Hagalia

Gjennomgående 3-roms andelsleilighet på 110 kvm - lekkert oppusset - flytt rett inn! 1. etasje - Garasje

Nordre Hagavei 15B , 3271 Larvik

VISNINGER

1. desember torsdag kl. 16:00-17:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Thomas Østmo
Thomas Østmo Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

94%

eier sin egen bolig

62%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

57%

har bolig på over 120 kvm

96%

av boligene er eldre enn 20 år

34%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 81 m²
Bruksareal 110 m²
Tomt 5 986 m² / Fellestomt
Soverom 2
Etasje 1
Byggeår 1978
Gårdsnummer 2005
Bruksnummer 1001
Energimerking E
FINN.no 279136032
Sist endret 25.11.2022 15:56
Prisantydning 2 400 000,-
Totalpris 2 601 519,-
Fellesutgifter 4 854,-

Beregnet totalkostnad

2 400 000,- (Prisantydning) 193 509,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 593 509,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 200,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 010,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 601 519,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Nordre Hagavei 15B!

Gjennomgående treromsleilighet beliggende i 1. etasje med trappefri adkomst. Leiligheten er nylig oppusset hvor blant er flater er malt og det er lagt nye gulv på soverommene. Gulvene i stue er nye for 2 år siden. Bad og kjøkken holder god standard og kjøkkenfronter er skiftet for ca 1,5 år siden. Fremstår som en moderne, lys og trivelig leilighet. Leiligheten har en stor bod - med rikelig av oppbevaringsplass. Det er samt to eksterne boder som tilhører borettslaget som kan disponeres av andelseierene.

Beliggende i et veletablert og barnevennlig område i Hagalia, med kort vei til Vestmarka som byr på flotte tur- og rekreasjonsområder gjennom alle årstider. Det er gode bussforbindelser i kort avstand fra boligen som tar deg til blant annet Nordbyen og Larvik sentrum.

Medfølger garasjeplass i felles anlegg i kjeller - herfra kan du gå tørrskodd til leiligheten året rundt.

Velkommen til visning!

Innhold

Leiligheten ligger i 1.etasje og har følgende innhold: Entre, gang, wc, bad, kjøkken, stue m/utgang til solrik veranda, bod og to soverom. Fra hovedsoveromet er det også tilgang til luftebalkong.

Biloppstillingsplass i garasjekjeller.

Standard

Det er noen punkter i tilstandsrapporten som en bør være ekstra oppmerksom på.

Dette er tilstandsgrad 2 - Vesentlige avvik (alder, slitasje, skader mv.)

Bad - Takstmannen har i sin rapport noen kommentarer på badet. Badet ble renovert i 2015 i regi av LABO
Overflater vegger: Underkant veggplater er ikke montert iht. monteringsanvisning og det er ikke fuget i plateskjøter i våtsoner. -Levetiden vil derfor være redusert ved vannpåkjenning. Fortsatt bruk av dusjkabinett må påregnes.

Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Det er ikke mulig å verifisere om slukmansjett og klemring er benyttet eller om monteringen er korrekt.
Det er ikke observert synlige skader, men tettesjiktet har en alder som tilsier at restlevetiden er ukjent. Tettedetaljer ved rørgjennomføring tilknyttet avløp under servant er utilfredstillende. Fare for fukt i konstruksjon.

Avløpsrør: Det ble registrert gjenstander i sluket. Rens av sluk kreves.
Sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert.

Kjøkken
Ventilasjon: Avtrekkksvifte er ikke ført ut av leiligheten, kun ut i rommet.

Toalettrom
Avløpsrør: Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert.

Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): TG2 er valgt på vannrør i boligen som er fra husets opprinnelige byggeår. Tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Beliggenhet

Borettslaget ligger i et rolig og etablert boligområde i Hagalia. Det er kort vei til blant annet Fagerli skole, Hedrum ungdomsskole, barnehager og idrettsanlegg.

