Stavern

Påkostet endeleilighet på 131 kvm m/nydelig utsikt. 60 kvm terrasser. Ferdigstilles mars 2023. Salg av kontrakstposisjon

Alkeveien 2 - Leilighet H0201 , 3290 Stavern

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Thomas Østmo
Thomas Østmo Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

80%

eier sin egen bolig

91%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

38%

har bolig på over 120 kvm

33%

av boligene er nyere enn 20 år

44%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 125 m²
Bruksareal 131 m²
Tomt 2 998 m² / Fellestomt
Soverom 3
Etasje 2
Byggeår 2022
Gårdsnummer 5001
Bruksnummer 846
FINN.no 273275602
Sist endret 19.09.2022 10:11
Prisantydning 6 200 000,-
Totalpris 11 901 160,-
Fellesutgifter 17 589,-

Beregnet totalkostnad

6 200 000,- (Prisantydning) 5 700 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 11 900 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 200,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 1 160,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 11 901 160,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Stavern Panorama!

Nå har du muligheten til å sikre deg denne lekre prosjekterte påkostende ende leiligheten på romslige 131 bruksareal med 60 kvm med terrasser i prosjektet Stavern Panorama - et spennende boligprosjekt med totalt 19 leiligheter. Utsikten bør oppleves,  nydelig utsikt mot Svenner, havna og Stavernsøya mot syd og mot Varden mot vest

Leiligheten er oppgradert i forhold til prosjektstandard med gode tilvalg på bla kjøkken med hvitevarer, badene,  EL-anlegget,  gjort om bod til vaskerom, endret farge på malte flater, dører og listverk. med mer.  Kontakt megler for mer informasjon om dette.

Vannbåren gulvvarme i oppholdsrommene sikrer lave EL utgifter.

Rikelig med vinduer på tre yttervegger gir meget godt lys inne. Leiligheten har god planløsning med tre soverom, to bad, vaskerom, stue/kjøkken på 58 kvm og to store verandaer på tilsammen 60 kvm. Parkeringskjeller med vaskehall, heis med kort vei fra garasjen til leiligheten. Mulighet for flere p-plasser.

Det er mulig å avtale visning i leiligheten på byggeplassen etter avtale med megler. Velkommen!

Salg av kontraksposisjon

Salget er salg av kontrakstposisjon. For mer informasjon om dette kontakt megler.

Standard

Leilighetsbygget oppføres i henhold til den seneste byggtekniske forskriften (TEK 17). Dette sikrer gode energi- og boligklimaforhold samt livsløpsstandard med hensyn til plass og fremkommelighet der dette kreves. Forskriften innebærer videre strenge krav til boligens varmeisoleringsevne og tetthet. Byggene oppføres i to fulle etasjer pluss loftsetasje.

Fundamentering
Leilighetsbygget fundamenteres på dekke over p- kjeller.

Bærekonstruksjoner
Byggene vil få bærende konstruksjoner i tre og betong. Alle lydskiller utføres etter gjeldende tekniske forskrifter.

Yttervegger
Yttervegger, fasader, bygges av bindingsverk i tre ihht TEK 17.

Rekkverk
Rekkverk for terrasser og balkonger utføres i glass og lakkert stål, farge Ral 7021 Dempet sort.

Terrasser/balkonger
På terrasser og balkonger vil det bli lagt tredekke. På bakkeplan etableres uteplasser med betongheller ihht arkitektens anvisninger. Det skal etableres kontrollert avrenning fra terrasser og balkonger. Svalganger leveres i prefabrikkerte betong elementer eller som trekonstruksjoner. Tredekke av terrassebord el. legges som vist på tegninger.

Blikk og beslag
Renner, nedløp, takhatter og andre beslag leveres i lakkert stål el, farge Ral 7021 Dempet sort.

Taktekking
Tak tekkes med takstein type Zanda Minster el.

--Leiligheten fremstår lys og luftig med arealeffektiv planløsning og leveres med gjennomgående god boligstandard.

Ved planleggingen av prosjektet er det lagt betydelig vekt på å lage løsninger som skal sikre den aller beste bokomforten

Det er vannbåren gulvvarme i alle oppholdsrom. Elektrisk gulvvarme på bad.

