Stavern

Meget pen leilighet på bakkeplan m flott uteplass - 2 soverom - attraktiv beliggenhet mot parken - biloppstillingsplass

Strandveien 6 , 3290 Stavern

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Thomas Østmo
Thomas Østmo Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner
Kristin Sundling
Kristin Sundling Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

80%

eier sin egen bolig

91%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

38%

har bolig på over 120 kvm

33%

av boligene er nyere enn 20 år

44%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 69 m²
Bruksareal 69 m²
Tomt 2 043 m² / Fellestomt
Soverom 2
Etasje 1
Byggeår 1993
Gårdsnummer 5001
Bruksnummer 1034
Energimerking F
FINN.no 274914456
Sist endret 18.11.2022 14:11
Prisantydning 4 490 000,-
Totalpris 4 611 270,-
Fellesutgifter 1 910,-

Beregnet totalkostnad

4 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 200,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 112 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 490 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 121 270,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 611 270,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/Thomas Østmo & Kristin Sundling har gleden av å presentere Strandveien 6!

Dette er en fin leilighet med attraktiv beliggenhet i Stavern. Stavern er særlig kjent for sitt fantastiske sommerliv med et stort innslag av kulturelle tilbud. Sjø, båthavn og hyggelig gater er del av nærmiljøet her. Det er matbutikk like ved som også er søndagsåpen i tillegg til kort vei til butikker, apotek, kafeer, restauranter og mye mer. Det er også kort vei til flotte turområder, samt flere fine sandstrender i området.

Buktasenteret ligger like ved og er et sted hvor det arrangeres ulike aktiviteter for seniorer og er et godt brukt senter av endel beboere i området. Her kan du få kjøpt både varm og kald mat, samt delta i ulike aktiviteter eller rett og slett nyte sosialt fellesskap med mange andre.

Leiligheten ligger i 1. etg. og har adkomst direkte fra terrengnivå. I 2016 ble de fleste av leilighetens overflater pusset opp. Leiligheten inneholder gang, stue med vedovn, kjøkken fra 2016 med lys innredning med profilerte fronter og integrerte hvitevarer, 2 gode soverom med garderobeskap og flislagt bad med opplegg til vaskemaskin og tørketrommel. Fra stua er det utgang til en deilig uteplass hvor fine dager i sola kan nytes. Her er det også en koselig hage som er fint rammet inn med hekk. I tillegg har også sameiet en koselig felles hage som fungerer som et fint samlingssted for sameierne. Det følger også med egen biloppstillingsplass og bod til oppbevaring.

Dette er en super leilighet for deg som ønsker å bo sentralt i Stavern, men likevel i et rolig område. Leiligheten passer for både par og enslige i alle aldre. Her bor du i et maritimt, intimt miljø omgitt av kystnatur med havet som nabo.

Ditt neste hjem?

Innhold

Leiligheten ligger i 1. etasje og inneholder:
Gang: 7.3 kvm
Soverom 1: 8.5 kvm
Soverom 2: 12.6 kvm
Bad: 5.8 kvm
Stue: 22 kvm
Kjøkken: 10 kvm

Standard

Treroms selveierleilighet i 1. etasje i veletablert sameie i Stavern. I 2016 ble det foretatt en innvendig overflateoppussing av de fleste overflater i leiligheten. Leiligheten besitter normal god innvendig standard.

Innvendige overflater:
Parkett og vinylbelegg på gulv.
Vegger av tapetserte og malte plater.
Himlinger av malt gips.

Bad:
Badet er i opprinnelig stand fra byggeår og har fliser på gulv og vegger, samt himlinger av sparklet og malt gips. Av installasjoner finnes toalett, opplegg til tørketrommel og vaskemaskin, servant med skapinnredning og Porsgrund Showerama dusjkabinett. Det er varmekabler i gulvet og rommet er ventilert via elektrisk avtrekksvifte på vegg. I 2016 ble gulv inkludert varmekabel, påstøp, membran og fliser skiftet, samt montert ny innredning. Rommet har i tilstandsrapporten fått TG3 i hovedsak med bakgrunn i sprekk i vegg som må utbedres, men det skal presiseres at rommet i mange år har vært i bruk slik det framstår idag - ingen tegn til «følgeskader» eller avvik utover det faktum at membranbrudd forventes å ha oppstått.

