Søndre Hvaal

Idyllisk småbruk med herskapelig våningshus, stor låve og lysthus - solrik beliggenhet i fredfulle omgivelser

Østsideveien 715 , 3277 Steinsholt

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Knut Leinæs
Knut Leinæs Partner / Advokat / Eiendomsmegler
Martin Sundet
Martin Sundet Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

82%

eier sin egen bolig

56%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

81%

har bolig på over 120 kvm

10%

av boligene er nyere enn 20 år

25%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 229 m²
Bruksareal 238 m²
Tomt 6 452 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1860
Gårdsnummer 51
Bruksnummer 14
Energimerking G
FINN.no 301931764
Sist endret 07.06.2023 08:26
Prisantydning 4 980 000,-
Totalpris 5 120 520,-

Beregnet totalkostnad

4 980 000,- (Prisantydning) Omkostninger 200,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 124 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 980 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 140 520,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 120 520,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Østsideveien 715 - et idyllisk småbruk i fredfulle og solrike omgivelser! Eiendommen ble fradelt fra en større landbrukseiendom i 2011, og består av et herskapelig og velholdt våningshus, stor låve og et lysthus. Boligen ble opprinnelig bygd på 1860-tallet, og fremstår i dag som moderne.

Boligen går over to plan i tillegg til kjelleretasje og uinnredet kaldtloft. Hovedetasjen består bla. av stuer, spisestue, kjøkken og vaskerom, 2. etasje med stue, bad, bod, kontor og tre soverom. Våningshuset er godt vedlikeholdt og oppgradert over tid, dog må det påregnes løpende vedlikehold.

Svarstad sentrum ligger en kort kjøretur unna hvor du bla. finner butikker, skole og barnehage.

Dette er en mulighet du ikke bør gå glipp av - velkommen til visning!

Innhold

Innholdsrikt våningshus over to plan i tillegg til kjelleretasje og uinnredet kaldtloft.
Hovedetasjen består av to stuer, spisestue, kjøkken, vaskerom med toalett, gang og to entreer.
2. etasje inneholder stue, bad, bod, kontor og tre soverom.
Råkjelleren består av to uinnredede rom.

Låve på ca. 280 kvm med rikelig lagringsplass. Det er i tillegg oppført et lysthus med svært gode solforhold og uten innsyn.

Standard

Småbruk bestående av herskapelig våningshus fra 1860-tallet som ble tilbygd i 1927. Våningshuset er godt vedlikeholdt og oppgradert over tid, dog må det påregnes løpende vedlikehold/påkostninger. Selger opplyser at låven og våningshuset sist ble malt i 2013/2014.

Bad/vaskerom.
Badet i 2. etasje opplyses i tidligere takst å være fra 1996. Badet inneholder heldekkende dobbelservant med ett-greps blandebatterier. Vegghengt bidé og toalett. Innbygget badekar med to-greps blandebatteri, kran og hånddusj. Dusjhjørne med innfellbare dører, to-greps blandebatteri og hånddusj. Det er fliser på gulv, vegger med flis og trepanel, samt himling/skråtak med trepanel. Innredning med profilerte fronter.

Vaskerommet i hovedetasjen ble oppusset i 2013. Rommet består av laminert benkeplate med nedsenket oppvaskkum i metall og ett-greps blandebatteri, samt opplegg for vaskemaskin. Vaskerommet inneholder i tillegg toalett. Det er lagt varmekabler og flis på gulv. Vegger med panelplater, og himling med trepanel. Innredning med slette fronter. Avtrekk via mekanisk avtrekksvifte.

Kjøkken:
Nytt kjøkken fra 2020. Samme året ble det lagt nytt gulv, og det er varmekabler i gulv. Kjøkkenet inneholder laminert benkeplate med nedsenket oppvaskkum komposittmateriale og ett-greps blandebatteri. Integrert oppvaskmaskin, to ovner og platetopp. Vegghengt avtrekksvifte. Det er etablert automatisk vannstopper og komfyrvakt. Gulv av enstavs parkett, vegger med trepanel og tømmer. Himling med trepanel. Innredning med profilerte fronter.

