Larvik

Vestre Fagerli - Lys og luftig 3-roms leilighet oppført i 2021 med sentrumsnær beliggenhet ved skogen IN ordning

Sportsveien 23B , 3269 Larvik

VISNINGER

14. juni onsdag kl. 16:00-17:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Thomas Østmo
Thomas Østmo Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

77%

eier sin egen bolig

78%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

49%

har bolig på over 120 kvm

80%

av boligene er eldre enn 20 år

31%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 69 m²
Bruksareal 74 m²
Tomt 4 673 m² / Fellestomt
Soverom 2
Etasje 2
Byggeår 2021
Gårdsnummer 2009
Bruksnummer 447
Energimerking B
FINN.no 288521906
Sist endret 05.06.2023 12:27
Prisantydning 1 947 500,-
Totalpris 4 205 510,-
Fellesutgifter 10 551,-

Beregnet totalkostnad

1 947 500,- (Prisantydning) 2 250 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 197 500,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 200,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 010,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 205 510,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Sportsveien 23B!

Drømmer du om å la skogsturen starte på trappa? Komme hjem etter kafétur en lørdag ettermiddag, og la sykkelen ta deg til et avkjølende bad i Farris? Eller hva med å spenne på seg skia i egen hage og gå milevis i oppkjørte skiløyper, samtidig som du har gangavstand til kjøpesenter og alle sentrumsfasiliteter? Vestre Fagerli ligger med skogen og flotte turområder som nærmeste nabo, og gir deg det beste av to verdener. Perfekt for deg som setter like stor pris på bålkaffen som kaffe latten!

Leiligheten fremstår lys og luftig med arealeffektiv planløsning, og har en gjennomgående god boligstandard. Leiligheten ble oppført i 2021 og det ble lagt betydelig vekt på å lage løsninger som skulle sikre den beste bokomforten. Leilighetskomplekset  er derfor bygget slik at ingen leiligheter ligger vegg i vegg. Dette har gitt muligheten for flere vinduer, bedre lysforhold i leiligheten og ikke minst reduserer det muligheten for støy.
For å sikre den beste lyddempingen mellom etasjene er det brukt Webers komfortgulv. Videre er det vannbåren gulvvarme på bad, gang og i oppholdsrommene.

Ute på verandaen er det gode solforhold med sol frem til ca 21.30 ifølge selger. Det er montert en elektrisk markise, som kan benyttes når en pause fra sola.

Velkommen til visning!

Innhold

Leiligheten inneholder: Entré, gang, åpen kjøkkenløsning mot stue med utgang til veranda, 2 soverom og bad. Ved inngengsparti ligger en sportsbod som medfølger leiligheten.

Standard

Fremstår lys og luftig med arealeffektiv planløsning med en gjennomgående god boligstandard. Leiligheten ble oppført i 2021 og det ble den gang lagt betydelig vekt på å lage løsninger som skulle sikre den beste bokomforten.

Innvendig flater:
Gulv: En stavs eik parkett og fliser
Vegger: Sparklet og malt gips og fliser
Himlinger: Sparklede hvite himlinger. Rom med downlights og/eller tekniske føringer har nedforet gipshimling, eventuelt innkassing av tekniske føringer. Eventuelle innkassing/nedforinger er sparklet og malt.

Kjøkken:
Innredning: Kvalitetskjøkken fra anerkjente Sigdal, type "Bello", hvit.  Fullintegrert kjøle/fryseskap, oppvaskmaskin, stekeovn og induksjon komfyrtopp. Komfyrvakt.

Bad:
Det er servantskap med heldekkende servant. Speil og lysarmatur. Ett-greps blandebatteri i krom. Vegghengt toalett. Dusjhjørne med rette dører som kan legges inn til veggen når dusjen ikke er i bruk. Dusjarmatur på vegg. Det er opplegg for vaskemaskin og kondensfri tørketrommel.

