Brunla / Stavern

Innholdsrik og frittliggende enebolig i enden av blindvei med flott utsikt og god planløsning

Bergknausveien 10 , 3292 Stavern

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Cecilie Moe Jensen
Cecilie Moe Jensen Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

88%

eier sin egen bolig

82%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

55%

har bolig på over 120 kvm

36%

av boligene er nyere enn 20 år

43%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 263 m²
Bruksareal 288 m²
Tomt 926 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 1982
Gårdsnummer 4044
Bruksnummer 445
FINN.no 271526399
Sist endret 23.11.2022 10:48
Prisantydning 4 980 000,-
Totalpris 5 120 520,-
Fellesutgifter 3 620,-

Beregnet totalkostnad

4 980 000,- (Prisantydning) Omkostninger 200,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 124 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 980 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 140 520,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 120 520,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

En solid og innholdsrik enebolig i enden av blindvei, med flott utsikt og mange gode kvaliteter. Boligen ble oppført i 1982 og fremstår velholdt, men med behov for modernisering og påkostninger.

Boligen har en innholdsrik planløsning og går over to plan. Det er flere solrike uteplasser rundt huset som alle er svært usjenert. Det er også fin utsikt fra flere rom i huset.

Kort fortalt:
•Carport ved inngangspartiet, samt 2 utvendige boder
•Totalt 5 soverom
•Kjøkken med sjøutsikt og utgang til balkong med morgensol
•Stue med ekstra takhøyde og egen spisestue
•Hovedsoverom med direkte inngang til badet og til terrassen
•Vaskerom som også har praktisk inngang fra utsiden
•Badstue
•Ekstra kjellerstue - perfekt for familien!
•God lagringsplass i 5 boder
•Flotte uteområder med delvis naturtomt, flott beplantning og gressplen

Velkommen til visning!

Innhold

Boligen har en innholdsrik planløsning over to plan. Man kommer inn i entreen via carporten. Videre er det en romslig gang med inngang til totalt 3 soverom, hvorav hovedsoverommet har direkte adkomst til badet. I tillegg er det et ekstra toalettrom, samt vaskerom som også har utgang til husets fremside. Videre er det kjøkken, spisestue og romslig stue. Kjøkkenet har utgang til balkong med morgensol. Fra stua og hovedsoverommet er det utgang til en delvis takoverbygget terrasse mot syd-vest.

I boligens underetasje er det en romslig stue, utgang til hage via en liten gang, samt 2 soverom, bad med badstue, toalettrom og totalt 5 boder.

Fra carporten er det inngang til en utvendig bod, samt at det er utvendig adkomst til en bod på husets vestside.

Standard

Boligen ble oppført i 1982 og har siden den gang blitt jevnlig vedlikeholdt. De fleste bygningsdeler og innredninger er fra byggeåret, og det bør således påregnes oppgraderinger og påkostninger av boligen.

Trivelig kjøkken med spiseplass ved vinduet - her har du fin utsikt, samt utgang til en balkong med formiddagssol. Kjøkkenet har innredning med profilerte fronter og nisje for komfyr og oppvaskmaskin. Avtrekksvifte er integrert i overskap og hastighetsjusteringen for viften er defekt. Det er belegg på gulv og tapetserte vegger. Fra kjøkkenet har du inngang til egen spisestue og videre inn i stuen. Stuen er lys og romslig med god takhøyde og god plass til møblering. Det er teglsteinspeis og oljekamin i stua. Fra stua er det utgang til delvis takoverbygd terrasse mot syd-vest.

Det er 3 soverom i 1. etasje hvorav hovedsoverommet også har utgang til terrassen. Alle soverommene er av god størrelse.

Badet i 1. etasje har adkomst både fra gangen og hovedsoverommet. Badet er flislagt på gulv og vegger med varmekabler i gulvet. Badet inneholder dobbel servant i innredning med speil over, samt innbygget badekar med dusjløsning og skyvedører. Det er av takstmann foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument i tilstøtende rom til våtsone ved servanter. Det ble ikke registrert forhøyede verdier. Det ble registrert plast i vegg mot våtrom. Dette er å anse som en konstruksjonsfeil. Det bør påregnes oppgraderinger av badet.