Innvendige flater:
Gulv: En stavs eik parkett og fliser.
Vegger: Sparklet og malt gips og fliser. Spesialbestilte innerdører med dempelist i karm.
Himlinger: Sparklede hvite himlinger uten taklister. Rom med downlights og/eller tekniske føringer har nedforet gipshimling, eventuelt innkassing av tekniske føringer. Eventuelle innkassing/nedforinger er sparklet og malt.

Kjøkken:
Innredning: Oppgradert Kvalitetskjøkken fra anerkjente Strai kjøkken. Kjøkkenet leveres komplett med tilhørende hvitevarepakke. Fullintegrert kjøle/fryseskap, oppvaskmaskin, stekeovn og induksjon komfyrtopp. Komfyrvakt.

Bad:
Oppgradert Bad med fliser på gulv og på vegg i dusjsone. Øvrige vegger males med våtromsmaling med lyse farger. Det etablerers Unidrain sluk i dusjsone. Glassdør til dusjsone. Baderomsinnredning fra Foss bad el. Speilskap med integrert lys og stikk.

Garderober:
Garderobeskap leveres som skyvedørsløsning. For nærmere beskrivelse, se vedlagte leveransebeskrivelse og romskjema.

Beliggenhet

Stavern Panorama ligger på en av Staverns flotteste tomter beliggende i grensen mellom Bukta og Risøya 100 meter nord for sjektekanalen og et par minutters gange fra sentrum. Beliggenheten beskrives kanskje best ved at man ligger akkurat passe nærme alt, samtidig akkurat langt nok unna.

Leiligheten er endeleiligheten mot syd og bør oppleves.

Oppgjør

Kjøpesummen betales i følgende terminer:

1) 10% av kjøpesummen innbetales til meglers klientkonto når kjøper har mottatt faktura. Megler fakturerer kjøper for beløpet. Delinnbetalingen må være fri egenkapital, dvs at det ikke kan tas pant i kjøpt bolig for dette beløpet.

2) Resterende del av kjøpesummen samt omkostninger og evt tilvalg-/endringssbestillinger betales uoppfordret og må være disponibel på meglers klientkonto senest 2 virkedager før overtagelse.

Innbetalt beløp sikres på meglers klientkonto eller mot bankgaranti. Påløpte renter tilfaller kjøper frem til skjøtet er tinglyst på kjøper, med mindre selger får disposisjonsretten over beløpet som en følge av at det stilles garanti iht. Bustadoppføringslova § 47.

Kjøper bærer risiko for eventuelle endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Felleskostnader

17 589.

Da boligene ikke er tatt i bruk, foreligger det ingen eksakt oversikt over faste, løpende kostnader. Når borettslaget er etablert, blir det opp til borettslaget å vedta nivå på hva man skal betale av fellesutgifter avhengig av hvor mange ytelser borettslaget rekvirerer.

Felleskostnader er stipulert til:
kr 3339,-
Rentekostnad er kr 14.250,- pr måned. Skattereduksjon kr 3.135,- pr måned. Netto rentekostnad kr 11.115,- (beregnet på rente 3,0%)
Total månedlig felleskostnad etter skatt kr 14.454,-

Dette inkluderer da bl.a kommunale avgifter, bygningsforsikring, TV og internett, brøyting, plenklipping etc.

Det tas forbehold om borettslagets endelige fastsettelse av felleskostnadene.

Det vil bli levert vannbåren gulvvarme og varmtvann fra felles brønnanlegg. Det belastes kr 500,- pr leilighet pr måned. Dette vil avregnes årlig mot faktisk forbruk, og justeres opp eller ned ved behov.

Kostnadene til strøm vil variere avhengig av antall medlemmer i husstanden, egne fordelsavtaler etc.

Innboforsikring betales av hver andelseier.

Andel fellesgjeld

5 700 000

Andel formue er kr 0,- pr andel.
Andel fellesgjeld: Kr 5 700 000,-

Total fellesgjeld for borettslaget ved etablering er kr 69.720.000,-.