Beliggenhet

Eiendommen ligger på Fagerli/øvre del av Nanset nordøst for Larvik sentrum. Det er kort vei til alle sentrumsfunksjoner. Fra leiligheten har man direkte adkomst til flotte rekrasjonsområder og det er mange ulike fritidstilbud i umiddelbar nærhet. Tomta er tilnærmet flat og har flere store eiketrær mot nord.

Det er gangavstand til barnehager, skoler, idrettstilbud og dagligvarebutikker. Larvik sentrum ligger en kort vei unna eiendommen og byr på alt av bymessige fasiliteter og servicetilbud.

Idylliske Bøkeskogen ligger en kort spasertur fra eiendommen. Her går det stier og veier under trekronene med mulighet for god rekreasjon. Bøkekroa tilbyr et variert utvalg av matretter for store og små, og er et naturlig samlingspunkt hele året. Her arrangeres det i tillegg utekonserter.

Vestmarka er et flott turområde sommer som vinter og ligger en kort vei unna eiendommen. Turområdet byr på turstier, fiskevann og løypenett.

En runde med diskgolf på Fagerli kan anbefales. Banen er pent opparbeidet i nyere tid hvor du finner 18 hull i skogsområdet. Diskgolf har blitt en meget populær idrett i Norge og passer for hele familien.

Batteristranda og Karistranda er flotte badestrender som er ypperlige å besøke på varme sommerdager og ligger i gangavstand fra Nanset. Ta også turen til Farriskilen for en deilig dukkert.

Felleskostnader

10 551 pr. mnd.
Felleskostnadene ble sist justert 01.01.2023.

Felleskostnadene fordeles slik:
Renter IN-lån kr. 8.050,-
Felleskostnader drift kr. 2.402,-
Fiberaksess kr. 99,-

Felleskostnaden inkluderer kommunale avgifter, tilgang til TV/Internett (Altibox Fiberaksess), renter på andel fellesgjeld, strøm fellesområder, forsikring av bygninger, forsikring mot tap av felleskostnader (sikringsordning), revisjon og forretningsførsel, snømåking, plenklipping og andre driftskostnader.

Det er innført eiendomsskatt i Larvik kommune for 2023. Satsen er 1 promille av Skatteetatens formuesgrunnlag for 2023. Satsen kan maksimalt økes opp til 4 promille i 2026.

Borettslaget har IN-ordning som gjør det mulig for eier å nedbetale sin andel av fellesgjelden. Ved nedbetaling av hele fellesgjelden vil det kun betales 2.501,- pr. mnd med dagens felleskostnader. Dette er mulig to ganger i året; mars og september.

Forretningsfører opplyser: Andel renter og avdrag på fellesgjelden reguleres månedlig i henhold til gjeldende rente i banken. Det sendes ikke ut spesielt varsel ved endring av lånekostnadene, men kostnadene vil bli spesifisert på avtalegirovarsel/faktura.
Borettslaget kan endre felleskostnadene med en måneds skriftlig varsel.

Det vil bli en økning i felleskostnadene ved en eventuell beslutning om avsetning til fremtidig vedlikehold på generalforsamlingen i inneværende år. Det gjøres oppmerksom på at kostnadsnivået (inkl. rentenivået) endrer seg, og at borettslaget fastsetter budsjettet for driftskostnader hvert år.

Andel fellesgjeld

Andel fellesgjeld for denne boligen utgjør kr. 2.250.000,- pr. siste tilgjengelige opplysninger fra forretningsfører.
Avdrag og renter på andel fellesgjeld betjenes gjennom felleskostnadene.

Andel formue

Andel formue utgjør for denne boligen kr. 19.844,-. En slik andel formue brukes ofte til vedlikehold av bygningsmassen, og spares opp gjennom månedlige fellesutgifter.

Borettslag

Borettslag: Vestre Fagerli Borettslag, Orgnr: 927407280, består av 16 andelsleiligheter.
USBL er forretningsfører for borettslaget og styreleder er Geir Christoffersen.