Kjøkken:
Kjøkkenet har parkett på gulv, vegger av tapetserte plater, samt himling av malte plater. Kjøkkeninnredningen fra IKEA fra 2016 med fronter av malt MDF, samt skrog og benkeplate av foliert spon. Det er integrerte hvitevarer og montert varmtvannstank i underskap. Rommet er ventilert via ventilator over platetopp.

VVS/Teknisk:
Vannledning av plast og innvendige trykkvannsrør av kobber.
Avløpsrør av plast i opprinnelig stand fra byggeår.
115 liter varmtvannstank fra 2015.
Oppvarming skjer via elektrisitet og vedfyring i Jøtul vedovn.
Boligen har avtrekk på kjøkken og bad, forøvrig kun naturlig ventilasjon.
Sikringsskap med automatsikringer montert på vegg i gang.

Følgende oppgraderinger er foretatt:
*oversikten er ikke nødvendigvis komplett
2015-Ny varmtvannstank
2016-Ny kjøkkeninnredning
2016-Parkett slipt, tapetserte vegger, samt malt himlinger
2016-Ny varmekabel, ny gulvstøp og nye gulvfliser på bad
2016-Enkelte oppgraderinger av el.anlegg
2021-Ny terrassedør i stue

Det er noen punkter i tilstandsrapporten som en bør være ekstra oppmerksom på.
Dette er tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
Vinduer - Slitte karmer og sprekker i trevirket.
Pipe og ildsted - Brennbart materiale nærmere enn 300mm fra sotluke.
Bad - Hulltaking ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen.

Dette er tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak:
Innvendige vannledninger - Alder.

Dette er tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik:
Bad - Rommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav, men det skal presiseres at rommet i mange år har vært i bruk slik det framstår idag - ingen tegn til
«følgeskader» eller avvik utover det faktum at membranbrudd forventes å ha oppstått.

Inntatt i salgsoppgaven følger tilstandsrapport fra takstmann med tilstandsvurdering av boligens bygningsdeler.

Beliggenhet

Bukta i Stavern - spesielt godt boligområde med sentral beliggenhet og gangavstand til Staverns koselige smågater med eldre trehusbebyggelse og flotte skjærgård. Nærhet til lekeplass, butikker, spisesteder, offentlig kommunikasjon og gode servicetilbud.

Om sommeren er Stavern kjent for sitt pulserende liv med et variert og godt tilbud av sommeråpne kafeer, restauranter, butikker, gallerier. I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud til mindre arrangementer som gjør Stavern til et attraktivt sted. Det er flust av strender, svaberg og flotte bademuligheter i området. For de som er glad i naturen kan man benytte seg av Kyststien - den strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa.

En kort kjøretur unna finner man Larvik Golfklubb - en av Norges beste golfbaner. Her finnes det 2 golfbaner med henholdsvis 9 og 18 hull. Banen har internasjonal standard, er av høy kvalitet og er en av de banene med lengst spillesesong i landet.

Larvik sentrum ligger heller ikke langt unna med bil. Her har du bla. populære Amfi kjøpesenter og ellers mange gode servicetilbud og fasiliteter. Fra sentrum er det ikke langt til Nordbyen kjøpesenter, Bølgen kultursenter, samt flotte tur og rekreasjonsområder med Bøkeskogen, Farris-vannet og Vestmarka, samt kort vei til Fritzøe Brygge, Indre Havn og bystranda.

Torp Flyplass ligger under 30 min kjøring fra eiendommen.

Felleskostnader

1 910 pr. mnd. Felleskostnader inkluderer fellesutgifter som strøm i fellesområder, styrehonorar, vedlikehold av utvendig bygg, regnskapsfører vedr. fellesregnskapet, forsikring, internett og kabel TV. Listen er ikke uttømmende.

