Skrimmarka

Trivelig skogshytte ved Skrim - 1,2 mål selveiertomt

Surliveien 741 , 3648 Passebekk

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Martin Sundet
Martin Sundet Eiendomsmegler
Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 51 m²
Bruksareal 79 m²
Tomt 1 205 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 1964
Gårdsnummer 35
Bruksnummer 45
Energimerking G
FINN.no 273260060
Sist endret 29.09.2022 10:39
Prisantydning 980 000,-
Totalpris 1 015 770,-

Beregnet totalkostnad

980 000,- (Prisantydning) Omkostninger 200,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 24 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 980 000,-)) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 35 770,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 015 770,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Surliveien 741!

Eiendommen ligger sydøst for Skrim med god avstand mellom naboene. Hytta ligger i naturskjønne omgivelser med kort vei til flere flotte tur- og skiløyper. Dette er det perfekte tilfluktsstedet for deg som ønsker kort vei til hytta, samtidig som du kan senke skuldrene og nyte fridagene dine i ro og fred.

Hytta ble opprinnelig oppført på 60-tallet, og det er oppført et stort uthus med utedo, samt pumpehus for grunnvannet. Hytta består av to fine soverom, stue/spisestue, kjøkken og bod.

Her har du et flott utgangspunkt for et enkelt fristed vekk fra byens kjas og mas, samtidig i fin weekend-avstand fra de fleste sentrale Vestfold-byene. Velkommen til visning

Innhold

Hytta inneholder entre, stue, kjøkken, to soverom og en bod.

Standard

Fin hytte oppført på 1960-tallet, og som fremstår velholdt siden bygge går. Hytta består av solide materialvalg, med blant annet enstavs gulvbord, og trepanel på vegger og i himling. Selv om hytta fremstår velholdt må det påregnes løpende vedlikehold/påkostninger.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning fra byggeår med to underskap og benkeplater opplyst å være fra 2005. Innredning med slette fronter, benkeplater i heltre. Avsatt
plass til frittstående komfyr og kjøleskap. Vegger og himling av trepanel, gulv i en-stavs gulvbord. Kjøkken har ikke innlagt vann eller avløp.

Bad/toalett
Hytta har utedo, og vann fra grunnvann med pumpestasjon i frittliggende pumpehus.

For ytterligere informasjon om hyttas tilstand, se tilstandsrapport fra takstmann vedlagt salgsoppgaven.

Beliggenhet

Hytta ligger usjenert og koselig til i fredelig skogsterreng med kort vei til bekk. Eiendommen ligger sydvendt til med gode solforhold.

Området kan by på flotte naturopplevelser året rundt, bl.a.; fiske , bade, tur- og skigåing. Flott skogsterreng med godt bær- og soppterreng. I tillegg tilbyr Fritzøe Skoger bla. jakt og fiske muligheter organisert gjennom jaktforeningene i området. Oversikt og informasjon finnes på www.fritzoe-skoger.no.

Hytta ligger i et område med et utstrakt løypenett mellom både Skrim i nord, til Borgen og Vindfjelløypene i sør. Nærmeste innfallsport blir Lauvås noen km unna hytta. Se www.skisporet.no.

Et lite stykke nord-vest ligger Skrim som ellers byr på skogsvann og skiløyper.

Hytta ligger i fin weekend-avstand for de fleste som er bosatt på Østlandet som byr på mye bruk av hytta.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 hovedsakelig på grunn av alder:
Kjøkken (ventilasjon, gulv, innredning):
Øvrige rom (ventilasjon, gulv, innerdører)
Krypkjeller (utvendig inspeksjon)
Etasjeskillere (skjevhetsmåling)
Elektrisk anlegg (forenklet vurdering)
Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon. Søyler for understøttelse av tak over inngangsparti/terrasse står tilsynelatende rett på betong og har stedvis påbegynt råteskade. Tiltak anbefales. Uluftet panel er stedvis råteskadet og sterkt malingsslitt og tiltak anbefales utført. Vindskier og dekkbord bærer preg av høy slitasjegrad, vindskier har også synlig råteskader. Utbedringer anbefales. Panel i utvendige himlinger har svertesopp og behov for vedlikehold.
Vinduer
Yttertak (tekking, konstruksjon, gesimsløsninger, beslag/renner/nedløp/snøfangere)
Terrasse( Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger, verandaer) Søyler er skadet/råteskader. Riss og sprekker i betongkonstruksjon.
Selv om terrassen er overbygget har betongdekket manglende/dårlig fall for avrenning. Tiltak anbefales. Port i rekkverk er slitt og har behov for vedlikehold og utskifting av råteskadet kledning. Håndløper er sterkt malingsslitt og har behov for vedlikehold.
Utvendige trapper.
Grunnmur.
Drenering. Utvendig terrengfall er feil og heller inn mot grunnmur. Grunnmur vurderes å mangle fuktsikring. Det hefter usikkerhet ved om takvann er ledet i eget lukket avløpssystem og at det fungerer tilfredsstillende. I tillegg er det observert saltutslag / kalkutslag og avskalling på grunnmur som tyder
på fuktvandring i konstruksjonen. Ytterligere undersøkelser anbefales.
Pumpehus. Permanent tilkobling av pumpe for borrevann bør etableres. Varig bruk av skjøteledning som tilkobling anbefales ikke.
Uthus. Det er foretatt en forenklet og overordnet vurdering av tilstanden og det er relativt høy slitasjegrad som gjør at det anbefales utbedrende tiltak og ytterligere undersøkelser.

