Helgeroa

Sommerhytte på usjenert tomt med fantastisk utsikt og solgang. Selveiertomt. Bilvei. Enkel standard. MÅ SEES!

Baggersteinveien 26 , 3295 Helgeroa

VISNINGER

3. juli søndag kl. 15:00-16:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Knut Leinæs
Knut Leinæs Partner / Advokat / Eiendomsmegler
Anders Fremmerlid Glasø
Anders Fremmerlid Glasø Eiendomsmegler MNEF
Type / Eierform Hytte / Selveier
Bruksareal 67 m²
Tomt 696 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 1963
Gårdsnummer 4084
Bruksnummer 94
FINN.no 263046173
Sist endret 24.06.2022 15:50
Prisantydning 4 500 000,-
Totalpris 4 623 742,-

Beregnet totalkostnad

4 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 112 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 500 000,-)) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 123 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 623 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leinæs & Partners v/Anders Fremmerlid Glasø og Knut Leinæs har gleden av å presentere en sommerhytte i Helgeroa med en fantastisk beliggenhet. Hytten ligger på en usjenert tomt, gode solforhold og panoramautsikt over Helgeroa havn og skjærgården. Hytten er opprinnelig oppført på 1960-tallet og må forventes å rives eller renoveres. Her kan man renovere eller bygge drømmehytten sin på områdets kanskje beste hyttetomt.

Kvaliteter ved eiendommen:
- Nydelig utsikt over Helgeroa og skjærgården
- Strålende solforhold.
- Hytten ligger vestvendt
- Stor terrasse rundt hytten
- Bilvei helt frem til tomten
- Selveier tomt
- Enkel standard
- 2 soverom
- Vann fra brønn
- Mulighet for avløp
- Umiddelbar nærhet til butikker og restauranter.
- Særdeles attraktiv beliggenhet
- Denne hytten må sees!

Standard

Bygningsmassen er fra byggeår og kjøper må legge til grunn at alle bygningsdeler har utløp sin tekniske levetid, og at hytta derfor anses som et rivnings/totalrenoveringsobjekt. På bakgrunn av dette forutsettes det at Kjøper ikke kan gjøre gjeldende mangler knyttet til hyttas tilstand. Interessenter som vurderer å beholde dagens bygningsmasse oppfordres på det sterkeste å medbringe egen bygningskyndig.

Beliggenhet

Fritt beliggende fritidseiendom på naturtomt i Baggersteinveien i sommeridyllen Helgeroa. Eiendommen har vestvendt terrasse og uteplasser med meget gode solforhold og en vanvittig flott utsikt mot sjøen.

Fra hytta er det kort vei til alt området har å by på, som flere sandstrender, svaberg, marina, kiosk og flott turterreng. Eiendommen ligger usjenert til med gangavstand til idylliske Helgeroa sentrum med restauranter, serveringssteder, butikker etc. Nevlunghavn er heller ikke langt unna.

Det er også gode tur- og rekreasjonsmuligheter med Kyststien like på nedsiden. Kyststien går mellom Stavern og Barkevik - litt nordvest for Helgeroa.

Forsikring

Eika forsikring.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Faugstad elektriske utført el.kontroll når vi har fått melding om dette, dette er fulgt opp
- vedtatt bygd boliger i nærheten, men på siden ikke i front som stenger utsikt. Ikke ulempe

Boligens areal

BRA: 67m² ifølge selger, men dette er ikke kontrollmålt og avvik kan forekomme.

Bygningsmassen er fra byggeår og kjøper må legge til grunn at alle bygningsdeler har utløp sin tekniske levetid, og at eiendommen derfor anses som et rivnings/totalrenoveringsobjekt. På bakgrunn av dette forutsettes det at kjøper ikke kan gjøre gjeldende mangler knyttet til eiendommens tilstand. Interessenter som vurderer å beholde dagens bygningsmasse oppfordres på det sterkeste å medbringe egen bygningskyndig.

Adkomst

Fra Oslo kjører man E-18 og tar av til Larvik ved Farris. Følge deretter skilt mot Helgeroa. Ta av til høyre ned mot Helgeroa på Strandebakken og ta så til høyre inn Nordgata og deretter første til høyre inn Baggersteinveien. Følg veien rett frem til privat grusvei. Eiendommen ligger på venstre hånd. Det skal være godt merket frem til eiendommen.