Boligen har også et ekstra toalettrom, samt et praktisk vaskerom som har inngang fra gangen. Vaskerommet har også ytterdør ut ved inngangspartiet. Det er belegg på gulv og våtromsplater på vegger. Vaskerommet inneholder utslagsvask og opplegg for vaskemaskin. Både vaskerom og toalettrom er fra byggeåret.

I underetasjen er det en ekstra stue - perfekt for familier med barn og ungdom. Utgang til hage via en gang i underetasjen. Det er også 2 store soverom i underetasjen. Disse rommene er ikke omsøkt til rom for varig opphold - se eget punkt under "ferdigattest".

Toalettrom i underetasjen med toalett og vegghengt servant. Det mangler ventilasjonsspalte i dør/terksel som bør etableres. Det er også montert dusjkabinett med skyvedører på rommet med varmtvannsbereder, men takstmann vurderer ikke rommet som et våtrom. Det er belegg på gulv og trepanel, samt betongvegger. Det er også inngang til badstu.

Det observeres kalk/saltutslag på muryttervegger, samt fuktskjolde i himling under bad. Det ble på befaringsdagen målt og funnet tørre.
Trolig fra tidligere vannlekkasje iflg. takstmann.

Uinnredet kaldloft med adkomst via loftsluke på vaskerommet.

Boligens innvendige overflater består av tre-stavs eikeparkett, belegg, laminat og teppe på gulv. Vegger av tapet og himling av trepanel og takessplater. Profilerte innerdører. Flesteparten av boligens innvendige overflater antas å være fra byggeår med derfor stedvis slitasje.

Det er vannrør i kobber og avløpsrør i plast som i all hovedsak er vurdert å være fra byggeår. Varmtvannsbereder (200 l) er av nyere ukjent årstall. Hovedstoppekran og stakeluke er plassert på dusjrom i underetasjen. Hovedstoppekran er av nyere årstall iflg takstmann.

Det elektriske anlegget er i hovedsak vurdert å være fra boligens byggeår. Sikringsskap med automat- og skrusikringer er plassert i entre i 1. etasje. Røykvarsler i hver etasje, dog er disse utgått/ikke forskriftsmessig vedlikeholdt.

Utvendig er boligen kledd med stående og liggende trekledning. Vinduer i 3-lagsglass og ytterdører/terrassedører av eldre dato. Taktekkingen er fra byggeår med stedvis knekt takstein.

For nærmere informasjon om boligens tilstand, se boligrapport fra takstmann vedlagt salgsoppgaven.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et rolig og etablert boligområde på Brunla i Stavern. Herfra er det kort vei til barnehage, skoler, dagligvarebutikker, flotte turområder og Stavern sentrum. Det er merkede turløyper i umiddelbar nærhet, rett nede på sletta er det skiltet til Tanum og videre.

Stavern er en liten perle langs Vestfoldkysten. Med koselige smågater med eldre trehusbebyggelse og flotte skjærgårder er Stavern et populært sted å bo og feriere i. Om sommeren er Stavern kjent for sitt pulserende liv med et variert og godt tilbud av sommeråpne kafeer, restauranter, butikker, gallerier. I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud og mindre arrangementer som gjør Stavern til et attraktivt sted. Det er flust av strender, svaberg og flotte bademuligheter i området. For de som er glad i naturen kan man benytte seg av Kyststien - den strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa.

En kort kjøretur unna finner man Larvik Golfklubb - en av Norges beste golfbaner. Larvik sentrum er også kun en bil- eller busstur unna. Her finnes butikker, kafeer og restauranter, kjøpesenteret Amfi samt et mangfold av andre tilbud og tjenester. Fra Larvik sentrum er det kort vei til kjøpesenteret Nordbyen samt gangavstand til flotte turområder i Bøkeskogen og Farris både sommer og vinter. Larvik sentrum kan også by på nærhet til Indre Havn, jernbanen og annen offentlig transport, Kulturhuset Bølgen, Fritzøe Brygge, Farris Bad og strandpromenaden til Tollerodden.