Rentebetingelser: Annuitetslån 3,0 % pr 16.09.2021.
Lånets løpetid: 40 år, Avdragsfrihet: 20 år

Borettslag

Boligprosjektet blir organisert som et privat borettslag (BRL). Et borettslag er et samvirkeforetak som har til formål å gi andelseierne bruksrett (borett) til egen bolig i lagets eiendom. Alle beboere er andelseiere og har borett til en bestemt leilighet, og bruksrett til fellesarealer, samt en p-plass i garasjeanlegget med tilhørende sportsbod. Borettslaget finansieres ved opptak av lån som blir fellesgjeld og ved innbetaling av innskudd fra andelseierne (kjøperne.) Boligene vil bli solgt som andelsleiligheter og er tilknyttet Stavern Panorama borettslag. Borettslaget stiftes av selger. Det er frittstående og består av 19 boliger.

Selger har engasjert Larvik boligbyggelag LABO som forretningsfører for borettslaget. Det er inngått avtale med bindingstid på 3 år. Selger vil også inngå avtale om vaktmestertjeneste, serviceavtaler og andre avtaler som selger anser nødvendig for borettslaget. Kostnader for dette er tatt inn i budsjettet.

For spørsmål vedrørende dyrehold, kontakt megler. Borettslaget vil bli ledet av et styre som velges av andelseierne. Styret skal ivareta saker av felles interesse for andelseierne og forestå driften av borettslaget innenfor de rammer andelseierne vedtar. I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis, bortfaller avtalen og ingen av partene har noe økonomisk ansvar ovenfor den andre. Eieformen følger Lov om borettslag. Loven kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Loven finner du også på www.lovdata.no.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Sikring av felleskostnader
Borettslaget planlegges sikret i finansieringsselskapet Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Premien er hensyntatt til enhver tid i felleskostnadene for borettslaget. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene.

Nedbetaling av din andel av fellesgjeld (IN-ordning)
Borettslaget vil etablere en ordning for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld. Dette gjør at du kan innbetale hele eller deler av andel fellesgjeld i tillegg til egenkapitaldelen. Dette får innvirkning på de månedlige felleskostnadene som blir redusert tilsvarende reduksjonen i kapitalkostnadene for den innfridde del av andel fellesgjeld. Nedbetaling av andel fellesgjeld kan gjøres 2 ganger i året, med minimum kr 100 000 pr innbetaling. Det vil ikke være mulig å foreta nedbetaling før borettslaget er fullt innflyttet og fellesgjelden er etablert med den nødvendige sikkerheten. Ved den enkelte andelseiers benyttelse av IN-ordning påløper det et gebyr. Ordningen er betinget av at fellesgjelden løper med flytende rente. Det presiseres at nedbetalt andel fellesgjeld ikke kan reverseres. Har du spørsmål til dette eller ønsker ytterligere forklaring, vennligst ta kontakt med ansvarlig megler eller LABO

Vedtekter / husordensregler

Det er utarbeidet forslag til vedtekter for borettslaget og som følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 125,70 kvm, Bruksareal: 131 kvm

Leiligheten fremstår som lyse og luftige med arealeffektive planløsning. Masse vinduer gir godt lys.

Følgende rom vil inngå i prosjektets primærrom: Alle rom i leilighetene.

For planløsninger, se vedlagte plantegninger.

Arealene er beregnet etter Norsk Standard 3940. BRA-arealet angir boarealet inklusive innvendig bod i trappehus. P-rom arealet angir leilighetens bruksareal av primærdel.

De oppgitte arealene i markedsføringen er å betrakte som ca areal. Partene har ingen krav mot hverandre dersom arealet skulle vise seg å være 5% mindre/større enn markedsført areal.

Boligens veranda/terrasse og utvendig sportsbod kommer i tillegg for alle arealangivelser.

Hver bolig disponerer 1 stk. biloppstillingsplass i garasjeanlegget med tilhørende sportsbod.

Se prisliste for nærmere opplysninger om de enkelte boligenes arealer.

Adkomst

Eiendommen ligger rett nord for sentrum nedenfor MENY og vinmonopolet.

Tomt

Eiet tomt på 2.998,8 m2 som tilhører borettslaget.

Tomten vil bli parkmessig ferdig opparbeidet ihht til vedlagte utomhusplan. Endelig detaljprosjektering og/eller myndighetskrav kan medføre endringer i utomhusplanen. Mindre endringer i utomhusplanen gir ikke kjøper rett til prisavslag, erstatning eller heving.