For den aktive er det flotte turmuligheter i området, med blant annet Vestmarka - et flott turområde sommer som vinter. Turområdet byr på turstier, fiskevann og løypenett. På gamle E18, en kort spasertur vest for eiendommen, er det en sykkelvei med rulleskibane på strekningen Bommestad-Larvikporten. Vinterstid blir det kjørt opp skispor.

Larvik har i tillegg Norges største bøkeskog. Her går det stier og veier under trekronene med mulighet for god rekreasjon. Skogsområdet har kulturminner, kafé og utescene, og er ett naturlig samlingspunkt for den friluftsinteresserte.

På Fagerli finnes det diskgolf bane, noe som kan anbefales å teste ut. Banen er pent opparbeidet i nyere tid hvor du finner flere hull i skogsområdet. Diskgolf har blitt en meget populær idrett i Norge og passer for hele familien.

Det er gode servicetilbud på Nordbyen og området rundt Hovland. Ellers gode bussforbindelser i kort gangavstand fra boligen.

Felleskostnader

4 854 pr. mnd.

Felleskostnadene inkluderer blant annet kommunale avgifter, kabel TV og bredbånd, vedlikehold sommer og vinter av tomten, felles bygningsforsikring, strøm og renhold i fellesarealer, renter og avdrag, forretningsførerhonorar, styrehonorar, andre driftskostnader mm.

Felleskostnadene er fordelt slik:
Felleskostnader: 4 565,-
Garasjeleie: 174,-
Vask av fellesarealer: 115,-

Det er naturlig at felleskostnadene øker litt etter at man nylig har bla. byttet tak, det skal anlegges lademulighet til bil i garasjen men ifølge formann i borettslaget vil det ikke medføre noen drastiske økninger.

Andel fellesgjeld

193 509

Borettslag

Borettslag: Nordre Hagavei Borettslag, Orgnr: 952955330

Styreleder i borettslaget er Marius Midtskogen

LABO er forretningsfører for borettslaget og det er pliktig medlemskap i LABO ved kjøp av leiligheten.

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Saker som styret har arbeidet med:
a) Etablering av ny parkeringsplass.
b) Bytte av takpapp på begge blokker.

Det er disse sakene styret har under arbeid:
a) Plan for fremtidig vedlikehold
b)Opparbeide god egenkapital
c) Kartlegge behov for oppgraderinger
d) Etablering av system for EL-bil lading


Vedlikehold:
Den enkelte andelseier skal holde boligen, og andre rom og annet areal som hører boligen til, i forsvarlig stand. Vedlikeholdet omfatter også nødvendige reparasjoner og utskifting.

Borettslaget skal holde bygninger og eiendommen for øvrig i forsvarlig stand så langt plikten ikke ligger på andelseierne. Felles rør, ledninger, kanaler og andre felles installasjoner som går gjennom boligen, skal borettslaget holde ved like. Borettslagets vedlikeholdsplikt omfatter også utskifting av vinduer, herunder nødvendig utskifting av termoruter, og ytterdører til boligen eller reparasjon eller utskifting av tak, bjelkelag, bærende veggkonstruksjoner, sluk, samt rør eller ledninger som er bygd inn i bærende konstruksjoner med unntak av varmekabler.  Borettslagets vedlikeholdsplikt omfatter også første gangs skifte av varmtvannsbereder, toalett og kraner fra boligene var nye.

Nærmere informasjon om andelseierens/borettslagets vedlikeholdsplikt står i vedtektenes punkt 5. Vedtektene følger vedlagt salgsoppgaven.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er med i en sikringsordning mot tap av felleskostnader. Tilbyder er Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Borettslag som har tegnet forsikring kan si opp avtalen innen 1. desember med virkning fra kommende årsskifte.

Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av forsikringen gjøres av borettslagets generalforsamling. Forsikringsselskapet kan til enhver tid si opp en avtale med forsikringstaker dersom forsikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs forsikring. For øvrig gjelder forsikringsavtalelovens regler.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 11492630, Husbanken
Gjeld siste årsoppg.: Klient gj. s. årsoppg.:
107 487 3 626 856
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 21.09.2022: 1.38% pa.
Antall terminer til innfrielse: 23
Saldo per 21.09.2022: 1 038 243
Andel av saldo: 30 769
Første termin/første avdrag: 30.12.2003 ( siste termin 30.12.2033 )

Lånenummer: 25107705859, Larvikbanken Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 21.09.2022: 3.15% pa. Antall terminer til innfrielse: 9.8
Saldo per 21.09.2022: 503 609
Andel av saldo: 14 925
Første termin/første avdrag: 27.06.2017 ( siste termin 27.04.2027 )

Lånenummer: 152259768, Eika Boligkreditt AS Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 21.09.2022: 3.15% pa. Antall terminer til innfrielse: 297 Saldo per 21.09.2022: 4 987 702
Andel av saldo: 147 815
Første termin/første avdrag: 30.06.2022 ( siste termin 31.05.2047 )

Forsikring

IF skadeforsikring
Polisenummer: SP0000562084

Borettslagets eiendommer er fullverdiforsikret med bygningkasko i IF Skadeforsikring.
Forsikringen omfatter ikke innbo og løsøre. Hvis borettslagets forsikring skal benyttes, må beboerne straks ta kontakt med styrets leder, slik at skademelding kan bli sendt forsikringsselskapet.

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på 435 103,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 2 167 000,- i underskudd. Underskuddet skyldtes i hovedsak vedlikehold.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.
I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.
I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse i forbindelse med utleie.
Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.

Husdyrhold

Husdyrhold er ifølge vedtektene / husordensreglene ikke tillatt.
Selv om det er vedtatt forbud mot dyrehold, kan styret samtykke i at brukeren av boligen holder dyr dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, kun av faglært.
Firmanavn: Renovering i regi av LABO - dusjkabinett Vestfold Rør og Gass AS
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Renovert bad i 2015 i regi av LABO, nytt dusjkabinett i 2019.

Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Antar at dette ble gjort i forbindelse med renovering sommer 2015

Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Antar at LABO har dette

Er arbeidet byggemeldt
Vet ikke

Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
Ja. Det har tidligere vært noe fukt i garasjeanlegg

Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun av faglært.
Firmanavn: I regi av LABO
Redegjør for hva som ble gjort og når: Renovert tak/ny takpapp sommer 2022

Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja. Stavern Elektro har utført el-tilsyns kontroll 13.10.2022

Boligens areal

Primærrom: 81 kvm, Bruksareal: 110 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 110,00 m².
Primærrom: 81,00 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, gang, bad, wc, kjøkken, stue og to soverom.


Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Fra Nansetgata ta til venstre inn på Nordbyveien og ta andre avkjørsel til venstre, deretter sving til høyre inn på Nordre Hagavei.

Tomt

Areal: 5 986 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.
Stor opparbeidet tomt, med beplanting og plener. Tomten er fellesareal til fri benyttelse av borettslagets beboere. Pent opparbeidet fellesarealer. Opparbeidet med plen, lekeplass, prydbusker og bedd. Asfaltert adkomst til alle leilighetene.

Garasje / Parkering

Det medfølger garasjeplass i felles parkeringskjeller. Parkeringsplass på baksiden av bygget, ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Byggemåte

Blokkbygningen er oppført på støpt betong mot grunn. Yttervegger i betong og trekonstruksjoner. Etasjeskillere i betong. Fasade med liggende og stående trekledning. Vinduer og balkongdør i 3-lags glass mot nord. Vinduer og balkongdør i 2-lags glass fra byggeår mot syd.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse for boligen datert 24.08.1978 med følgende gjenstående arbeid:
- Kjeller: Fuktinntrekk ved gulv i vestveggen utbedres. Hastighet på innblåsningsanlegget reguleres. Fellesgoder bør få bedre ventilasjon. Pussing rundt alle utsparinger for rørgjennomganger i tak.
- 1, 2 og 3 etg: Innredning av bod for mat og klær bør vurderes. Justering av dører ut til balkonger
- Utvending: En del planeringsarbeider. Parkeringsplass for biler ferdiggjøre.
- Tak: Papplegging ble registrert med en del luftrom og dertil dårlig vedheft til underlaget

I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Det foreligger ferdigattest for trappeheis datert 9.10.09.