Følgende punkter har fått tilstandsgrad 3 hvor tiltak anbefales:
Krypkjeller (innvendig inspeksjon): Det er påvist råteskader i krypekjelleren. Sjablongmessig prisanslag: Kr 50 000 - 100 000.
Ildsteder inne i hytta. Avstand fra ildsted til brennbart materiale på soverom er mindre enn 30 cm og dermed i utgangspunktet forskriftsstridig.
Ubrennbar plate under ildsted har ikke tilstrekkelig størrelse. Tiltak må påregnes. Prisanslag: kr. 0 - 10 000,-.
Brannslukningsutstyr. Det er ikke brannslukkingsutstyr iht forskrift i boligen. Prisanslag kr. 500- 1 500.-.
Platting. Plattingen har betydelig slitasje og svikt i bærekonstruksjon. Prisanslag kr. 10 000 - 50 000,-.

For ytterligere informasjon om punktene, se tilstandsrapport fra takstmann..

Boligens areal

Primærrom: 51 kvm, Bruksareal: 79 kvm

Hytta
Bruksareal: 53 m².
Primærrom: 51 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, stue, kjøkkenrom og to soverom

Uthus
Bruksareal: 26 m².

I tillegg disponerer boligen en terrasse på ca. 10 m², ett frittstående pumpehus på ca. 1 m², og en platting på ca. 10 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Kongsberg kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Adkomst direkte fra Surliveien. Det vil bli skiltet med Leinæs & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisning. Benytt gjerne kartet i annonsen/mobilapp for å lage adkomstbeskrivelse.

Er du i tvil, ring megler.

Tomt

Areal: 1 205 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkering på egen tomt.

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Anticimex:
Boligen er oppført med grunnmur av betong med krypkjellere. Etasjeskiller av trekonstruksjoner. Yttervegger i trekonstruksjon kledd med stående
kledning i tre. Saltak av trekonstruksjon belagt med metallplater. Pipe i tegl. Overbygget terrasse i betongkonstruksjon og frittliggende platting.
Profilert tett ytterdør. Vinduer i en-, to- og tre-fag med 1-lags glass og varevinduer. Oppvarming med elektrisitet og vedfyring. Naturlig ventilasjon
med ventiler i yttervegg. Brønnvann i pumpehus, ikke innlagt vann og avløp.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for hytta/uthuset eller pumpehuset iflg. kommunen, noe som ikke var vanlig på oppføringstidspunket. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele hytta.

Oppvarming

Oppvarming via elektrisitet og vedfyring i peis/ovn.

Kommunen kommenterer at det er registrert et avvik for røykløpet: Adkomst til skorsteinen på taket er ikke tilfredsstillende. Kjøper må eventuelt sørge for at godkjent takstige/trinn blir montert. Pulverapparat har ikke vært på 10 års service.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 761 pr. år

Det betales kommunale avgifter for feie- og tilsynsavgift.

Det er i Kongsberg kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget ifølge tidligere opplysninger.

Eiendomsskatt

Det er i Kongsberg kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi pr. 31.12.2020: kr. 221 444,-.

Regulering

Eiendommen ligger i et område som ikke er detaljregulert, med avsatt til LNRF-område i kommuneplanen. Deler av eiendommen er underlagt hensynssone for gul sone (H220): Hensynssonene omfatter områder hvor det er identifisert gul støysone. Dette er en vurderingssone hvor det skal vises varsomhet med etablering av nye støyfølsomme bruksformål. Nærmere bestemmelser rundt dette er beskrevet i kommuneplanens arealdel som kan fås ved henvendelse til megler.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1866/900011-1/26  Erklæring/avtale  
 17.08.1866 
GRUNNBYRDEBESTEMMELSER
Gjelder denne registerenheten med flere
Det er tinglyst en gammel heftelse fra 1866 hvor gårdseieren måtte betale sognepresten en jordavgift. Denne antas å ikke ha noen praktisk betydning for eiendommen i dag, og heftelsen kan fås utlevert av megler etter henvendelse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei til eiendommen som blir brøytet vinterstid. Vann fra grunnvann med pumpestasjon. Avløp via utedo.

Dersom dagens vann/avløpsløsning ikke oppfyller kommunens krav kan det i fremtiden bli gitt pålegg om utbedringer som selger er uvedkommen.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg per utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Hytta overleveres som vist på visning med innbo og løsøre inkludert. Selger tar med seg enkelte gjenstander med affeksjonsverdi.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til martin@leinaes.no eller SMS: 94 98 75 29 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Hytta, øvrige bygningsmasser og eiendommen overleveres som vist på visning, uten ytterligere ren- og ryddiggjøring.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Surliveien 741, 3648, Passebekk, Gnr. 35 bnr. 45 i Kongsberg kommune

Oppdragsnummer

22-22-0233

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.