Det skal utføres trappevask annenhver uke, utføres av eier. Dugnad 1-2 ganger i året.

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

For krav på dekning av felleskostnader og andre krav fra lagsforholdet har laget panterett i andelen foran alle andre heftelser. Pantekravet er begrenset til en sum som svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp på tidspunktet da tvangsdekning besluttes gjennomført.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Følgende saker har styret jobbet med i 2021:
- Valg av leverandør for utvendig solskjerming.
Alle andelseiere er informert om hvilken leverandør og hvilke produkter man kan velge mellom.
- Valg av leverandør av ladeboks for el-bil i carportanlegget. Informasjon er gitt til alle andelseiere.
- Etablert rutine for filterbytte på ventilasjonsanleggene i hver leilighet.
- Valg av leverandør for vindusvask av glassfasade i trappehus.
- Valg av leverandør for plen- og kantklipping.
- Valg av leverandør for snøbrøyting, strøing og eventuelt soping.

Styreleder informerer at det på generalforsamlingen i 2023 vil bli tatt opp spørsmålet om avsetning til fremtidig vedlikehold. Innflytting i byggetrinn 2 vil skje 24. februar 2023, og det er da naturlig at alle andelseierne er med på å beslutte dette (og eventuelt hvor mye avsetningen skal være på). Hvis generalforsamlingen vedtar avsetninger til fremtidig vedlikehold så vil felleskostnader øke.
Ellers er det ingen planer.

Vedlikehold:
Den enkelte andelseier skal holde boligen, og andre rom og annet areal som hører boligen til, i forsvarlig stand. Vedlikeholdet omfatter også nødvendige reparasjoner og utskifting.

Borettslaget skal holde bygninger og eiendommen for øvrig i forsvarlig stand så langt plikten ikke ligger på andelseierne. Felles rør, ledninger, kanaler og andre felles installasjoner som går gjennom boligen, skal borettslaget holde ved like. Borettslagets vedlikeholdsplikt omfatter også utskifting av vinduer, herunder nødvendig utskifting av termoruter, og ytterdører til boligen eller reparasjon eller utskifting av tak, bjelkelag, bærende veggkonstruksjoner, sluk, samt rør eller ledninger som er bygd inn i bærende konstruksjoner med unntak av varmekabler.  Borettslagets vedlikeholdsplikt omfatter også første gangs skifte av varmtvannsbereder, toalett og kraner fra boligene var nye.

Nærmere informasjon om andelseierens/borettslagets vedlikeholdsplikt står i vedtektenes punkt 4. Vedtektene følger vedlagt salgsoppgaven.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er tilknyttet sikringsordning (forsikring mot tap av felleskostnader) og har IN-ordning.
Borettslaget har en ordning for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld. Dette gjør at du kan innbetale hele eller deler av andel fellesgjeld i tillegg til egenkapitaldelen. Dette får virkning på de månedlige felleskostnadene som blir redusert tilsvarende reduksjonen i kapitalkostnadene for den innfridde del av andel fellesgjeld. Nedbetaling av andel fellesgjeld kan gjøres 2 ganger i året, med minimum kr 100 000 per innbetaling. Første mulige innfrielse/nedbetaling på lånet er først når all fellesgjeld er utbetalt. Ved den enkelte andelseiers benyttelse av IN-ordning påløper det et gebyr. Ordningen er betinget av at fellesgjelden løper med flytende rente. Det presiseres at nedbetalt andel fellesgjeld ikke kan reverseres.