Felleskostnader

3 620 pr. halvår.

Løpende kostnader

Det betales avgift til Brunlaskogen velforening hvert halvår. Beløp for siste halvår av 2020 utgjorde kr 3 620,-. Denne inkluderer TV (Altibox) og internett (Viken fiber), snøbrøyting, vedlikehold av vei, gatebelysning, samt vedlikehold av fellesarealer. Plikt til å delta i årlig dugnad.

Velforeningen er registrert i Brønnøysund med org.nr 994797646. Det er totalt 54 boenheter i velforeningen hvorav 3 av disse er eneboliger. Velforeningens budsjett vedtatt på siste årsmøte følger vedlagt i prospektet. Det er båndtvang inne på feltet.

Vedtekter for velforeningen følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter bes sette seg inn i disse.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 59158643

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

TG2:
Bad - 1. etg Helhetsvurdering
Vaskerom - 1. etg Helhetsvurdering
Kjøkken Vannrør, Innredning, Avløpsrør
Toalettrom (Ikke våtrom) - 1. etg Ventilasjon, Vannrør, Sanitærutstyr / innredning, Avløpsrør
Toalettrom (Ikke våtrom) - Underetasje. Ventilasjon, Vannrør, Avløpsrør,
Øvrige rom - 1. etg Helhetsvurdering
Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje) Overflater vegger, Overflater himling, Overflater gulv
Loft - uinnredet / råloft - Det ble observert ekskrementer fra gnagere. Yttligere undersøkelser anbefales
Innvendige trapper
Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom) - Vannrør, Avløpsrør
Elektrisk anlegg - Forenklet vurdering av det elektriske anlegget
Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon Fasader ink. kledning
Dører og vinduer - Vinduer, Dører
Yttertak - Hovedtak - Helhetsvurdering
Balkonger, terrasser, veranda etc - Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger, verandaer)
Terrasser / platting på terreng - Terrasser på terreng (understøttet av bjelker / pilarer), Fundamenter
Drenering - Helhetsvurdering

TG3:
Brann Røykvarslere Røykvarsler/-e er utgått/ikke forskriftsmessig vedlikeholdt. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 1000

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i
underetasje/kjeller? Ja. Kommentar: Noe fuktmerker på murvegg i en bod under bakkeplan.

Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende? Ja. Kommentar: Enkelttilfeller av mus på loftet.

Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligens areal

Primærrom: 263 kvm, Bruksareal: 288 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 162 m².
Primærrom: 162 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, to ganger, vaskerom, bad, stue, spisestue, kjøkken, kontor, wc og to soverom

Underetasje:
Bruksareal: 126 m².
Primærrom: 101 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, to ganger, dusjrom, badstu, wc, to soverom og kjellerstue

I tillegg har boligen 2 boder på 8 kvm og 2 kvm. Disse er utelatt fra arealoppmålingen da de har utvendig adkomst.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Fra Stavernsveien tar du inn til skilt mot Brunla og inn Brunla allé. Følg veien et lite stykke og ta til høyre inn Krokliveien. Ta første til venstre inn Bergknausveien og følg veien opp bakken. Boligen ligger i enden av veien.

Det vil bli skiltet med Leinæs & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisning. Benytt gjerne kartet i annonsen til å lage adkomstbeskrivelse.

Tomt

Areal: 926 kvm, Eierform: Eiet tomt

Høyt- og frittliggende tomt med usjenert beliggenhet og fin utsikt. Tomten er delvis naturtomt med pent opparbeidede arealer med bed, blomster og plen mot syd.

Garasje / Parkering

Carport i forbindelse med boligens inngangsparti.

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapport fra Anticimex:
Boligen er oppført på støpt betong mot grunn. Grunnmur i lettklinkerblokker. Yttervegg, etasjeskiller og tak i trekonstruksjoner. Fasade med liggende og stående trekledning. Noe teglstein. Saltak tekket med betongtakstein. Vinduer i 3-lags glass, terrassedører og ytterdører fra byggeår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest, datert 09.09.1982. Dokumentet følger vedlagt.

