Helgeroa - Mørjefjorden

Nydelig sjøhytte m/god standard. Fantastiske sol- og utsiktsforhold. Egen strandparsell og brygge. Vei helt frem

Hyttesone H 233 , 3295 Helgeroa

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Anders Fremmerlid Glasø
Anders Fremmerlid Glasø Eiendomsmegler MNEF
Type / Eierform Fritidseiendom / Selveier
Primærrom 75 m²
Bruksareal 75 m²
Tomt 1 502 m² / Festet tomt
Soverom 3
Byggeår 1965
Gårdsnummer 4079
Bruksnummer 7
Energimerking G
FINN.no 268853410
Sist endret 05.09.2022 14:14
Prisantydning 7 990 000,-
Totalpris 8 201 020,-

Beregnet totalkostnad

7 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 200,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 199 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 990 000,-)) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 211 020,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 8 201 020,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Hytte beliggende i Tveidalen i Larvik kommune. Nedkjøring via asfaltert vei. Skrånede fjelltomt. -Hovedsaklig dekket av terrasser. - Ca 176 m2. Tilknyttet vann og avløp gjennom vannlaget. Pumpekvern. Oppvarming er elektrisk og vedfyring. Naturlig ventilasjon. Hytten disponerer egen brygge på ca. 14 m2. Anneks innredet som soverom på ca. 5 m2.

Hytten er oppført på grunnmur av naturstein og støpt betong. Etasjeskiller i betong og trekonstruksjoner. Yttervegger og tak i trekonstruksjoner. Fasade med stående trekledning og saltak tekket med metallplater. Vinduer i 2-lags glass, terrassedører og ytterdør fra forskjellige årstall.

Hytten inneholder:
Kjøkken, stue, gang, vaskerom, to soverom og to bad.

Innhold

Velkommen til Helgeroa - Mørjefjorden og Hyttesone H 233. Dette er en nydelig sjøhytte som ligger i umiddelbar nærhet til sjøen. Eiendommen er betydelig renovert de senere år. Her har man store, solrike uteplasser og en formidabel sjøutsikt man kan nyte. Hytten har i tillegg en egen strandparsell m/privat brygge hvor det er plass til å legge til større båter. Hytten er innholdsrik og inneholder kjøkken, stue, vaskerom, to bad og to soverom, samt et anneks på ca. 5m².

Kvaliteter ved eiendommen:
- Nydelig sjøhytte renovert senere år
- 2 bad (2018 og 2012)
- God innvendig, nyere standard
- Egen strandparsell m/privat brygge
- Nydelig sjøutsikt
- Stort uteareal med særdeles gode solforhold
- Bilvei helt frem til hytten
- Peis til oppvarming på kaldere dager
- Helårsvann

Beliggenhet

Flott beliggenhet med nærhet til utallige destinasjoner og badeliv med båt. Litt lenger ut i fjorden finner vi Blokkebukta badestrand, populære Omlidstranda, Helgeroa Marina og Nevlunghavn med Oddane Sand. I tillegg befinner vi oss på grensen til Telemarkskysten, og med båt eller ferje er kystperler som Langesund og Brevik rett over fjorden.

Helgeroa har flere gode spisesteder i en hyggelig og avslappet atmosfære, omgitt av sjarmerende trehusbebyggelse. Sommeridyllen er kjent for sin spektakulære solnedgang, samt en hyggelig og bedagelig stemning. Fra Tveidalen kan du følge kyststien mot Helgeroa og videre til Stavern, og mellom Helgeroa og Nevlunghavn kan Mølen`s mektige kulturlandskap gi storslåtte naturopplevelser.

I fjorden trafikkerer fergene med fast rute mellom Helgeroa og Langesund. Det tilbys ikke bare rekreasjon i form av nydelige badeplasser, her finner du også fantastisk turterreng, og topper med vidstrakt utsikt mot Skagerak og fjelltopper i Telemark. I Helgeroa og Nevlunghavn finnes både dagligvare, bakeri osv.  Fra Helgeroa er det i overkant av et kvarters kjøring til Larvik sentrum med en rekke fasiliteter. Her finner du Farris Bad, golfbane, flere butikker og kjøpesenter.