Har du spørsmål til dette eller ønsker ytterligere forklaring, vennligst ta kontakt med ansvarlig megler eller forretningsfører.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 60308112163, Nordea Bank ABP, Filial i Norge
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 28.12.2022: 3.95% pa.
Antall terminer til innfrielse: 175
Saldo per 28.12.2022: 19 620 000
Andel av saldo: 2 250 000
Første termin: 30.09.2021. Neste avdrag: 30.06.2041 ( siste termin 30.06.2066 ).
IN-lån | Flytende rente | Avdragsfritt til 30.03.2041. Avdrag på dette lånet legges inn i felleskostnadene fra april 2041 (gjelder ikke de som har andel saldo lik 0).

IN-ordning: Første mulige innfrielse/nedbetaling på lånet er først når all fellesgjeld er utbetalt.

Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling 30.06.2041 utgjøre ca. kr 4 207,00 per måned for denne boligen.

Forsikring

If Skadeforsikring NUF
Polisenummer: SP3561500

Regnskap

Siste tilgjengelige regnskap er for året 2021. Regnskapet viste et overskudd på 94.384,-. I budsjett for 2022 er det lagt til grunn at selskapet skal gå i null.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter følger som vedlegg.

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.
Bare fysiske personer (enkeltpersoner) kan være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie mer enn en andel.

Husdyrhold

Det er vedtatt forbud mot dyrehold. Selv om det er vedtatt forbud mot dyrehold, kan styret samtykke i at brukeren av boligen holder dyr dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen. Se vedtekter punkt 3 -1 (5).

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Ja, kun faglært. Firmanavn Pec. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når:
Det ble utført arbeid på vannbåren gulvvarme våren 2022, da det i en kort periode ikke var varme i gulvet. Problemet ble utbedret av profesjonelt rørleggerfirma, i samråd med produsent av anlegget. Ingen problemer med gulvvarme siden. Aldri hatt noen problemer med vann/avløp for øvrig.
- Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller
lignende? Ja. Kommentar: Ingen setningsskader, men det har før ettårskontroll for overtakelse blitt observert enkelte sprekker i fuge mellom vegg og tak. Dette er imidlertid utbedret av profesjonelt malerfirma i ettertid, for utbyggers regning. Forklaring fra utbygger er at dette ofte skjer med nybygg etter første vinter, grunnet temperaturendringer.
- Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats. Firmanavn Kjells Markiser. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Montering av elektrisk markise på fasade over terasse i desember 2021. Stifting av markiseledning på fasade, samt skruing av hull til støtteben i gulv, ved egeninnsats våren 2022.
- Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
Ja Kommentar: Egen Easee ladeboks fra 2021 på tilegnet plass i carportanlegg.

Boligens areal

Primærrom: 69 kvm, Bruksareal: 74,50 kvm

2. etasje
Bruksareal: 74,5 m².
Primærrom: 69 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Alle rom i leiligheten.

Disponerer 1. stk biloppstillingsplass i carportanlegget med tilhørende sportsbod.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA).
Selger har ikke innhentet tilstandsrapport, og arealene er fra prospektet på selgers kjøp av andelen.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra salgsoppgaven ved selgers kjøp. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Eiendommen har adkomst fra Sportsveien.

Tomt

Areal: 4 673 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomta er delvis opparbeidet med asfalterte veier, grøntområder og utebelysning. Asfaltert gårdsplass samt i carportanleggene. I den private internveien er det etablert bom for å hindre gjennomgangstrafikk.

Fellesarealene er utstyrt med gate-/parkbelysning. På areal avsatt til lek er det etablert lekeapparater. Det er delvis nedgravd renovasjonsanlegg på eiendommen.

Garasje / Parkering

Leiligheten disponerer en parkeringsplass i carportanlegget med tilhørende sportsbod på ca. 5 m² med EL-bil lading. Eier har installert elbillader. Ved lading av elbil blir man viderefakturert av USBL to ganger i året. Carportplassen har en bredde på ca. 2,4 meter og en dybde på ca. 5,0 meter.

Byggemåte

Leilighetsbygget er oppført i henhold til (TEK17). Dette sikrer gode energi- og boligklimaforhold samt livsløpsstandard med hensyn til plass og fremkommelighet der dette kreves. Forskriften innebærer videre strenge krav til boligens varmeisoleringsevne og tetthet. Bygget er oppført i 2. etasjer.