Overflater:
De innvendige overflatene består av gulv med laminat og parkett. Gulvet i gangen i 1. etasje er lagt med flott Larvikittflis. Vegger med tapet, malte slette flater, trepanel, tømmer og panelplater. Himlinger med trepanel.

VVS/Teknisk:
Vannrør i kobber og plastmateriale fra forskjellige årstall. Avløpsrør i plastmateriale fra forskjellige årstall.
VVB av typen Høiax RSB 120 fra 2013 l og stoppekran plassert på vaskerom. VVB av typen Høiax RSB 120 fra 2013 og hovedstoppekran plassert i kjeller.
Boligen har naturlig ventilasjon.
Elektrisk anlegg opplyses i tidligere takst å være fra 1970-tallet, delvis oppgradert i 2012/2013. Sikringsskap fra 2012/2013 med automatsikringer er plassert i gang 2. etg.

Ytterdørene foran og bak boligen fra ca. 2014.

Stor låve fra ukjent årstall med renoveringsbehov. Låven inneholder åpne rom, to boder og garasjedel. Det ble lagt nytt taktekke på halve låven i 2013/2014. Fire av dørene til låven er også bygget på nytt.

Det er i tillegg oppført et lysthus med sydvest-vendt beliggenhet og rikelig med sol. Lysthuset har relativ høy slitasjegrad.

For ytterligere informasjon om boligens tilstand, se tilstandsrapport fra takstmann vedlagt salgsoppgaven.

Beliggenhet

Småbruket har en idyllisk beliggenhet på Søndre Hvaal - rett øst for Lågen. Svarstad ligger en kort biltur unna og tilbyr blant annet matbutikker, lege og idrettsanlegg.

Kjærra Fossepark ligger noen km unna eiendommen og er kjent for sitt gode laksefiske. Her kan man ta en avslappende rusletur i naturskjønne omgivelser. Et steinkast fra Kjærra Fossepark ligger Høyt & Lavt aktivitetspark - Skandinavias største klatrepark. Parken passer godt for både store og små og byr på utfordringer i ulike vanskelighetsgrader.

For den aktive er det ellers flotte turmuligheter i nærområdet. Lardal byr på 15 turløyper (Huldrestier) som er merket. Populære Myraåsen og Holemyra kan blant annet nevnes. Vindfjelltraktene kan anbefales for deg som er liker å gå på ski. Skrim er et sjarmerende fjellområde med flott løypenett både sommer og vinter. Om du ønsker å fiske, gå skiturer eller skogsturer ligger forholdene godt til rette her.

Gode fiskemuligheter på blant annet Svartangen en kort kjøretur unna, ellers i lokale skogsvann og selvfølgelig Lågen.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

Det er noen punkter i tilstandsrapporten som har fått tilstandsgrad 2. Dette er:
Bad 2. etasje - i hovedsak alder. Det er fuglereir i avtrekksvifte. Det er ikke etablert tilluftspalte under dør. Bomlyd i større omfang i gulvfliser. Det ble registrert motfall på gulvets overflate. Det ble ikke registrert dreneringshull under innebygde sisterner. Kostnader for utbedringer/utskiftninger bør
påregnes innen rimelig tid.
Vaskerom - Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Det er ikke etablert veggmembran i våtsone. Det var ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking, grunnet våtsonens plassering mot yttervegg.
Kjøkken - Ujevnheter i gulvoverflate registrert.
Øvrige rom 1. og 2. etasje - Gulvoverflater bærer stedvis preg av elde/slitasje. Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser. Enkelte innerdører har behov for justering.
Rom under terreng - Det ble registrert vanninnsig i råkjelleren, samt kalt/saltutslag og andre tegn til forhøyet fuktighet. Det er ikke etablert ventilasjon. Tiltak bør påregnes.
Krypkjeller - Eventuell krypekjeller under tilbygg har ingen inspeksjonsmulighet. Konstruksjonen har erfaringsmessig vist seg skadeutsatt og derfor med høy risiko. Det anbefales sterkt å etablere inspeksjonsmulighet for å kunne besiktige arealet.
Innvendige trapper - Trappen oppfyller ikke dagens forskriftskrav ifht. ganghøyde, håndløper, og rekkverkshøyde. Det er knirk i trappen.
Vann- og avløpsrør - Alder.
Elektrisk anlegg - Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999.
Fasader inkl. kledning - Slitasje. Vannbrett under kledning mangler stedvis. Det er stedvis råteskader på kledning/belistning og vannbrett. Råteskader må utbedres.
Hovedtak - Alder. Symptomer på slitasje og elde er registrert, selv om det ikke ble observert tegn på lekkasjer eller skader.
Grunnmur - Det ble stedvis registrert sprekker i grunnmur/puss.
Drenering - Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut ifra ukjent alder. Det er kun utkast, takvann er ikke ledet forsvarlig vekk fra grunnmuren. Terrengfall er stedvis feil og heller inn mot grunnmuren. Det vurderes at grunnmuren ikke er fuktsikret med vorteplast el.l.
Septiktank - Ukjent alder, og ingen dokumentasjon på materiale, type eller tilstand. Tiltak anbefales.
Lysthus med terrasse - Det er foretatt en forenklet og overordnet vurdering av tilstanden og det er relativt høy slitasjegrad som gjør at det anbefales utbedrende tiltak.