Brukstillatelse og godkjente tegninger av boligen følger vedlagt salgsoppgaven. Samt ferdigattest for trappeheis.

Barnehage / skole i området

Trollsteinen barnehage, Fagerli barnehage og barneskole. Hedrum ungdomsskole.

Adgang til utleie

Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

Andelseier har mulighet til å leie ut hele boligen i inntil 30 døgn i løpet av året. Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre i en lengre periode enn dette. Lengre utleie krever styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating finnes på Labos hjemmesider, www.labo.no

Oppvarming

Elektrisitet.
Det gjøres oppmerksom på at om noen rom ikke har energikilde, overtas boligen slik den fremstår på visning.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Inkludert i felleskostnader.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 683 438 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 460 377 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til blokkbebyggelse med delareal regulert til boliger, gang-/sykkelvei, konsentrert småhusbebyggelse, kommunalteknisk virksomhet i reguleringsplanen Nordbyveien 25 - gbnr. 2005/1048 fra 1997. Et mindre areal er regulert til konsentrert småhusbebyggelse og kjørevei i reguleringsplanen Haga - Nordby fra 1975.

Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse, med et mindre delareal til vei i Kommunedelplan for Larvik by 2021-2033 med sentrumsstrategi. I kommuneplanen er eiendommen underlagt hensynssone grønnstruktur H540_1.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Kommuneplaner under arbeid:
Navn: Kommunedelplan for Larvik by 2021-2033 med sentrumsstrategi.
Status: Endelig vedtatt arealplan

Det er reguleringsplaner under arbeid innenfor 100 meter fra eiendommen.
Navn: E-18 Bommestad - Sky, Reguleringsendring
Status: Planforslag
Plantype: Detaljregulering

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1979/7349-1/30 FELLESOBL. FOR BOR.INNSK.
22.10.1979 
BELØP: NOK 2.400.000
PANTHAVER:Andelseierne I Borettslaget
Lnr: 1740179

2002/8217-1/30 PANTEDOKUMENT
13.11.2002 
BELØP: NOK 2.500.000
PANTHAVER:Larvikbanken Brunlanes Sparebank
Lnr: 1740231

2003/6897-1/30 PANTEDOKUMENT
22.09.2003 
BELØP: NOK 2.221.000
PANTHAVER:HUSBANKEN
Org.nr: 942114184

2022/652434-1/200 PANTEDOKUMENT
16.06.2022 21:00 
BELØP: NOK 5.025.000
PANTHAVER:EIKA BOLIGKREDITT AS
Org.nr: 885621252

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen:
Kjøl/frys medfølger ikke

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 99 40 44 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget har forkjøpsrett til boligen.

Forkjøpsretten avklares ved fastprisavklaring etter at boligen er solgt. Boligen blir annonsert på www.labo.no, påfølgende torsdag etter salg. Frist for å hevde forkjøpsrett er torsdag uken etter, innen kl. 15:00. Helligdager kan forlenge fristen for å melde forkjøpsrett. Dette gjelder forhåndsvarsling av forkjøpsrett og boliger til avtalt pris. Påfølgende arbeidsdag vil saksbehandlere fra LABO orienter om eventuelle interessenter med ansiennitet.

Adresse og matrikkel

Nordre Hagavei 15B, 3271, Larvik, Gnr. 2005 bnr. 1001, andelsnr. 22 i Nordre Hagavei Borettslag med orgnr. 952955330 i Larvik kommune

Oppdragsnummer

22-22-0246

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.