Det gjøres oppmerksom på innredede rom i kjeller ikke er omsøkt fra disp rom/boder hos kommunen, noe som er et krav ved bruksendring. Det er uklart om de aktuelle rommene oppfyller tekniske krav slik at de kan godkjennes for varig opphold etter gjeldene tekniske forskrift bl.a. til rømningsveier og lys. Kjøper bærer selv ansvaret for å søke godkjenning, og utføre nødvendige arbeider, dersom man ønsker å bruke disse rommene som soverom, kjellerstue og bad.

Barnehage / skole i området

Lysheim barnehage, Jordet barneskole og Brunla ungdomsskole er i kort avstand fra boligen.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Vedfyring og elektrisk.

Det er en oljebrenner under peisen i stua, men denne ble aldri tatt i bruk iflg. arvingene. Det er usikkert om det finnes en oljetank på eiendommen, men det er ikke registrert oljetank på eiendommen iflg informasjon mottatt fra Larvik kommune.

Energimerking

Selger har ikke energimerket bygningen, og interessenten må derfor legge til grunn at bygningen har energiattest G. (laveste klasifisering).

Kommunale avgifter

Kr. 11 691 pr. år

Det betales kommunale avgifter for vann, avløp, renovasjon samt feie- og tilsynsgebyr. Oppgitt beløp er kommunens årsprognose for inneværende år.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 166 442 pr. 31.12.20
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 199 192 pr. 31.12.20

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig, med delareal på 106 kvm til offentlig friområde i sydvestre hjørne, og 30 kvm til felles avkjørsel i reguleringsplan Brunlaskogen, ikraft 19.02.1974. En mindre del av eiendommen, hhv 5 og 9 kvm er regulert til høyspentanlegg og landbruksområde, i reguleringsplan Brunlaskogen, ikraft 24.03.2010. Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse med delareal 13 kvm. til LNFR i Kommuneplanens arealdel 2021-2033.

Reguleringsbestemmelser fra 1974 og kart følger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Deler av eiendommen ligger i et område for mulig marin leire, i likhet med de fleste eiendommer i Larvik kommune. Ved utbyggingstiltak på eiendommen, vil behovet for nærmere undersøkelser melde seg først dersom eiendommen også ligger i et aktsomhetsområde. Et aktsomhetsområde er sjeldent kartlagt på forhånd. Se NVEs veileder 1/2019, som utgangspunkt for dette. Enhver husstand må forholde seg til grunnforholdene i sine byggesaker. Enkle tilbygg behandles etter enklere prosedyrer enn opprettelse av nye boenheter.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Eiendommen er en del av et realsameie med eierbrøk 1/53. Et realsameie er et fellesareal, for eksempel en vei og/eller annet fellesareal, som eies i et sameie av eierne av omkringliggende eiendommer. Det er kun tillatt å selge sin eierandel i fellesarealet sammen med boligeiendommen.

Når privat vei blir brukt som felles adkomst for flere eiendommer, plikter hver eier, bruker eller den som har bruksrett å holde veien i forsvarlig og brukbar stand ifølge veglovens §54. Veglovens §55 fastslår at den som har plikter etter §54 i den samme loven utgjør et veilag.


1976/5996-1/30  Elektriske kraftlinjer, tgl. 22.09.1976 
Gjelder mottatt erstatning for skader ved omlegging.
Gjelder denne registerenheten med flere

Kopi av dokumentet følger vedlagt i salgsoppgaven. Innholdet i dokumentet er en avtale fra 1976 vedr. bygging av ny mast for kraftledninger som vil gå delvis over eiendommen.

Vei/vann/avløp

Privat vei. Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis. Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg siden 1987. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 93 24 37 67 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale med selger. Vi oppfordrer til å skrive ønsket overtagelse i budskjema.

Boligen er vasket av vaskefirma før visning og overtas uten ytterligere rengjøring før overtagelse.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Bergknausveien 10, 3292, Stavern, Gnr. 4044 bnr. 445 i Larvik kommune

Oppdragsnummer

22-22-0227

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.