Følgende har fått tilstandsgrad 3:
Etasjeskiller 1. og 2. etasje. Det er merkbare skjevheter i stue mot vest i 1. etasje.. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i rommet er målt til 40 mm. Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert. Mindre skjevheter i den andre stuen i 1. etasje, målt til ca 15 mm. Stuen i 2. etasje målte 40 mm i forskjell mellom høyeste og laveste punkt i rommet. Sjablongmessig prisanslag: kr 20 - 100 000,-.
Dører - Terrassedør ved spisestue bærer preg av høy slitasjegrad. Sjablongmessig prisanslag kr. 0 - 10 000,-.
Låve - sjablongmessig prisanslag over kr. 300 000,-.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, kun faglært (Svein Dahlman). Bad på første etasje total renovering.

Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
- Ja, kun faglært. (Martin Langerud). Ny halvpart av låvetak 2013/14

Boligens areal

Primærrom: 229 kvm, Bruksareal: 238 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 126 m².
Primærrom: 123 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: To entreer, gang, kjøkken, vaskerom, spisestue og to stuer.

2. etasje:
Bruksareal: 112 m².
Primærrom: 106 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang/stue, kontor, bad og tre soverom.

Det er i tillegg oppført en låve på ca. 280 kvm. Terrasse inkludert lysthus ble målt til ca. 37 m2.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Adkomst fra Østsideveien og ned langs privat vei. Eiendommen ligger til venstre etter ca. 100 meter. Det bil bli skiltet med Leinæs & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisning. Benytt gjerne kartet i annonsen til å lage adkomstbeskrivelse.

Er du i tvil, ring megler.

Tomt

Areal: 6 452 kvm, Eierform: Eiet tomt

Pent opparbeidet tomt med diverse prydbusker og gressplen. Felles gruset innkjøring og gårdsplass. Noe dyrket mark mot hovedveien.

Det gjøres oppmerksom på at det i utgangspunktet er driveplikt på jordet. Det har frem til nå vært en uformell avtale med en av naboene om at vedkommende har slått gresset på den delen av eiendommen der jordet er. Det er ikke avklart om vedkommende ønsker å videreføre avtalen. Konferer megler for mer informasjon.

Ifølge selger er det noe avvik mellom plassering av gjerdet og eiendomsgrensene. Vedlagt salgsoppgaven følger kart over eiendomsgrensene fra kommunen.

Garasje / Parkering

Svært gode parkeringsmuligheter i garasjen på låven eller på stor gårdsplass.

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Anticimex v/ Jarle Dalen Myrengen:
Enebolig over to plan og råkjeller. Låve på ca. 280 m2. Felles gruset innkjøring. Gruset gårdsplass. Skrånet tomt med gress og diverse beplantning. Noe dyrket mark.

Frittstående terrasse med lysthus, målt tilsammen å være ca. 37 m2.

Oppvarming er vedfyring og elektrisk. Boligen har naturlig ventilasjon.