Forsikring

Fremtind forsikring
Polisenummer: 21754230

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Bad - Ved hovedsoverom
- Slukets plassering i forhold til at vann utenfor dusjsonen kan nå det 7
- Overflater vegger
- Overflater gulv
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk.
- Fukt i tilliggende konstruksjoner
- Fallforhold (gulv)

Bad - Bad fra 2018.
- Ventilasjon
- Overflater gulv

Vaskerom - 1. etg
- Ventilasjon  (Kr 0 - 10 000)

Øvrige rom
- Ventilasjon (gjelder kun for P-ROM)
- Innerdører

Krypekjeller
- Utvendig inspeksjon
- Annet
- Innvendig inspeksjon  (Kr 50 000 - 100 000)

Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
- Stakeluke

Elektrisk anlegg
- Forenklet vurdering av det elektriske anlegget

Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon
- Fasader ink. kledning

Yttertak - Hovedtak
- Tekking (undertak, lekter og yttertekking)
- Beslag, renner, nedløp og snøfangere

Terrasser / platting på terreng - Terrasser sett under ett.
- Terrasser på terreng (understøttet av bjelker / pilarer)

Utvendige trapper
- Helhetsvurdering

Drenering
- Utvendig terreng, inkl fuktsikring av grunnmur 
- Alder
- Fuktmerker / -symptomer i kjeller/underetg. Ink. eventuell krypekjeller og plate på mark (Kr 50 000 - 100 000)

Forstøtningsmurer
- Forstøtningsmurer

Frittstående byggverk - Anneks
- Helhetsvurdering

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Noe lukt fra toalett i det gamle badet (bad tilknyttet hovedsoverom). Dette skyldes en ødelagt pakning. Rørlegger byttet pakning i 2019, og alt har vært ok siden dette ble utbedret.

- Nytt vaskerom og nytt bad, utført i 2018. Alt av rør/vvs arbeid er utført av Rørleggermester Ormestad AS. Alt av flislegging/membran er utført av ODD ANDERSEN'S FLISLEGGING/ SNEKRING/MONTERING. Alt elektrisk (spot'er/lys, stikkontakter, varmekabler) er utført av Ødeskaug Elektro AS. Skifte pakning på toalett i det gamle badet (bad tilknyttet hovedsoverom) i 2019: Arbeid utført av Rørleggermester Ormestad AS

- 2018: Alt arbeid fra bunn til topp (støping, utjevning, reisverk, membran, flislegging, etc) i nytt bad ble utført av ODD ANDERSEN'S FLISLEGGING/SNEKRING/MONTERING

- 2022: Vannpumpe og styringsskap til vannpumpe havarerte som følge av lynnedslag i juli 2022. Ny vannpumpe og nytt styringsskap er montert 1. august 2022. Utenom dette har vi ikke opplevd noen feil eller problemer.

- Service årlig, og ved behov, på vannpumpene i Mørjefjorden Nord Vann og Avløp SA (vannlaget som hytten er medlem av): * 2014-2021: ØPD AS
* 2022- : MBH Service AS. Det er disse som konstaterte feil etter lynnedslag, og som vil skifte ut pumpe og styringsskap (montering av nytt anlegg) i august 2022.

- 2014: Noe fuktinnsig i pipe oppdaget rett etter at vi kjøpte hytten. Ny pipehette/blikkenslag ble montert opp høsten 2014. Utført av JOHN GRØNSTAD KOBBER & BLIKKENSLAGERMESTER. 2017: Innvendig ble pipen murt opp på nytt, og peisovn satt inn på sommeren 2017. Dette var kun av kosmetiske hensyn og egne ønsker om fornying. Arbeid utført av Varmeservice Jan Erik Semb. Vi laget selv nye hull til ventiler for økt ventilasjon i stuen etter dette da det var litt dårlig trekk i den nye peisovnen. Semb anbefalte å føre opp nye ventiler, noe som fungerte utmerket.