Fundamentering
Leilighetsbyggene er fundamentert med støpt plate isolert mot mark. Radonsperre mot grunn.

Konstruksjon
Over grunn er byggene fundamentert med bærekonstruksjoner i treverk dimensjonert etter gjeldende forskrift.

Yttervegger/Fasader
Yttervegger bygget av tre med fuktbestandig plate og nødvendig isolasjon. Utvendig fasade har stående kledning i 3 ulike bredder. Merk at det må påregnes overgang i kledningen mellom etasjene. Enkelte områder i fasaden har liggende kledning for å skape et spennende uttrykk. Fasadekledningen er i naturtilpassede farger i royalimpregnert utførelse. Royalimpregnert tre er mer miljøvennlig og krever mindre vedlikehold enn annet impregnert trevirke. Det må påregnes at kledningen vil endre farge (bli mer grå) over tid som et resultat av værpåvirkning.

Takkonstruksjon
Yttertak tekket med høykvalitets takbelegg i sort utførelse. Vann fra takflatene ledes bort i utvendige renner og nedløp på bygget.

Balkong
Gode solforhold på balkongen ifølge selger. Det er montert automatisk markise. Balkong ut fra 2. etasje ligger vestvendt og er bygget som trekonstruksjon med bæresøyler. Undergulv tekket med membran og fall til renne med nedløp. Overliggende tregulv i trykkimpregnert utførelse. Tett rekkverk.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 23.06.2021 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Barnehage / skole i området

Oversikt over nærmeste barnehage og skoler:
- Fagerli barnehage og barneskole
- Hedrum ungdomsskole
- Thor Heyerdahl Videregående skole

Adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år.

Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Oppvarming

Det er vannbåren gulvvarme i gang, bad, WC/vaskerom, stue og kjøkken. Dette er en energifleksibel løsning med hensyn til valg av fremtidig varmekilde. I tillegg spares miljøet for forurensende vedfyring. Det er panelovner i stedet for gulvvarme på soverom.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter B

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket er i følge selger ca. 11.400 kWh pr. år. Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands siste års forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden og ønsket innetemperatur.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 849 206 pr. 31.12.21
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 057 143 pr. 31.12.21

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er hovedsaklig regulert til boligbebyggelse, mindre deler er regulert til bla. parkeringsanlegg, lekeplass, samferdsel og teknisk infrastruktur. Reguleringsplan: Vestre Fagerli, del av gnr. 2009 bnr. 14, vedtatt 24.10.2018.

Ifølge kommunedelplan er eiendommen regulert til boligbebyggelse, vei, uteoppholdsareal og andre typer bebyggelse og anlegg. Hensynssoner eiendommen er berørt av: H910_1(Reguleringsplan skal fortsatt gjelde), H540_1 (hensyn grønnstruktur), H110_1 (Nedslagsfelt drikkevann) og H740_1 (Båndlegging etter andre lover). For spørsmål vedr. dette, ta kontakt med megler.

Utsnitt av reguleringsplan og tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Offentlige planer

Ingen reguleringsplaner under arbeid innenfor 100 meter fra eiendommen.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen servitutter/tinglyste rettigheter registrert på andelen.

På borettslagets eiendom er det tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst fra to kommunale veier, men privat vei som går over borettslagets eiendom. Offentlig vann og avløp. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningene.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen: Smartlyssystem, vaskemaskin og tørketrommel. Øvrige hvitevarer medfølger.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 99 40 44 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra selgers prospekt ved kjøp av andelen. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Sportsveien 23B, 3269, Larvik, Gnr. 2009 bnr. 447, andelsnr. 7 i Vestre Fagerli Borettslag med orgnr. 927407280 i Larvik kommune

Oppdragsnummer

22-22-0228

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.