Boligen er oppført på grunnmur i pusset naturstein. Yttervegger, etasjeskiller og tak i trekonstruksjoner. Fasade med liggende trekledning. Halvvalmet tak belagt med betongtakstein. Vinduer i 2-lags glass fra 1994. Ytterdører fra ukjent årstall.

Ferdigattest / brukstillatelse

Våningshuset er bygd før moderne plan og bygningsloven, og det foreligger ikke ferdigattest eller tegninger. Det foreligger ikke ferdigattest eller tegninger for låven, men den antas også å være av eldre årgang.

Kommunen opplyser at det ikke foreligger godkjente tegninger/brukstillatelse for lysthuset. Lysthuset overtas av kjøper som forevist på visning, og det vil ikke kunne fremmes krav mot selger eller megler som følge av at kommunen gir pålegg om endring/riving/tilbakeføring eller at tiltaket kreves byggesøkt. Dersom dette ønskes omsøkt, er tiltaket søknadspliktig med dispensasjon da eiendommen ligger i LNF-område. Signalene fra landbrukskontoret er at de er pragmatiske for eiendommer som dette som har mer karakter av å være et rent boligtun. Konferer megler dersom du har spørsmål til dette.

I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Oppvarming via elektrisitet og vedfyring i peis.

Kommunen opplyser at siste tilsyn og feiing på røykløpet/ildsted var oktober 2019. I forbindelse med tilsynet fra kommunen ble det registrert et avvik for innekledd skorstein. Ifølge kommunen ligger skorstein mot tømmervegg, og utbedring anbefales.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 5 729 pr. år

Det betales kommunale avgifter for renovasjon, feiing og tilsynsgebyr, samt tømming av slamavskiller (hvert 2. år). Det er fire gebyrterminer i året med forfall i februar, mai, august og november.

Det er innført eiendomsskatt i Larvik kommune for 2023. Satsen er 1 promille av Skatteetatens formuesgrunnlag for 2023. Satsen kan maksimalt økes opp til 4 promille i 2026

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 820 365 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 953 314 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Våningshuset er registrert i SEFRAK-registerert. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Regulering

Eiendommen ligger i et område som ikke er detaljregulert, men er avsatt til LNRF-område (landbruk-, natur-, rein- og friluftsområde).

Ingen reguleringsplaner under arbeid innenfor 100 meter fra eiendommen.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Kjøper må undertegne grønt egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet da eiendommen er over 2 mål.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende tinglyste rettigheter:
2012/366954-1/200  Bestemmelse om vannrett  
10.05.2012  rettighetshaver:Knr:3805 Gnr:51 Bnr:14
Østsideveien 715 har rett til å benytte eksisterende vannbrønn merket av på vedlagte kart (se vedlegg til salgsoppgaven). Østsideveien 715 plikter å stå for utgifter forbundet med vedlikehold av brønn og ledningsnett i tilknytning til denne etter avtale med eier av gbnr. 51/4.

Vei/vann/avløp

Privat vei ned fra Østsideveien som er en fylkesvei. Det må påregnes løpende kostnader/vedlikehold av veien.

Vann fra felles privat brønn.. Ifølge tidlige takstrapport går gråvann rett til terreng/bekk. Samt avløp fra kjøkken går direkte til bekk. Dersom utslippet av gråvann ikke er i tråd med dagens krav må man påregne pålegg om utbedring ved ettersyn av kommunen. Kjøper overtar risikoen og ansvaret knyttet til dette.

Avløp til septiktank som er med i kommunal tømmeordning.

Tilbehør

Våningshuset vil bli rengjort til visning, men vil ikke bli ytterligere ren- og ryddiggjort etter visning.

Selger tar med seg innbo og løsøre på eiendommen (våningshus, låve og lysthus mv.) etter eget ønske dersom ikke annet avtales mellom kjøper og selger. Lysekronen på hovedsoverommet følger bla. ikke med. Resterende innbo og løsøre vil bli stående igjen.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 05 35 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Eiendommen ligger innenfor et større område som kommunen har registrert fare for kvikkleire, med lav faregrad.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Østsideveien 715, 3277, Steinsholt, Gnr. 51 bnr. 14 i Larvik kommune

Oppdragsnummer

22-22-0260

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.