fås utlevert hos megler eller av entreprenør ved tidspunkt for møte om eventuelle endringsarbeider.

Alle perspektiver, modell, illustrasjoner og møblerte planskisser i alt salgsmateriell er ment å gi et inntrykk av en ferdig bebyggelse og det kan ikke bygges et krav på disse.

Selger forbeholder seg retten til uten varsel å kunne endre priser og betingelser for usolgte seksjoner og parkeringsplasser/boder.

Alle opplysninger i dette prospektet er gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og nødvendige.

Det tas forbehold om eventuelle feil i prospektet.

Avtalt meglervederlag
Om meglers vederlag er det avtalt fast provisjon kr. 50.000,- inklusive mva. ved salg.

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det leveransebeskrivelse, tegninger, reguleringskart mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Tekniske anlegg og fremføringer til disse blir ikke inntegnet på tegninger som omfattes av kjøpekontrakt. Endelig plassering av disse bestemmes av selger basert på hva som er hensiktsmessig og nødvendig. Vertikale føringsveier og sjakter, kan bli endret noe i plassering og størrelse når endelige tekniske tegninger er klare.

Betalingsbetingelser

Kjøper skal innbetale 10 % av kjøpesum ved kontraktsinngåelse som sikkerhet for betaling. Dette anses som deponering på klientkonto. Rentene på det deponerte beløpet tilfaller kjøper. Ved forsinket betaling med mer enn 21 dager for beløpet som forfaller ved kontraktsinngåelse og 30 dager for andre avtalte innbetalinger, har selger rett til å heve kjøpet og foreta dekningssalg. Innbetalingen av 10 % ved kontraktsinngåelse skal være i form av ubundet egenkapital. Det vil si at det ikke skal etableres pant i boligen (eller i eiendommen hvor boligen inngår) som sikkerhet for kjøpers finansiering av håndpenger. Selgers standard kjøpekontrakt er tilpasset Bustad-oppføringslova og kan ikke forventes benyttet ved salg til kjøpere som ikke er forbrukere og som dermed faller utenfor Bustadoppføringslova. For slike kjøpere vil det kunne gjelde særskilte betingelser, blant annet må det forventes et forskudd tilsvarende 20 % av kjøpesummen innbetalt ved kontraktunderskrift. Kjøper må senest innen signering av kontrakt fremlegge Finansieringsbevis.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Adresse og matrikkel

Grevleløkka 10, 3294, Stavern, Gnr. 4040 bnr. 227 snr. 3 i Larvik kommune

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

Garantistiller

Navn: Hiscox SA
Beløp: 163.500,- før overtagelse, og 272.500,- i 5 år etter overtagelse.

Det er i tillegg stilt §47-garanti.

Det stilles kun garanti for den opprinnelige kjøpesummen kr. 5 450 000,-.

Oppdragsnummer

22-22-0180