Garasje / Parkering

Det leveres en p-plass samt sportsbod på ca 5 m² til hver leilighet i garasjeanlegget. Det er klargjort for EL-bil lading. Hver plass har en bredde på ca 2,5 meter og en dybde på ca 5,0 meter. Handicapplasser fordeles etter vedtak fra styret. Det er eget bilvaskeanlegg i garasjen. Gjesteplasser ute. Det er mulighet for kjøp av ekstra p-plass i garasjeanlegget.

Adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Oppvarming

Det installeres boligventilasjon og vannbåren gulvvarme i oppholdsrommene. Elektrisk gulvvarme på bad.

I fellesarealer kan radiatorer blir foretrukket (vurdere gulvvarme i hall inngang 1. etg leiligheter). For leilighetene blir det etablert brønnpark som forsyner leilighetene med oppvaring og tappevann, eller det etableres kompakt løsning fra Nilan el med samme funksjon (opsjon på siste). Alle boliger skal leveres med overførbar måling av forbruk ved felles løsninger.

Energimerking

Komplett energiattest vil bli utstedt innen overtakelse. Boligene vil ihht til TEK 17 ha energimerke B eller C.

Formuesverdi

Da boligen selges som bygg under oppføring, er formuesverdien ikke fastsatt på nåværende tidspunkt. Formuesverdi fastsettes med utgangspunkt i en formel for kvadratmeterpris som fastsettes av SSB. Den estimerte kvadratmeterprisen er fastsatt ut i fra flere kriterier (beliggenhet, alder, areal og boligtype) som danner markedsverdien i området. Boligens faktiske markedspris vil derfor ikke være

Skatteetatens grunnlag for den første fastsettelsen av formuesverdi.

Det første året boligeiendommen skal formuesverdsettes, må skatteyter påse å gi tilstrekkelig med opplysninger om boligen til skattemyndighetene slik at korrekt estimert markedsverdi og formuesverdi kan beregnes. Formuesverdien vil senere automatisk justeres i takt med prisutviklingen på boliger, og beregnet formuesverdi vil fremgå av forhåndsutfylt skattemelding.

Formuesverdien for boligeiendommer for inntektsåret 2019 skal ikke overstige 30% av dokumentert markedsverdi for primærbolig (der man bor fast). Formuesverdien for sekundærboliger (øvrig bruk av eiendommen, f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) skal for inntektsåret 2019 ikke overstige dokumentert markedsverdi. For nærmere opplysninger om formuesverdi, kontakt skatteetaten.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål og lekeplass i ihht reguleringsplan Alkeveien 2 datert 25.04.2012 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 25.04.2012.

Planen har også følgende reguleringsformål:
1.2 Arealet innenfor planens begrensning er regulert til (§ 12-5):
I BEBYGGELSE OG ANLEGG
a) Boligbebyggelse B1
b) Felles lekeplass f_BLK
c) Felles renovasjon f_BRE

II SAMFERDSELSANLEGG OG TEKNISK INFRASTRUKTUR
a) Offentlig trafikkområde, kjørevei o_SKV1
b) Offentlig trafikkområde, kjørevei o_SKV2
c) Offentlige trafikkområder, gang-lsykkelvei/fortau, o_SGS 1-3
d) Offentlig trafikkområde, parkeringsplass o_SPA

Ill GRØNNSTRUKTUR
a) Grønnstruktur, friområde o_GF
b) Grønnstruktur, kombinert med andre angitte hovedformål, o_GAA
c) Naturvernområde, o_LN

§ 1.3 Hensynssoner (§ 11-8 a, Jf. § 12-6):
l SIKRINGSSON
a) Frisikt H14o_1-2

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/ rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

3805/5001/846: 07.07.1989 - Dokumentnr: 5597 - Rettighet
Rettighetshaver: Hh Invest AS
Org.nr: 941 632 939
Leie av næringslokale
Utleier: Stavern Forretningsbygg AS
Leietid: 10 år
Årlig leie pr m2: NOK 500
Bestemmelse om forlengelse
Bestemmelser om regulering av leien
Kontrakten kan ikke overdras/utleiser uten samtykke fra hjemmelshaver/utleier.
Bestemmelser om forkjøpsrett
Overført fra: Knr:3805 Gnr:5001 Bnr:846 F

07.07.1989 - Dokumentnr: 5598 - Rettighet
Rettighetshaver: Alles Lavpris AS
Org.nr: 933 742 970
Framleieavtale
Gjelder avtale: 5597/1989
Utleier: HH Invest AS
Leietid: 10 år
Avgift NOK
Bestemmelser om forlengelse
Festeretten kan ikke overdras/utleies uten samtykke fra hjemmelshaver/utleier.
Overført fra: Knr:3805 Gnr:5001 Bnr:846 F

30.12.2002 - Dokumentnr: 9361 - Erklæring/avtale
Etablering av dagligvareforretning kan ikke skje uten samtykke fra Hakon Detalj, org.nr. 963132794.