Tomt

Areal: 696 kvm, Eierform: Eiet tomt

Naturtomt på fjellkolle med vestvendt terrasse og diverse beplantning. Hytta ligger usjenert til med flott utsikt og gode solforhold.

Tomten er pr i dag festetomt, men i forbindelse med salget vil festekontrakten slettes slik at eiendommen vil være å anse som selveiertomt.

Garasje / Parkering

Parkering på egen tomt.

Byggemåte

Enkel trekonstruksjon på pæler.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang i Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på fritidseiendommen.

Bygningsmassen er fra byggeår og kjøper må legge til grunn at alle bygningsdeler har utløp sin tekniske levetid, og at eiendommen derfor anses som et rivnings/totalrenoveringsobjekt. På bakgrunn av dette forutsettes det at kjøper ikke kan gjøre gjeldende mangler knyttet til eiendommens tilstand. Interessenter som vurderer å beholde dagens bygningsmasse oppfordres på det sterkeste å medbringe egen bygningskyndig.

Terrassen strekker seg utover hva tomtegrensene viser. Selger er grunneier for området dette gjelder og vil ikke kreve tilbakeføring. Se vedlagt kart over tomtegrenser.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Elektrisk og vedfyring.

Energimerking

Selger har ikke energimerket bygningen, og interessenten må derfor legge til grunn at bygningen har energiattest G. (laveste klasifisering). Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Dette følger av forskrift om energimerking §5(3).

Kommunale avgifter

Kr. 1 544 pr. år
Kommunale avgifter inkluderer renovasjon.
Dersom man skal legge inn vann/avløp må man påregne høyere beløp på de kommunale avgiftene.

Formuesverdi

Formuesverdien var pr 22.06.2022 ikke mulig å innhente fra skatteettaten.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse i reguleringsplan for Helgeroa, vedtatt 19.06.1996. Eiendommen er også regulert til fritidsbebyggelse i kommunedelplanens arealdel.

Bestemmelsene i kommuneplanen gir rett til å bygge/utvide hytter inntil 130 kvm BYA + 50 kvm markterrasse. Dette inkluderer ett anneks eller bod.

Det er regulert til utvikling av boliger sørøst og nordøst for hytten, på naboeiendommen. Se vedlagt reguleringskart

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Eiendommen er registrert som fritidsbolig og det er derfor ikke boplikt. Eiendommen ligger for øvrig i et område hvor det er boplikt for boligeiendommer. Dette gjør tomten mer unik.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1963/1489-3/30  Bestemmelse om gjerde  
13.05.1963 
Forbud mot næringsvirksomhet
Gjelder feste

Rettigheter på 3805-4084/9, 3805-4084/194
Rettigheter i eiendomsrett
1963/765-1/30  Best. om adkomstrett  
12.03.1963 
rettighetshaver:Knr:3805 Gnr:4084 Bnr:94  
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Det er innlagt vann fra brønn, men ingen godkjent avløp. Larvik kommune kommenterer følgende: "Såvidt registrert i Larvik kommune, har eiendom drikkevann fra brønn, men ingen godkjent avløpsanlegg. Dette er tillatt, forutsatt det ikke er innlagt vann i hytta. (Innlagt vann medfører krav om godkjent utslippstillatelse / tilknytning til kommunalt avløp. Larvik kommune kontrollerer alle eiendommer som ikke er tilknyttet kommunalt avløpsnett.)"

Ifølge det offentlige ledningsnettet, er det mulig å koble seg på offentlig vann og avløp. Se vedlagt ledningskart.

Det er privat vei frem til tomten.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring grunnet hyttas meget enkle standard. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.

Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til anders@leinaes.no eller SMS: 92 85 99 58 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.  

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Denne eiendommen er ikke målt opp på forhånd, så areal er uvisst.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett knyttet til denne eiendommen.

Adresse og matrikkel

Baggersteinveien 26, 3295, Helgeroa, Gnr. 4084 bnr. 94 i Larvik kommune

Oppdragsnummer

22-22-0181

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.