- 2019: Noe råte i ytre del av sørvendt drager på venstre side av hytten. Drager og tilstøtende kledningsbord byttet. Arbeid utført av Rasmussen & Skjelbred AS. 2022: Noe råte i det nederste kledningsbordet på nordsiden av annekset, samt også på deler av reisverket. Vi har fjernet de fire nederste bordene og byttet ut med nye bord. Det er også noen gamle bord på trammen utenfor inngangen til anneks som bør byttes.

- 2022: Oppdaget noe maur under det råtne kledningsbordet på nordsiden av annekset. Fjernet ytterligere 3 kledningsbord for å se om mauren hadde tatt seg lenger opp langs veggen, noe som ikke var tilfelle. Det ble lagt på rikelig med maurmiddel og luftet i flere dager etter fjerning av kledningsbord. Etter grundig kontroll ble det ikke observert flere maur, og nye kledningsbord lagt på og malt. Ikke observert maur etter dette.

- 2014: Noe fuktinnsig ved pipe. Utbedret i 2014 (ref. eget punkt). 2018: Fjernet luftrør fra tidligere toalett ifm. nytt bad. Midlertidig tettet takplate. Det har ikke vært noe fuktinnsig som følge av dette til nå.

- 2018: Da vi laget nytt bad i 2018 ble det fjernet et luftrør som gikk ut gjennom taket. Dette hulleter midlertidig tettet med fuktsperre og byggplast innerst på tak, og videre med asfalt og flere lag med fliselim ytterst på takplaten. Dette var en løsning vi ble anbefalt av Montér i Porsgrunn til den aktuelle takplaten byttes ut. Dette har fungert bra til dd, men denne takplaten må påregnes å skiftes. 2020: Fjerning av rekkverk som ikke var etter gjeldende standard. Nytt rekkverk iht. gjeldende standard oppført. Ny støttekonstruksjon (påler) under anneks oppført. Utført av Rasmussen & Skjelbred AS.

- Nytt skjult anlegg, nye kurser, nytt sikringsskap, spotter på nytt bad, og varmekabler på nytt bad og vaskerom. Utført av Ødeskaug Elektro AS i 2016.

- Tidligere eiere)1995: Påbygg av hovedsoverom med tilhørende bad, og kjøkkenet. 2010: Varmtvannstank og vannpumpe med styringsskap i kjeller. Endringer utført av nåværende eiere) 2018: Tidligere toalettrom og utebod ble bygget om til to nye rom, et nytt bad med dusj, og et nytt innvendig vaskerom.

- Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene? Tidligere eier har ikke svart på dette spørsmålet i sin egenerklæring. Vi kjenner derfor ikke til om endringene i 1995 og 2010 er vurdert av bygningsmyndighetene. Endringer i bad/vaskerom utført i 2018 er ikke byggemeldt.

- 2014: Boligsalgsrapport utført av NITO Takst ifm. salg av eiendommen i 2014, engasjert av forrige eier. 2022: Skaderapporter fra hhv. MBH Service AS og El Service Grenland AS ifm. lynnedslag i vannpumpe og styringsskap til vannpumpe.

Oversikt over øvrige endringer som er foretatt av nåværende eiere
2014-2022:
- Ny isolasjon, bordkledning i vegger og tak, samt listverk i gang, stue, soverom (mot vaskerom).
- Avretting av gulv i stue, og ny laminat i hele hytten.
- Fjernet gammel tapet og tapetsert og malt på nytt i kjøkken. Malt stammen til kjøkkeninnredning, byttet kjøkkenfronter.
- Malt alle flater (vegg og tak) i hele hytten, samt i anneks.
- Fjernet gammel peisovn og mursteinvegg, pusset pipeløp på nytt og satt inn ny peisovn.
- Nye ytterdører til vaskerom og inngangsdør til hytten (inkl. Yale doorman).
- Beiset terrasser
- Malt hytte og anneks, inkl. vindskier, samt gjerde utenfor kjøkken
- Ny kledning langs hele veggen på østsiden av hytten ifm. ombygging til nytt bad og innvendig vaskerom.

Boligens areal

Primærrom: 75 kvm, Bruksareal: 75 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 75 m².
Primærrom: 75 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjøkken, stue, vaskerom, to bad og to soverom.