NB! Utbygger har iverksatt sletting av overnevnte erklæringer, da disse ikke lenger er relevante.

Det gjøres oppmerksom på at det kan bli tinglyst nødvendige erklæringer/avtaler knyttet til gjennomføringen av prosjektet. Kjøper kan ikke motsette seg eller kreve prisavslag/erstatning for dette. Kjøper aksepterer videre at eiendommen kan påheftes nye private og offentlige rådighetsinnskrenkninger dersom offentlig myndighet krever det.

Kjøper aksepterer at det på eiendommen kan påheftes servitutter/erklæringer som måtte bli påkrevd av offentlig myndighet, deriblant erklæring som regulerer drift og vedlikehold av fellesområder, og drift og vedlikehold av energi nettverk m.m.

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst fra kommunal vei. Offentlig vann og avløp. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningene.

Budgivning

- Skjemaet skal fylles ut så nøyaktig som mulig med hensyn til finansiering, finansinstitusjonens kontaktperson samt andel egenkapital.
- Budgiver er kjent med at selger står fritt til å godta eller forkaste ethvert bud og er klar over at handelen er juridisk bindende for begge parter, dersom kjøpsbekreftelsen aksepteres av selger. Kjøpsbekreftelsen kan ikke trekkes tilbake dersom selger er gjort kjent med denne.

Kontraktsposisjonen selges ved vanlig budgiving.

Forbrukerinformasjon om budgivning er beskrevet i vårt budskjema som følger vedlagt i denne salgsoppgaven.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må budet være signert og legitimasjon må være fremlagt. Eventuelle forhøyelser eller endringer på budet kan skje pr sms eller på e-post.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.

Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser bør derfor være gyldig i minimum 30 minutter.

Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Kjøper plikter å ha gjort seg kjent med komplett salgsinformasjon før bud inngis. Komplett salgsinformasjon utgjør salgsoppgave del 1 og del 2.

Ved kjøp må det fremlegges finansieringsbekreftelse.

Overtagelse

Prosjektet er estimert ferdigstilt innen utgangen av 1 kvartal 2023.

Selgeren kan kreve overtakelse inntil 4 - fire - måneder før den avtalte fristen til å ha boligen klar til overtakelse. Selgeren skal skriftlig varsle Kjøper om dette minimum 2 - to - måneder før det nye overtakelsestidspunktet. Det eksakte overtakelsestidspunktet skal gis med minst 14 kalenderdagers
skriftlig varsel.

Eventuell forsinkelse i forhold til varslet tremåneders periode for overtagelse samt endelig overtagelsesdato vil kunne gi kjøper krav på dagmulkt ihht bustadoppføringslovens regler. Forsinkelse i forhold til antatt overtagelse gir normalt ikke krav på dagmulkt.

Ved overtagelse skal det foreligge ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse, se eget punkt om ferdigattest.

Diverse

Tilvalg
Ihht bustadoppføringslova § 9 har kjøper mulighet til å gjøre enkelte tilvalg og endringer avhengig av hvor langt man ha kommet i byggeprosessen. Det er en forutsetning at tilvalget/endringen står i sammenheng med den avtalte leveransen og at den ikke skiller seg vesentlig fra det som opprinnelig er avtalt. Kjøper kan ikke kreve tilvalg og/eller endringer som medfører større ulempe for selger enn den interessen kjøper har av å kreve tilvalget/ endringen. Ulempen som tilvalg medfører for selger øker i samsvar med at prosjektet ferdigstilles. Tilvalg- og endringssbestillinger vil kunne gi selger rett til tilleggsfrist i forbindelse med avtalt overtakelse. I slike tilfeller vil ikke kjøper ha rett til dagmulkt fra opprinnelig avtalt overtakelsestidspunkt.

Det må påregnes ekstra kostnad for tilvalg- og endringssbestillinger.