Felleskostnadene betales med kr. 5 730,- hver 3. mnd. med forfall hhv. 1. februar, 1. mai, 1. august og 1. november. Fellesutgifter vedtas av årsmøtet og fremtidig endringer kan forventes. Siste justering var 01.08.2021.

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, beslutninger fattet av styret som f.eks. vedlikeholdsarbeider ol. kan medføre økning i felleskostnadene og/eller fellesgjelden. Det er normalt at det foretas en årlig indeksregulering av fellesutgiftene.

Andel fellesgjeld

Sameiet har ingen fellesgjeld utover løpende kostnader.

Andel formue

Andel fellesformue for denne boligen utgjør kr. 11 200,-. En slik andel formue brukes ofte til vedlikehold av bygningsmassen, og spares opp gjennom månedlige fellesutgifter.

Sameie

Sameiet Kvartal II, Org.nr.: 980 580 385.

Forretningsfører i sameiet er Raymond Eiken.

Styreleder i sameiet er Marianne Torp.

Det er kun private personer som kan kjøpe eierseksjon i Boligsameiet Kvartal II - Stavern. Salg til juridiske personer er ifølge vedtektene ikke tillatt.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Seksjonseieren skal vedlikeholde bruksenheten og eventuelle tilleggsdeler.

Se vedtektenes punkt 6. ang. vedlikeholdsplikt, dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.

Styret har utarbeidet en rullerende vedlikeholdsplan for det ytre vedlikeholdet og samt en HMS plan for å sikre beboerne et trygt bomiljø.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Bygningsmassen er forsikret i Protector Forsikring AS (Polisenummer: 1411855-1.1) via sameiet og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Siste tilsendte regnskap gjelder for året 2021. Regnskapet viser et overskudd på kr. 91 742,-. I budsjett for 2022 er det lagt opp til at sameiet skal gå med kr. 3 588,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene er inntatt i salgsoppgaven. Vi anbefaler alle interessenter til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler og regnskap før bud inngis.

Husdyrhold

Det foreligger ikke noe forbud mot dyrehold, men det anmodes om at styret kontaktes hvis husdyr ønskes anskaffet.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Ja. Sprekk på flis på bad.
- Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun faglært. Akva vvs for 6,5 år siden.
- Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Nei. Lagt nye fliser baderom.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Nei. Byttet kjøkken. Koblet til kun vann/avløpsrør, ny varmtvannstank. Akva.
- Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja. Sprekk på flis bad.
- Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende? Litt sukkermaur på sommeren.
- Kjenner du til om det er foretatt radonmåling? Vet ikke.
- Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger? Vet ikke.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 69 kvm, Bruksareal: 69 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 69 m².
Primærrom: 69 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, stue, kjøkken, bad og 2 soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Adkomst direkte fra Strandveien og inn på sameiets tomt.

Boligen er merket med "Til-salgs"-plakat fra Leinæs & Partners og det vil bli skiltet til fellesvisning.

Se også kartskissen til høyre i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler.

Tomt

Areal: 2 043 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal for sameiet, men alle boenhetene i 1. etg. har en naturlig del av fellesarealet. Vedlikehold innenfor dette besørges av eier. Det er også et trivelig fellesareal for sameiets beboere. Denne boligen har en naturlig bruksrett til hageområdet i forkant av sin platting, uten at dette er tinglyst.

Garasje / Parkering

Biloppstillingsplass som følger leiligheten.

Byggemåte

Følgende informasjon vedrørende byggemåte fremkommer i tilstandsrapport utarbeidet av Schau Takst AS:

Bygget er oppført med støpt betongdekke på mark, yttervegger av isolert stenderverk med trekledning, isolerte etasjeskiller mellom etasjer, samt takverk tekket med betongtakstein fra oppføringsåret.

For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten som er inntatt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 21.02.1994 for eiendommen. Denne er gitt med følgende merknader:
- Inngangsdør må byttes til B30 dør.
- Lekeplass gjøres ferdig.
- Permanente parkeringsplasser må opparbeides før utbygging av andre kvartaler tillates påbegynt.

Dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.

Kopi av godkjente byggetegninger kan fås ved henvendelse til megler.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten, se dog sameiets vedtekter ang antall døgn. Ved utleie skal styret informeres og det må gis skriftlig samtykke til dette.

Leie av hele boligseksjonen i mer enn 60 døgn årlig er ifølge vedtektene ikke tillatt.

Oppvarming

Oppvarming skjer via elektrisitet og vedfyring.

Larvik kommune opplyser at det ikke er registrert branntilsyn på eiendommen. Siste utførte feiing var 17.08.2015.

Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene mangler oppvarmingskilde, overtas boligen slik den fremstår på visning.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 10 943,19 pr. år (årsprognose fra Larvik kommune)
Det betales avgift for: Vann, avløp, renovasjon og feiing.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 550 335 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 981 206 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er hovedsakelig regulert til boligformål. Eiendommen er avsatt til bolig i Kommunedelplan for Stavern By. Eiendommen omfattes av bestemmelsesområde ENH_1 som sier at nye tiltak skal tilpasses/videreføre den enhetlige bebyggelsesstrukturen i området. Se kommunedelplan for Stavern by for mer informasjon eller utdrag av den relevante bestemmelsen som følger inntatt i salgsoppgaven.

Kopi av reguleringsbestemmelsene for Bukta, Risøya - kvartal B kan fås ved henvendelse til megler.

Eiendommen ligger i et område for mulig marin leire, i likhet med de fleste eiendommer i Larvik kommune. Ved utbyggingstiltak på eiendommen, vil behovet for nærmere undersøkelser melde seg først dersom eiendommen også ligger i et aktsomhetsområde. Et aktsomhetsområde er sjeldent kartlagt på forhånd. Se NVEs veileder 1/2019, som utgangspunkt for dette. Enhver husstand må forholde seg til grunnforholdene i sine byggesaker. Enkle tilbygg behandles etter enklere prosedyrer enn opprettelse av nye boenheter.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er boplikt i denne delen av Larvik kommune og kjøper må undertegne rødt egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som bekrefter at eiendommen vil bli benyttet som helårsbolig. Merk at det ikke er krav om at kjøper selv benytter eiendommen som helårsbolig og at kravet kan oppfylles ved utleie.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1994/1539-2/30 Best om garasje/parkering tinglyst 01.03.1994 
- Plikt til å kjøpe/leie i særskilt parkeringsanlegg.
- Pliktig medlemskap i velforening m.v.

2006/9051-1/30 Erklæring/avtale tinglyst 09.11.2006
- Drifts-og vedlikeholdsplikt for parkeringsplasser på Gnr: 5001 Bnr: 1046 og 1047.

1993/8565-1/30 Seksjonering/Erklæring/Avtale tinglyst 07.12.1993 
Opprettet seksjoner:
Snr: 1
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 69/1358
- Panterett til sameiet for kr. 12.000,- pr. seksjon som sikkerhet for fellesutgifter.

Rettigheter på 3805-5001/1046, 3805-5001/1047:
2006/9050-2/30 Bestemmelse iflg. skjøte tinglyst 09.11.2006
- Sameiet Kvartal II og Kvartal IV har bruksrett og vedlikeholdsplikt for parkeringsplasser på Gnr: 5001 Bnr: 1046 og 1047.

Kopi av dokumentene kan fås ved henvendelse til megler.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg pr. utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den. Kjøper oppfordres derfor til å undersøke eiendommen grundig, gjerne med fagfolk.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger inntatt i salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 99 40 44 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Forkjøpsrett

Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet, men kjøper skal godkjennes av styret.

Adresse og matrikkel

Strandveien 6, 3290, Stavern, Gnr. 5001 bnr. 1034 snr. 1 orgnr. 980580385 i Larvik kommune
Ideell andel av sameiet: 69/1358

Oppdragsnummer

22-22-0247

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.