Takstmann opplyser også følgende om arealet:
- Vaskerom har kun inngang fra utsiden av hytten, men er allikevel medtatt i hyttens BRA.
- Aneks ble målt til ca. 5 m2. Aneks er ikke inkludert i hyttens BRA.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Tomt

Areal: 1 502 kvm, Eierform: Festet tomt

Festet tomt med areal på 1.501 kvm, ifølge opplysninger fra Larvik kommune. Eiendommen består av to parseller, den ene som bebyggelsen står på, den andre rett nedenfor med brygge og liten gressplen.

Festeavgiften er kr 3.180,- pr. år.
Festeavgiften kan reguleres etter økning i KPI (konsumprisindeks) hvert 3. år ifølge festeavtalen. Den ble sist regulert i 2022. Neste regulering er i 2025.

Festeavtalen utløper etter 99 år fra inngåelse i 1965.

Grunneier, Hans Henrik Auen, har forkjøpsrett, men vil ikke benytte denne.
Samtykke til overdragelse fra grunneier kreves
Iht. festekontrakten kan tomten innløses ved festetidens utløp.

Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.

Garasje / Parkering

Det er opparbeidet parkeringsplass for 2-3 biler rett ved hytta. Bilvei helt frem.

Byggemåte

Hytten er oppført på grunnmur av naturstein og støpt betong. Etasjeskiller i betong og trekonstruksjoner. Yttervegger og tak i trekonstruksjoner. Fasade med stående trekledning og saltak tekket med metallplater. Vinduer i 2-lags glass, terrassedører og ytterdør fra forskjellige årstall.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på oppføring av eiendommen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet.

Det er ikke samsvar mellom godkjente byggetegninger og dagens bruk. Det er bla. blitt bygd et bad som tidligere var bod. Dette er ikke byggesøkt og kjøper påtar seg ansvar og risiko vedrørende dette.

Deler av terrasse (den ytterste delen) er ikke byggesøkt og godkjent. Ved et tilsyn fra kommunen må man forvente tilbakeføring/riving. En eventuell tillatelse forutsetter dispensasjon da tomten ligger i strandsonen. Kjøper overtar risiko for det som ikke er byggesøkt. Det vil ikke kunne fremmes krav mot selger som følge av at kommunen gir pålegg om endring/riving/tilbakeføring eller lignende.

Oppvarming

Oppvarmet med elektrisitet og vedfyring.

Energimerking

Oransje G.

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 7 634 pr. år
Kommunale opplysninger inkluderer: vann, avløp og renovasjon

Formuesverdi

Formuesverdi er kr. 183 620 pr. 31.12.2020

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er i kommuneplanens arealdel avsatt til: LNF (Landbruk- natur.- og friluftsområde). Innenfor strandsonen § 11-8 c - særlig angitte hensyn: Bevaring av natur- og kulturmiljø. Eiendommen ligger i 100-metersonen og forran byggegrensen mot sjøen. Man kan ikke påregne å få bygget på hytten. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Offentlige planer

Ingen kjente offentlige planer i umiddelbar nærhet.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1996/891-2/30  Festekontrakt - vilkår  
14.02.1996 
festetid: 99 år
ÅRLIG FESTEAVGIFT: NOK 250
Bestemmelser om regulering av leien
Pant for forfalt festeavgift
Med flere bestemmelser
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Privat vei og offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Hytta er tilknyttet vann og avløp gjennom Mørjefjorden Nord Vann og Avløp SA, med de plikter og rettigheter det medfører for nye eiere. Ifølge selger betaler de betaler årlig ca. 5.000,- for medlemskap i vannlaget.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ifølge selger betaler de betaler årlig ca. 5.000,- for medlemskap i vannlaget.
Ifølge selger betaler de betaler årlig ca. 700,- for medlemskap i hytteforeningen.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.

Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til anders@leinaes.no eller SMS: 92 85 99 58 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.  

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Forkjøpsrett

Grunneier har forkjøpsrett, men har skriftlig sagt at han ikke vil benytte denne.

Adresse og matrikkel

Hyttesone H 233, 3295, Helgeroa, Gnr. 4079 bnr. 7 Fnr. 31 i Larvik kommune

Oppdragsnummer

22-22-0219

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.