Selger utarbeider tilvalgs- og endringsliste hvor valgmulighetene for tilvalgsbestillinger og endringer fremkommer. Selger har rett til å ta seg betalt for utarbeidelse av pristilbud, tegninger mm.

Alle tilvalgs- og endringssbestillinger gjøres gjennom skriftlig avtale med selger og må være selger i hende senest innen de tidsfrister som fastsettes av selger.

Det kan maksimalt gjøres tilvalg- og endringssbestillinger for 15 % av kjøpesummen.

Alle tilvalgs- og endringssbestillinger skal gjøres opp til meglers klientkonto i forbindelse med sluttoppgjøret.

Utenomhusarealer
Utvendige arealer vil kunne bli ferdigstilt, og overtakelsesforretning på disse arealene avholdt, etter overtakelse av leiligheten.

Dersom de utvendige arealene ikke er ferdigstilt ved overtakelse av leiligheten, kan kjøper holde tilbake 3 % av kjøpesummen dersom annet beløp ikke er avtalt.  Ev. gjenstående arbeid skal utføres så snart arbeidet praktisk kan utføres av hensyn til årstid. Selger er forpliktet til å ferdigstille arbeidet og fremskaffe ferdigattest innen rimelig tid og senest før den midlertidige brukstillatelsen er utløpt.

Når sameiet er etablert og overtakelse av fellesarealer skal foretas, vil selger innkalle styret til overtakelsesforretning for sameiets fellesarealer.

Velforening
Dersom en rasjonell forvaltning av fellesareal eller offentlig myndighet krever det, kan selger etablere velforening eller lignende som kjøper og/eller eierseksjonssameiet skal være medlem av. Kostnadene ved forvaltning av slikt fellesareal vil bli fordelt på medlemmene.

Garantier
Straks etter avtaleinngåelse skal selger stille garanti for oppfyllelse av sine forpliktelser etter avtalen, jf. bustadoppføringslova. § 12. Dersom selger har tatt forbehold skal garanti stilles straks etter at forbeholdene er bortfalt.

Garantien er pålydende 3 % av kjøpesum i byggeperioden frem til overtakelse. Beløpet økes deretter til 5 % av kjøpesummen og gjelder i fem år etter overtakelse.

Garantien gjelder som sikkerhet både for selve leiligheten, og for ideell andel i fellesareal, utvendige arealer, ev. parkeringskjeller, herunder ferdigstillelsen av disse.

Dersom garanti ikke stilles straks etter avtaleinngåelse kan kjøper holde tilbake alt vederlag inntil det er dokumentert at garanti er stilt.

Dersom det er tatt forbehold og garanti ikke stilles straks etter at forbeholdene er bortfalt, eller byggearbeidene igangsettes, gis kjøper en særskilt hevingsadgang. Kjøper kan da varsle selger skriftlig om at de ønsker å benytte seg av hevingsadgangen. Selger må gis en frist på minimum ti virkedager for å bringe forholdet i orden.

Kjøpers betalingsplikt inntrer ikke før det er stilt garanti etter bustadoppføringslova § 12. Dersom selger har tatt forbehold inntrer betalingsplikten for ev. forskudd selv om garanti ikke er stilt.

Selger vil ikke få instruksjonsrett over midlene før garanti etter bustadoppføringslova § 47 er stilt. Dersom selger ikke velger å stille garanti vil forskuddsbetalingen bero på meglers klientkonto inntil skjøte er tinglyst. Eventuelle renter av forskuddsbeløpet tilfaller kjøper frem til garanti er stilt og til selger etter at garantien er stilt.

Øvrige forbehold
Boligen(e) selges på prosjekteringsstadiet og selger forbeholder seg derfor retten til uten forutgående varsel å gjøre mindre endringer som er hensiktsmessige og nødvendige for gjennomføringen av prosjektet.

Leilighetene kan/vil avvike fra bilder i prospektet da dette er  illustrasjoner tegnet av selger.

I nye bygg vil det oppstå sprekker (svinnriss) ved skjøter og sammenføyinger. Det påpekes spesielt at oppsprekking mellom tak- og veggflater samt dør- og vindusbelistning er en naturlig endring, og at det ikke kan kreves utbedret så lenge dette ikke innebærer avvik fra normal god håndverksmessig standard. Med dagens krav til tetthet i boliger og i kombinasjon med miljøvennlige malingsprodukter, kan det oppstå «heksesot» (kjemisk sverting) i boligen. Det er derfor viktig med god ventilering og forsiktighet med bruk av gass og levende lys. «Heksesot» er ikke en berettiget reklamasjonsårsak.

Det må påregnes at parkettgulv kan gi fra seg lyd/knirk i løpet av en sesong. Parkett er et «levende» materiale, og det er forutsatt at gulvet skal utvide seg om sommeren og krympe om vinteren. Lyd/knirk er derfor ingen reklamasjonsårsak om ikke det kan påvises monterings- og/eller produktfeil. Boligen leveres byggerent (dette er ikke rundvasket). Det kan forekomme mindre avvik i tomtens størrelse hva gjelder eksklusiv bruksrett til fellesarealer eller andelens tilleggsareal. Ovennevnte endringer/ avvik gir ikke kjøper rett til prisavslag, erstatning eller heving. Det gjøres oppmerksom på at tegninger, planer, skisser og bilder i salgsoppgaven kun er av illustrativ karakter, og kan inneholde innredning og tilbehør mm som ikke inngår i avtalen. Opplysninger gitt i leveransebeskrivelsen/teknisk beskrivelse og romskjema er gjeldende. Det er ikke anledning til å videreselge kontraktsdisposisjonen. Utbygger vil forholde seg til kjøper frem til og med overtakelse.

Det tas forbehold om trykkfeil.

Betalingsbetingelser
Kjøper skal innbetale 10 % av kjøpesum ved kontraktsinngåelse som sikkerhet for betaling. Dette anses som deponering på klientkonto. Rentene på det deponerte beløpet tilfaller kjøper. Ved forsinket betaling med mer enn 21 dager for beløpet som forfaller ved kontraktsinngåelse og 30 dager for andre avtalte innbetalinger, har selger rett til å heve kjøpet og foreta dekningssalg. Innbetalingen av 10 % ved kontraktsinngåelse skal være i form av ubundet egenkapital. Det vil si at det ikke skal etableres pant i boligen (eller i eiendommen hvor boligen inngår) som sikkerhet for kjøpers finansiering av håndpenger. Selgers standard kjøpekontrakt er tilpasset Bustad-oppføringslova og kan ikke forventes benyttet ved salg til kjøpere som ikke er forbrukere og som dermed faller utenfor Bustadoppføringslova. For slike kjøpere vil det kunne gjelde særskilte betingelser, blant annet må det forventes et forskudd tilsvarende 20 % av kjøpesummen innbetalt ved kontraktunderskrift. Kjøper må senest innen signering av kontrakt fremlegge Finansieringsbevis.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Salget gjelder en kontraktsposisjon som gir kjøper rett til å tre inn i kjøpekontrakten til leilighet H0201.

Fr utbygger selges boligen til forbrukere i henhold til bustadoppføringslova. Boligene selges til næringsdrivende/ profesjonelle i henhold til avhendingslova. Etter at boligene er ferdigstilte selges boligene etter avhendingslova til både forbrukere og næringsdrivende/ profesjonelle.

For kjøp som følger bustadoppføringslova gjelder bl.a følgende:

Som sikkerhet for oppfyllelse av sine forpliktelser stiller selger en garanti på 3% av kjøpesummen frem til overtakelse. Beløpet økes deretter til 5% og står i 5 år etter overtakelsen. I tillegg plikter selger å stille bankgaranti for beløp kjøper innbetaler før overtagelse dersom disse skal stilles til selgers disposisjon før overskjøting.

Kjøper kan kansellere inngått kjøpekontrakt mot et gebyr på kr 50.000,- frem til selger har gitt skriftlig beskjed om oppstart. Etter at selger har varslet oppstart har kjøper rett til å avbestille hele eller deler av ytelsen frem til overtagelse, men da mot et vederlag og/eller erstatning til selger i henhold til lovens § 52 og 53.

Dersom det foreligger en mangel i henhold loven, kan kjøperen holde igjen vederlag, kreve mangelen rettet, kreve prisavslag, kreve erstatning eller heve avtalen. Lovene kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Loven finner du også på www.lovdata.no

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Alkeveien 2 - Leilighet H0201, 3290, Stavern, Gnr. 5001 bnr. 846 i Larvik kommune

Oppdragsnummer

22-22-0249

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.